Prema Blinkenu, SAD žele da se Ukrajina nastavi boriti

Antony Blinken - Evakuacija SAD gradjana iz Ukrajine
45 komentara

Pregovori bi sada doveli do “lažnog mira”, rekao je državni tajnik

SAD podupire cilj Ukrajine u pogledu vojnog vraćanja teritorija, koji su glasovali za pripajanje Rusiji i za odbacivanje pojma mirovnog sporazuma u ovom trenutku, otkrio je u ponedjeljak državni tajnik Antony Blinken. U svome govoru, nakon što je val ruskih raketnih napada pogodio ukrajinske vojne i infrastrukturne ciljeve u ponedjeljak, Blinken je na summitu Wall Street Journala rekao da će SAD nastaviti naoružavati Ukrajinu i financirati njezino gospodarstvo, sve dok ne uspije “vratiti teritorij koji joj je otet od 24. veljače.” Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij obećao je da će povratiti regije Donjeck, Lugansk, Herson i Zaporožje, koje su sve glasovale za priključenje Ruskoj Federaciji u rujnu. Zelenskij je također obećao zauzeti Krim, povijesni dio Rusije koji je 2014. glasao za ponovno pridruživanje.

Na pitanje je li “zaista moguće” misliti da bi Ukrajina mogla vratiti Krim, Blinken nije izravno odgovorio. Umjesto toga rekao je da “u osnovi Ukrajinci donose odluke o tome kamo žele ići, kada ondje žele stići, kako to žele učiniti”.

SAD je za Ukrajinu ove godine izdvojio oko 68 milijardi dolara, a Bidenova administracija zatražila je od Kongresa ranije ovog mjeseca odobrenje još 37,7 milijardi dolara prije siječnja. Predsjednik Joe Biden obećao je da će pomoć Zelenskom nastaviti pritjecati “koliko god bude potrebno”, no čini se da je u Washingtonu došlo do podjele između onih koji guraju Ukrajinu prema nastavku borbe, odnosno Bidena i Blinkena i onih koji predlažu da Kijev traži mir. Visoki američki general Mark Milley svrstao se u potonji tabor, kada je prošlog mjeseca rekao kako vjerojatnost za ukrajinsko vraćanje svog teritorija prije veljače “nije velika, u vojnom smislu”.

Blinken je u ponedjeljak rekao da će, iako će sukob “gotovo sigurno završiti diplomacijom”, prekid vatre, koji zamrzava trenutno stanje na bojištu, biti “lažni mir”.

rusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
45 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Licemerje koje izvire iz ovih spodoba je neverovatno: sve su učinili da do rata dođe, podržavaju Ukrajince tako što ih guraju sve dublje u pakao i to na način koji njih ne dovodi u opasnost a Ukrajinaca svakodnevno značajno manje.
Ni to nije najgore, najgore je što takvu politiku stalno ponavljaju i izazivaju patnju širom planete “padajući u nesvest” zbog te patnje… koja im omogućava ne samo zaradu već i širenje uticaja. To je oličenje zla u svim mogućim oblicima.

eks
1 godina prije

Blinken je potvrdio da je USA imperija zla.

Tupko Glupko
1 godina prije

Izuzetni će se boriti do posljednjeg Ukrajinca, tj. do tada će im slati oružje, a kao osigurač da se to desi im služi Zelenski koji nikada neće pristati na primirje i pregovore sa Rusima.

Tupko Glupko
1 godina prije

Blinken Židov, Zelenski Židov, Nulandica Židovka, ukrajinski oligarh Kolomojskij koji je politički stvorio Zelenskoga je Židov koji je pobjegao u svoju rezernu domovinu Izrael.

EU-p
1 godina prije

Ovo Amerikanci nisi mogli dobiti ni u snu da se Ukrajinci preko svojih ledja bore za Ameriku.

mali jere
1 godina prije

Naravno da ameri zele da se rat nastavi jer oni su sretni za svakog poginulog ukra ili Rusa.Ruse mrze a za ukre ih zaboli ona ,,stvar,,jer ako ostane praznog prostora ameri ce naseliti kazare za kojih nema mjesta u Izraelu ili ce naseliti neke druge s nadom da ce ih jednog dana koristiti protiv Rusa kao sto sad koriste ukre.Zeunuli su se samo jer prave racun bez krcmara,Rusi ce sj..at ukre do boli i uzeti taj dio bivse ukraine sve do Moldavije i nikad vise to nitko nece oduzeti od Rusije a i tako tu zivi narod koji govori Ruski i zeli da pripada Rusiji.Meni je jasno koliko anglosaksonski masoni zele da zauzmu Krim(pricao mi prijatelj mason o tome)ali Krim je Ruski i ostat ce Ruski ili cemo svi mi odletjeti u tri P.M.ter..e. i onda ce Krim opet ostati Ruski jer Rusija je toliko velika da ju ne mogu… Čitaj više »

dragi
1 godina prije

Ako Rusi ovo izguraju ima i za nas nade da ćemo se osloboditi.

Tupko Glupko
1 godina prije

Časopis “Time” proglasio Zelenskog za osobu godine.

Max
1 godina prije

Oni žele da Ukrajinci izumru.

nessy
1 godina prije

Ne znam kako ce zavrsiti ovaj sukob, ali znam sigurno da nece zavrsiti kapitulacijom Rusije.

HEKPCT
1 godina prije

Gdje Ukri nalaze toliko topovskog mesa? Koliko ga još ima?

Ante
1 godina prije

Ovi novi teritoriji veliki su dobitak za Rusiju”, rekao je predsjednik. Čak je i Petar Veliki tražio pristup Azovskom moru, a ono je sada unutarnje more Ruske Federacije.

“Ono što je najvažnije, ljudi koji tamo žive pokazali su na referendumu da žele biti u Rusiji i da se osjećaju dijelom našeg svijeta”, rekao je Putin. “Sada su s nama, milijuni njih, i to je najveći ishod.” Lijepo

eukolonija
1 godina prije

Rusi su puni iznenađenja. Pitanje je hoće li ukri u ovakvom formatu i zimu prezimiti

tihobl
1 godina prije

Nije maka karala Muju sto se kockao, vec sto se vadio.

Ukrajina je uvala, zivo blato. Sve guta. Prohutala je SSSR. Sad guta zapad.

damjan
1 godina prije

şmrad američki..

alexosijek
1 godina prije

Xi Jinping u povijesnom posjetu Saudijskoj Arabiji…u petak će biti održan kinesko-arapski ‘summit’; gotovo svi čelnici arapskih zemalja će biti prisutni na tom sastanku. Saudijska Arabija je glavni kineski opskrbljivač naftom (što je 18% ukupne kineske potrošnje, te u prvih 10 mjeseci 2022. iznosi 55.5 mlrd USD). Što je potpuno suprotno trgovačkom odnosu Saudijske Arabije i SAD-a koji je u konstantnom padu: 2012. je iznosio 76 mlrd USD, a 2021. 29 mlrd USD. Naravno, SAD ima domaće nafte, pa tu Saudijci baš nisu bili presretni…ali, sa Bidenom i ‘zelenom’ politikom koju demokrati provode stvari su se zakoplicirale. Dodatno, Saudijci imaju dobar odnos sa Rusijom unutar OPEC+. Očekuje se potpisivanje hrpe ugovoai vezanih uz infrastrukturu, energetiku, sigurnost, informatiku….one belt-one road… Malo veći uvod za zaključak: neće Blinkena ili Bidena nitko ništa pitati…godinama optužuju Ruse za sve svoje političke promašaje i laži Ali bitno neka je Plenković njima čvrsto objasnio svoje viđenje… Čitaj više »

tihobl
1 godina prije

Juce i sinoc radili su Geranji sirom Ukrajine. Danas izlaze rezultati. Evo jednog sto ce rasplakati Hibera:

Више од 70 пројектила система ХИМАРС и два вишецевна лансера уништено је током високопрецизног удара на складиште металуршког комбината у Кривом Рогу.

Karma
1 godina prije

Sotone kabale, mrtve oci bez duse. Ovratan lik.

CroExit
1 godina prije

Živi mrtvac na slici.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI