Potpuno ludilo u Češkoj – ako podržavate Ruse možete dobiti tri godine zatvora!

Ceska - Podrzavanje Rusa vodi u zatvor
58 komentara

Do koje mjere je Zapad potonuo u fašizam i jednoumlje odlično možemo vidjeti iz ove apsolutno nevjerojatne vijesti koja dolazi iz Češke. Ukoliko imate „pogrešno“ mišljenje o Rusima možete dobiti 3 godine zatvora!

Glavni državni odvjetnik Igor Stříž upozorio je da se javna potpora ruskoj agresiji na Ukrajinu iskazana na demonstracijama ili na društvenim mrežama trenutno može smatrati kaznenim djelom. Upozorio je građane da poštuju slobodu govora i da ne „prelaze njezine granice“. Prema češkom zakonu, potpora za zločine protiv čovječnosti ili genocid kažnjava se do tri godine zatvora. Stříž je pritom dodao da je pravna ocjena takvih djela vrlo komplicirana.

Glasnogovornik policijskog predsjedništva Ondřej Moravčík potvrdio je da će policija nadzirati potencijalne ekscese ne samo na javnim okupljanjima, već i u internetskom prostoru i društvenim mrežama.

Zbilja je teško komentirati ovako bizarnu vijest. Nismo znali da sloboda govora „ima granice“. I ne samo da javni tužilac upozorava, nego i policija kaže da će aktivno nadzirati Internet. Znači policijski odredi će motriti što se piše komentarima i ukoliko imate pogrešno mišljenje, pokucat će vam na vrata. To je apsolutna distopija iz najgorih filmova o budućnosti.

Možemo se samo zapitati, ako se sukob u Ukrajini smatra genocidom, da li se to odnosi i na onih cca 6.000 ruskih civila koje je ukrajinska vojska pobila u Donjecku i Lugansku u zadnjih 8 godina od 2014 do danas? Da li se to odnosi i na Američko bombardiranje Faluje? Ili na Izraelsko korištenje bombi sa bijelim fosforom u Gazi? Vjerujemo da ipak ne, jer nije bitno koliko je ljudi ubijeno, bitno je samo ko ubija.

IZVOR: english.radio.cz

Češkafašizamrusijaukrajinazatvor
Pretplatiti se
Obavijesti o
58 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

Hahahaha, kad je bilo po EU po stotine hiljada protestnika protiv kovid mjera, protesti nisu odražavali mišljenja i prava ljudi. Sada, kad je vlada organizovala proteste, bez šok bombi,suzavca, vodnih topova, sve je u redu.
Da, bizarno. Distopično.

NeBudiOvca
2 godine prije

Ako uzvik “all lives matter” može biti proglašen rasističkim, ako iznošenje činjenice da postoje dva biološka spola može biti proglašeno govorom mržnje, ne treba čuditi da recimo i ne stavljanje maske bude proglašeno subverzivnim ruskim djelovanjem.

Paul
2 godine prije

Otišlo sve u Honduras,ne zauzimajući ničiju stranu,ako Česima(i svim nama)dosad nije jasno što se događa i što se sprema loše nam se piše.Halo,trebamo govoriti i misliti kako vlast kaže?čitam i ne vjerujem,sve vijesti,komentari,na svim portalima kod nas i vani kao da imaju istog naručitelja,a cilj je prividan ,uvući u sukob sve ,oni(vlada iz sjene)od rata ne odustaju ,covida pa sad napad na Ukrajinu,pa onda kad budemo kuhani lakše ćemo prihvatiti sukob sa Rusijom,ako dosad nismo progledali nikad ni nećemo

Ja to onako
2 godine prije

A kolika je nagrada ako vicete: ,,Heill Hitler”?

antikonformist
2 godine prije

Pokakamo se svi zajedno i na tog Striža i Moravčika. Eto sad ću baš podržavati Ruse. Možete nam ga svima podudlati. Imaju li dovoljno zatvorskih ćelija za desetke milijuna “kršitelja” ovog “zakona”, pitam se…

hogar strašni
2 godine prije

Znači cijeli svijet je protiv Rusije.

antikonformist
2 godine prije

Dobar dio Amerike je onda za psihijatriju. Jer podržavali su skoro svaki okupacijski rat na tuđem teritoriju, na drugom kraju svijeta, zasnovan na laži (između ostalog i laži “rata protiv terorizma”) pokrenutog u proteklih 20-ak godina.

Narcisa
2 godine prije

Slava Ukrajini!

Jomla
2 godine prije

 Nismo znali da sloboda govora „ima granice“.
I ima, te su granice pristojnost!
A po pitanju stavova, nema granica…

Jomla
2 godine prije

😛 Vređaj ti svoje, ja svoje neću! 😛

BanOvan
2 godine prije

Ti si sazorjela za 3.14zdijatriju.
Malo je onih koji podržavaju rat, ostali koji su na strani Rusije, podržavaju Ruse jer im je jasno svo dešavanje još od 2014 i Odese.Da je tvoj HiTJo imao obzira prema Rusima kada je krenuo na Istok, možda bi ga Rusi doživjeli i kao oslobodioca..

Air Brush
2 godine prije

Ovo je takmičenje: koja vlada će se slinavije uvlačiti EU vladi. Fuuuuj! Ako smo nekad možda imeli demokraciju sada je SIGURNO nemamo. Evropa je sada tamnica naroda. Luciferijanska tvorba.

Lopata
2 godine prije

“sloboda” govora. 🤦‍♂️

Smilje&Bosilje
2 godine prije

Putin ne samo da nas je riješio korone u 24 sata nego će potaknuti svijet na revoluciju i oslobađanje od okova.

Zahvaljujući njemu, i onima koji propitkuju ove nebulozne prisilne narative, svako sranje od karaktera izlazi na vidjelo.

Zajvaljujući ovakvim portalima, prvenstveno komentatorima, vrlo informiranima i ustrajnima, istina se ne može pokopati.

Vendetta
2 godine prije

sve je to dobro, ja sam jucer vidio lika koji se hvali da gasi grijanje kuci jer njegova drzava uvozi 60% ruskog plina, pa su napravili #norussiagas, nesto tako to im je sad trend na Linkedin, klasicno preseravanje…Frajer stavi sliku sebe zene i dvoje male djece i napise da se oni ne griju da ce prije biti u hladnom nego se grijati na ruski plin…danas svatko ima djecu….

tihobl
2 godine prije

Ne provaljuj se. To moze uzviknuti samo sacica demonstranata sa ukrajinskim zastavama. Svaki rus ce reci Slava Bogu (to je u bivsoj Ukrajini bilo zabranjeno, a sad se ponovo cuje). Velika je civilizacijska razlika izmedju slava ukrajini i slava bogu.

tihobl
2 godine prije

Komentari sa tvojim licnim problemima ne uklapaju se u temu. Imas sajtove za te stvari.

maj
2 godine prije

Ako govna podrzavaju zlocin i zlocince onda ih treba kazniti u Hrvatskoj je to nemoguce jer je previse petokolonasa a i zasticeni su imaju jakog vodu

tihobl
2 godine prije

Veca je kazna bila za III rajha nego sad u IV.
Od Plenkovica ocekujem da donese kaznu od 5 godina, a ako si nevakcinisan onda duplo.

Ja to onako
2 godine prije

Onda bi trebale sve NATO clanice biti na psihijatriji po tvome.

hate
2 godine prije

pa odmah idem u rusku vojsku.Naprijed Putin !

DEDA
2 godine prije

DEMOKRACIJA NA DJELU.KOLIKO ROBIJE DOBIJEŠ ONDA ZA AMERIČANE.TKO JE OD ČEHA BIO NA IZBORIMA ON I JE ODGOVORAN ZA OVAKVU NE DEMOKRACIJU.EEEEEEE MOJA SIROTINJO KAD BUŠ SKUŽILA NIKAD.

BTK
2 godine prije

O propagandi. Teleskop.hr sam čitao kao jedan realan i umjeren izvor u razdoblju plandemije. Sad im je Putin mogul, diktator, agresor, a rat je počeo maltene jucer. Agresijom na ukrajinu, nicim izazvan. Ako će po češki, pohapsit ce nas sve, novinare i komentator. Jer misliš drukcije i gledaš sire i cjelovitu sliku. A sutra možda će biti dovoljno za haps to sto ne kličeš voljenom vođi dovoljno glasno i odano.

Max
2 godine prije

Češko bijesnilo.

Venustiano Carranza
2 godine prije

Nešto su vas puna usta o slobodi govora i cenzuri interneta, kad dobro znamo da ni vi ovdje na ovom portalu baš to previše ne poštujete. Ne govorim sada o psovkama, nego evo vam jednog lijepog primjera kako vi recimo ovdje poštivate slobodu govora. Ako samo u komentaru napišem ime i prezime jedne dotične plavuše, vi takav komentar obrišete dok si reko keks. Samo jedno ime i prezime je za vas dovoljno da se uskrati sloboda govora.
Za one koji se pitaju koje sad plavuše? Pa znate ona plavuša koja je lani prodala svoju knjigu knjižnici Hrvatskog sabora preko političkih veza a ovdje svakodnevno objavljivala tekstove…ona gospođa mr.sc…dalje nesmijem zbog cenzure.

max
2 godine prije

Demokracija i sloboda mišljenja u tkz zapadnim vrijednostima su čudo 🙂

Ne mogu šutjeti
2 godine prije

Poštovana redakcijo,

Ovo sa krađom nick-ova je prevršilo svaku mjeru. Dok se kralo normalnim komentatorima, šutio sam. Sad više nema nikakvih kriterija. Ukrali su nick i Franciski. Pod njenim nickom, pišu se gotovo normalni komentari. Vjerujem da će je jako uznemiriti kad to pročita i da će se naljutiti na takve komentare. Najgore će biti ako, u afektu, odluči da prestane pisati na portalu, čime će i sam portal izgubiti onaj zabavni dio, a komentatori brava za šišanje. Učinite nešto dok ne bude kasno! 😀 😀 😀

Mlata
2 godine prije

Hebeš me pa me rasturaš! Pišem ti ovo iako postoji mogućnost da ispadnem budala…svi ti Bob Rok-ovi su jedan te isti i taj se opasno zabavlja, može i toga biti

pirat sa kariba
2 godine prije

postuj “slobodu govora” ali ne smijes prijeci granicu ,odnosno nemozes se slobodno izjasniti … ovdje neko nekog prchi

pirat sa kariba
2 godine prije

moze ,,prvo tebe ,do prije neki dan ukrainci su trebali da krenu na doneck ,,ahhh zaboravih , to nije podrzavanje rata ili ubijanje to je nesto drugo … my bad

pirat sa kariba
2 godine prije

upravo tako ,,sta ti imas sa putinom ,ukrainom i njihovim zivotima ?? nije ti dovoljno da uredujes vlastiti zivot ?

rade
2 godine prije

Kod mene u samoposluzi su postavili kameru,da vide ko kupuje votku.Ko bude uhvacen na djelu mora nositi nekakvu zutu zvijezdu,valjda kao podrska ukrajincima.

Jimmy
2 godine prije

Naprijed Rusija!!!!

Ingerman
2 godine prije

Kopiraju rješenja iz slobodarskih i naprednih Rusije i Kine

Ljudevit
2 godine prije

…da postuju slobodu govora,, pa prijetnja od tri godine zatvora ako kazes nesto drukcije od sluzbene istine. Ne navjam za Putina i Ruse, ali me represija iznosenja razlicitog misljenja jako brine.

octopus
2 godine prije

Ali imaju najljepše kurve na svijetu!

Boba Lazarević
2 godine prije

Znači, kovid-histerija se jednostavno samo prelila u antirusku histeriju.

Političarima, naravno, paše, jer nitko više ne postavlja nezgodna pitanja u vezi s lokdaunma i pelcovima.

MAX miro
2 godine prije

cesi imaju 40 godišnje iskustvo. Tako da su mjerodavniji od autora članka.

MrKamenjarac
2 godine prije

Cesi su zaboravili 1941-1945….nemacka cizma ce opet gaziti,a to vazi iza jevreje….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI