Florida neće izručiti Trampa

Ron DeSantis Guverner Floride
24 komentara

Potencijalni glavni rival Donalda Trumpa za predsjedničku nominaciju Republikanske stranke 2024., guverner Floride Ron DeSantis, odgovorio je tužiocu New Yorka oko krivične optužnice protiv bivšeg predsjednika.

“Florida neće pomoći u zahtjevu za ekstradiciju s obzirom na sumnjive okolnosti u vezi sa ovim tužiocem Manhattana kojeg podržava Soros i njegovim političkim programom”, rekao je DeSantis u tvitu u četvrtak.

Za sada nije bilo izvještaja o bilo kakvim potencijalnim zahtjevima za izručenje, jer je portparol ureda okružnog tužioca Menhetna rekao za AP da su tužioci kontaktirali Trumpov pravni tim kako bi “organizirali predaju” i pojavljivanje pred sudom, koje se očekuje sljedeće sedmice  .

DeSantis je ranije rekao da se neće mešati u slučaj “ni na koji način”, ukazujući da neće pokušati da pomogne da se blokira izručenje stanovnika Floride Njujorku, ali je sada ponovio Trampovo uverenje da je okružni tužilac Menhetna Alvin Bragg ” rastezao zakon kako bi ciljao političkog protivnika.”

„Naoružanje pravnog sistema radi unapređenja političke agende udaljava od vladavine prava. To je neameričko”, dodao je DeSantis.

Trump nije otkrio svoje sljedeće korake, ali je u postu na Truth Socialu upozorio da će se ovaj “lov na vještice uvelike suprotstaviti Joeu Bidenu”, dok je njegov advokat Joe Tacopina obećao da će se “žestočno boriti protiv ovog političkog gonjenja na sudu”.

BidenDeSantisTrumpTužba
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

Vecernji izvjestaj cirilice na temi Pripreme za novi svjetski rat.

Doznao sam nesto: Putin i Si su izmedju ostalog razgovarali i o ideologiji. Slozili su se da ne zele lgbt, blm, me too, gretene, sorosoide i ostalo. Dogovorili su se da sa potrosackog drustva predju na stvaralacko drustvo. Covjek nece biti objekat (potrosac), vec subjekat (stvaraoc). Marketing nece sluziti da covjek osjeca zadovoljstvo kad kupi nesto izreklamirano, vec kad napravi nesto.
Da li shvatate koliki je ovo zaokret?

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Onda Washington D.C.ostaje , samo probat , uporabu Federal Agencies … Molim … Susrijet će se sa NAJNAOURUŽANIJIM Stateom within the US 😁 . Požar će im se PROŠIRIT i po defaultu … ČIM ZAPOČNE NA JEDNU TERITORIJU —- ODMAH SE UMJEŠAJU —- TREĆE STRANE 😁👍 … Duuuuga je granica sa Mexico PA KADA POČNE PRISTIZAT ORUŽJA SVIH VRSTA 🤣👍 😱🥸 !!!! Rusima i ostalima , ostaje samo da blokiraju internacionalne vode da pristiže pomoć za D.C ….Podmornice su već tu – a i torpedoes 😎 ! HAJMO BIDEN — UHIĆUJ TO 👍👍👍 !!!

Ivan
1 godina prije

Samo da se Trump dokopa vlasti, jebat ce ovaj puta mater Bidenu i njegovoj razbojnickoj bandi demokrata. To sto rade demokrati po Americi i svijetu vise ne moze pojesti niti pas s maslom..

onaj najglu...Dalton
1 godina prije

Trump će biti optužen za gužvanje salveta i za uklanjanje etiketa s madraca 1997.

P.S.
Afroamerikanci opljačkali supermarket u Philadelphiji…
Neće biti optuženi.
Politički korektno je da se to zove odšteta za stoljeća ugnjetavanja…

Max
1 godina prije

Dođite po njega.

nessy
1 godina prije

Evo, danas, prvi put u povijesti je podignuta optuznica protiv USA predsjednika, nebitno na funkciji ili ne. A konkurencija je bila velika. Od Nixona, Clintona, Busha, pa i Bidena samo da nabrojim njih, izgleda da je Trump (kojega bas ne volim), prvi i jedini zasluzio kazneni progon. Pa nije valjda on gori od svih predsjednika koji su kazneni progon izbjegli? Mislim da ovdje moze ona ‘politicki progon’. Sto su sve radili predsjednici u proslosti, njegov krimen je beznacajan. Najgore sto ga terete je zloupotreba sredstava od kampanje za placanje onoj izbusenoj opajdari, koja je dobila novac za sutnju pa se predomislila. Sva djela se svode na “zloupotreba sluzbenog polozaja”. Po toj matrici mogu svi bivsi predsjednici u zatvor. Izmedju ostalog, ne podize se progon protiv predsjednika, da se ne sramoti institucija. Ali, izgleda da ipak ima sanse na izborima, pa ga nastoje pokopati unaprijed.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI