Pokušaj atentata na Putina

Kremlj, Rusija
78 komentara

Ukrajina je tokom noći izvela dva napada dronovima sa namerom da napadnu rezidenciju ruskog predsednika Vladimira Putina u Kremlju, saopštio je njegov ured.

Letelica je oborena primenom mera elektronskog ratovanja i nije izazvala žrtve ili štetu, navodi se u saopštenju. Moskva smatra ovaj incident terorističkim aktom.

Incident se dogodio u utorak kasno navečer, a obje bespilotne letjelice pale su na teren Kremlja u Moskvi, navodi se iz kabineta predsjednika. Na njegov raspored to nije uticalo.

“ Smatramo ovo unaprijed planiranom terorističkom akcijom i pokušajem protiv ruskog predsjednika ”, dodaje se. Incident se dogodio “ uoči Dana pobjede i parade 9. maja, kada planiraju prisustvo stranih gostiju ”.

Rusija zadržava pravo da uzvrati na način, mjesto i vrijeme po svom izboru, navodi se u saopštenju.

Putinov portparol Dmitrij Peskov rekao je novinarima da je predsjednik bio odsutan iz Kremlja kada su dronovi oboreni. Trenutno se nalazi u predsjedničkoj rezidenciji u Novo-Ogarjevu u Moskovskoj oblasti, koja se nalazi zapadno od glavnog grada.

Društvenim mrežama kruži snimak, koji navodno prikazuje posledice, sa oblakom dima koji se diže na noćni gradski pejzaž sa teritorije istorijskog sedišta ruske moći.

napad dronovimaPutinrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
78 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Miro
10 mjeseci prije

Kad Putin neće Zelenskog onda će ivaj da sredi Putina.
Sad 09.05. će biti vojna parada u Moskvi.
Ukre će sigurno dronovima gađati tenkove a ako Putin bude tamo, i njega će.
Ali dobro, se te glavešine imaju dvojnika.
Kao Tito kojeg je bilo u više primeraka.
Po potrebi.

darijoman
10 mjeseci prije

Sad će uslijediti Ruska odmazda

Istina
10 mjeseci prije

Na silu oće Zeleni da se rat proširi.
Organizatori već godinama gađaju dronovima sve i svašta od svadbe do ubojstva čelnika ISIS-a. I sama Nulandica i drugi su rekli da se može gađat Rusija a i da je rješenje ubojstvo Putina. Dakle, sve se zna.
Sada me zanima kako će Rusi odraditi.

goran
10 mjeseci prije

eeeee moj zelenski neće bit tog bunkera koji če te spasit kad ti putin parkira jedan kinžal iznad te tvoje nacističke glavurde

Dawor
10 mjeseci prije

Ne znam da li su Rusi (tj.Putin) svjesni koliko se sramote pred cijelom planetom ??
😢😢😢😢😢

Dux
10 mjeseci prije

Sada će Ukri počet kmečat, nismo mi, ko zna ko je, to rusi sami….itd. A kad rusi krenu u osvetu, što su i najavili, biće veselo, ne bi im bio u koži…evo i ameri kmeče da ni oni nisu imali saznanja, ….bjež tr gaće, posra vas guzica.. Sretno Ukraino.

Schwarze Hunderte
10 mjeseci prije

Hajte ljudi .. Ništ mu ne fali a nekak i sumnjam a imam dobrih razloga za to — da je od Ukrajinaca ! Ima Putin dovoljno ” prijatelja ” u samoj Moskvi što bi mu trebala bit , puno veća briga !!! Na koncu .. Nakon današnja , DUGOTRAJNA sastanka Pape i druga čovjeka Ruske Pravoslavne Crkve – očito je da se radi na miru 👍 !!! Zapadu se nemre vjerovati ali Papi i njegovoj riječi — DA ! Kužim da ovoga puta SAMI VRH Vatikana , ulaže CJELA SEBE u postvarenje mira a da bi se izbjegla KATAKLIZMA !!! Te nije nimalo slučajno što o svemu pričaju dva čovjeka — od vjere !!! Pljunuti na ljude takova formata i NJIHOVU RJEČ — nije uopće pametno pa ma tko to bio !!! 🍸

neon
10 mjeseci prije

Iz Rusije: Draga braćo i sestre! Svi se sećamo kako su Putin i njegov jevrejski kahal, na čelu sa autističnim Medvedevim, više puta pretili banderovskim Jevrejima udarcem na centre odlučivanja. I sada se to konačno dogodilo… Ali ne u Kijevu, već u Moskvi! To je samo sramota. A tajne službe Kremlja i dalje imaju dovoljno savesti da prijave da su „napad dronova odbile vojne i specijalne službe. Kao rezultat njihovih akcija korišćenjem radarskih sistema za ratovanje, uređaji su onesposobljeni“. Onesposobili bi dron u Putinovoj kancelariji… Dron je eksplodirao u blizini jarbola Kremlja, zasuvši sve gelerima i vatrom. Ne na prilazu Kremlju, već tačno iznad njega. A to sugeriše da ga, najverovatnije, niko nije oborio ili onesposobio. Samo je eksplodirala sama od sebe na mestu gde je bila predviđena za lepu sliku. Na kraju krajeva, ovo je više psihološki napad koji ima za cilj da ponizi Putina i njegove šojge pred… Čitaj više »

Gif
10 mjeseci prije

Kazu iz Bijele Kuce, neka mulatkinja, mislim glasnogovornica, da CIA nije to provjerila, pa treba biti suzdrza . Muljaju kao s plinovodom. Zapadne novine pisu da je bio navodno napadaj s dronovima na residenciju Kremlja. Pa na kraju Dana I ako je bio napadaj nema dokaza da su to napravili Ukri, mozda je to napravili Stoki Ili Hiber? LOL

Jajce
10 mjeseci prije

Europska unija najavljuje planove za povećanje proizvodnje streljiva kako bi pomogla Ukrajini
Saveznici Ukrajine su obučili, opremili preko 9 novih ukrajinskih brigada
Associated Press. Please, more wars

Bosna
10 mjeseci prije

Počela protuofenziva u Ukrajini – šef Wagnera
Kijevske snage imaju “neograničeno ljudstvo i streljivo”, rekao je Jevgenij Prigožin

yxx
10 mjeseci prije

koga boli ona stvar, beograd je 100x vaznija vijest ali tu je nema.

So baby talk to me
10 mjeseci prije

Ja se nadam da je ovo ruska fora da se da na značaju ugroženosti Putina jer ako ukrajinski dronovi dolete do Kremlja tek tako onda nimalo nije zabavno.

Inače, Logično, mogli biste da pišete o onome što se dogodilo danas u Beogradu, a što mi sve više liči na PsyOp

Dete situiranih roditelja, znači nidu krivi ni siromaštvo ni otac alkoholočar. Škola u centru grada gde ide puno dece poznatih koji će sad u narednim danima da dignu glas. Već u prvim satima su išli komentari da se preda svo nelegalno oružje ( iako ovaj ima legalno, ali vidimo uzmu deca i iz sefa), totalna zabrana držanja oružja… Dečak očigledno ima dva rukopisa: jedan deteta – buvlje nogice tzv. – i drugi odraslog čoveka.

I naravno strašna tragedija i sad će totalno da dokrajče Srbe

Ledeno Dopa
10 mjeseci prije

Sve je to igrokaz. Svi su oni isti. Ja se cijepim jenom mjesecno.

Marko
10 mjeseci prije

Pocela je poplava dezinformiranja po internetu koje je upregnula CIA

burt
10 mjeseci prije

ukrajinski dronovi su već napadali i dublje u teritoriju Rusije nego što je Moskva, na snimci su vidi da dron eksplodira nekoliko metara od krova, ruska protuavionska obrana je opet zakazala, kako to oko Bijele kuće ne padaju dronovi a u SAD-a svaki ozbiljniji protivnik vlasti ima dron koji može jeftino kupiti i zna upravljati njime? Ukrajini dolaze krstareće i taktičke rakete dometa 300 km, mobilizirana je velika ukrajinska vojska a zadnji puta su toliko vojnika u svijetu grupirali 1991 u Pustinjskoj oluji SAD i koalicija, ruski vlastodržsci će morati objasniti građanima Rusije zašto su dirnuli u osinje gnijezdo i protiv sebe okrenuli najveću vojnu grupaciju u Europi od drugog svjetskog rata a to je i signal petokolonašima i separatistima u ruskim institucijama da se evakuiraju u Rusiju dok su koridori otvoreni

hiber
10 mjeseci prije

Kako redakcija zna da su dronovi ukrainski? Prvo bi trebalo objasniti koja su ona dva idiota koji se penju na kupolu Kremlja, a zatim kako se misli ubiti dronom Kepeca koji se zavukao u najdublju rupu bunkera. Ukrainski dronovi su u međuvremenu uništili jos jedno skladište nafte kod Kerča, a Rusi su se morali zadovoljiti unistenjem raketnog goriva od rashodovanih nuklearnih nosača.

bengo
10 mjeseci prije

Ma kakvi…Natovci i Ukrajinci nemaju interes da ubiju Putina..

Max
10 mjeseci prije

A gdje su bile ruske službe i vojska kad se nešto ovakvo moglo dogoditi? Vrlo opasan propust.

tuf
10 mjeseci prije

Meni se ne čini da su iza ovoga Ukrajinci. Mogu biti Britanci, može biti neki preostali soroševac iz Moskve ili petokolonaš iz Sankt Petersburga. Može biti i pripadnik spavajuće ćelije CIA-e. Ali može biti i neki lokalni nezadovoljnik kojemu nedostaje Netflix, McDonalds i novi AMD procesor. Ukrajinci znaju da bi u slučaju bilo kakve ozbiljne štete u Moskvi slijedila neusporedivo veća odmazda. To im u ovom periodu, kad se očekuje njihova ofenziva, najmanje treba. Prije bi čak bio i false flag u izvedbi Kremlja jer bi time opravdali opći masovni udar kao preventivu ukrajinskoj ofenzivi. Ukrajincima to u ovome trenutku ne odgovara. No kome bi moglo odgovarati? Britancima i Amerima, koji su upravo nedavno postavili senzore za detekciju korištenja nuklearnog oružja na području Ukrajine. Razmislite. Napravi se provokacija u samom središtu ruske vlasti. Uz osiguranu suradnju komada ishitrene&nepromišljene budaletine poput Medvedeva ili Volodina koji odmah pozivaju na eliminaciju ukrajinskog vodstva… Čitaj više »

Ivan
10 mjeseci prije

Vrijeme je da Rusija zgazi Zelenskog ko crva u njegovom bunkeru. Sto se ceka?

tihobl
10 mjeseci prije

Игор Смељански, директор пошта укро-рајха најавио је пуштање нових поштанских маркица са мотивом Кремља, дрона и укронацисте испред.

Tako su pustili markicu porusenog krimskog mosta i znamo sta je uslijedilo.

tihobl
10 mjeseci prije

Сва наша артиљерија је сада на путу за Украјину, – премијер Данске М. Фредериксен.

Demilitarizacija je u punom toku.

Rusmir
10 mjeseci prije

Vrijeme je da Putin povuče još jednu crvenu liniju, ko zna koju u nizu….nitko ih uskoro neće shvaćat ozbiljno…najjača nuklearna sila

Antee
10 mjeseci prije

Ovo mi više liči na inscenirani događaj da bi se ruse moralno opravdalo šta su roknuli Zelenskog…ko da Putin u posteljici od ruža spava pa bi mu drončić naudio i došao glave….a njemu ni Pershing sa termonukearnom glavom zabijenom u pizdu njegove kurve ne bi mogao ništa koliko je zaštićen bogamu….ali očigledno je došlo vrijeme da Zelenski crkne a da rsi imaju moralno opravdanje

Antee
10 mjeseci prije

Ovo mi više liči na inscenirani događaj da bi se ruse moralno opravdalo šta su roknuli Zelenskog…ko da Putin u posteljici od ruža spava pa bi mu drončić naudio i došao glave….a njemu ni Pershing sa termonukearnom glavom zabijenom u pizdu njegove kurve ne bi mogao ništa koliko je zaštićen bogamu….ali očigledno je došlo vrijeme da Zelenski crkne.

Antee
10 mjeseci prije

Možda je do interneta , možda cenzori sad hrču
ali nije mi objavljen komentar pa sam ga prepravio za svaki slučaj:

Ovo mi više liči na inscenirani događaj da bi se ruse moralno opravdalo šta su roknuli Zelenskog…ko da Putin u posteljici od ruža spava pa bi mu drončić naudio i došao glave….a njemu ni Pershing sa termonukearnom glavom zabijenom u ‘vaginu’ njegove ‘noćne prijatelice’ ne bi mogao ništa koliko je zaštićen bogamu….ali očigledno je došlo vrijeme da Zelenski ‘u maniri animala napusti ovaj svijet’.

Jimbo
10 mjeseci prije

To nije bio teroristicki akt nego specialna ljeteča operacija

Antee
10 mjeseci prije

Naravno, objavilo mi sve komentare XD….divno!

Umeđuvremenu…Zelenski se usro ko grlica…zna da mu otkucava…iz trećih zemalja, lišen svake bahatosti viče&plače da nije on dronove poslao..majkemi, ne bi ja tako …
Hhhhahahaha

gigi pinna
10 mjeseci prije

Ovo je u prvom redu epsko sramoćenje Rusije – da pokušaj atentata, LOL!
Nije mi jasna ruska PZO – izgleda propušta kao sito, i ne samo u ovom slučaju. Napadi se događaju i na Krimu, Noovorossijsku, Belgorodu…

Mark.
10 mjeseci prije

Bem ti protuzračnu obranu kada su dronovi došli do Moskve.

Jomla
10 mjeseci prije

Ruska peta kolona! Dronovi su bili upravljani direktnom kontrolom (daljinski udaljen koji kilometar). Dakle, Ukrajina nije lansirala niti upravljala, ali su možda pogurali neke ćelije pete kolone. I to je to!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI