Poginula osoba u zrakoplovnoj nesreći koja se dogodila u Iranu; zrakoplov je prevozio glasačke listiće

Glasanje u Iranu - glasacke kutije
3 komentara

Incident se događa u vrijeme dok su iranski glasači glasovali za odabir nasljednika odlazećeg predsjednika Hassana Rouhanija, čiji se drugi mandat, konačni prema iranskom zakonu, bliži kraju. Iranski glavni sudac Ebrahim Raisi trebao bi postati novi predsjednik Islamske Republike.

Helikopter s glasačkim kutijama srušio se na jugozapadu provincije Khuzestan. U padu zrakoplova jedna je osoba poginula, a jedanaest ozlijeđeno, izvijestila je novinska agencija IRNA pozivajući se na guvernera provincije Qasema Soleimanija Dashtakija. Guverner je rekao medijima da je osoba koja je stradala u nesreći navodno policajac, čiji je zadatak bio čuvati kutije.

U petak su u Iranu održani predsjednički izbori koji su prešli u subotnje rane sate.

Birači su se uputili na birališta kako bi izabrali nasljednika predsjednika Rouhanija koji završava svoj drugi mandat i ne smije se ponovno kandidirati za to mjesto, prema zakonima zemlje.

Četiri predsjednička kandidata natjecala su se za tu funkciju, uključujući vrhovnog suca Ebrahima Raisija, šefa središnje banke Abdolnasera Hemmatija, zastupnika Sayyida Ghazizadeha i MohsenaRezaeea, šefa iranskog Vijeća za razlučivanje.

Iako se brojanje glasačkih listića i dalje nastavlja, Raisi je osigurao dovoljno glasova da postane novi predsjednik republike.

incidentiran
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nemok
2 godine prije

To su bili glasovi opozicije.

Max
2 godine prije

To budi sumnju u manipulacije.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI