Prema Bloombergu, poljski poljoprivrednici pridružit će se blokadi Ukrajine

Protest farmera na Poljsko-Ukrajinskoj granici
14 komentara

Autoprijevoznici već dva tjedna prosvjeduju protiv nelojalne konkurencije u prijevozu

Poljskim vozačima kamiona koji prosvjeduju na granici s Ukrajinom mogla bi se kasnije ovog tjedna pridružiti grupa poljoprivrednika, navodi se u izvješću Bloomberga u ponedjeljak.

Autoprijevoznici zahtijevaju stroža pravila za svoje ukrajinske konkurente i blokiraju granične prijelaze, što znači da neka teretna vozila koja prevoze humanitarnu pomoć za Kijev nisu mogla proći. Čak 20.000 vozila navodno je zaglavljeno s obje strane ukrajinsko-poljske granice kao rezultat štrajka. Prema Bloombergu, oko 100 poljoprivrednika iz udruge Betrayed Countryside planira u četvrtak organizirati trodnevni prosvjed na prijelazu Medyka. “Poljoprivrednici su bili prva skupina koja je morala trpjeti”, rekao je jedan od organizatora, Lukasz Martyn, novinskoj agenciji.

“Sada postoje prijevozničke tvrtke, pitanje je tko će biti sljedeći”. Prosvjed, koji je star najmanje dva tjedna, proizlazi iz odluke EU da oslobodi ukrajinske vozače kamiona od traženja dozvola za prelazak poljske granice. Njihovi poljski kolege inzistiraju na tome da je izuzeće naštetilo njihovom poslovanju poticanjem konkurencije iz Ukrajine, koja nije članica EU i snižavanjem cijena.

Članovi Međunarodne unije cestovnog prometa iz Mađarske, Poljske, Slovačke, Češke i Litve navodno su pozvali predsjednicu Europske komisije Ursulu von der Leyen neka preispita sporazum koji omogućuje prometne povlastice za ukrajinske vozače. Uredba bi trebala prestati važiti u lipnju 2024. Međutim, von der Leyen je prošli tjedan rekla da bilo kakvo ponovno uvođenje dozvola ili kvota za cestovni prijevoz iz Ukrajine nije pravno moguće jer bi prekršilo trenutni sporazum između Bruxellesa i Kijeva.

Poljskaprotestiukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
5 mjeseci prije

… I Slovački i Madžarski ….

tatamata
5 mjeseci prije

vidi vidi poljaka ,,, bune se kad dobiju jeftiniju konkurenciju u prijevozu , a nisu se bunili kad su svuda po EU otimali poslove lokalnim kompanijama i preduzecima , te im obarali cijene rada i usluga….. koji licemjeri

ddt
5 mjeseci prije

eto dokaza kako nelegitimni i nedemokratski izabran birokret u Brukselesu odlučuje mimo i na štetu EU i njene (suverene ??) članice. Kobajagi nemože …-“rnije pravno moguće jer bi prekršilo trenutni sporazum između Bruxellesa i Kijeva” pa kravo Urslana u ime kojega br-i-sela si potpisivala sporazum, što ti je Zelenko bio ginekolog !!!

Max
5 mjeseci prije

Trebaju ići svi.

Ico
5 mjeseci prije

Sve vođe PiS-a treba pohapsiti i suditi im za veleizdaju!

dona
5 mjeseci prije

zgazite tim kamionima tu bolesnu kučku fajzericu i mir

tihobl
5 mjeseci prije

У Словачкој је затворена граница са Украјином

 Саопштено је да су данас поподне словачки превозници блокирали контролни пункт Вишње-Неметское на граници са Украјином (код Ужгорода).

Према подацима украјинске граничне службе, у Словачкој је блокирано више од 300 камиона.

tihobl
5 mjeseci prije

Нема Зрна Из Украјине! Молдавски Пољопривредници Парализовали Су Путеве У Знак Протеста

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI