Prema Bildu, Ukrajina planira napade na novi ruski teritorij

Ukrajinska vojska
28 komentara

Njemačke novine citirale su neimenovanog dužnosnika NATO-a koji tvrdi da se Kijev sprema napasti Zaporožje i Lugansk

Rusija i Ukrajina približavaju se odlučujućem razdoblju u svom sukobu, a Kijev namjerava ovog proljeća prekinuti ruski kopneni most prema Krimu, izvijestio je njemački Bild. Tabloid je citirao anonimni izvor iz NATO-a koji je tvrdio da taj blok Ukrajini daje sve što joj je potrebno da ponovno preuzme svoje bivše teritorije.

U izvješću objavljenom u utorak, Bild je citirao “vodećeg” dužnosnika NATO-a koji je izjavio da analitičari saveza očekuju da će sukob dosegnuti vrhunac u proljeće i ljeto. Dužnosnik je izrazio uvjerenje da će teško naoružanje koje se isporučuje Ukrajini biti uključeno u nekoliko protuofenziva već u svibnju.

“Sljedećih šest mjeseci bit će ključno razdoblje u ratu ne samo za Ukrajinu, već i za saveznike”, predvidio je neimenovani izvor. Iako je odbio ulaziti u detalje planiranih operacija, dužnosnik je ustvrdio da će ukrajinske snage usredotočiti svoje napore na regije Zaporožje i Lugansk.

Glavni cilj ofenziva bit će “presjeći kopneni most prema Krimu”, dodao je izvor iz NATO-a.

Dužnosnik je ustvrdio da će Ukrajina vjerojatno pokrenuti protuofenzivu i u drugim regijama, što će ili biti istinsko ili samo služiti kao smetnja za zaokupljanje ruske vojske.

Prema izvješću Bilda, NATO ne isključuje scenarij u kojem bi Ukrajina pokušala povratiti Krim, koji se pridružio Rusiji 2014. nakon referenduma.

“Kijev ima pravo ponovno zauzeti cijeli ukrajinski teritorij”, inzistirao je dužnosnik.

U nastojanju osiguravanja uspjeha novih ofenziva, podupiratelji Kijeva navodno mu dostavljaju obavještajne podatke, kao i obuku, logističku potporu i oružje.

Govoreći za poljske novine Rzeczpospolita u ponedjeljak, češki predsjednik Petr Pavel rekao je da će “prozor mogućnosti” za Ukrajinu biti otvoren samo do kraja ove godine.

Bivši general, koji je bio predsjednik Vojnog odbora NATO-a do 2018., ustvrdio je da će s približavanjem izbora u SAD-u 2024. Washington vjerojatno smanjiti obrambenu pomoć Ukrajini. Pavel je rekao kako očekuje da će europske nacije slijediti njegov primjer.

“Ukrajina će imati samo jedan pokušaj pokretanja velike protuofenzive”, utvrdio je češki predsjednik, dodajući da će, ako taj pokušaj propadne, “biti iznimno teško dobiti sredstva za sljedeći”.

rusijaukrajinaZaporožje
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
1 godina prije

Ovo je novo !!! I svakako ne od bilo koga , niti pucanj ” ispraznom puškom ” NEWS FLASH ⚠️⚠️⚠️ ——->>>> ” “Svako ko se usudi, kao nemačka đubrad 😱 WOW 🧐 , da ga uhiti , biće gađan nuklearnim oružjem”
Moskva — “Pokušaj obuzdavanja Putina odmah će rezultirati nuklearnim napadom“, rekao je glavni Putinov propagandista Vladimir Slovjov na ruskoj državnoj televiziji ” ????!!!! Holy Moly 😱🥺⚠️ !! U ovo – sada — ne sumnjam 😪

burt
1 godina prije

Krim nije teritorij Rusije nego Ukrajine, za ruske petokolonaše i doseljenike iz Rusije bolje je da na vrijeme napuste Krim i vrate se u Rusiju prije odlučnih bitaka i dolaska ukrajinske vojske i jedinica Krimskih Tatara

Sunce
1 godina prije

Bahmut je potpuno opkoljen, to se Zelenski obracunava s Azovcima

fish
1 godina prije

Mogu ukrainci, uz pomoć zapadnog oružja, dalekometno prekinuti krimski most. Međutim, trebaju se sjetiti kako im je bilo nakon zadnjeg pokušaja, kada su uspjeli, samo neznatno, oštetiti taj most. I dan danas cvile koliko im je tada uništeno infrastrukture. Kolko mogu shvatiti, rusi su u posjedu krima već skoro 10 godina i taj teritorij im ima višestruko značenje. Pa, ukrosi, nek vam je “sa srećom”. Jedite zapadna govna i dalje.

tihobl
1 godina prije

Obratite paznju gdje kazu da ukropi imaju snage da se bore do kraja maja.
A poslije toga slace mobilisane iz drugih zemalja.

Max
1 godina prije

Već godinama oni to planiraju ali nikako da krenu.

bruegel the elder
1 godina prije

Jbg,mišljenje je šupak…i svako ga ima.Jel mogu ukri zadržat Bahmut i Avdijevku?Nema
šansi…. a tzv analitičari M.Galić,Barić,Ogorec,Stefanov……sačuvaj me kuge…..neki sa faxsom,
neki sa 4 razreda….mada ima materijala u Z.Meter……..skidam kapu pok.Radovanu Paviću…..
i on je bio cenzuriran svojevremeno………je zaboravio Bandova i Bilanđžića….idi*** na xyz.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI