Pentagon želi da Meksiko ponovno otvori tvornice potrebne za obranu SAD-a

SAD i Maksiko - Vojna suradnja
9 komentara

Čak i ako se pandemija nastavi širiti, Pentagon zahtijeva od Meksika da ponovno otvori neke od svojih tvornica za podršku lanaca opskrbe koji su presudni za američke obrambene tvrtke, izvještava CNBC.

Mnoge američke obrambene tvrtke, posebno proizvođači zrakoplova poput Lockheed Martina i Boeinga, visoko ovise o meksičkim dobavljačima. Nakon prekida trgovine i proizvodnje zbog epidemije koronavirusa, objavio je 22. travnja CNBC, Pentagon ih pokušava natjerati na ponovno otvaranje.

“Mislim da je jedna od glavnih stvari koju smo otkrili, određena međunarodna ovisnost”, rekla je Ellen Lord, tajnica obrane za akvizicije i održavanje (USD), ovog tjedna. “Meksiko je za nas trenutno pomalo problematičan”, rekla je novinarima u Pentagonu. Lord je rekla da planira kontaktirati meksičkog sekretara za vanjske odnose Marcela Ebrarda kako bi se međunarodni dobavljači vratili na posao.

Radi se o situaciju bez presedana. Kako je za CNBC rekao Andrew Hunter, direktor grupe za industrijske inicijative za obranu u Centru za strateške i međunarodne studije, pandemija utječe na Pentagon “na novi način”.

Christopher Landau, američki veleposlanik u Meksiku, pokrenuo je 21. travnja kampanju pozivajući na akciju kako bi lanci opskrbe ostali netaknuti. “Činim sve što mogu da spasim opskrbne lance koji su nastali posljednjih desetljeća. Moguće je i bitno voditi brigu o zdravlju radnika bez uništavanja tih lanaca. Sjevernoamerička ekonomska integracija zahtijeva koordinaciju “, napisao je.

MeksikoobranaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Njonjo
4 godine prije

Nakon mandemije,zahtjevam tri masaze dnevno uz obilato puskanje
I sve to uz Sunce more I coca colu.

Segota
4 godine prije

Lud , zbunjen , normalan – nenormalan??🤔🤔

Brave new world
4 godine prije

Kako to da vojni segment ujaka Sama ovisi o tekilakompanjerosima?
Mora biti da kapital stvarno ne poznaje granice pa će ispasti na kraju da ne ratuju države međusobno nego bogataši, a da ginu budale!

nekoime
4 godine prije

Meksikanci bi zauzvrat mogli tražiti povrat Texasa i Californie…..

Max
4 godine prije

velesila a ovise o sapuničarima koje stalno prikazuju lijenima.

Alex
4 godine prije

Ovo ni glup ne bi shvatio…malo hoće, pa malo neće…ko moja susjeda😂

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI