fbpx

Perverzna demokracija – George Soros i odgoda Brexita do novog referenduma

Velika Britanija

Do 29. ožujka, datuma kada bi Velika Britanija trebala izaći iz EU, ostaje dva tjedna. Međutim, sve su planovi u tom smislu potkopani. Donji dom je 14. ožujka glasao da vlada zatraži od Europske unije odgodu britanskog izlaska do kasnijeg datuma. Donji dom je prije toga odbio nacrt sporazuma o povlačenju iz EU, a potom glasovao za amandman kojim se Britaniji zabranjuje napuštanje EU bez sporazuma. Premijer Theresa May namjerava sljedeći tjedan po treći put ponoviti glasovanje o postojećem projektu Brexita i sporazumu o povlačenju iz EU, ali se čini da je osuđena na još jedan neuspjeh.

Oporbeni lider Jeremy Corbin predlaže nastavak pregovora s EU kako bi se postigao drugi sporazum s “manje Brexita” i bližim odnosima između Velike Britanije i Europske unije. S druge strane, glavni pregovarač iz EU, Michel Barnier, spreman je nastaviti pregovore jer projekt dogovoren s britanskom vladom ne odgovara britanskom parlamentu. Međutim, odgoda Brexita bit će moguća ako se s time slože svih 27 zemalja članica EU.

Što se tiče prijedloga za održavanje novog referenduma o Brexitu, zastupnici su 14. ožujka većinom odbacili taj prijedlog. Mogućnost novog referenduma o Brexitu još se ne razmatra ni u vladi ni u parlamentu. O održavanju novih parlamentarnih izbora premijerka May tvrdoglavo šuti.

Čini se da je Brexit odgođen za godinu ili čak dvije godine. U međuvremenu, možemo pouzdano reći da je britanski parlament postao glavni mehanizam za usporavanje britanskog izlaska iz Europske unije.

Ovdje se mora podsjetiti da je britanski civilni pokret “Best for Britain”, koji se protivi britanskom povlačenju iz EU, predložio da se u britanskom parlamentu odobri sporazum o Brexitu.

U jesen 2017. su britanski zastupnici proveli su prijedlog udruge “Best for Britain” koji je odredio da odlučujuću ulogu u usvajanju konačnog sporazuma britanske vlade s Europskom unijom ima parlament u Londonu. Sada je glavni rezultat ove odluke došao na naplatu, a zbog složene konfiguracije u vladajućoj stranci i protivljenja Brexitu je planirani proces napuštanja Velike Britanije iz EU u zastoju.

Skupinu je 2017. osnovala “poduzetnica” Gina Miller. Miller je rekla da se “Best for Britain” zalaže za slobodu govora, demokraciju i pravo na borbu protiv katastrofalnog izlaska Velike Britanije iz EU.

Manje od godinu dana kasnije, u veljači 2018., britanski su mediji počeli otkrivati da je iza pokreta “Best for Britain” stoji američki milijarder George Soros.   Isprva je BuzzFeed objavio program Soroseve Zaklade Otvoreno društvo za najbolji program za Britaniju. Daily Telegraph je tada objavio članak: “George Soros, čovjek koji je slomio Bank of England, vodi tajnu urotu protiv Brexita”.

Sam Soros je u lipnju 2018. godine javno priznao da ne pokušava samo “blokirati” Brexit, nego ga potpuno poništiti. Njegovim uplitanjem u britanske poslove je Soros dao publicitet svojim aktivnostima.

Soros je organizirao svoju kampanju “Best for Britain” za drugi Brexit i novi referendum 8. lipnja 2018. godine, na kojem su se trebali poništiti rezultati prvog referenduma održanog u lipnju 2016. godine. Sve je dogovoreno i Europskom vijeću za vanjske odnose u Parizu, think tanku stvorenom uz njegovo sudjelovanje. Američki milijarder je naglasio da bi brzo održavanje novog referenduma moglo spasiti Britaniju od “ogromne štete”.

To jest, Soros, kao uvijek, djeluje navodno “iz najboljih namjera”. Spašava i pomaže, pomaže i spašava diljem svijeta sa svojim novcem. Instrumenti “spašavanja” su strukture umrežene u Zakladu Otvoreno društvo.

Soros je predložio da se mišljenje birača u Britaniji promjeni u skladu s “revolucionarnim vremenima”. Ovdje je pokazao ranjivu stranu Brexita. Mogućnost dugog i kompliciranog razvoda između Londona i Bruxellesa omogućava korištenje ovog dugog razdoblja kako bi se uvjerila britanska javnost da je članstvo u EU u interesima Britanaca.

Soros je rekao: “Ekonomski argumenti za ostanak u Europi ostaju snažni, ali će trebati vremena da Britanci toga postanu svjesni.”

Istovremeno je Soros pozvao EU da se “transformira u zajednicu u koju bi se zemlje poput Ujedinjenog Kraljevstva željele pridružiti”.

Ta je rečenica klasičan primjer Sorosovog projektiranja. Ako njegov konkretni plan izgleda idealistički, onda je to samo da impresionira stručnjake i javnost njemu znanim konačnim rješenjem.

Međutim, različite vrste Sorosevih planova su potpuno su neprimjerene za raspravu i usvajanje u bilo kojem zakonodavnom tijelu. U praksi, oni služe kao “dimna zavjesa” za stvarne akcije i prioritetne procese koje treba realizirati.

Prema kasnijim procurenim informacijama, Soros je definirao trilateralnu strategiju Brexita i kako  građanski pokret u Velikoj Britaniji treba

uvjeriti “meke”, odnosno nestabilne pristaše Brexita, da ponovno razmotre svoj stav. Potrebno je mobilizirati čvrste protivnike Brexita za djelovanje i Laburističku stranku postaviti kao predvodnike protivnika Brexita, koristeći pri tome utjecaj sindikata.

U jesen 2018. su britanski mediji tvrdili da je Soros do tada potrošio 5,6 milijuna funti na aktivnosti britanskih proeuropskih aktivista za blokiranje Brexita.

Predstavnik pokreta “Best for Britain” je rekao za Sun: “Nikada nismo skrivali naš program. Naš je cilj zaustaviti Brexit na demokratski način.”

Prema dokumentima koje je objavio Daily Mail, ispostavilo se da će skupina “Best for Britain” napasti bilo koji dogovor Therese May s EU. Posljedica tog djelovanja se vidjela u dva nedavna glasanja u britanskom parlamentu u kojem su se odbili vladini sporazumi s EU.

Cilj ove strategije suzbijanja je da se pravni proces Brexita gurne u savršenu slijepu ulicu, a zatim de predloži da se “Gordijev čvor” presiječe s novim referendumom.

U 2016. je Velika Britanija na referendumu glasovala za izlazak iz Europske unije s rezultatom od 52% u odnosu na 48%. Istraživanja javnog mnijenja pokazuju da je zemlja još uvijek podijeljena o ovom pitanju. Novi referendum daje nadu protivnicima Brexita da će ostvariti suprotan rezultat i da će Britanci sada glasati za ostanak u EU.

Milijuni Sorosa u ovoj situaciji mogu biti jezičak na vagi i slamka spasa koja će slomiti okosnicu Brexita.

Počevši od veljače 2018. godine, djelovanje Sorosa je izazvalo gnjev među britanskim političarima koji podržavaju Brexit. Svi snažno preporučuju američkom milijarderu da se “drži podalje od britanske politike”. Svatko se sjeća da je George Soros zločinac koji je 1992. uništio britansku nacionalnu banku. Nigel Farage, pokretač kampanje Brexita i bivši lider stranke UKIP, tvrdio je da treba istražiti utjecaj milijardera Georgea Sorosa na politiku u zapadnom svijetu. Britanska torijevka Nadine Dorris nazvala je Sorosa “čovjekom koji s pokvarenim novcem želi pokvariti Teresu May”.

Lord Lamont je rekao kako se “čini se da Soroseva zaklada, koja postoji za promicanje demokracije, tako nastoji potkopati demokraciju”.

Bivši vođa torijevaca, Ian Duncan Smith, čak je zahtijevao da Soros vrati novac koji je potrošio na financiranje britanskih nevladinih organizacija za potkopavanje Brexita. Britanski The Guardian navodi: “S demokratskog stajališta, sposobnost ovog iznimno bogatog čovjeka da oblikuje javne poslove je nevjerojatna.”

Međutim, bilo je i suprotnih ocjena. U prosincu 2018. godine je Financial Times proglasio Sorosa kao osobu godine s velikim ulogom “standardnog nositelja liberalne demokracije i otvorenog društva”.

Sredinom siječnja ove godine su vodeći britanski financijski magnati Crispin Odie i Peter Hargreaves na globalnim financijskim tržištima pokrenuli su igru kako bi povećali vrijednost funte. Sigurno su znali da se Brexit neće provesti u dogovoreno vrijeme. To je dijelom posljedica njihove suradnje na globalnoj razini s Georgeom Sorosem, koji se sada sa svojom učinkovitom političkom “filantropijom” pojavio u Britaniji.

U kontekstu ove “perverzije demokracije” je znakovita i procjena protivnika Sorosa, američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji  savjetuje da se ne propitivanju ne revidiraju rezultata prvog referenduma o Brexitu.

“Ne mislim da bi drugi glas bio moguć, jer bi to bilo vrlo nepošteno prema ljudima koji su već pobijedili”, naglasio je američki predsjednik.

No, čini se da će Soroseva biti zadnja, osim ako nekim čudom Velika Britanija ipak izađe iz Europske unije 29 ožujka. Ako se dobije vrijeme za promišljanje, to će biti siguran znak pobjede američkog milijardera i održavanja novog referenduma.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
44 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Riddick
Gost
Riddick
1 godina prije

Izlazak UK iz EU ima podrsku naroda nema podrsku duboke drzave i prema tome nece ni izaci.
Prosta stvar…
Da se podsetimo UK je referendumom 1975 postala deo EEZ pretece EU, rezultat referenduma održanog u junu 2016. bio je 51,89 % za izlazak (17.410.742 glasa) i 48,11 % za ostanak (16.141.241 glas), uz izlaznost od 72,21 % i 25.359 nevažećih glasova.

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
1 godina prije

Fotka; Braco i seka.

Šok
Gost
Šok
1 godina prije

Divide et impera
neka se glođu između sebe

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav
1 godina prije

PN
Stvarno liče ko jaje jajetu. Da nisu blizanci?!

Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije

samo što je razlika među njima nekih 25 godina

Kihot
Gost
Kihot
1 godina prije

Gmazovi

Borg
Gost
Borg
1 godina prije

“The Earth Alliance gave an ultimatum to the remaining Cabal to relinquish control over the City of London by the end of the month.”…”If the Cabal attempts to delay Brexit on the 29th, the Earth Alliance will be forced to crash the stock markets to result in the collapse of the EU and the City of London.”

decko preko puta
Gost
decko preko puta
1 godina prije

source?

Zorule
Gost
Zorule
1 godina prije

Po tonu zvuci mi mi kao da je izvor Benjamin Fulford

Jole
Gost
Jole
1 godina prije

Još nam reci tko sjedi u toj Zemaljskoj Alijansi ? To me baš zanima ? Što se tiče izvora,to su slični onima koji su svaki dan izvještavali o sudnjem danu i planetu X,poznatom iz sumeranske znanstvene ostvštine kao Nubiru.I još su spominjali narod iz susjedne galaksije koji ih kontaktira.Na kraju se čekanje sudnjeg dana i približavanje planeta X završilo kao čekanja Godota .

Alphonse Gabriel Capone
Gost
Alphonse Gabriel Capone
1 godina prije

Ma budalaština i krivo tumačenje sumerskih zapisa koje je još uvijek nemoguće baš doslovno prevesti. Nibiru, planet X i ostale fantazije samo kompromitiraju objektivna istraživanja u tom pravcu. Apokalipsa na planeti gdje postoje nuklearne velesile je uvijek moguća i jedina realna dok ovo plašenje s meteorima i fantomskim planetima spada pod žutilo i senzacionalizam.

Histrion
Gost
Histrion
1 godina prije

Slazem se. Progutao sam cijelog Zechariu Sitchina
prevedenog na hrvatski. Uzbudljivo, intrigantno,
senzacionalno, ekskluzivno, šokantno…i nakon par
godina- i- aaaa. Magarac! Podmetačina. Nema Nibirua,
Annunakija , sletne staze u Sipparu, itd…

Borg
Gost
Borg
1 godina prije

@Jole Informacija je dana onakva kakva je i odkuda je. Može se prihvatiti, odbaciti, trolati ili razmotriti. Kakav če biti tvoj izbor, meni je sasvim svejedno.

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije

Soroš sada a Obama onda dok je Tramp na drugoj strani – i tako oko svakog važnijeg pitanja. Ovih dana je još jedno pitanje aktuelno – odnos prema “saveznicima”.
Postoje dva kruga moći Zapada koji su u sukobu i taj sukob od izbora Trampa ne kriju. Bilo bi interesantno videti u čemu se sve razilaze ali je jedno sigurno – nemaju zajedničku viziju daljeg osvajanja i kontrole sveta. Pa ipak, metode su im potpuno iste – zastrašivanje, radikalizacija, zavođenje…

Ovo je praktično nastavak komentara iz predhodnog teksta. Gotovo svi ostali komentari se mogu pridružiti ovima u slikanju jedne (iako komplikovane) slike.

Jole
Gost
Jole
1 godina prije

Ti koji kontrolirajuIUSD i € imaju samo jedan plan,a to je ukidanje nacionalnih država,stvaranje robovskog društva i jedne svjetske vlade.

Jole
Gost
Jole
1 godina prije

Ne budi naivan.To su sve prolazne faze.Ono što se uvijek zna je tko su robovlasnici u tim mjenama.Ista ekipa koja je osmislila boljševičku revoluciju i komunizam,sroji iza ovog neoliberanlog korporativnog fašizma.Ako tebi to nije jasno,onda se ispričavam što sam uopće upao u debate sa tobom.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

A gle Jole, oboje smo skup molekula…
Ima li razlike između nas? Čemu rasprava? Ima li razlike između atoma u tvom tijelu i atoma npr Fobosa?
Ovo je vrlo česta logička pogreška na portalu Logično.
Ali ona koja puno više zabrinjava jest da se takvim načinom razmišljanja onima koji već imaju ogromnu moć, pridaje – skoro apsolutna.

markoo
Gost
markoo
1 godina prije

je soros je kriv za tupave uk parlamentarce, onaj johnson je prikaz svega, ,,ovih par mjeseci sta sam vidio u uk parlamentu samom sebi postavljam pitanje jel su to pravi ljudi ili neka virtualna projekcija.

spartak
Gost
spartak
1 godina prije

Ovo fosilizirano govance će na kraju uspjeti, narod je sada dovoljno zaplašen “ekonomskom katastrofom” izlaska iz EU da će se ona mala razlika ZA (izlazak iz EU) istopiti te da će na sljedećem referendumu po mojoj prognozi biti PROTIV izlaska. Ništa od Brexita. Bansteri su i opet pobijedili. Para vrti gdje burgija neće

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije

Nama (ili bar meni) još uvek nije do kraja jasno zašto je Brexit toliko važan – a očigledno jeste. Imam nekoliko teorija ali ni jedna ne ukazuje da će Britanija ili Komonvelt nešto drastično dobiti ili izgubiti ostankom ili odlaskom Britanije iz EU.

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav
1 godina prije

Obzirom na povlastice koje ima GB u EU jako je dobro da iziđe!

Jole
Gost
Jole
1 godina prije

Izlaskom UK iz EU,gubi se snaga globalizma i upravljanja čvrstom rukom preko centrale iz Brisela.Posljedica toga će biti i već je nastupila,jačanje suverenističkih pokreta u EU te ili raspada EU ili reformacije iz EU korporacija u EU država i naroda.

markoo
Gost
markoo
1 godina prije

zamisli centrala iz brisela upravlja svijetom, a sta je sa washingtonom i new world order na dolaru jos od
poslije rata za nezavisnost 1785. godine sa prvim ministrom financija Alexanderom Hamiltonom.

Borg
Gost
Borg
1 godina prije

Brexit is the UK’s GESARA compliance.

Miki maus
Gost
Miki maus
1 godina prije

Britanija nikad do kraja nije ni bila dio EU, vise formalno. Brexit je dio nekog sireg plana Anglo bloka, vrijeme ce pokazati sta je posrijedi. Cemu sluzi ova predstava u Parlamentu, nemogu skontati. Ako i izadje formalno iz EU, u biti ostaje jos cvrsce u EU preko NATO i svojih vojnih baza u EU. Prije bi rekao da Anglo blok sprema neku gadnu igranku u EU, nije prvi put.

Peter
Gost
Peter
1 godina prije

Sad da vidimo okja od evropskih država ima mu** pa da ne prihvati produženje bregzita i manipulaciju VB već da se je natjera da izadje ili sa ili bez sporazuma. Mislim da će to biti “Samostalna lijepa naša”. Ajde da vidimo.

Alanis
Gost
Alanis
1 godina prije

Odgovarat će na referendumsko pitanje (izlazit će na referendum) sve dok ne odgovore ispravno.

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije

Što treba brigati ostatak EU za probleme UK i Soroša. Izbaciti uljeza

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

A, e. Eto lord Lamont otkrio da Soroš umjesto za denokraciju, radi protiv nje.
Istočni kraj eu, posevno Mađarska zna to desetak godina…
Nisam sigurna da imamo dovoljno podataka; Soroš sam nije dovoljan za Bank of England.
Moguće su se dogodila preuzimanja za koja mi neznamo…
Za nove članice eu je bolje da Britanija izađe (5% ?- na V.B).
Britanija sad ima ekonomskih problema, ali mislim da je najavljeni Brexit kriv samo djelomično. Čak dobro dođe kao izgovor.
Dugoročnl i globalno, za V. Britaniju je bolje da je izvan eu. Keep distance. Naročito od kontinentalnih ludosti.
Čak ih ne bi pritiskala da plate što su dužni dok se ne stabiliziraju. Nisu samo stari stanovnici glasali za Brexit, nego i bijeli.
Trenutno imaju isti problem kao Francuska; porezi se prevaljuju sa visoke na srednju klasu.

Jadranko Cvrković
Gost
Jadranko Cvrković
1 godina prije

Treba ih pritisnuti da plate čim prije. Uostalom, isto kao i francuzi isisavaju iz bivših kolonija u africi.

eu kolonija
Gost
eu kolonija
1 godina prije

kupuju vrijeme u nadi da će trump izgubiti na predstojećim predsjedničkim izborima u americi. međutim ova igra koja se vodi protivno većinskoj volji naroda velike britanije je uvod u trajnu destabilizaciju britanskog društva

IVE iz pecalbe
Gost
IVE iz pecalbe
1 godina prije

Dakle ja zivim u UK vise desetljeca, izlaz iz Eu nije u interesu; radnistva, srednjeg sloja i mladih, a stari su prevareni lazima u pred-referendumskoj kampanji. Drugo kada se zboriji ukupan broj galsova ZA izlaz iz EU on je menji od 45% stanovnika sa pravom glasa. Da se sada odrzi referendum situacija bi bila drasticno drugacija, jer je mnogo stari koji su glasali ZA u medjuvremenu umrla uz isti omijer danas bi imali situaciju da bi preko 60% bilo PROTIV izlaska iz EU.
Cijela ova guzva oko Brexita dovela je do znacajnog poskupljenja troskova zivota. Evo danas saam dobio novo rijesenje o porezu na kucu. Kuca tipicna medju ratna ili poslijeratna gradnja dimenzije 6,5 x 8 metra na kat i zemljiste 8 x 14 metara) vrijednost kuce je 135 – 150,000 Funti, a porez iznosi 150 Funti mjesecno. Ako pribrojim ono sto obavezno mjesecno placam je oko 600 – 650 funti mjesecno (porez, struja, plin, voda, osiguranje, TV pretplata i telefon. Hrana je u zadnjih godinu do dvije znacajno poskupila posebno uvozna, a malo toga se proizvdi ovdije, od povrca se ovdije uzgaja korijenasto povrce, slata i kelj pupcar. Kukuruz se rijetko vidi zasijan, velike povrsine su pod pasnjacima, teletenu je skoro nemoguce naci, janjetina je recimo uobicajni janjeci but 5 – 8 kg, dakle janje kojega su njegovi janjci sisali, jeftina je piletina ona industrijska 2 -2,5 funte (takvi pile ima zivotni vijek 72 – 75 dana) od lezenja do tanjura, a ne vidi ni sunca ni mjeseca. Odijecai obuca je poskupila, prije se mogla kupiti “T shirt” majica za 2- 4 funte sada nista ispod 6 funti. Beskucnika koji zive po plocnicima je svakim danom sve vise, nezaposlenost ozbiljno raste. Sve je to zahvaljujuci Brexitu.
Ja sam svijestan da EU nevalja da je treba ozbiljno promijeniti ali nije rijesenje izaci, rijesenje je svaditi se i prepirati dok se stvari ne dovedu na bolje.

Jadibijeda
Gost
Jadibijeda
1 godina prije

Zasto mislis da je za sve nabrojano razlog brexit?

IVE iz pecalbe
Gost
IVE iz pecalbe
1 godina prije

Ti si Jadibijeda i kako mi se cini polupismen kada ne razumijes sto sam napisao, opismeni se covijece. No mozda si provokator koji postavlja nesuvisla pitanja, Ili neznas sto Brexit uopce znaci.
Ako se tvornice sele u druge drzave i povecava nezaposlenost, ako kapital bjezi i svi otvoreno govore da je to zbog Brexita koji znaci suzavanje trzista, i da zato cijene rastu tebi nesto kao nije jasno.

markoo
Gost
markoo
1 godina prije

tako je, vecina misli da van eu tece med i mlijeko.eno im croatistan da nije sad u eu ko bi zaustavio ove kradeze lopine pogotovo bosansko ercegovske.

mane
Gost
mane
1 godina prije

britanska aristokratija (starci),smatra da dugogodisnje clanstvo u eu ja malo po malo izbrisala iz svesti gradjana imperijalni duh britanije,pogotovo mladih ljudi.bez takvog stanja svesti nece biti ni moci ni dovoljno para da se anglosaksonska supremacija projektuje po svetu.samim tim i njihova moc opada

mane
Gost
mane
1 godina prije

u slucaju ostanka britanije u eu,bankari iz london sitija preko ttip sporazuma amerike i eu,gube kontrolu nad poslovanjem.tacnije padaju pod kontrolu americkih bankara

Ive iz Pecalbe
Gost
Ive iz Pecalbe
1 godina prije

Na žalost ili sreću mnogo kapitala je emigriralo, spominje se brojka od 1350 milijardi Funti, to je ujedno razlog da je lokalno cjena kapitala porasla, a ujedno u lancu posklupljenja troškova života.

breflo
Gost
breflo
1 godina prije

treba altivirat par vulkana da fizički potjeraju britaniju što dalje od evrope

Alphonse Gabriel Capone
Gost
Alphonse Gabriel Capone
1 godina prije

Previše je toga uloženo u Brexit da bi to palo zbog birokratskih gluposti i bivšeg nazy cinkaroša Sorosa. Brexit je važan za izazivanje sukoba među zapadnim silama gdje bi Velika Britanija zbog svog položaja imala važnu ulogu. Ne mora to biti rat tipa WW2 ali jedna visoka tenzija s manjim sukobima npr. na području Irske i Sjeverne Irske koja bi rastočila politički Zapad po onoj Cezarovoj Divide et impera! Istovremeno se manje ili više uspješno radi na tenzijama između samih članica EU. EU u kojoj vladaju velike korporacije nikome ne treba a da su ljudi pametniji sami bi rastočili tamnicu naroda. Sve je to dio jedne veće operacije razbijanja projekta NWO tj. da se malo pomogne kuli od karata da se uruši uz što manje štete.

Histrion
Gost
Histrion
1 godina prije

Bilo je časno živjeti u NWO-u !
Zbogom NWO, i doviđenja u slijedećim ratu.
Dolje Orwell , živio Huxhley !

Croatia
Gost
Croatia
1 godina prije

„Crvene Mundire“izbaciti što prije iz EU. Nemoguće je osvajače i kolonizatore pretvorit u suradnike. To je trojanski konj u europi.

bato
Gost
bato
1 godina prije

to je lik koji je sponzorirao trovanje Škripala i čerke, kako bi GB što žešče zaglavila sa Rusima, siguran sam, on nije vredan naživa čovjek

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
44
0
()
x