Pentagon upozorava Nacionalnu gardu zbog odbijanja vakcina

Vakcinisanje nacionalne garde
12 komentara

Pentagon je upozorio Nacionalnu gardu SAD da je vakcinacija protiv Covida-19 obavezna i da će se pripadnici suočiti sa disciplinskim mjerama ako ne prime vakcinu nakon što je general Nacionalne garde otvoreno prkosio obaveznoj vakcinaciji.

Brigadni general Thomas Mancino – komandant 45. pješadijske brigade Nacionalne garde Oklahome – rekao je svojim vojnicima prošle nedjelje da „nikakva negativna administrativna ili pravna akcija“ neće biti preduzeta ako odbiju vakcinaciju protiv Covida-19, uprkos kontroverznoj vojnoj naredbi predsjednika Joea Bidena za vakcinaciju.

Međutim, Pentagon je uzvratio u ponedjeljak, upozoravajući da će pripadnici Nacionalne garde biti kažnjeni ako ostanu nevakcinisani.

„Zakonito je naređenje da pripadnici nacionalne garde prime vakcinu protiv COVIDA-19. To je zakonito naređenje“, upozorio je sekretar za štampu Pentagona John Kirby. „Odbijanje da to učine, bez odobrenog izuzeća, stavlja ih u isti potencijal kao aktivne članove koji odbijaju vakcinu.“

Kirby je napomenuo da su čak i pripadnici državne Nacionalne garde bili dužni prema naredbama sekretara odbrane i da bi Nacionalna garda Oklahome stoga morala da se povinuje kao i svako drugo vojno tijelo SAD.

„Ministar odbrane ima ovlaštenje da zahtijeva ove vakcine za sve pripadnike snaga, uključujući Nacionalnu gardu, kao što sam rekao, čak i u statusu iz člana 32“, rekao je Kirby, tvrdeći da čak i kada su pripadnici Nacionalne garde pod nadzorom komande guvernera država, oni moraju da se pridržavaju naredbi Pentagona o vakcinaciji, pošto su snage federalno finansirane.

Tvrdeći da su vakcinisani pripadnici spremnija snaga, Kirby je dodao da Nacionalna garda ispunjava „ključne potrebe nacionalne bezbjednosti, pa je važno da dobiju ove vakcine“.

Dok je ogromna većina američkog vojnog osoblja vakcinisana, neki su se protivili naredbama Bidenove administracije za vakcinaciju. Skoro 8.500 pripadnika Ratnog vazduhoplovstva propustilo je rok za vakcinaciju ranije ovog mjeseca, a 5.000 se borilo za vjersko izuzeće, dok je 800 jednostavno odbilo.

cjepivoNacionalna gardaobavezne vakcinePentagonvakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zoki
2 godine prije

Nikad se farmacija, doktori, politicari i drzava, a posebno mediji nisu vise brinuli za moje zdravlje. Prevazisli su mi i rodjenu mater koja me je dojila i koja se cijeli zivot brinula za mene, a dio zivota i brinula o meni dok nisam odrastao. Takva briga za moje zdravlje od strane ovog kompletnog domaceg i svjetskog establismenta prevazilazi sve granice ljubavi i brige. Tacno da se zapitam da li me drzava voli vise od mojih najblizih. Sve sto trebam je da dobrovoljno pristanem na cijepljenje i ne propitujem zasto, sta i kako. Ako ne zelim da primim za svoje dobro onda slijede restrikcije, izolacija i izopcenje iz drustva jer se mozes zaraziti i prenositi zarazu isto kao i cijepljen, ali to nije isto. Zasto, kako? Otkud mi pravo da propitujem, vjeruj struci koja brine za tebe. U Australiji sprovode torturu, ubise Boga oca u narodu, sve za njihovo dobro i… Čitaj više »

Radarista
2 godine prije

Samo još jedan dokaz da im se jako žuri i da ove vakcine nemaju apsolutne nikakve veze sa zdravljem.
Kako bi narod rekao, strpljen spašen.
Ja imam vremena čekati da vidim rasplet ovog svjetskog cirkusa.
Jedino me mogu direktno otrovati ili upokojiti olovom da to ne dočekam.

Asdf
2 godine prije

Možete li objaviti ovaj članak: Zločin kovidizma maskiran u humanizam – https://kovidizam.wordpress.com/ Hvala.

tedi
2 godine prije

Odgovor je lagan,vratite im znacke i pistolje,pa neka se politicari sami brane.
Kao sto su napravili vozaci gradskog prijevoza u Kanadi,nema posla ako se ne cijepite,oni su se samo jedan dan solidarisali,cijep i ne, i nastao je haos u gradu,pa su ih hitno zvali, nema veze dodjite.

Max
2 godine prije

Neka se ne daju

Lucija, prva
2 godine prije

Za one koji trolaju o ratu: tko bi trebao ratovati?
Ne. Nema ovlasti nad nacionalnom gardom. Bez obzira na financiranje. 😄

I nek’ se ne za*… Jer će napustiti Kapitol koji čuvaju još od navale…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI