Prema analitičaru, američka vojska vjeruje kako Ukrajina trati i bezrazložno troši streljivo

Oruzje Ukrajina
56 komentara

Kijevske snage ispalile su oko 2 milijuna topničkih granata, iscrpivši tako dodatno zapadne zalihe, ustvrdio je vodeći vanjskopolitički komentator

Pentagon vjeruje da ukrajinski zapovjednici trebaju izbjegavati dodatno rasipanje streljiva i da trebaju promijeniti svoju topničku taktiku kako bi pogodili samo najvažnije ciljeve, tvrdi kolumnist Washington Posta David Ignatius. U članku objavljenom u nedjelju, Ignatius je ustvrdio da su SAD i njegovi saveznici postali frustrirani Kijevom zbog neuspjeha u postizanju bilo kakvih značajnih rezultata tijekom svoje najavljivane ljetne protuofenzive. Osim toga SAD su frustrirane zbog toga što Ukrajina ne provodi taktike koje ih je naučio Zapad.

Jedan od ključnih zaključaka iz procjena Washingtona, prema Ignatiusu, jest da sukob Rusije i Ukrajine vjerojatno neće biti riješen ove godine, kako su se mnogi u Kijevu nadali. Umjesto toga, Pentagon vjeruje da će se borbe vjerojatno povući do 2024., a možda i kasnije, što znači da će Washington i njegovi saveznici morati nastaviti podržavati snage Kijeva. Pentagon je navodno pozvao ukrajinske zapovjednike neka bolje odrede prioritete ciljeva i koncentriraju svoje snage na potencijalne točke proboja uzduž rusko-ukrajinske bojišnice.

Američki zapovjednici također su navodno zabrinuti zbog toga što Kijev trati topničke projektile, oponašajući taktiku iz sovjetske ere. Jedna američka procjena koju je citirao Ignatius sugerira da su ukrajinske snage ispalile oko 2 milijuna topničkog streljiva kalibra 155 mm otkad su borbe izbile u veljači 2022., te da su gotovo iscrpile zalihe koje im je poslao Zapad. Ranije ovog mjeseca, Washington Post je također izvijestio da su se SAD suočile s nedostatkom sirovina, posebice TNT-a, dok pokušavaju obnoviti zalihe vlastitog arsenala i nastaviti opskrbljivati Ukrajinu streljivom. Prema medijskom izdanju, povećanje proizvodnje topničkih granata na 28.000 mjesečno, u skladu s trenutnim ciljem, ne bi bilo dovoljno za zadovoljenje “nevjerojatne gladi Ukrajine za topničkim streljivom”, a kamoli za obnavljanje iscrpljenih zaliha Washingtona.

U odabir taktike Kijeva, tijekom cijelog sukoba, vrlo često su dovodili pod znak pitanja zapadni podupiratelji Ukrajine, ali i Rusija. Prošlog je tjedna predsjednik Vladimir Putin kritizirao zapovjednike Zelenskog, optužujući ih da vlastite vojnike pretvaraju u topovsko meso. Njihovu odluku koja se odnosi na slanje ukrajinskih vojnika u juriše na ruska minska polja pod topničkom vatrom nazvao je “zapanjujućom” i rekao da se Kijev ponaša kao da ti vojnici uopće nisu ukrajinski građani.

OružjeSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
56 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Гавран
8 mjeseci prije

Ovakva vrsta rata je previše skupa za savremene KABALISTE.
Orijentacija sa održavanja skupe vojske je više išla na savremenije i učinkovitije tehnologije za smanjenje stanovništva i vladavinu nad ostatkom.
Potrebna infrastruktura za ubiti građanina granatom je preobimna i preskupa.

UBITI, ILI USMERITI ČOVEKA U SAMOUNIŠTENJE
virusom
trovanjem hranom vodom i kemtrejlsovima
klimatskim oružjem
pojačanim zračenjem
eksplozijom droge
sumanutim seksualnim ponašanjem
promocijom kriminala kao standarda života
promocijom psihopatologije kao standarda života

ivan
8 mjeseci prije

Samo neka rokaju gdje god padne bolje je nego da nemaju i da bjeze, sa rusima se ne moze drugacije i oni kada selo osvajaju posalju na stotine tisuca projektila i ne ostane ni kamen na kamenu.

nastran
8 mjeseci prije

nije mi samo jasno ako su rusi ispucali 5-6 puta više streljiva (granata, raketa itd) i još su nadmočni u zraku,otkud prema podacima koje sam vidio danas ameri tvrde da su rusi izgubili 300000 ljudi a ukrajinci 190000? što ti rusi tuku bez veze po pustim poljanama?

Alex
8 mjeseci prije

To je vojska bivšeg SSSR-a…Zak…c,kao i sve vojske proizašle iz bivše SFRJ.
Tek za informaciju,Litvanci u Afganistanu su bili katastrofa od vojske,a Ukrajinci čista smijurija.

Гавран
8 mjeseci prije

Obuka je bila prilagođena za celo muško stanovništvo.
Tako si bio spreman da braniš svoj dom i svoju zemlju.

Sadašnja obuka je za male skupine profesionalaca.
Falange spremne, da unište sopstveno stanovništvo i održavaju druge u ropstvu.

Nisi se pitao što nema masovne obuke stanovništvae?

Dux
8 mjeseci prije

Nije moguće da je NATO počeo kukat, pa nisu ti Rusi toliki bauk (ili možda jesu 😉), hrabra i organizirana Ukro vojska, obučena i opremljena, pa skoro ništa, a na drugoj strani, neorganizirana i korupcijom devastirana Ruska vojska……nešto tu nije kako treba….

hiber
8 mjeseci prije

Sto je sada ovo? Religiozne teme o tome šta tko vjeruje. Eto, Rusija izvezla nafte za 30 milijardi dolara u indijskim rupijama. Istovremeno iz Indije uvezla robe za 6-7 milijardi. S obzirom da rupija nije konvertibilna, vjera Rusije u podmirenje ostatka duga je nepokolebiva. Istovremeno im je Modi u BRICS & co uvalio Etiopiju i izbacio Alžir.

Max
8 mjeseci prije

Sve su ispraznili zbog Ukrajine.

Captain
8 mjeseci prije

A koliko su preprodali🤔.
Kako veli stara poslovica: “Nekome rat a nekome brat”.

Hogar
8 mjeseci prije

U GMO drzavi u kojoj presjednik svira klavir s kurrcem je sve moguce

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI