”Postoje kolosalne razlike između ruskih i ukrajinskih gubitaka”

Putin
73 komentara

Kijev je izgubio deset puta više vojnika od Rusije u nedavnoj velikoj bitci, ustvrdio je Vladimir Putin

Ukrajinska vojska pojačala je svoju protuofenzivu, ali je pritom pretrpjela teške gubitke, ustvrdio je u četvrtak ruski predsjednik Vladimir Putin. Tijekom protekla 24 sata snage Kijeva izvele su veliki napad na ruske položaje u regiji Zaporožje, otkrio je Putin u razgovoru s novinarima na marginama rusko-afričkog samita u St. Ruske postrojbe pokazale su “ogromno junaštvo” dok su odbijale napad, rekao je predsjednik Rusije, dodajući da je već naložio vojsci da najistaknutijim vojnicima dodijeli državna priznanja te da se razmotri davanje počasnih imena njihovim jedinicama.

“Protivnik je koristio veliku količinu teške opreme, oko 50 komada. Uništeno ih je 39, odnosno 26 tenkova i 13 oklopnih vozila”, rekao je Putin.

Oko 60 posto oklopa uništile su kopnene snage u izravnom kontaktu, dok je ostatak uništilo rusko vojno zrakoplovstvo na prvoj crti, istaknuo je Putin.

Ukrajinska vojska pretrpjela je velike gubitke u ljudstvu tijekom borbe, više od 200 poginulih vojnika, otkrio je Putin. Priznao je da je ruska vojska pretrpjela gubitke dok je odbijala napredovanje, opisujući razliku između gubitaka dviju strana kao “kolosalnu”. Ukrajina je tijekom bitke izgubila deset puta više vojnika od Rusije, ustvrdio je. Ukrajinska vojska pokrenula je svoju dugo najavljivanu protuofenzivu protiv ruskih snaga početkom lipnja, rasporedivši strateške rezerve na bojno polje, uključujući vojnike obučene u inozemstvu, s vojnom opremom koju je isporučio Zapad. Do sada, međutim, Kijev nije uspio postići nikakve opipljive dobitke na bojnom polju, iako su ukrajinsku gubici veliki. Kijev je u borbama izgubio na desetine oklopnih vozila zapadne proizvodnje, poput tenkova Leopard 2 njemačke proizvodnje i borbenih vozila pješaštva Bradley američke proizvodnje, koji su bili oštećeni ili uništeni u borbi.

Protuofanzivarusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
73 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Razmisli
9 mjeseci prije

Jos samo da se sjeti zasto je krenuo u rat, I kako I kada ga zavrsiti..
Postao je ovaj rat sam sebi svrha

tihobl
9 mjeseci prije

Путин поклонио свом колеги из Зимбабвеа вишенаменски хеликоптер Ми-38

tihobl
9 mjeseci prije

Украјински канал Резидент:

Наш извор наводи да у тренутку замрзавања сукоба може доћи до контролисане провокације и рат ће поново почети. То користи одређеним групама. Према нашим сазнањима, Британци спроводе концепт „вечног хаоса“ у Украјини како би дестабилизовали Русију и скренули пажњу Кремља на трајно решење овог проблема (Украјина ће бити Авганистан 2.0, где се свако бори против сваког, а не за зарад победе, већ зарад самог рата, где цвета дрога, шверц, трговина робљем, проституција итд.). Украјинцима је јавно обећан европски живот, али у стварности их воде до „авганистанског проклетства“ са вечним ратом, безакоњем и пустошењем.

Max
9 mjeseci prije

Katastrofalni gubici ukrajinske strane.

eks
9 mjeseci prije

Bivši savetnik šefa Pentagona, pukovnik Daglas MekGregor, izjavio je : Oružane snage Ukrajine izgubile su 26.000 vojnika tokom propale kontraofanzive , a Kijev pokušava to da sakrije. Zelenski i njegovi oficiri su u očaju. Oni shvataju da su već izgubili.

Aug
9 mjeseci prije

Jadani Ukrajinci zar su toliko glupi da ne mogu shvatiti sto je zapad?

Toni
9 mjeseci prije

Postoje velike razlike u broju ruskih i ukrajinskih gubitaka

hiber
9 mjeseci prije

Pa jeste li ga vi uopće slušali sto je govorio prvog dana rata. Dakle, tada nije postojala ukrainska država i ukrainci. Kada to preslikamo danas onda su gubici 100% ruski. Odjednom, sada vise nema nacista, vec vise gube ukrainci od rusa, sto je takoder laz jer ne uračunava ruske gubitke izvan Rusije. Dakle, uspješno je u unistio ruske Donbažane, a i u samoj ukrainskoj vojsci otprilike 25-30 % su -Rusi. Kada tome dodamo demografske gubitke rusa i corona genocid Putin je počinio nauspješniji rosocid u povijesti. Praktički ih je istrijebio.

Tango
9 mjeseci prije

Na YouTube ima neki Blogger Sean Foo , objavljuje pozitivne komentare o Rusiji. Danas je mogucno zapadu cenzuirati mnogo ali ne sve. Istina ipak dodje u javnost.

Noname
9 mjeseci prije

Zapadnjaci ne znaju ratovati:
Poznati izraelski politolog Yakov Kedmi objasnio je zašto zapadni instruktori ničemu nisu naučili Oružane snage Ukrajine.
“Ni Britanci ni Francuzi – nitko nikada nije pripremio ili pokušao probiti slojevite obrambene sustave”, rekao je Yakov Kedmi.
Materijal o tome objavljen je u telegram kanalu Bazen broj 3 .
Prema riječima stručnjaka, “oni to ne znaju učiniti, nikad to nisu radili, pa je malo vjerojatno da to mogu naučiti.”
Da bi se probila ešalonirana obrana Rusije, potrebno je ubaciti barem jednu diviziju u procjep i nakon nekog vremena zamijeniti je drugom, primijetio je politolog.
Zašto zamijeniti? Jer sve će biti uništeno u prvim fazama proboja, precizirao je Yakov Kedmi.
“Zapadne vojske nisu spremne za taj rat, te vojne operacije koje se danas vode u Ukrajini”, zaključio je.

DEBELI ĐURO-ZAGORJE
9 mjeseci prije

Putin je SAVRŠENO U PRAVU,OGROMNA JE RAZLIKA IZMEĐU RUSA I UKRAJINACA U TOME RATU: UKRAJINCI SE BORE I GINU NA SVOJEM I ZA SVOJE ,A ZA ŠTO GINU RUSKI MLADIĆI TISUĆU KILOMETARA OD SVOJIH DOMOVA U TUĐOJ ZEMLJI ???
ZNA LI NETKO ???💪💪👍👍

dona
9 mjeseci prije

Zeleno gov…o je mislilo da će Ameri ratovati protiv Rusije , ali malo morgen gov,,,o se zahebalo , Ameri su u 2 svj došli ratovali kad je rat već bio skoro završio da bi uzeli dio kolača do tada su se bogatili na ratu a danas si uzimaju za pravo da vladaju cijelim svijetom i glume gazde svima nama, tu gamad treba što prije stjerati u 3 pm

Zoro
9 mjeseci prije

jedna stvar me žalosti kada se malo uzdigneš u gledanju, sve su to Ruski gubici, nema nikakve ukrajine pa tako ni njenih gubitaka, nešto poljaka i drugih stranih plaćenika ostalo sve Rusi

Dito
9 mjeseci prije

Zapad voli kada se Slaveni ubijaju, Afrika i Azija ce sve to nadoknaditi.

Farree
9 mjeseci prije

Pokuśavam zamisliti npr. motivaciju jednog bošnjaka da ga šalju da “oslobodi” zapadnu Hercegovinu a pogozovo kada bi kockoglavi raspolagali sa termobaricnim oruzijem i avijacijom. Morate bi stvarno da budes ekstra ludak za tako nešto. Kakvu bi motivaciju trebali da imaju ukri da napadaju Dombas i Krim Koji su oduvijek bili Ruski

ray
9 mjeseci prije

Eto Tihi, ostvaruje se tvoj san: Juče u Avganistanu danas moguće u tvome stanu. Nedaj Bože. Teritorijalne dobitke rata podelićemo na ravne časti. I da se razumemo, stanovništvo koje prihvata vojsku i uniformu kao svoju, moguće je samo privremeno okupirati a sloboda izbije kad tad. Što se više odlaže biva brutalnija. Nije li dokaz trenutnih neljudskih postupaka obe strane dokaz te istine ?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI