Pompeo tijekom intervjua s Mary Louise Kelly podivljao zbog Ukrajine

Mike Pompeo

Američki državni tajnik Mike Pompeo je zabrani objavu intervjua s voditeljicom programa „All Things Considered“ Mary Louise Kelly, nakon što je podivljao zbog neugodnog pitanja o Ukrajini, piše NPR pozivajući se na riječi novinarke, a kasnije je transkript Pompea, koji je izgubio živce, objavljen u nekoliko američkih listova, dok se na You Tubeu ne može pronaći snimka opscenih riječi i trenutka kada je američki državni tajnik od voditeljice tražio da mu na zemljopisnoj karti bez granica i imena zemalja pokaže Ukrajinu.

U intervjuu s voditeljicom programa „All Things Considered“ Mary Louise Kelly, američki državni tajnik Mike Pompeo odgovarao je na pitanja o američkoj politici prema Iranu, a spomenuo je i Marie Yovanovitch koja je bila veleposlanica Sjedinjenih Država u Ukrajini. Međutim, nakon završetka razgovora, Pompeo je vikao na prisutne jer nije bio zadovoljan odabranim pitanjima o Ukrajini, piše NPR.

Prema Mary Louise Kelly, državni tajnik je više puta pribjegavao nepristojnom rječniku. State Department još nije komentirao ovaj incident. Kelly je rekla da s predstavnicima tiska neće razgovarati o detaljima razgovora.

Tijekom intervjua, voditeljica je pitala Pompea djeluje li strategija “maksimalnog pritiska” na Iran, obzirom na to da je Teheran upravo pod Trumpom sve bliži stvaranja nuklearnog oružja.

“To je režim koji je radio na nuklearnom programu dugi niz godina, a nuklearni sporazum im je osigurao zajamčen put. To je činjenica. Mogli su posao odgoditi za mjesec ili godinu, ili za 10 godina, ali definitivno su krenuli prema njegovom stvaranju. Sadašnja administracija borila se protiv privremenih mjera”, odgovorio je Pompeo obećavši da će Sjedinjene Države zaustaviti nuklearni program.

Potom se voditeljica okrenula temi bivše veleposlanice u Ukrajini Marie Yovanovitch, pitajući je li joj se Pompeo trebao ispričati zbog ostavke. Pompeu se nije previše svidjelo ovo pitanje.

“Znate, pristao sam doći k vama da razgovaramo o Iranu. I to je ono što ću učiniti. Znam kakvu smo politiku vodili prema Ukrajini tijekom sve tri godine rada administracije. Ponosan sam na naš rad. Sadašnja uprava osigurala je Ukrajincima sredstva za samoobranu. Predsjednik Obama ih je opskrbio paketima hrane, a mi ih opskrbljujemo protuoklopnim vođenim raketnim sustavima „Javelin“. Prethodna uprava nije učinila ništa na iskorjenjivanju korupcije u Ukrajini. Aktivno radimo na ovom problemu. I to ćemo nastaviti”, rekao je Pompeo.

Istovremeno je naglasio da je uvijek branio sve dužnosnike State Departmenta.

„Sastavili smo sjajan tim. Ovaj tim sjajno radi širom svijeta i uvijek sam branio svakog njegovog člana. I ispravno sam postupio sa svakim članom ovog tima, bez iznimke”, dodao je.

No, na kraju intervjua, prema Mary Louise Kelly, odvedena je u privatni dnevni boravak državnog tajnika, gdje je Pompeo počeo vikati  na nju.

“Zaista mu se nisu svidjela pitanja u vezi s Ukrajinom”, rekla je.

“Mislite li da se Amerikanci ne trude oko Ukrajine?”, pitao je Pompeo, prema izjavi Mary Louise Kelly. Osim toga, više puta je koristio opscene fraze.

“Pitao me mogu li pronaći Ukrajinu na karti. Odgovorila sam da mogu i pozvao je pomagače da nam donesu kartu svijeta bez imena zemalja i granica. Pokazala sam na Ukrajinu, a Pompeo je odložio kartu “, sjeća se novinar.

“Ljudi će saznati za ovo”, navodno je obećao Pompeo. I saznali su. NPR je objavio transkript intervjua i razgovor s Mary Louise Kelly.

Čini se da stvari ne idu kako je State Department zamišljao, ne sam u Ukrajini, nego na više fronti. Inicijativa stvaranja koalicije protiv irana za sada ima samo dvije zemlje, SAD i Izrael. Od veljače 2019. Mike Pompeo nikako da uvjeri barem jednog „saveznika“ da probije led i da se pridruži nepostojećoj „koaliciji“. Venezuela, Sirija, Libija, Afganistan, trgovinski rat s Kinom, Sjeverna Koreja i na ostalim svjetskim žarištima inicijativu preuzimaju ili Rusija ili Kina. U Iraku se sada pokušava oživiti Bidenov plan podijele zemlje na tri autonomna entiteta, ali perspektive nisu obećavajuće i američke trupe će prije ili kasnije morati napustiti arapsku zemlju. Sve u svemu, Mike Pompeo ima sve razloge da bude nervozan, iako mu napad na novinarku i tim koji je snimao intervju ne služi na „čast“, ako se o nečemu sličnom uopće može govoriti kada govorimo o Pompeu.

NPR

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

29
Ostavite komentar

avatar
10000
 
10 Grupirani komentari
19 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
29 Komentatori
Miki041nessynessynessynije bitno tko Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
Dopizdilomi
Gost
Dopizdilomi

Gospodine Pompeo da li imate još namjeru prodavati po “pristupačnoj” cijeni neodgovarajuće gorivo za Ukrajinske nuklearke koje su gradili rusi iako znate da može doći do sranja?

Podravec
Gost
Podravec

Pa to stalno rade!

Ivo
Gost
Ivo

Prodavao je gorivo da ih Rusi ne mogu ucjenjivati.

Ivo
Gost
Ivo

đeki, pašče zločesto, ne krasti nickove. Zločesti cuko, odi se igrati sa dečkom!

kefir
Gost
kefir

Mike Pompeo je zakon što on kaže svi svjetski mediji od formata odmah prenesu, još da se razdrlji do pasa sa puškom u ruci, gdje bi mu bio kraj…

Ivo
Gost
Ivo

Močan je. Može što hoće.

shumadinac
Gost
shumadinac

Čekaj dok ti pravi Ivo dođe…

Pero
Gost
Pero

Ma jok ,promenio Ivo stranu, šta je sigurno, sigurno! Tako on to inače radi. Menja svako malo…

Miro
Gost
Miro

Ovi drugi imaju bolje sendviće.

Pero
Gost
Pero

Može birat burger kakav želi.
Sigurno bi izabrao one Burgers Never Say Die!

Ivo
Gost
Ivo

hahah…thanks shumadinac. Ovo lgbt pašče je opet pobjesnilo danas pa se zadovoljava krađom nickova. Srećom preglup je za prikrivanje. Sad je još i miro i pero, ingeniozno…)

nessy
Gost
nessy

@Ivo
Sa tvojim misljenjem se ponekad slazem, ponekad ne, ali tuzno je sto radi ovaj bolesnik, to prevazilazi sve granice. Pa na svakom clanku ga ima. Zna li ovaj tip znacenje rijeci “pretjerano”? Je li to bice ima ikakav zivot, van ovih komentara? Ocito ga netko drugi hrani, jer koliko vremena trosi ovdje, to je neizbjezno.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah

Bio je kao mladić odličan gimnastičar,
osvajao više nagrada na razboju,
a SAD razbojnik ?

politicki nekorektan
Gost
politicki nekorektan

…kakav je to razboj bio ? od zeljeznickih tracnica !?

tuf
Gost
tuf

“Prethodna uprava nije učinila ništa na iskorjenjivanju korupcije u Ukrajini. Aktivno radimo na ovom problemu.” – ahahahahah! Pa čitav koncept utjecaja u drugim državama zasniva se na kolosalnoj korupciji!

nessy
Gost
nessy

tuf
Pompeo i njegova ekipa su temeljito poradili na korupciji u Ukrajini, u svoju korist naravno.

benty20
Gost
benty20

Kaže jedna stara kletva: “O sebi se pozabavili!”

politicki nekorektan
Gost
politicki nekorektan

….raste pritisak u vakumiranoj lubenici..

Zadranin
Gost
Zadranin

Koje smeće amerokenjsko. Pod hitno ga ukokati!

P***!

Joca
Gost
Joca

Ajde budi frajerčina, pa ti to sam napravi! Kad si takva frajerčina da tako pišeš!

Zadranin
Gost
Zadranin

@Joca

Jesi ti možda nešto emotivno vezan uz ovo amerokenjsko đubre?

Joca
Gost
Joca

Zadranin

A ti to onda mene pitaš zbog svojih emocija?

Ja znam po sebi, da kad nešto zamislim, to barem pokušam napravit, a ne pišem i ne govorim o tome nikom, a takve stvari mi hvala Bogu još nikad nisu pale na pamet.
Uostalom postoje sudovi, koji služe tome.

Mlayak
Gost
Mlayak

Koji jeb..i sudovi
Gdje ti živiš,u svijetu mašte

Zadranin
Gost
Zadranin

@Joca

Mislim da su moje emocije prema ovom amerokenjskom đubretu jasne. 😉

Ako nisi nešto emotivno vezan za njega, onda mi ni ne kenjaj dalje.

P***!

nessy
Gost
nessy

@ Zadranin
To je opet onaj isti idiot, samo ima novi nick.

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko

Ovaj zločinac je javno izjavijo, da USA ima pravo lagati, krasti, terorisati, ubijati, stvarati ratove i sa celim svetom raditi šta jim je volja…..

Max
Gost
Max

Pa na Pompeu se vidi da je takav nijednu državu ne zna a sve bi ih napao.

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko

zločinačka mrcina i lopuža ekstra klase…..

Miki041
Gost
Miki041

Lik je kao Vegeta u sve se miješa

POVEZANE VIJESTI

Izbornik