Kuba je domaćin Drugog međunarodnog simpozija protiv nasilja

Mariela Castro Espin
0
0

U Havani će se održati Drugi međunarodni simpozij o spolnom nasilju, prostituciji, seksualnom turizmu i trgovini ljudima, od 23. do 25. siječnja, u La Pradera međunarodnom medicinskom centru.

Mariela Castro Espin, direktorica Nacionalnog centra za spolnu edukaciju (CENESEX), na press konferenciji održanoj 10. siječnja, izjavila je da će to biti prilika za razmjenu praktičnih iskustava, i poticaj stvaranju inkluzivnih javnih politika.

Na konferenciji će se obrađivati teme povezane s ravnopravnošću spolova, mehanizmima kontrole i dominacije u odnosima spolova, te prostituciji, društvenom fenomenu poznatom kao “seksualno tržište”, zbog kojeg ljudska bića postaju podređena tržišnim zakonima ponude i potražnje.

Mariela Castro Espin je naglasila važnost promocije pravednog društva, ovisno o metodološkom konceptu koji se bavi pitanjima pravednosti, važnost edukacije specijalista i važnost zažtite žrtava.

Osvrćući se na trgovanje ljudima, Castro Espin e prisjetila kriminalnog “Cuban Adjustment Act”, američkog zakona koji potiče migracije kroz treće zemlje, izlažući migrante prevarama, nasilju i drugim zločinima.

Simpozij će biti posvećen domorodačkom vođi iz Hondurasa, Berti Caceres, ubijenoj u ožujku 2016. godine, i prisjećanju na njen rad na obrani domorodaca i zaštiti okoliša.

Manuel Vazquez, voditelj tima pravnih savjetnika CENESEX-a i jedan od koordinatora simpozija, naglasio je da će prisutni biti i akademski radnici, istraživači i društveni aktivisti iz Ekvadora, Gvatemale, Nikaragve, Njemačke, Kanade i Južnoafričke Republike.

Po programu, održat će se okrugli stolovi, panel-rasprave i radionice s poznatim istraživačima s Kube, kao s profesorom Sveučilišta u Havani Clotilde Proveyer, i ekspertima Mareleen Diaz Tenorio, Rosom Campoalegre i Ramonom Rivero Pino.

U nastavku post-simpozijskih aktivnosti, održat će se tečajevi o ubojstvima žena i zločinima iz mržnje u sjedištu CENESEX-a, na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Havani.

Izvori: Youtube | Radio Florida of Cuba

Berti CaceresClotilde ProveyerDrugi međunarodni simpozij protiv nasiljaManuel VazquezMareleen Diaz TenorioMariela Castro EspinRamona Rivero Pinoravnopravnost spolovaRosa Campoalegre
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI