Perverzna demokracija – George Soros i odgoda Brexita do novog referenduma

Velika Britanija
43 komentara

Do 29. ožujka, datuma kada bi Velika Britanija trebala izaći iz EU, ostaje dva tjedna. Međutim, sve su planovi u tom smislu potkopani. Donji dom je 14. ožujka glasao da vlada zatraži od Europske unije odgodu britanskog izlaska do kasnijeg datuma. Donji dom je prije toga odbio nacrt sporazuma o povlačenju iz EU, a potom glasovao za amandman kojim se Britaniji zabranjuje napuštanje EU bez sporazuma. Premijer Theresa May namjerava sljedeći tjedan po treći put ponoviti glasovanje o postojećem projektu Brexita i sporazumu o povlačenju iz EU, ali se čini da je osuđena na još jedan neuspjeh.

Oporbeni lider Jeremy Corbin predlaže nastavak pregovora s EU kako bi se postigao drugi sporazum s “manje Brexita” i bližim odnosima između Velike Britanije i Europske unije. S druge strane, glavni pregovarač iz EU, Michel Barnier, spreman je nastaviti pregovore jer projekt dogovoren s britanskom vladom ne odgovara britanskom parlamentu. Međutim, odgoda Brexita bit će moguća ako se s time slože svih 27 zemalja članica EU.

Što se tiče prijedloga za održavanje novog referenduma o Brexitu, zastupnici su 14. ožujka većinom odbacili taj prijedlog. Mogućnost novog referenduma o Brexitu još se ne razmatra ni u vladi ni u parlamentu. O održavanju novih parlamentarnih izbora premijerka May tvrdoglavo šuti.

Čini se da je Brexit odgođen za godinu ili čak dvije godine. U međuvremenu, možemo pouzdano reći da je britanski parlament postao glavni mehanizam za usporavanje britanskog izlaska iz Europske unije.

Ovdje se mora podsjetiti da je britanski civilni pokret “Best for Britain”, koji se protivi britanskom povlačenju iz EU, predložio da se u britanskom parlamentu odobri sporazum o Brexitu.

U jesen 2017. su britanski zastupnici proveli su prijedlog udruge “Best for Britain” koji je odredio da odlučujuću ulogu u usvajanju konačnog sporazuma britanske vlade s Europskom unijom ima parlament u Londonu. Sada je glavni rezultat ove odluke došao na naplatu, a zbog složene konfiguracije u vladajućoj stranci i protivljenja Brexitu je planirani proces napuštanja Velike Britanije iz EU u zastoju.

Skupinu je 2017. osnovala “poduzetnica” Gina Miller. Miller je rekla da se “Best for Britain” zalaže za slobodu govora, demokraciju i pravo na borbu protiv katastrofalnog izlaska Velike Britanije iz EU.

Manje od godinu dana kasnije, u veljači 2018., britanski su mediji počeli otkrivati da je iza pokreta “Best for Britain” stoji američki milijarder George Soros.   Isprva je BuzzFeed objavio program Soroseve Zaklade Otvoreno društvo za najbolji program za Britaniju. Daily Telegraph je tada objavio članak: “George Soros, čovjek koji je slomio Bank of England, vodi tajnu urotu protiv Brexita”.

Sam Soros je u lipnju 2018. godine javno priznao da ne pokušava samo “blokirati” Brexit, nego ga potpuno poništiti. Njegovim uplitanjem u britanske poslove je Soros dao publicitet svojim aktivnostima.

Soros je organizirao svoju kampanju “Best for Britain” za drugi Brexit i novi referendum 8. lipnja 2018. godine, na kojem su se trebali poništiti rezultati prvog referenduma održanog u lipnju 2016. godine. Sve je dogovoreno i Europskom vijeću za vanjske odnose u Parizu, think tanku stvorenom uz njegovo sudjelovanje. Američki milijarder je naglasio da bi brzo održavanje novog referenduma moglo spasiti Britaniju od “ogromne štete”.

To jest, Soros, kao uvijek, djeluje navodno “iz najboljih namjera”. Spašava i pomaže, pomaže i spašava diljem svijeta sa svojim novcem. Instrumenti “spašavanja” su strukture umrežene u Zakladu Otvoreno društvo.

Soros je predložio da se mišljenje birača u Britaniji promjeni u skladu s “revolucionarnim vremenima”. Ovdje je pokazao ranjivu stranu Brexita. Mogućnost dugog i kompliciranog razvoda između Londona i Bruxellesa omogućava korištenje ovog dugog razdoblja kako bi se uvjerila britanska javnost da je članstvo u EU u interesima Britanaca.

Soros je rekao: “Ekonomski argumenti za ostanak u Europi ostaju snažni, ali će trebati vremena da Britanci toga postanu svjesni.”

Istovremeno je Soros pozvao EU da se “transformira u zajednicu u koju bi se zemlje poput Ujedinjenog Kraljevstva željele pridružiti”.

Ta je rečenica klasičan primjer Sorosovog projektiranja. Ako njegov konkretni plan izgleda idealistički, onda je to samo da impresionira stručnjake i javnost njemu znanim konačnim rješenjem.

Međutim, različite vrste Sorosevih planova su potpuno su neprimjerene za raspravu i usvajanje u bilo kojem zakonodavnom tijelu. U praksi, oni služe kao “dimna zavjesa” za stvarne akcije i prioritetne procese koje treba realizirati.

Prema kasnijim procurenim informacijama, Soros je definirao trilateralnu strategiju Brexita i kako  građanski pokret u Velikoj Britaniji treba

uvjeriti “meke”, odnosno nestabilne pristaše Brexita, da ponovno razmotre svoj stav. Potrebno je mobilizirati čvrste protivnike Brexita za djelovanje i Laburističku stranku postaviti kao predvodnike protivnika Brexita, koristeći pri tome utjecaj sindikata.

U jesen 2018. su britanski mediji tvrdili da je Soros do tada potrošio 5,6 milijuna funti na aktivnosti britanskih proeuropskih aktivista za blokiranje Brexita.

Predstavnik pokreta “Best for Britain” je rekao za Sun: “Nikada nismo skrivali naš program. Naš je cilj zaustaviti Brexit na demokratski način.”

Prema dokumentima koje je objavio Daily Mail, ispostavilo se da će skupina “Best for Britain” napasti bilo koji dogovor Therese May s EU. Posljedica tog djelovanja se vidjela u dva nedavna glasanja u britanskom parlamentu u kojem su se odbili vladini sporazumi s EU.

Cilj ove strategije suzbijanja je da se pravni proces Brexita gurne u savršenu slijepu ulicu, a zatim de predloži da se “Gordijev čvor” presiječe s novim referendumom.

U 2016. je Velika Britanija na referendumu glasovala za izlazak iz Europske unije s rezultatom od 52% u odnosu na 48%. Istraživanja javnog mnijenja pokazuju da je zemlja još uvijek podijeljena o ovom pitanju. Novi referendum daje nadu protivnicima Brexita da će ostvariti suprotan rezultat i da će Britanci sada glasati za ostanak u EU.

Milijuni Sorosa u ovoj situaciji mogu biti jezičak na vagi i slamka spasa koja će slomiti okosnicu Brexita.

Počevši od veljače 2018. godine, djelovanje Sorosa je izazvalo gnjev među britanskim političarima koji podržavaju Brexit. Svi snažno preporučuju američkom milijarderu da se “drži podalje od britanske politike”. Svatko se sjeća da je George Soros zločinac koji je 1992. uništio britansku nacionalnu banku. Nigel Farage, pokretač kampanje Brexita i bivši lider stranke UKIP, tvrdio je da treba istražiti utjecaj milijardera Georgea Sorosa na politiku u zapadnom svijetu. Britanska torijevka Nadine Dorris nazvala je Sorosa “čovjekom koji s pokvarenim novcem želi pokvariti Teresu May”.

Lord Lamont je rekao kako se “čini se da Soroseva zaklada, koja postoji za promicanje demokracije, tako nastoji potkopati demokraciju”.

Bivši vođa torijevaca, Ian Duncan Smith, čak je zahtijevao da Soros vrati novac koji je potrošio na financiranje britanskih nevladinih organizacija za potkopavanje Brexita. Britanski The Guardian navodi: “S demokratskog stajališta, sposobnost ovog iznimno bogatog čovjeka da oblikuje javne poslove je nevjerojatna.”

Međutim, bilo je i suprotnih ocjena. U prosincu 2018. godine je Financial Times proglasio Sorosa kao osobu godine s velikim ulogom “standardnog nositelja liberalne demokracije i otvorenog društva”.

Sredinom siječnja ove godine su vodeći britanski financijski magnati Crispin Odie i Peter Hargreaves na globalnim financijskim tržištima pokrenuli su igru kako bi povećali vrijednost funte. Sigurno su znali da se Brexit neće provesti u dogovoreno vrijeme. To je dijelom posljedica njihove suradnje na globalnoj razini s Georgeom Sorosem, koji se sada sa svojom učinkovitom političkom “filantropijom” pojavio u Britaniji.

U kontekstu ove “perverzije demokracije” je znakovita i procjena protivnika Sorosa, američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji  savjetuje da se ne propitivanju ne revidiraju rezultata prvog referenduma o Brexitu.

“Ne mislim da bi drugi glas bio moguć, jer bi to bilo vrlo nepošteno prema ljudima koji su već pobijedili”, naglasio je američki predsjednik.

No, čini se da će Soroseva biti zadnja, osim ako nekim čudom Velika Britanija ipak izađe iz Europske unije 29 ožujka. Ako se dobije vrijeme za promišljanje, to će biti siguran znak pobjede američkog milijardera i održavanja novog referenduma.

georges soros
Pretplatiti se
Obavijesti o
43 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Riddick
5 godine prije

Izlazak UK iz EU ima podrsku naroda nema podrsku duboke drzave i prema tome nece ni izaci.
Prosta stvar…
Da se podsetimo UK je referendumom 1975 postala deo EEZ pretece EU, rezultat referenduma održanog u junu 2016. bio je 51,89 % za izlazak (17.410.742 glasa) i 48,11 % za ostanak (16.141.241 glas), uz izlaznost od 72,21 % i 25.359 nevažećih glasova.

Pizistrat Nelson
5 godine prije

Fotka; Braco i seka.

Borg
5 godine prije

“The Earth Alliance gave an ultimatum to the remaining Cabal to relinquish control over the City of London by the end of the month.”…”If the Cabal attempts to delay Brexit on the 29th, the Earth Alliance will be forced to crash the stock markets to result in the collapse of the EU and the City of London.”

shumadinac
5 godine prije

Soroš sada a Obama onda dok je Tramp na drugoj strani – i tako oko svakog važnijeg pitanja. Ovih dana je još jedno pitanje aktuelno – odnos prema “saveznicima”.
Postoje dva kruga moći Zapada koji su u sukobu i taj sukob od izbora Trampa ne kriju. Bilo bi interesantno videti u čemu se sve razilaze ali je jedno sigurno – nemaju zajedničku viziju daljeg osvajanja i kontrole sveta. Pa ipak, metode su im potpuno iste – zastrašivanje, radikalizacija, zavođenje…

Ovo je praktično nastavak komentara iz predhodnog teksta. Gotovo svi ostali komentari se mogu pridružiti ovima u slikanju jedne (iako komplikovane) slike.

spartak
5 godine prije

Ovo fosilizirano govance će na kraju uspjeti, narod je sada dovoljno zaplašen “ekonomskom katastrofom” izlaska iz EU da će se ona mala razlika ZA (izlazak iz EU) istopiti te da će na sljedećem referendumu po mojoj prognozi biti PROTIV izlaska. Ništa od Brexita. Bansteri su i opet pobijedili. Para vrti gdje burgija neće

Alanis
5 godine prije

Odgovarat će na referendumsko pitanje (izlazit će na referendum) sve dok ne odgovore ispravno.

samo tako
5 godine prije

Što treba brigati ostatak EU za probleme UK i Soroša. Izbaciti uljeza

eu kolonija
5 godine prije

kupuju vrijeme u nadi da će trump izgubiti na predstojećim predsjedničkim izborima u americi. međutim ova igra koja se vodi protivno većinskoj volji naroda velike britanije je uvod u trajnu destabilizaciju britanskog društva

IVE iz pecalbe
5 godine prije

Dakle ja zivim u UK vise desetljeca, izlaz iz Eu nije u interesu; radnistva, srednjeg sloja i mladih, a stari su prevareni lazima u pred-referendumskoj kampanji. Drugo kada se zboriji ukupan broj galsova ZA izlaz iz EU on je menji od 45% stanovnika sa pravom glasa. Da se sada odrzi referendum situacija bi bila drasticno drugacija, jer je mnogo stari koji su glasali ZA u medjuvremenu umrla uz isti omijer danas bi imali situaciju da bi preko 60% bilo PROTIV izlaska iz EU. Cijela ova guzva oko Brexita dovela je do znacajnog poskupljenja troskova zivota. Evo danas saam dobio novo rijesenje o porezu na kucu. Kuca tipicna medju ratna ili poslijeratna gradnja dimenzije 6,5 x 8 metra na kat i zemljiste 8 x 14 metara) vrijednost kuce je 135 – 150,000 Funti, a porez iznosi 150 Funti mjesecno. Ako pribrojim ono sto obavezno mjesecno placam je oko 600 – 650… Čitaj više »

mane
5 godine prije

u slucaju ostanka britanije u eu,bankari iz london sitija preko ttip sporazuma amerike i eu,gube kontrolu nad poslovanjem.tacnije padaju pod kontrolu americkih bankara

breflo
5 godine prije

treba altivirat par vulkana da fizički potjeraju britaniju što dalje od evrope

Alphonse Gabriel Capone
5 godine prije

Previše je toga uloženo u Brexit da bi to palo zbog birokratskih gluposti i bivšeg nazy cinkaroša Sorosa. Brexit je važan za izazivanje sukoba među zapadnim silama gdje bi Velika Britanija zbog svog položaja imala važnu ulogu. Ne mora to biti rat tipa WW2 ali jedna visoka tenzija s manjim sukobima npr. na području Irske i Sjeverne Irske koja bi rastočila politički Zapad po onoj Cezarovoj Divide et impera! Istovremeno se manje ili više uspješno radi na tenzijama između samih članica EU. EU u kojoj vladaju velike korporacije nikome ne treba a da su ljudi pametniji sami bi rastočili tamnicu naroda. Sve je to dio jedne veće operacije razbijanja projekta NWO tj. da se malo pomogne kuli od karata da se uruši uz što manje štete.

Croatia
5 godine prije

„Crvene Mundire“izbaciti što prije iz EU. Nemoguće je osvajače i kolonizatore pretvorit u suradnike. To je trojanski konj u europi.

bato
5 godine prije

to je lik koji je sponzorirao trovanje Škripala i čerke, kako bi GB što žešče zaglavila sa Rusima, siguran sam, on nije vredan naživa čovjek

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI