Steinmetz protiv Sorosa: “On mrzi Izrael i treba platiti 10 milijardi dolara”

Beny Steinmetz
6 komentara

Samoproglašeni “humanitarac”, “filantrop” i milijarder George Soros, se suočava s ozbiljnom optužbom i mogao bi platiti 10 milijardi dolara odštete za miješanje u unutarnju politiku siromašne afričke zemlje, prenosi Fox News.

Optužba pokazuje njegov poznati način utjecaja da u siromašnim zemljama postigne svoje ciljeve i interese.

Američki špekulant i investitor, unatoč svom ogromnom financijskom bogatstvu i kontroli nad velikom mrežom nevladinih udruga, prema tužbi je iskoristio svoje veze s vladom Gvineje da iz posla u toj zemlji izbaci izraelsku kompaniju BSG Resources, koja se bila prijavila na unosan natječaj u sektoru rudarstva.

Tužba je od strane izraelske tvrtke prošlog mjeseca podnesena na Saveznom sudu u New Yorku.

U ovom slučaju, izraelska tvrtka koju kontrolira milijarder Beny Steinmetz tuži Sorosa za nuđenje mita kojim je potkupio administraciju predsjednika Gvineje Alphea Condea, čime je spriječio izraelsku kompaniju da dobije željeni posao.

Steinmetz je izjavio “kako je Soros bio motiviran neprijateljstvom prema Izraelu i sukoba između dva milijardera zbog izgubljenog poslovanja u Rusiji koji traje 20 godina”.

Navodi se “kako su za Sorosa uspjeh Benya Steinmetza i njegovo aktivno promicanje izraelskog načina života, poslovanja i kulture pravo svetogrđe”. Izraelski milijarder optužuje svog Sorosa, također Židova po rođenju, da je poznat po svom dugogodišnjem neprijateljstvu prema židovskoj državi.

“Pokušat ćemo iskoristiti sva pravna sredstva na raspolaganju da spriječimo takve pseudograđanske špijunske udruge Georga Sorosa”, rekao je Steinmetz.

Ovo nije prvi put da je Soros optužen za izazivanje političke revolucije kako bi postigao svoje ciljeve i planove. Kritičari diljem svijeta, piše Fox News, tvrde kako je američki milijarder često maskirao humanitarni rad kako bi manipulirao u političkoj sferi.

Nakon 14 godina istrage je Soros 2002. u Francuskoj osuđen za unutarnju trgovinu i kupnju dionica tvrtke koje su prethodno bile u javnom vlasništvu, uključujući i banku Société Générale.  Optužen je i za zloporabu Instituta Otvoreno društvo i da se kroz diplomatske odnose Sjedinjenih Država uplitao u unutarnje političke prilike Makedonije, prenosi Fox News.

“Soros je bio motiviran isključivo zlom namjerom, jer nije imao nikakvog gospodarskog interesa u Gvineji”, priopćio je odvjetnički tim koji u tužbi zastupa izraelsku kompaniju.

Beny Steinmetz optužuje Sorosa i njegove nevladine i neprofitne udruge za podmićivanje predsjednika Alpha Condea u Gvineji, nakon čega su kompaniji  “BSG Resources” oduzeta sva prava za poslovanje u toj zemlji, a razlog je Steinmetzovo odbijanje da plati stotine milijuna dolara kako bi zadržao licencu u rudarstvu.

Soros poriče sve optužbe, a njegov glasnogovornik je za Fox News izjavio “kako su navodi u tužbe kompanije BSG  Resources neozbiljni i potpuno lažni”.

BSG Resources se nada kako će Sorosev utjecaj na američku vladu, a posebno na Obaminu administraciju, biti ključan dio svog procesa. Nakon što kompanija dostavila dokaze o podmićivanju, američki ministar pravosuđa je sazvao je Veliku porotu da istraži slučaj.

“Soroseve organizacije u Sjedinjenim Državama su bile instrument u oblikovanju politike Ministarstva pravosuđa pod Obaminom administracijom”, izjavio je J. Christian Adams, bivši odvjetnik Ministarstva pravosuđa pod Obamom administracijom, trenutno predsjednik Zaklade za javni interes.

Adams ističe da je Soros bio uključen u policijske postupke i pravilnike oko identifikacijskih dokumenata glasača cijele nacije.

“Amerikanci ne razumiju u kojoj mjeri Soros raspiruje požar ove protuustavne i protuameričke agende”, dodao je J. Christian Adams.

Glasnogovornik Ministarstva pravosuđa je odbio potvrditi ili poreći istražuje li se tužba kompanije BSG Resources kao kazneno djelo, ali je potvrdio da je utvrđena nadležnost da se istraži je li bilo mito u rudarskoj industriji Gvineje.

Odvjetnici Steinmetza su za Fox News izjavili da se nadaju kako će sudski postupak u New Yorku započeti u srpnju.

Izvor: Fox News

Beny Steinmetzgeorges sorosTužba
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eee
6 godine prije

Kad zajebe po svita ok je. Ali kad zajebe izraelskog bogatasa to odma treba istrazit

subaru
6 godine prije

Vukovi istog čopora se svađaju oko plijena.

Ivan1
6 godine prije

Vide se kao konkurencija u postajanju bogovima.
Sudar 1 posto populacije.

Michael Collins
6 godine prije

Želim obojici puno uspjeha u uništavanju onog drugog. Ovo je kao sukob glavosječa u Ghouti. Neprocjenjivo.
Čuj ovo – Soros je protiv “izraHELLskog načina života”. Što je to uopće za majku Božju?! Apartheid društvo, promicanje rasizma, neokolinjalizma…? A ti dolje “židovi” imaju veze jedno s drugim kao pas i mačka.
Da Soros ne voli IzraHELL ne bi slao emigrante i teroriste u Europu.

Alen
6 godine prije

Zivotinjska.posla ..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI