Plenković bi odveo Hrvatsku i hrvatske vojnike u rat u Ukrajini, ali nema podršku mene i sabora

Zoran Milanović
212 komentara

Nakon sastanka u Francuskoj, gdje se očito razgovaralo kako Europu uvući u rat s Rusijom, a na kojem je nazočio i Andrej Plenković, javnosti se obratio predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović čiju  izjavu prenosimo u cijelosti.

Zoran Milanović:

“Izjava predsjednika vlade Andreja Plenkovića nakon što se vratio sa samita zapadnih saveznika Ukrajine u Parizu potvrdila je definitivno kako je Andrej Plenković premijer opasnih namjera koji bi, da može, odveo Hrvatsku i hrvatske vojnike u rat u Ukrajini. Iz njegovih riječi jasno proizlazi kako ‘Hrvatska nije ponudila slanje svojih vojnika u Ukrajinu’ samo i jedino zbog toga što Plenković sada ne može računati na podršku Hrvatskog sabora i Predsjednika Republike za takvu ludost.

‘Nedostajala su četiri glasa u Hrvatskom saboru da se odobri sudjelovanje Hrvatske u misiji obučavanja ukrajinskih vojnika’ pa ‘budući da nismo uspjeli ni tu simboliku, onda nismo niti nudili opciju o tome da hrvatski vojnici idu u Ukrajinu’, kazao je Plenković. Dakle, Plenković do danas nije prežalio što je Hrvatski sabor spriječio indirektno uključivanje Hrvatske u rat u Ukrajini. I posebno ga smeta što sada ne može Hrvatsku odvesti u još veću katastrofu, odnosno ne može samovoljno ponuditi slanje hrvatskih vojnika u Ukrajinu. Da nema Hrvatskog sabora i Predsjednika Republike, jasno je, Plenković bi Hrvatsku direktno uključio u rat u Ukrajini.

Zbog sigurnosti i interesa Hrvatske i njenih građana, Andrej Plenković stoga mora dati jasne odgovore na neka pitanja. O čemu se točno razgovaralo u Parizu i što je Plenković tamo obećao u ime Hrvatske (kao što je lani obećao obuku ukrajinskih vojnika bez konzultacija s Predsjednikom Republike)? U čije ime i za čiji interes Plenković sebi uzima pravo već i sudjelovati u raspravama o sudjelovanju hrvatskih vojnika u ratu u Ukrajini? Forsira li Plenković uvođenje obvezne vojne obuke u Hrvatskoj zato da bi pripremio hrvatske vojnike za slanje u rat u Ukrajinu?

Stav predsjednika Republike Zorana Milanovića je čvrst i jasan: dok je predsjednik države i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske ni jedan hrvatski vojnik neće ići ratovati u Ukrajinu. Jedino rješenje rata u Ukrajini je postizanje mirovnog sporazuma koji će spriječiti nove žrtve i spasiti tisuće života. Predsjednik Republike to govori od početka rata i to će biti njegova politika i ubuduće. Iako je Andrej Plenković zbog osobne promocije očito spreman sudjelovati u kreiranju alibija za neuspjehe dosadašnje briselske strategije zaustavljanja rata u Ukrajini, Predsjednik Republike jamči da Hrvatska i njeni vojnici u tome neće sudjelovati”.

Veliki rat je već spreman, čeka se znak

Sve je već desetljećima spremno za veliki europski rat koji će biti poguban, a kojeg organizira zapadna bagra.

Prije deset godina George Friedman je otvoreno govorio o ratu u Europi. Sve je očito i jasno što se događa, što dokazuje ovaj video i njegove izjave.

Andrej Plenković i gotovo svi saborski zastupnici su američki korisni idioti, te od njih očekujemo da stanu u prve redove novog istočnog fronta. Neka ih Andrej Plenković predvodi, jer je vjerojatno izliječio anemiju.

 

andrej plenkovićRatrusijaukrajinaZoran Milanović
Pretplatiti se
Obavijesti o
212 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Gost
1 mjesec prije

Plenk je najveći štetočina koja je zadesila Hrvatsku i njene građane, jer pokorno provodi briselsko-globalističku agendu uništavanja Hrvatske i njenih građana.

Kopf
1 mjesec prije

Steta sto nije po Plenkovicu, pricajuci s Hrvatima, vidim da bi isli na Rusiju s uzdignutim k*….nek idu, nek ginu….otim Hrv. P….zda ma……

Max
1 mjesec prije

Amen!!!

1 mjesec prije

Zašto čuđenje, zar odavno nismo svesni da se vlasti biraju prema potrebama nekog zlog entiteta koji ih “hrani” da bi mu završile posao? I sada je došlo vreme za ozbiljan posao, oni koji ne ispune očekivanja se neće dobro provesti.

Nemojte da se začudite ako i Fico i Orban potpišu “ugovor o zajedničkoj odbrani” sa Ukrajinom – treba gledati šta ko radi a ne šta priča i potpisuje. Međunarodno pravo je mrtvo, sada je vrlo opasno vreme u kome nestaju cele nacije.

Netko
1 mjesec prije

Dakle ova dva glumca su najbolji prijatelji…. igraju se dobrog i lošeg policajca…ujutro sjednu i dogovore se koju će kost baciti sluđenom pučanstvu, a kad zapovijed ” odozgo” stigne kao jedan nastupaju. Zabava za budale….ne čitam izjave dotičnih odavno.

držnedaj
1 mjesec prije

E bravo Zorane, svaka ti čast ti i jesi pravi državnik.

p.s. onaj video dolje obavezno pogledati i pohraniti ko hoće malo više saznati o globalnim ciokaubojskim igrama i zahtjevima za lll svjetski rat

DUŠAN ,
1 mjesec prije

A taj Plenković PREMOČNO pobijedio na izborima u RH , a i ponovo će ove godine kako stvari stoje !!
Kome tu što nije jasno i zašto ljudi se čude ?? Pa nismo u Rusiji ili Sjevernoj Koreji i svatko može misliti kaj hoće ,govoriti kaj hoće i glasati za koga hoće i nikome ništa !!!
E ,to se zove DEMOKRACIJA !!!

tuf
1 mjesec prije

Jedini razlog užurbanih javnih izjava europskih dužnosnika nakon sastanka u Parizu kako neće slati svoje vojnike u Ukrajinu nalazi se u nepredviđenom curenju informacija od strane slovačkog premijera Roberta Fica. Možete biti sigurni da, kao što je Fico izjavio, određeni broj europskih država ozbiljno planira slanje svojih kontigenata. No to još nije trebalo procuriti u javnost koju treba tek kondicionirati. Zato Fico sada sigurno u pozadini dobiva jezikove juhe i prijetnje kao Orban.
Sve se bude zakamufliralo u neku humanitarno-sigurnosnu toplu priču. Idu kao humanitarci. Idu kao plave kacige. Idu čuvati Ukrajinu od hordi iz Bjelorusije (a taj plan podmetanja europskih leđa kod Bjelorusije je poprilično realan kako bi se ukrajinski vojni resursi mogli koristiti na južnom frontu).
Idu sačuvati Moldaviju od povampirenih separatista u Transnistriji.
Jer treba čuvati integritet država. Kao što su ga čuvali u Siriji, Libiji i Iraku.

tihobl
1 mjesec prije

Zoki ne mozes sprijeciti Plenkovica da posalje 3 milijarde Zelenskom. Niti ces moci sprijeciti slanje topovskog mesa. Ni Erdogan ni Orban nisu uspjeli sprijeciti prosirenje NATO, a daleko si kaci igraci.

Suze Roni
1 mjesec prije

Vlastodrsci u EU se boje neceg drugog. Vrijeme im ne ide u prilog. Dolaze izbori u nekim vaznim drzavama i stvari bi se mogle okrenuti u drugom smjeru. Macron kokodace, a na izborima u lipnju bi mogao dozivjeti potop. Desnica u FRA na povijesno najvisoj razini.U Njemackoj unatoc nevidjenoj kampanji protiv njih, ADF je takodjer po podrsci naroda na najvisoj razini.Ipak, Inajbolja stvar koja se odvija su protesti farmera diljem EU sa izrazitim faktorom solidarnosti, sto ima obiljezje prerastanja u sveopci pokret protiv EU institucija i ekstremne lijeve liberalne agende koju provode.

Gad
1 mjesec prije

Tko želi neka ide. Trajat ćete pola sata.

ZZZ 🇭🇷
1 mjesec prije

Bjezat ce Hrvati u Sj Afriku I zemlje u razvoju ali samo oni koji imaju novaca.

nepoželjni
1 mjesec prije

…plenkovićeva priprema uloge “kuma” ukrajini seže još u rane dane dresure koje je prošao u parizu i briselu.

Nije uopće slučajna činjenica da je već od prvih godina nakon 2000. usmjeravan i biran na razne pozicije tzv europskih integracija, godinama se “u ime Hrvatske” vrzmao po europskom parlamentu gdje je instruiran, kumovao prevratu u ukrajini i sve to bez volje i znanja Hrvatskih “birača”.

Ni jedna od njegovih aktivnosti nije bila za dobrobit hrvatskih građana i samostalnosti Hrvatske već robotsko izvršavanje zadataka i volje njegovih konstruktora.

Dokle god ON bude u Hrvatskoj na takvim pozicijama na kojima je trenutno, neće biti sreće ni pomaka na bolje već sve dublje propadanje u ovisnost i tlačenje.

Tek kada se njegova uloga bude svela na šetanje pasa po parku oko Jaruna možda se ukaže malo svjetla ovoj upropaštenoj zemlji i gl u p avom narodu.

Netko
1 mjesec prije

I Zoka i Plenk su iz istog gnijezda Očenašeka i istog gazdu služe.

Grdi
1 mjesec prije

Zasad jedini razuman politicar !! …………..

Ico
1 mjesec prije

Emanuel Macaron ima inteligenciju konja!

roberto
1 mjesec prije

A ovaj sa slike ko ne bi..eeeeeeeee…kak je bio izjavio prije..hos u smeće,..školovao sam se za vrijeme domovinskog rata…uglavnom su siromašni išli u domovinski rat(otprilike)..i tak
Njemu je do hrvata stalo ko otprilike i bludi lončaru..sve je to isto leglo,isto sjeme,ista škola…tj isti gnoj..
kak ono ide,ona igra..dobar i loš policajac..;);););););)

Tысяча = Tisuća
1 mjesec prije

Lex Friedman, americki drzavljanin, rodjen u Rusiji je napravio intervju s Tucker Carlson.
Video je star 17 sati a do sad je bilo 1 500 000 posjetitelja.

Tucker Carlson: Putin, Navalny, Trump, CIA, NSA, War, Politics & Freedom
Lex Fridman Podcast #414

Primjecujem sirom svijeta da raste interes za Rusiju.
Veliki broj stranaca koji su isli zivijeti u Rusiju
imaju svoj vlastiti kanal i tamo je isto veliki interes.

onaj najglu...Dalton
1 mjesec prije

 “On je u velikom grču, ovo je njegov labuđi pjev, njegov manevarski prostor je vrlo sužen i njegov kraj je vrlo blizu, dobro uvijek pobjeđuje zlo.”
– recitator ruske poezije i mislilac u usponu Grlić Radman za Putina

P.S.
Samo da ovi naš ne pobjedi na Euroviziji,..

vrlodrag
1 mjesec prije

Eto pa sad glasujte na izborima za Plenkovića ludi narode. Hoće djecu da vam spremi u tuđu zemlju da poginu daleko od svog doma.

vanja
1 mjesec prije

Najgori su ti karijeristi u politici koji iz đačkih klupa već počnu da smrde oko nekog aktivizma i to obično nepogrešivo se priklone najgoroj opciji kao i vučić.Nema dana radnog staža,a živio ko bubreg u loju.Sećam se i tog plenkovića kao bledog laprndala,ali kažem takvi su najopasniji jer sve podrede svojoj karijeri,za narod uopšte osećaja nemaju.

ŠPetar
1 mjesec prije

kad on i njegova djeca uzmi pušku u ruke onda cu i ja 😉

držnedaj
1 mjesec prije

Dominacija Zapada je gotova, priznaje šefi EU politike i upozorava na geopolitiku Zapada protiv ostalih. “Šef diplomatije Europske unije, Josep Borrell, priznao je da je “doba dominacije Zapada doista konačno završila”. Upozorio je da EU ne smije dijeliti svijet na “Zapad naspram ostalih” jer nas “mnogi na ‘globalnom jugu’ optužuju za ‘dvostruke standarde'”. Prvi europski diplomat priznao je da je “doba dominacije Zapada zapravo konačno završeno”. Napisao je to 25. veljače Josep Borrell, visoki predstavnik Europske unije za vanjske poslove, u blogu na službenoj stranici diplomatske službe EU-a. “Ako trenutne globalne geopolitičke napetosti nastave evoluirati prema ‘Zapadu protiv ostatka’, budućnost Europe riskira da postane sumorna”, upozorio je. Ratovi u Ukrajini i Gazi, kao i antikolonijalne pobune u afričkom Sahelu značajno su povećali rizik da Europa postane geopolitički irelevantna“, rekao je Borrell, žaleći što je Rusija uspjela iskoristiti situaciju. Poboljšanje naših odnosa s ‘globalnim jugom’ jedan je od četiri glavna zadatka… Čitaj više »

alexosijek
1 mjesec prije

Dobro, ja se po stoti puta moram začuditi ovome svemu. Opet padate na spin pravih majstora parade. Jeste vi svi zaboravili kako su naš El Presidente i njegova supruga Musić-Milanović prošlo ljeto se lijepo zabavili na nekoj zabavi koju je priredio Tedros, war criminal, od SVJETSKE ZDRAVSTVENE ORGANIZACIJE!!?? Da li ste svi svjesni kako je ovo sve zapravo VELIKO odvlačenje pažnje? Jer, i Hrvatska – kao i sve zemlje svijeta se spremaju potpisati ugovore sa SZO-om gdje će onda Tedros odlučiti hoćete se ili nećete liječiti? Hoće li aktivirati ove ili one frekvencije kako bi izazvao što god hoće. Ova vojska o kojoj govore i jedan i drugi NEĆE ratovati protiv nikakve Rusije. To je SPIN. Kao što je spinovanje to stalno stavljanje Zelenskog u prvi plan!! Vojska u Europi i Nato se priprema za jedino jedan cilj: za kontrolu svog stanovništva! Za jednu svjetsku vladu! Za jednu zajedničku luciferijansku… Čitaj više »

ime
1 mjesec prije

ovaj je isto naivan.
radi se o mirovinskoj reformi.
smanjenu broja primatelja mirovina.
korona i cepivo* nisu odradili posao.

*još

Graciela
1 mjesec prije

“Djeca moraju biti u školi i djeca bi se trebala cijepiti. Škole trebaju nastaviti s radom.” reče miki 2021.

Max
1 mjesec prije

Ako do toga dođe nema nas.

burt
1 mjesec prije

opet se izmišljaju nevjerojatne priče o NATO vojnicima i cijelim divizijama koji ratuju u Ukrajini a to su sve stare dezinformacije jer da je NATO u Ukrajini već bi ruska vojska bila vraćena preko granice

Emiliano Zapata
1 mjesec prije

Sad nemaju ali ce imati kasnije kao u pLandemiji!
Sjetite se od onoga: “mozete u shoping u Milano” pa do ubojica baka i djedova!

Emiliano Zapata
1 mjesec prije

Jadni su oni koje mora Milanovic da spasava od prisilne mobilizacije…

Luda baba
1 mjesec prije

Ko da ide komet prema Zemlji, jedni vicu probudite se, jedni su za rat , jedni mole Boga, jedni bi radili bunkere, jedni spremali hranu, jedni bi revoluciju..jedni bi kud i drugi…

U takvim uvjetima VOJSKA izlazi na ulicu i kontrolira situaciju.

Cini se da svi doprinosimo opcem ludilu i kaosu a da ce sve to netko iskoristiti kad Vojska bude na ulicama.

Ne zele oni vojsku za RAT, to ce proci a onda cete vidjeti pravu KONTROLU.

Jadranka S.
1 mjesec prije

Stojite pred vratima svoga doma, nemate kamo ići.
Vaše temeljno bivanje – svjedočenje – nije samo vaše, to nije samo vaš centar, to je centar čitave kreacije. Na površini, mi smo odvojeni, iznutra, mi smo jedno. Izvana, mi smo odvojeni, kada idemo unutra, mi smo jedno – kao što su i valovi na površini mora odvojeni, no u dubini, svi su oni jedno. Na površini, jedan val je mali, drugi je velik; jedan val je lijep, drugi je ružan; jedan val je prljav, drugi je čist – na površini. Onaj tko se sjeti centra gubi svoju osobnost, on prestaje biti osobnost.

tihobl
1 mjesec prije

Rusi su objavili spisak koliko je Staljin imao zarobljenika iz kojih drzava.
Iz Evrope jedno nije imao zarobljenih srba i grka. Svi ostali su ucestvovali u napadu na SSSR pa i neutralni svajcarci i svedjani imalu su vojnike u SS.
Znate li da je bilo puno zarobljenih argentinaca?

Sad kad se u Briselu raspravlja da li ce trupe slaru na lijevu ili na desnu obalu Dnjepra rusi iz arhiva vade cinjenice da se narod podsjeti.

Crescent
1 mjesec prije

Navijali ste za rat pa cete imati gljive

Franjo Vinkovski
1 mjesec prije

Što više hrvatskih nacista izgine u Ukrajini, to bolje za Hrvatsku i cjeli balkan. Ja predlažem, da što više balkanskih amerošupaka i nacista što pre ode na safari u Ukrajinu i završe kao gnojivo. Mi čemo biti presretni.

Motorola
1 mjesec prije

Ostale tri strane sveta če se osvetiti zapadu i najebati mu se mamice….

xyz
1 mjesec prije

U slučaju da EU uđe u rat sa Rusijom, nijedna država članica neče ostati čitava ili netaknuta. Svaka če primiti po par nuksa, kao pozdrav iz Rusije.

Jadranka S.
1 mjesec prije

Povjest se ponavlja i ponavlja stalno u krug u zatvoru uma.
Ljudski rod/čovječanstvo izlaskom iz zatvora uma je slobodno, odgovorno čovječanstvo, kreatori svijeta u miru i blagostanju

Noname
1 mjesec prije

Svi znaju da su zapadne specijalne snage prisutne u Ukrajini, ali o tome službeno ne govore, piše Financial Times pozivajući se na europskog dužnosnika koji je želio ostati anoniman. U ponedjeljak je u Parizu održana konferencija potpore Ukrajini, sazvana na inicijativu francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, koja je okupila predstavnike dvadesetak europskih država. Nakon sastanka, francuski čelnik rekao je da su sudionici razgovarali o mogućnosti slanja vojnika u Ukrajinu, ali nisu postigli konsenzus. Iako Makron nije isključio ideju o slanju trupa u Ukrjainu , Njemačka ju je požurila odbiti. Kancelar Olaf Scholz rekao je da su se zapadne sile složile da u Ukrajini neće biti vojnika iz europskih zemalja, a izjavu su podržale Poljska, Italija i Češka. Dužnosnik NATO-a također je požurio s uvjeravanjem da Savez ne planira stacionirati borbene jedinice u Ukrajini. Međutim, anonimni europski visoki vojni dužnosnik primijetio je da Macronova izjava ima za cilj “stvaranje odvraćanja i nesigurnosti” u odnosima s Rusijom. “Svi… Čitaj više »

xyz
1 mjesec prije

Da moraju bogataši i političari otiči ratovati na prve linije, ratova nebi nikad bilo.

dan
1 mjesec prije

Iz ruske vlade su porucili Macronu
da ce francuske trupe dozivijeti sudbinu Napoleona Bonaparte i njegove Grande Armee.

Jasno
1 mjesec prije

Ma vidite li vi hrvatskog predsjednika,a inače ruskog agenta zvanog štakor zaduženog za zapadni balkan i izazivanje nestabilnosti i stvaranja mržnje medju narodima bivše juge.Posebno mu smetaju srbi koje zove “šakom jada” i ” mudjahedini” to jest bošnjaci.1991. mu je otac inače prijatelj franja tudjmana sredio da ode u Brisel kako bi izbjegao odlazak na ratište,a sada glumi “junačinu” i dijeli odličja svim učesnicima u ratu,pa i ratnim zločincima.

Гавран
1 mjesec prije

Britanski list Financial Times smatra da možda postoje manje značajni razlozi za rusku upotrebu taktičkog nuklearnog oružja nego što se navodi u službenim izvještajima iz Moskve. Istovremeno, publikacija se u svojim procjenama oslanja na određena dokumenta koja navodno pripadaju ruskoj vojsci. . Ovi dokumenti, prema autorima Financial Timesa, govore o mogućnosti da Rusija koristi taktičko nuklearno oružje u potencijalnom vojnom sukobu s velikom svjetskom silom. Publikacija napominje da je, prema dokumentima ruske vojske, upotreba ovog oružja dozvoljena u ranoj fazi sukoba. . Britanske novine čak navode i neke uslove za upotrebu ruskog taktičkog nuklearnog oružja, na primjer, kada se neprijateljske trupe spuste na rusku teritoriju ili napadnu jedinice odgovorne za zaštitu pograničnih područja. Ovo uključuje neprijateljske napade upotrebom konvencionalnog oružja. Osim toga, ovo oružje se može koristiti ako Rusija izgubi 20% svojih strateških podmornica. Postoji niz drugih uslova. . Upotreba nuklearnog oružja pod ovim i drugim faktorima povezana je s… Čitaj više »

Tusam rodjenja
1 mjesec prije

“Besramna rulja”, debelokozci, lopovi..

Darko
1 mjesec prije

Plenković je nacrtao metu Hrvatskoj na leđima svrstavajući se uz Ukrajinske i Izraelske fašiste bez da je ikoga pitao i ne vodeći računa što je uzrok rata u tim zemljama. Stoga za sve zločine uključujući i one sa 9 milijuna kupljenih doza cjepiva treba završiti na doživotnoj robiji a nikako da zbriše u briselsko leglo jada i bijede.

delcaro
1 mjesec prije

ako zoka kaže onda je to istina i ništa drugo doli istine.

Darko
1 mjesec prije

A sa njima i desnu polovinu Sabora u prve rovove..

Noname
1 mjesec prije

Sjedinjene Države odlučile su smanjiti brojnost svoje vojske za 24.000 ljudi, nazvavši to “optimizacijom”. Logika je ovdje jednostavna – za rat s Rusijom u Ukrajini istim se novcem od Zelenskog može kupiti 150 tisuća Ukrajinaca, čije obitelji ne trebaju ništa platiti ako poginu, ako ostanu invalidi, ne trebaju trošiti novac na programe rehabilitacije i liječenja, a ako prežive, plaćaju razne naknade za branitelje. Dobar biznis, pragmatičan pristup, a Zelenski će američkim političarima poslati i “cashback” u gotovini…

štefek stepinec
1 mjesec prije

ni jedna novija članica nato a,uključujuć i nas nije održala referendum o pristupanju nato u.samo su nas upisali…

Lucija, prva
1 mjesec prije

“EUROPSKO tužiteljstvo potvrdilo je za Jutarnji list da je tzv. afera Geodezija u njihovoj nadležnosti te da sve nadgleda stalno vijeće s tri europska tužitelja iz drugih država članica.”

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI