Pompeo tijekom intervjua s Mary Louise Kelly podivljao zbog Ukrajine

Mike Pompeo
29 komentara

Američki državni tajnik Mike Pompeo je zabrani objavu intervjua s voditeljicom programa „All Things Considered“ Mary Louise Kelly, nakon što je podivljao zbog neugodnog pitanja o Ukrajini, piše NPR pozivajući se na riječi novinarke, a kasnije je transkript Pompea, koji je izgubio živce, objavljen u nekoliko američkih listova, dok se na You Tubeu ne može pronaći snimka opscenih riječi i trenutka kada je američki državni tajnik od voditeljice tražio da mu na zemljopisnoj karti bez granica i imena zemalja pokaže Ukrajinu.

U intervjuu s voditeljicom programa „All Things Considered“ Mary Louise Kelly, američki državni tajnik Mike Pompeo odgovarao je na pitanja o američkoj politici prema Iranu, a spomenuo je i Marie Yovanovitch koja je bila veleposlanica Sjedinjenih Država u Ukrajini. Međutim, nakon završetka razgovora, Pompeo je vikao na prisutne jer nije bio zadovoljan odabranim pitanjima o Ukrajini, piše NPR.

Prema Mary Louise Kelly, državni tajnik je više puta pribjegavao nepristojnom rječniku. State Department još nije komentirao ovaj incident. Kelly je rekla da s predstavnicima tiska neće razgovarati o detaljima razgovora.

Tijekom intervjua, voditeljica je pitala Pompea djeluje li strategija “maksimalnog pritiska” na Iran, obzirom na to da je Teheran upravo pod Trumpom sve bliži stvaranja nuklearnog oružja.

“To je režim koji je radio na nuklearnom programu dugi niz godina, a nuklearni sporazum im je osigurao zajamčen put. To je činjenica. Mogli su posao odgoditi za mjesec ili godinu, ili za 10 godina, ali definitivno su krenuli prema njegovom stvaranju. Sadašnja administracija borila se protiv privremenih mjera”, odgovorio je Pompeo obećavši da će Sjedinjene Države zaustaviti nuklearni program.

Potom se voditeljica okrenula temi bivše veleposlanice u Ukrajini Marie Yovanovitch, pitajući je li joj se Pompeo trebao ispričati zbog ostavke. Pompeu se nije previše svidjelo ovo pitanje.

“Znate, pristao sam doći k vama da razgovaramo o Iranu. I to je ono što ću učiniti. Znam kakvu smo politiku vodili prema Ukrajini tijekom sve tri godine rada administracije. Ponosan sam na naš rad. Sadašnja uprava osigurala je Ukrajincima sredstva za samoobranu. Predsjednik Obama ih je opskrbio paketima hrane, a mi ih opskrbljujemo protuoklopnim vođenim raketnim sustavima „Javelin“. Prethodna uprava nije učinila ništa na iskorjenjivanju korupcije u Ukrajini. Aktivno radimo na ovom problemu. I to ćemo nastaviti”, rekao je Pompeo.

Istovremeno je naglasio da je uvijek branio sve dužnosnike State Departmenta.

„Sastavili smo sjajan tim. Ovaj tim sjajno radi širom svijeta i uvijek sam branio svakog njegovog člana. I ispravno sam postupio sa svakim članom ovog tima, bez iznimke”, dodao je.

No, na kraju intervjua, prema Mary Louise Kelly, odvedena je u privatni dnevni boravak državnog tajnika, gdje je Pompeo počeo vikati  na nju.

“Zaista mu se nisu svidjela pitanja u vezi s Ukrajinom”, rekla je.

“Mislite li da se Amerikanci ne trude oko Ukrajine?”, pitao je Pompeo, prema izjavi Mary Louise Kelly. Osim toga, više puta je koristio opscene fraze.

“Pitao me mogu li pronaći Ukrajinu na karti. Odgovorila sam da mogu i pozvao je pomagače da nam donesu kartu svijeta bez imena zemalja i granica. Pokazala sam na Ukrajinu, a Pompeo je odložio kartu “, sjeća se novinar.

“Ljudi će saznati za ovo”, navodno je obećao Pompeo. I saznali su. NPR je objavio transkript intervjua i razgovor s Mary Louise Kelly.

Čini se da stvari ne idu kako je State Department zamišljao, ne sam u Ukrajini, nego na više fronti. Inicijativa stvaranja koalicije protiv irana za sada ima samo dvije zemlje, SAD i Izrael. Od veljače 2019. Mike Pompeo nikako da uvjeri barem jednog „saveznika“ da probije led i da se pridruži nepostojećoj „koaliciji“. Venezuela, Sirija, Libija, Afganistan, trgovinski rat s Kinom, Sjeverna Koreja i na ostalim svjetskim žarištima inicijativu preuzimaju ili Rusija ili Kina. U Iraku se sada pokušava oživiti Bidenov plan podijele zemlje na tri autonomna entiteta, ali perspektive nisu obećavajuće i američke trupe će prije ili kasnije morati napustiti arapsku zemlju. Sve u svemu, Mike Pompeo ima sve razloge da bude nervozan, iako mu napad na novinarku i tim koji je snimao intervju ne služi na „čast“, ako se o nečemu sličnom uopće može govoriti kada govorimo o Pompeu.

NPR

Intervju
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dopizdilomi
4 godine prije

Gospodine Pompeo da li imate još namjeru prodavati po “pristupačnoj” cijeni neodgovarajuće gorivo za Ukrajinske nuklearke koje su gradili rusi iako znate da može doći do sranja?

kefir
4 godine prije

Mike Pompeo je zakon što on kaže svi svjetski mediji od formata odmah prenesu, još da se razdrlji do pasa sa puškom u ruci, gdje bi mu bio kraj…

tuf
4 godine prije

“Prethodna uprava nije učinila ništa na iskorjenjivanju korupcije u Ukrajini. Aktivno radimo na ovom problemu.” – ahahahahah! Pa čitav koncept utjecaja u drugim državama zasniva se na kolosalnoj korupciji!

benty20
4 godine prije

Kaže jedna stara kletva: “O sebi se pozabavili!”

politicki nekorektan
4 godine prije

….raste pritisak u vakumiranoj lubenici..

Zadranin
4 godine prije

Koje smeće amerokenjsko. Pod hitno ga ukokati!

P***!

nije bitno tko
4 godine prije

Ovaj zločinac je javno izjavijo, da USA ima pravo lagati, krasti, terorisati, ubijati, stvarati ratove i sa celim svetom raditi šta jim je volja…..

Max
4 godine prije

Pa na Pompeu se vidi da je takav nijednu državu ne zna a sve bi ih napao.

nije bitno tko
4 godine prije

zločinačka mrcina i lopuža ekstra klase…..

Miki041
4 godine prije

Lik je kao Vegeta u sve se miješa

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI