Prema CNBC-u, Sjedinjene Američke Države frustrirane su sa Zelenskim

Biden i Zelenski
15 komentara

Stalni zahtjevi ukrajinskog čelnika i nespremnost slušanja savjeta SAD-a navodno su razljutili Washington u nekoliko navrata

Ponašanje ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog izvor je ljutnje u Washingtonu, izvijestio je u srijedu CNBC. Zelenski ljuti svoje američke podupiratelje ignorirajući njihove zapovjedi i postavljajući sve veće zahtjeve, rekli su anonimni dužnosnici mreži. Zelenski je napao vodstvo NATO-a prije summita bloka, koji se održao u Litvi prošlog mjeseca, tvrdeći da je “bez presedana i apsurdno” da blok predvođen SAD-om nije Ukrajini ponudio rok za članstvo. Njegov ispad “nije baš dobro odjeknuo u Washingtonu”, rekao je američkoj televizijskoj kući anonimni izvor “koji poznaje stvar”. “Američkoj administraciji ovo je jako zasmetalo.“ Incident je izazvao oštre kritike od strane Ujedinjenog Kraljevstva koje inače podržava članstvo. Nadalje, incident je jako razljutio Washington, da su SAD čak razmišljale o povlačenju potpore konačnom članstvu Ukrajine, izvijestio je Washington Post.

CNBC-jev izvor rekao je da je incident prije summita bio jedan od nekoliko sukoba između Washingtona i Kijeva, koji su se dogodili od početka sukoba s Rusijom, koji je započeo prošle godine.

“Dakle, SAD snažno savjetuje Ukrajini neka ne čini određene stvari, ali Kijev ih svejedno čini, zanemarujući ili ne obraćajući pažnju na američke razloge za zabrinutost”, rekao je izvor. “I onda dolaze u Sjedinjene Države ili Washington ili Bidenovu administraciju, žaleći se zbog toga što nisu uključeni u pregovore o ulasku u NATO.“

Bitka za grad Artjomovsk u Donbasu, poznat kao Bakhmut u Ukrajini, bila je izvor velikih napetosti između Zelenskog i SAD-a, rekao je pro-ukrajinski vojni analitičar Konrad Muzyka za CNBC. “Amerikanci su poticali, blago rečeno, Ukrajince neka se ne bore u određenim bitkama na način na koji je Rusija htjela da se vode, jer bi to moglo imati dugoročne posljedice u smislu gubitaka u ljudstvu i potrošnje topničkog streljiva”, objasnio je Muzyka. Međutim, Zelenski je inzistirao na pokušaju obrane grada usprkos rastućim gubicima, prije nego što su borci Wagnerove grupe objavili da su ga zauzeli u svibnju.

“Rezultat svega toga je da su izgubili puno ljudstva”, rekao je Muzyka. “Potrošili su mnogo topničkog streljiva, koje bi inače bilo korišteno za ovu protuofenzivu, što znači da nisu mogli potpunosti podržati svoje snage u području Bakhmuta”.

Do trenutka kad je Kijev pokrenuo svoju protuofenzivu protiv ruskih snaga u lipnju, SAD su znale da je ukrajinska vojska bila nespremna. Zelenski je prvo inzistirao na tome da će njegove postrojbe probiti ruske linije i presjeći ruskim snagama pristup Krimu. Kada je bitka počela usporavati kao što je Washington znao da hoće, on je tada napao svoje zapadne pokrovitelje, jer očito nisu osigurali dovoljno oružja i streljiva za uspjeh ukrajinske protuofenzive.

“Sve dok rat traje, nema toga kao što je dovoljno streljiva ili opreme,“ rekao je Zelenski za brazilsku televizijsku stanicu Globo News prošli tjedan.

SADukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
9 mjeseci prije

U 15 i 10 bio potres kod mene. Zvučao je poput eksplozije, A Zelenskog će na kraju ubiti.

Hans
9 mjeseci prije

Bili bi oni nista manje nezadovoljni i s Napoleonom, Austrougarskom, Hitlerom, Svedjanima, Fincima (dok nisu postali neutralni) i svima koji su jurisali na Rusiju i nisu uspjeli, ali su nanijeli veliku stetu i svojima i Rusima. Lako je tudjim ku***m gloginje mlatit.

Ivan
9 mjeseci prije

Sto prije trebaju koknuti tog majmuna Zelenskog onako kako to radi CIA dok im se nije do kraja popeo na onu stvar 🙂 A zatim trebaju platiti ceh za sve smrti neduznog ukrajinskog naroda..

Magefun
9 mjeseci prije

Zelenog ce rijedsiti njegovi ili SAD, ako se Rusi njega docepaju, ostati ce ziv ali ce lik propjevati, a onda ce Zapad imati jeben problem

Dux
9 mjeseci prije

Lagano se dolazi pameti, polako mu i NATO okreće leđa, sad je pitanje što sa Zelenim, ili ga smaknuti ili zamjeniti,( prije ovo prvo), još malo i gotovo.

Lucija, prva
9 mjeseci prije

“У ИЗМАИЛУ, украјинској луци у ушћу Дунава која је за режим у Кијеву и важна увозно-извозна тачка и војно упориште, руски дронови су направили прави дар-мар.

Од шест атакујућих руских дронова класе „Герањ“ Украјинци су успели да пресретну само један, а остали су уништили, поред осталог, >>базу за одржавање бродова украјинске ратне флотиле.

Координатор руске „николајевске илегале“ Сергеј Лебедев, који је нагласио да преноси информације добијене из својих извора у Измаилу, навео је да су били погођени и други објекти у тој великој дунавској луци:

>> „Погођена је и зграда терминала на Капикрајанском насипу, у којој су били страни војници, највероватније румунски. Такође и
>>бивше складиште жита где се налазила страна војна техника“.

Према украјинском издању Izmail.online, у Измаилу је оштећена >лучка инфраструктура, као и
>зграда државне бродарске компаније Украјинско дунавско бродарство и >складиште нафте.”

Lucija, prva
9 mjeseci prije

Nema veze.
Biznis je biznis. Dobili su puno organa kod Bahmuta.
Svi ovi uporno podcjenjuju.

A protuofenziva bi ionako propala.
Prazne priče.

NOVI STARI
9 mjeseci prije

kakvo čudo? da nisu u pitanju “viši ciljevi” davno bi ga otkantali, bahat je, nezahvalan, bezorazan..ko razmaženo derište, skupa sa svojom garniturom!

Jomla
8 mjeseci prije

SAD pozelenskili od muke 😛 😛

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI