Pokušaji izolacije Rusije su propali

Mihail Podoljak
19 komentara

Viši savjetnik ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog priznao je da napori Zapada da izoluje Rusiju do sada nisu dali nikakve rezultate. Mihail Podoliak je također priznao u intervjuu njemačkom magazinu BILD objavljenom u petak da se Kijev suočava s poteškoćama u pokušaju mobilizacije više vojnika.

Zelensky je također u novembru izrazio zabrinutost da Moskva nije izolovana kako je planirano, jer su Kina i više nacija globalnog juga odbile slijediti liniju koju je postavio Zapad i umjesto toga zadržale neutralnu poziciju. Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov također je rekao da je kampanja da se Rusija svede na „ odmetnu državu “ propala.

Podoliak je odgovorio negativno na pitanje da li postoji scenario po kojem bi susjedne evropske zemlje poslale svoje trupe u Ukrajinu.

” Pristaćemo na bilo kakvu pomoć, ali za sada o tome nema razgovora “, pojasnio je predsednički pomoćnik.

” Razgovaramo o oružju i sankcijama za izolaciju Rusije… ali to još nije dovelo do rezultata “, dodao je.

Usred takvih ” razočarenja “, ukrajinske vlasti će pojačati napore da svojim građanima objasne zašto treba da idu na prvu liniju fronta, rekao je viši savjetnik. Nakon neuspjele ljetne kontraofanzive zemlje, zvaničnici u Kijevu su zabrinuti zbog pada i u kvantitetu i u kvalitetu trupa i odlučili su da intenziviraju mobilizaciju, objasnio je Podoliak.

Dok ukrajinski poslanici rade na novom zakonu koji ima za cilj zatvaranje rupa u vojnoj službi, brojni su izvještaji o ukrajinskim muškarcima koji pokušavaju ilegalno pobjeći iz zemlje. Više od 20 Ukrajinaca poginulo je pokušavajući da pobjegne na temperaturama ispod nule na zapadnoj granici Ukrajine, objavio je prošle sedmice list The Times, pozivajući se na ukrajinskog graničnog stražara.

Podoliak je upozorio da bi evropske nacije trebale ili Ukrajini dati sva potrebna sredstva da sada prevlada na bojnom polju ili mogu očekivati ​​da se sukob na kraju proširi na njihovo tlo.

Ruski predsjednik Vladimir Putin istakao je prošlog mjeseca da „ Rusija nema interesa… geopolitički, ekonomski ili vojno… da vodi rat protiv NATO-a. ”

Dok su zapadni lideri i predstavnici NATO-a u više navrata naglašavali da ne planiraju slati svoje vojno osoblje u Ukrajinu, bilo je više izvještaja da su neki ipak djelovali u zemlji.

Nedavno je u petak, francuski ministar odbrane Sebastien Lecornu priznao da „ postoje francuski civili koji su otišli da se bore u Ukrajinu u ukrajinskoj vojnoj uniformi. On je, međutim, požurio da naglasi da takvi pojedinci „ nemaju nikakve veze sa francuskim oružanim snagama. ”

Njegova primjedba uslijedila je nakon što je rusko Ministarstvo odbrane ranije ove sedmice tvrdilo da je jedan od njegovih napada ubio desetine francuskih boraca u gradu Harkovu.

Krajem prošle godine, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je da „ pripadnici NATO-a direktno upravljaju sistemima protivvazdušne odbrane, taktičkim balističkim projektilima i višestrukim raketnim sistemima “ u Ukrajini. On je citirao radio presretanje komunikacija na engleskom i poljskom jeziku.

Takođe u decembru, Declassified UK, pozivajući se na nedavnu knjigu poljskog novinara Zbigniewa Parafianowicza, izvijestio je da su britanske specijalne snage djelovale na periferiji Kijeva u martu 2022.

Podoljakrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Poljana
3 mjeseci prije

Rusi i Ukrajinci se ne bi nikad potukli da iza ovog rata nije natovsko-americko-njemacko sirenje na Rusiju

tihobl
3 mjeseci prije

Лучки радник из Ротердама објавио на Твитеру јутрос долазак руског танкера у луку Ротердам.
Толико о санкцијама.

tihobl
3 mjeseci prije

ИСПЛИВАО ИНТЕРВЈУ ОЦА ЗЕЛЕНСКОГ ИЗ 2014:

“Били смо прилично изненађени када смо добили позив. То је вјероватно нека грешка војног одсjeка. Можда имају застареле податке? Рекли смо мом сину да је позив стигао, сви смо се смијали, а он нас је увјерио да ће све средити сам. Знаш, мене је отац буквално натјерао у војску послије факултета. Али ја нисам он. Не бих желио да ми син иде у војску, јер знам да је то велики ризик.” – из интервјуа Александра Зеленског из 2014. године.

tihobl
3 mjeseci prije

Prije dvije godine sam pisao da je Bjelorusija dobila iskandere sa nuklearnim glavama, a sad je i Lukasenko to potvrdio:

Председник Републике Белорусије Александар Лукашенко рекао је да је војска од Русије добила нуклеарне ракете за комплексе „Искандер“.

tihobl
3 mjeseci prije

Шеф кабинета председника Украјине Јермак: „Контраофанзива украјинских оружаних снага је прилично успешна.“

Марија Захарова: Заборавио је да дода „за Русију“.

tihobl
3 mjeseci prije

Ваздухопловни техничари америчког Ратног ваздухопловства оставили су батеријску лампу у мотору борбеног авиона Ф-35 вредног 14 милиона долара. Све се лоше завршило, пише Форбс. Након покретања мотора, систем самоконтроле није открио никакве проблеме. Тек при заустављању откривени су „необични звукови“, а потом и оштећење једног од делова. Штета је процењена на 3,9 милиона долара. Инцидент се догодио још у марту прошле године у бази Лук у Аризони, али је извештај о томе објављен тек сада.

Koliko toga jos ceka na objavljivanje.

tihobl
3 mjeseci prije

У Украјини је ликвидиран потпуковник италијанске војске Клаудио Кастиљони, који је био део команде НАТО-а, пише Милитарист.

tihobl
3 mjeseci prije

Војно способним украјинским мушкарцима почело је да се ускраћује болничко лечење без потврде из војног одсека.

nepoželjni
3 mjeseci prije

…zabrinuti su zbog pada kvantiteta i KVALITETA trupa, pa su odlučili da intenziviraju mobilizaciju… (!)

To je nevjerovatna razina gl uposti, pokvarenosti i arogancije ukrajinske vrhuške.!

Pa već svakoj b u dali treba biti jasno da je kvantitet i kvalitet trupa opao nakon žrtvovanja 500000 tisuća vojnika u najboljoj kondiciji i obuci !
…a sada misle podizati kvantitet i KVALITET trupa lovom na neobučene novake iz redova staraca djece i žena i njihovim slanjem na prvu liniju fronta na daljnje masakriranje i uništavanje vlastitih ljudi, koji bi još uvijek mogli poslužiti za podizanje zemlje iz propasti…. (!?)
To je toliki zločin vrhuške nad vlastitim narodom, da mu ni jedna kazna nije dovoljna pa da pravda bude zadovoljena…………..

Mrčikola
3 mjeseci prije

Izolacija…ma, kako da ne..?…teško da je ikad “biznis” stao zbog rata…svrha rata je “cvjetanje” “biznisa”.
Događalo se jedino, ali vrlo rijetko, da rat stane zbog “biznisa”…ako su napravljene “pogrešne projekcije”…ili ako su se organizatori “namirili”.😁

nastran
3 mjeseci prije

ukrajinske vlasti će pojačati napore da svojim građanima objasne zašto treba da idu na prvu liniju fronta….ZAŠTO JOŠ NISU MRTVI?

Max
3 mjeseci prije

Odavno.

Ringo10.
3 mjeseci prije

Ukri su granatirali trznicu u Donjecku. Do sada 25 mrtvih

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI