fbpx

Povijest je nevažna, učimo djecu rodnoj ravnopravnosti – Švedski plan za stvaranje nove nacije

ravnopravnost spolova

Švedsko društvo je podijeljeno oko novog spornog prijedloga prema kojem bi švedske državne škole iz nacionalnog obrazovnog programa trebale odbaciti satove povijesti kako bi stvorile prostor za “postmodernizam i demokratske vrijednosti”, na kojima bi se učile teme poput rodnih uloga, ravnopravnosti i sličnih tema. Naravno, tabor „protiv“ je tih i zbog „političke korektnosti“ je aktivan tek u raspravama na društvenim mrežama.

Anna Westerholm, voditeljica nastavnog plana Švedske nacionalne agencije za obrazovanje rekla je za visokotiražni list Svenska Dagbladet da je povijest civilizacija i naroda, od prapovijesnih pa sve do oko 1700. godine, uklonjena iz nedavno predloženog kurikuluma za švedske državne škole.

Međutim, tako je stvoren prostor za modernu povijest i društvene znanosti, rekla je Westerholm, čiji je Twitter profil predvidljivo podržan hashtagovima poput #Peace #GenderEquality i #Humanitarian.

Sada se postavlja pitanje je li održivo, mirno ili humanitarno „rezanje nogu djece“ pravilna odluka? Po riječima političkog aktivista s Jamajke, izdavača i govornika, Marcusa Garveya: „Narod bez znanja o svojoj povijesti, podrijetlu i kulturi je poput stabla bez korijena.”

Međutim, suočena s bilo kojom logikom takve vrste, Anna Westerholm je u svojoj beskonačnoj mudrosti rekla da “uski rasporedi nastave ne ostavljaju prostora tome“.

“Gotovo da i nema riječi kojima bi se opisala ova razina narcizma i kako se djecu izlaže ćudljivosti, šokira ih se, zavodi i politizira od strane odraslih”, bio je odgovor na objašnjenje Anne Westerholm.

Westerholm je očito kadra učiniti bilo što u svojoj potrazi za pažnjom i nije je briga stvara li generacije „snježnih pahulja“, nesposobne za kritičko razmišljanje ili razmišljanje o svom podrijetlu, već odmah dreknu u plač i trče u „sigurnu zonu“, samo ako se netko usudi pogrešno ih pogledati.

I jasno je da, iako je učiteljski tim uključen u ovu najnoviju vježbu krajnje opsjednutosti upumpavanjem svojoj djeci „progresivne ideje“ postmodernog identiteta i rodne ideologije, oni  uopće ne razumiju što se događa kada djeci ne objasne podatke o podrijetlu stvari.

Na primjer, prošle godine je The Independent objavio šokantnu vijest o novoj anketi u Velikoj Britaniji koja je pokazala da su djeca zbunjena u vezi s podrijetlom hrane, te da jedna petina njih vjeruje da su „riblji prstići“ napravljeni od piletine i da sir dolazi iz biljaka. Štoviše, 22% mlađe djece i 13% starije dobne skupine vjerovalo je da je tjestenina proizvod životinja. To se događa kada se dijecu ne uči o porijeklu stvari.

„Mudrost“ Anne Westerholm

Znajući da će se suočiti s valom mržnje i da će njena sebičnost izazvati globalno gađenje, Westerholm je rekla „kako zbog pokušaja da se u nastavni plan i program ugura previše povijesti nastavnici ponekad propuštaju odraditi nastavu o poslijeratnom razdoblju“.

Zapravo je potvrdila da nikada nije razmišljala o predaji nelinearne povijesti u kojoj se u jednom satu obuhvati povijest starog Egipta, a u sljedećem, možda Drugi svjetski rat ili pretkolumbijska Južna Amerika. Ne, ona zna samo za rez sjekirom.

Iako se mnogi slažu da su uspon i pad Rimskog Carstva i širenje Vikinga važni događaji u ljudskoj povijesti, oni će biti potpuno uklonjeni iz kurikuluma u korist predmeta koji obuhvaćaju teme kao što su imigracija, okoliš , klima, „izazovno normiranje“, kritička teorija, „demokratske vrijednosti “ i rodne uloge. Poučavajući postmodernistički pogled na društvo i odustajući od onoga što se može nazvati klasičnom filozofskom tradicijom, učiteljima je ujedno cilj stvoriti “novi pogled” na zapadni kolonijalizam, nacionalizam i trgovinu robljem.

No, je li to stvarno postmodernizam ili je to pseudomodernizam?

Profesor povijesti Dick Harrison rekao je za Aftonbladet da je ideja “bizarna i zbunjujuća”, a kritičarka književnosti Maria Schottenius nazvala ju je “ludom” predviđajući da će ova akcija “lišiti studente” povezanosti s njihovom baštinom. Čak je i bivši ministar obrazovanja Jan Björklund na Twitteru napisao: “Isti je prijedlog došao i kad sam bio ministar, ali sam ga zaustavio.“

Lako je vrijeđati filozofske ideje koje podupiru postmodernizam, ali pisac i bloger Steve Patterson pokazao je suzdržanost opisujući taj pojam kao “protiv uma” . U članku objavljenom na tu temu, Patterson je rekao da postmodernizam pokušava pobjeći ili odbaci tradicionalnu funkciju ljudskog uma i dati postmodernistički odgovor na pitanja koja se odnose na “strukturu” i “pravila” u svijetu koji će u konačnici bili socijalna ili lingvistička konvencija.

Te se konvencije tumače kao umjetne, proizvoljne i opresivne, a zadatak postmodernista nije podučavati stvarnost, koliko je najbolje znamo na temelju povijesnih dokaza, već locirati, osporavati i uništavati umjetnost. Znači li to oslobađanje muškaraca i žena od društvenih uloga ili oslobađanje našeg uma od „pravila“ konvencionalnog mišljenja.

Logika mora pobijediti

Portal Ancient Origins daje nekoliko savjeta zabrinutim roditeljima čija će jadna djeca biti izložena ovoj krajnjoj gluposti. Kada dođu iz škole, nježno ih držite za ramena i gledajte ih pravo u oči. Recite im da je u redu uživati i smijati se knjigama poput Harryja Pottera, te da one nisu “ozbiljni prikaz stvarnosti“. Recite im da svemir nije kaotičan i da u svojim dijelovima sadrži nesagledive količine razumnih podataka. Pokušajte im objasniti da Bachova glazba nije slučajna, već je stvorena da zvuči i izražava matematički odnos koji je u osnovi svega u logički strukturiranom svemiru.

Recite im da druga vjerovanja nisu tako jaka kao njihove činjenice, a možda im citirajte i Marcusa Garveya koji je rekao: „Narod bez znanja o svojoj povijesti, podrijetlu i kulturi je poput stabla bez korijena.“

SVD / SVD2

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
41 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

“…djeca zbunjena u vezi s podrijetlom hrane, te da jedna petina njih vjeruje da su „riblji prstići“ napravljeni od piletine i da sir dolazi iz biljaka.”
Predškolski odgoj obavezan. Sa strogim popisom što djete mora znati. Koje obrazovanje imaju tete? Morala bi biti prisutna uvijek 1-2 Vss osobe, npr prof nekog stranog jezika – bilo kojeg i recimo, jedan likovnjak/ netko za ples…
Kako će bilo tko nešto znati ako nije dobio informaciju?
Ne čuje je u školi, ne kažu mu roditelji…?
Npr Željko tvrdi da poznaje povjest svog kraja…poznaje onoliko koliko znaju njegovi roditelji i djedovi. Ako su bili težaci, teško da su pratili novine i razumjevali zbivanja…pogotovo ako više strana ima razloga skrivati istu stvar.

Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije

Tu pod obavezno uskače neki tetak intelektualac koji sve zna…
Nego…”biti zbunjen” izgleda novi termin za “ništa nezna”.

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
1 godina prije

Švedska, a u stopu je prate Danska i Norveška. Stvaranje retarda. Tim redom.
Moderna dilema; ”Jesu mi tata i mama šta u rodu”?
Navikao sam očekivati nešto glupo…….
Ali uvijek uspiju prevazići moja očekivanja.
P.S.
A da smo mi zaostali?! Kod nas se sve zna;
porodično stablo
JA
BABO
ĐED
PRAĐED
MEĐED
BUKVA

Jezevakucica
Gost
Jezevakucica
1 godina prije

Dalton,
Porodično stablo djece iz vrtića:
Teta
Ja
Ken
Barbi
Lego kocke
Kornflex sa mlijekom
Jogurt
jabuka
10 dkg parizera i kvarat kruha kada odem u goste prespavati svaku noć

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije

Nisu napredni svedjani kao sto sam pretpostavljao. Ocekivao sam da ce do sad ukinuti skolu i djecu prepustiti virtuelnoj nastavi na mobilnom telefonu.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Oni koji žele izbaciti povjest, znaju zašto to rade. ” Historia est magistra vitae”, povjest je učiteljica života.
Pa tko poznaje povjest, može, naravno, prepoznati obrasce i vidjeti gdje neka situacija vodi.
I, baš zanimljivo, koga bi izbacili. Rim. I Vikinge.
Boje se buđenja barbara? 😊

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
1 godina prije

Rimljane, nego koga….!?
Da ne platimo penale……
Uljanik dovršio brod za Gaja Julija Cezara.
S malim zakašnjenjem…..
P.S.
Odužilo se zbog ekoloških poticaja….
Ima pogon na ”bagdadsku bateriju”…….

Yeah
Gost
Yeah
1 godina prije

Svedsko drustvo doseglo je vrhunac u razvoju, sada slijedi pad do dna. Svi procesi se dogadaju u formi sinusoide.

Siniša
Gost
Siniša
1 godina prije

Sodom i Gomor…

Ana
Gost
Ana
1 godina prije

Pogledaj npr Angry foreigner pa uzivaj! Ih sto su im “razvijeni senzori, prijemnici za stvarnost i visi nivo”
I ostale pi… gluposti!

Carlosan
Gost
Carlosan
1 godina prije

Zato i postoji “službena” iliti školska i “kućna” povijest.
U školi su nas učili jedno, a u kući drugo.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Da, pogotovo nas ovdje do 90. 🙂 A jesu,….. neke

nera
Gost
nera
1 godina prije

I, Vanja:)

Nogo
Gost
Nogo
1 godina prije

To su jednostavno bogati retardi “novog doba”, ozakonili su da ih vode i poučavaju devijantni degenerici – sad im slijedi debiliziam pa onda propast.

Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije

u vrlo skorom roku pedofilija će se gledati kao nešto sasvim pozitivno.

grioewrgiqergfqerwfqewfuewf
Gost
grioewrgiqergfqerwfqewfuewf
1 godina prije

Pa zato djecu seksualiziraju još u vrtiću a u osnovnoj su već spremni. Ne trebaju čekati da propupaju već mogu dok su još djeca. Sadizam su izbacili iz onog almanaha ko bolest tako će izbaciti i pedofiliju.

Moreno
Member
Moreno
1 godina prije

Ovo je užas, za 100 godin po zemlji će šetat zombiji

JumpingJackFlash
Gost
JumpingJackFlash
1 godina prije

Hodaju već sad i samo bulje u mobitele…

grioewrgiqergfqerwfqewfuewf
Gost
grioewrgiqergfqerwfqewfuewf
1 godina prije

I do sada su djeca učila mitove i legende koje su im poturali varani a i ovo sada što brišu one manipluacije od prije je njihovih ruku djelo jer u borgu ne treba ni povjest ni bog ni tata ni mama ni brat ni sestra jer su svi bioroboti gori tisuću puta nego oni koje su programirali starim metodama. Poslije ovog kad im mozgove prikljuće na net i kad njima bude upravljao penta server, to jest skajnet bukvalno, škola osnovna i srednja, faksovi i univerziteti, mediji, tv, radio, filmovi, glazba, knjige im neće ni trebati jer će ih direktno programirati putem binarnog koda. Zato je fejsciobuk uzeo onu firmu koja kao radi na povezivanju mozga da ko fol upravlja računalom, moš si misliti ideje kao benigne i korisne. Svaki put su koristili tehnologije da što više zemljana odvoje od zemlje i da nebude samostalan, istjerali su ga sa sela jer je u gradu-toru bolje, ne trebaš se mučiti fizičkim radom ko na selu a to što si plaćeni rob to ne kuže zemljani. Svaka tehnologije je usput zagađivala planet namjerno jer borgu ne treba ni voda ni zrak njemu samo treba električna energija. Izvore pitke vode uništavaju frakiranjem da zemljani nemaju što piti, u čemerici je svu vodu privatizirala država to jest oni koji ju vode a to su zna se tko. Ono sa ugljenom je bilo još i dobro jer nas je tada bilo malo a kad su odlučili naftom da nas unište onda je to zagađivanje planeta našom pohlepom da nam uvale điđe miđe krenulo geomterijskom progresijom. I imamo to što danas imamo, kroz koju godinu u oceanima bit će više plastike nego ribe a kasnije ribe neće biti uopće. Uništavaju nam planet namjerno pred našim očima i još prave neakve plaćičkepi dokumentarce kako su zabrinuti za planet a ti isti koji to prave zagađuju putem nas jedino mjestot gdje možemo živjeti. Jedini koji imaju pravo živjeti na planetu su oni koji žive u skladu sa prirodom i ne uništavaju a svi ostali su jastog na ovoj zemlji. Sve to što nam spremaju su prikazali u filmovima i serijama u zadnjih pola stoljeća. Bog, ideologije, programiranje obrazovanjem, tv-om, radiom, knjigama, tiskom sve je to mrtvo, dobro došli u borg bukvalno.

Ana
Gost
Ana
1 godina prije

Odlican istinit komentar!

Max
Member
Max
1 godina prije

bravo kolega.

Red Dog
Gost
Red Dog
1 godina prije

Cilj je postignut.
U administraciji ima vise zena nego muskaraca.
Ima pravnickih firmi sa samo zenama. Oni koji vode sudske sprove zbog neosnovanih #metoo optuzbi imaju zenske advokate, jer da muskarac brani muskarca je sumnjivo po sebi.
Muskarci ne biraju vise administrativna obrazovanja. Rezignirali su. Ni ne pokusavaju vise. Izgleda da pokusavaju da se sklone u muske enklave.
Pocinje se spomenuti pozitivna diskriminacija za muskarce. Nije vreme jos, ali se ni ne odbacuje kao cista glupost.

Carlosan
Gost
Carlosan
1 godina prije

Loše strane ove budalaštine ne treba naglašavati, same se naglašavaju, a dobra strana je to što te “ideologije” puši par postotaka ljudi na našoj kugli.
Koji je qur….ić Švedska globalno????? Nikakav. Možda prije 100, 200, 500 godina, a sada ništa.
Koga oni mogu obavezati, nagovoriti, podučiti, indoktrinirati…. – nikoga, osim svojih Greta i Gretena.

Zato je dobro sve njihove inicijative odbiti u startu, bilo da se radi o globalnom zatopljenju, istambulskoj konvenciji, ukidanju gotovine…..jednostavno, čim nešto predlože – momentalni odjebitis.

grioewrgiqergfqerwfqewfuewf
Gost
grioewrgiqergfqerwfqewfuewf
1 godina prije

Na Švedskoj se prvo ekperimentira a i u čemerici a onda se sve to prelije po cijeloj kugli ko plimni val što potopi Fukušimu i nema te sile koja to može zaustaviti.

Carlosan
Gost
Carlosan
1 godina prije

Nije kugla zemaljska par nordijskih državica.
Kugla je i Kina, Rusija, Indija, Indonezija, Filipini….eto skoro 4 milijarde

grioewrgiqergfqerwfqewfuewf
Gost
grioewrgiqergfqerwfqewfuewf
1 godina prije

Jel Kina, Rusija, Indija, Indonezija, Filipini koriste windovse, iose, androide za pogon svog sučelja binarnog koda da im peru mozak mladeži i ostalima? Jel svi ti nabrojani gledaju holiciofilmove i serije? Jel svi oponašaju čemeriku uzor i prametar za sve? Pa sav svijet je već umrežen onako kako žele oni koji vladaju čemerikom i Švedskom, Norveškom, Danskom, nema više nezavisnih, ima ako padaju bombe po njima. Sve je to potamljeno.

Ana
Gost
Ana
1 godina prije

Hahaha, misle svedi da su jos gospodari u svojoj zemlji!
Misle svedi da mogu nastaviti svoje bolesti….
Ma ne misle svedi…

Ana
Gost
Ana
1 godina prije

A jel! Ko tebi gospodari u tvojoj kuci?
Ako primjenjujes i za svoju kucu ovo sto si nadrobipo, tvoj problem!
Ti si od onih kakvi su i oni bili, pa sad i ‘mainstream mediji” kukaju kako treba vracati i izbacivati horde sto su ih rukama i nogama grabili?
Kad vatra dodje na vrata, filozofske gluposti pobjegnu kroz prozor!

Max
Member
Max
1 godina prije

umno bolesne osobe šire bolesne ideje a to im omogućava obrazovni sustav.

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

Ohoho. Nema mog komentara o ukradenoj povjesti Južnih Slavena. Arijevskoj sekti i bogumilima.
I da se trebalo nešto poduzeti još 85. g. kada je dešifrirano Vinčansko pismo, a iz kojeg proistječu mnoga druga…
Govorim o tome da je ovdje bila najstarija civilizacija, ne na BI!

puki
Gost
puki
1 godina prije

Zašto se od široke javnosti krije, tko je taj “genijalni zanstvenik”, koji je izumio rodnu ideologiju?

Tko je ustvari izmislio rodnu teoriju, rodnu ideologiju, rodnu “znanost”, transrodne osobe i cijeli taj cirkus? Zašto se od javnosti, od naroda u svim državama, krije tko stoji iza toga, tko je sve to izmislio i utemeljio? U drugim stvarima u znanosti, svi znaju tko je izumitelj, odnosno utemeljitelj neke znanstvene teorije ili zakona. Naprimjer, svi znaju da je Einstein utemeljitelj teorije relativiteta, svi znaju da je Pitagora otkrio Pitagorin poučak, svi znaju za Arhimeda, koji je stvorio Arhimedov zakon, svi znaju za Isaaca Newtona i Newtonov zakon, itd. Svi ti znastvenici se slave kao velike ličnosti, koje su zaslužne za napredak čovječanstva. Ali kako to da gotovo nitko, odnosno samo malobrojni znaju, tko stoji iza rodne teorije i rodne ideologije, tko je utemeljitelj svega toga?
Zašto dakle svi oni koji nam tupe da o “rodnoj ravnopravosti”,. dženderizmu i sličnim govnima; Tportal, Jutarnji Index, Večernji… ili zapadni korporativni mediji kao New York Times, Washington Post, CNN, BBC, Spiegel i drugi, javnosti i narodu nikada ne kažu, tko je utemeljitelj rodne ideologije? Ako je dakle rodna ideologija tako napredna i važna za svijet, kao što oni tvrde, zašto se onda u javnosti ne ističe i ne hvali tog genijalnog znastvenika, koji je sve to izmisilio. Kao što se ističe i hvali Einsteina, Pitagoru, Newtona, Teslu i druge velike znastvenike.
Zato što je osoba koja stoji iza toga, otac rodne teorije, bila zločinac, pedofil i zlostavljač djece. Doktor John Money (1921-2006), podrijetlom sa Novog Zelanda, učenik isto tako zloglasnog Alfreda Kinseya . Money je 60-ih godina vršio čudovišne pokuse na djeci . Da bi u praksi pokušao dokazati svoju umobolnu teoriju, da je rod društveno određen i da se može mijenjati. Money je male dječake prisilno pokušavao odgajati kao djevojčice, i obrnuto, djevojčice kao dječake. Od te jadne djece, Moneyevih žrtava, najpoznatija je bio dječak Bruce Reimer, od kojega je Money htio napraviti djevojčicu. Posljedice tih zločinačkih pokusa dr. Moneya bile su užasne: Bruce Reimer se nikada nije oporavio od onoga što mu je učinjeno, i kasnije je počinio je samoubojstvo, a sva ostala djeca nad kojima je ludi doktor vršio pokuse, zadobili su trajne psihičke poremećaje.
Moneya, kao i prije njega, Kinseya, od zatvora su spasili Rockefeller i ostala elita, koji su ih financirali, plaćali odvjetnike i sve ostalo i promovirali ih u “znastvenike”.

puki
Gost
puki
1 godina prije

opširnije o izumitelji rodne ideologije, Johnu Moneyu:
http://zdravstveniodgoj.com/news/ona-je-on

Ive Oldtimer
Gost
Ive Oldtimer
1 godina prije

Kazahu stari Latini: “Historia est magistra vita.” ali jaje zeli biti pametnije od koksi.

Ana
Gost
Ana
1 godina prije

Ionako se, cini se, od svih nas oni prvi raspadaju, pa nije ni toliko vazno!
Vrag je dosao po svoje!

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
41
0
()
x