Prema Bijeloj kući, Rusija izmišlja povode za invaziju na Ukrajinu

Rusija
18 komentara

Washington vjeruje da bi Moskva mogla organizirati lažni incident kako bi opravdala vojnu akciju.

Kremlj postavlja temelje za izmišljanje razloga za invaziju na Ukrajinu, uključujući moguće aktivnosti sabotaže i informacijske operacije, izjavio je u četvrtak visoki dužnosnik Bijele kuće.

Obraćajući se novinarima, savjetnik za nacionalnu sigurnost Sjedinjenih Država Jake Sullivan izjavio je da američka obavještajna zajednica vjeruje da Moskva planira scenarij u kojem može opravdati vojni upad u Ukrajinu, ističući da će više informacija biti objavljeno “u sljedeća 24 sata.”

“Rusija postavlja temelje da ima mogućnost izmišljanja izgovora za invaziju, uključujući kroz aktivnosti sabotaže i informativne operacije, optužujući Ukrajinu da priprema neposredan napad na ruske snage u istočnoj Ukrajini”, rekao je Sullivan, optužujući Rusiju da koristi slične taktike kao i 2014. godine.

Optužba je uslijedila nakon višemjesečnih sugestija u američkim medijima da Rusija navodno planira invaziju na Ukrajinu, a obavještajna izvješća navode da je Moskva postavila 100.000 vojnika na granicu. Kremlj je više puta demantirao planove za vojnu akciju, koji kaže da jednostavno prebacuje vlastite postrojbe na svoj teritorij.

Ranije ovog tjedna Wendy Sherman, zamjenica američkog državnog tajnika, održala je razgovore sa zamjenikom ruskog ministra vanjskih poslova Sergejem Ryabkovim u Ženevi kako bi razgovarala o mogućim rješenjima za trenutnu europsku sigurnosnu krizu. Nakon bilateralnog sastanka, Sherman je rekao novinarima da je Washington spreman nametnuti teške troškove Moskvi ako napadne Ukrajinu.

“Više smo nego spremni i potpuno u skladu s našim partnerima i saveznicima o potrebi nametanja ozbiljnih troškova Rusiji kroz financijske sankcije, kontrolu izvoza usmjerenu na ključne industrije, poboljšanje položaja NATO snaga na savezničkom teritoriju i povećanu sigurnosnu pomoć Ukrajini“, rekla je.

InvazijarusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
2 godine prije

Neki lažni incident? Kao 11.9 ?

preseren3
2 godine prije

Rusija izmišlja?
ZAŠTO?
Ko zalaže Ukrajinu oružjem i huška je?
Hahahahaha…
Kome ova sirotinja treba?

Roko
2 godine prije

Rusija ce izgubiti i ovo malo postivanja ako nekoga dobro ne zvizne po glavi.
Nismo mi Hrvati usli u NATO zato jes se bojimo Rusije nego zato jer se bojimo Amerike.
To vrijedi i za Portugal, Spanjolsku, za Italiju i Njemacku ne vrijedi oni su okupirani a Poljaci ostali Balti su zeljni krvi, pljacke i osvajanja.

Гавран
2 godine prije

To su zapadne budalaštine. Ako su rusi rekli da će napasti – napašće. Ako ne napadnu propašće. Nikakvih operskih uverira neće biti.

ledeno doba
2 godine prije
"Prema Bijeloj kući, Rusija izmišlja povode za invaziju na Ukrajinu"

prema scenariju kabale, Bijela kuća izmišlja opasnost od Rusije za invaziju na Ukrajinu, dok Rusija sa svoje strane izmišlja opasnost od udara SAD-a na Rusiju..

a kazališna publika ovaca puši sve to… dok istovremeno i u SAD-u, i u Rusiji, i u Ukrajini, nesmetano ide dalje agenda plandemije i cjepljenja

Boba Lazarević
2 godine prije

Prije će biti da Ameri to sami rade.

Dragačevac
2 godine prije

To je Rusko dvorište i oni tu rade šta hoće da su hteli više da uzmu ukrima uzeli bi.
Ista priča i za Kazakhstan Gruziju…

Max
2 godine prije

Rusiji ne treba izgovor . Kad to bude potrebno ona će nešto poduzeti , a to će biti brzo razorno i izdaleka. Zaboravite scene tisuća Rusa koji nadiru stepom. To je prošlost.

Roccos
2 godine prije

Za ne povjerovati koliko ovi fašingtonski SADisti priželjkuju tu rusku famoznu invaziju.Što ako Rusija i bude primorana na neki vid ratne odmazde,što ćete to hazarski tupani poduzeti?Uvesti “stravične sankcije” ?Pa daj uvedite ih već jednom yebale vam one mater blesavu,čisto da vidimo što će se poslije dogoditi.

Alex Keller
2 godine prije

Rat je neminovan. Previše se negativne energije nakupilo,da ne bi eksplodirala. Pitanje je da li i nuklearni.

Praetorian
2 godine prije

Tko o cemu, kurva o postenju

SonjaS.
2 godine prije

“Prema Bijeloj kući” (according to White House) je uzasan prijevod! Zbunjuje nepotrebno.
Prvo “according to White House” se prevodi sa “Bijela Kuca Tvrdi da”, a drugo cijeli taj scenario se odvio prije desetak godina bezuspjesno, tako da to nije novost.

Novinarstvo nije prepisivanje, nego analiza zbivanja.

Zato vas napustamo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI