Prema izvješćima medija, Izrael će iseljavati Ukrajince

Izbjeglice iz Ukrajine
18 komentara

Besplatan smještaj za Ukrajince već je produžen previše puta, izjavilo je Ministarstvo socijalne skrbi

Izraelske su vlasti rekle oko 100 Ukrajinaca, koji su pobjegli u židovsku državu u jeku sukoba s Rusijom, da napuste stambene objekte koje sponzorira vlada, prema izvješćima lokalnih medija. Izbjeglice su o odluci obaviještene prošlog tjedna, otkrio je u srijedu N12. Tijekom sukoba u Ukrajini u Izrael je stiglo oko 15.000 nežidovskih izbjeglica, od kojih su neki dobili besplatno stanovanje. Ali Ministarstvo socijalne skrbi sada je jasno dalo do znanja da ova pomoć neće biti neograničena.

“Ne znamo što će se sljedeće dogoditi”, rekla je za N12 jedna od izbjeglica, koja se suočava s napuštanjem stana koji sponzorira vlada u gradu Ashdodu. Još jedna Ukrajinka pogođena zaokretom tvrdi da njezinoj obitelji ne preostaje ništa drugo nego “otići na plažu i tamo postaviti šator”.

Predsjednik Shalua, grupe koja osigurava stanove za izbjeglice u suradnji s izraelskim vlastima, inzistirao je na tome da se ljudima, od kojih su neki stariji i imaju invaliditet, “kaže da jednostavno ‘izađu’ bez da im se ponudi rješenje.”

Nakon obraćanja u vezi s konkretnim potezom iseljenja 100 Ukrajinaca, Ministarstvo socijalne skrbi objasnilo je da je “ugovor s jednom od službi koja prima ratne izbjeglice istekao”.

Međutim, uvjerava novinare da su “stanarima koji ne mogu financirati smještaj zbog zdravstvenog ili fizičkog stanja ponuđene alternative u hotelu.” “Razdoblje državnog boravka za ratne izbjeglice u početku je bilo ograničeno na tri mjeseca te se stalno produljivalo”, ističu u ministarstvu. Situacija za Ukrajince komplicirana je činjenicom da nisu službeno priznati kao izbjeglice u Izraelu, što ih ostavlja nepodobnima za otvaranje bankovnih računa ili pronalaženje legalnih poslova.

EvikcijaIZRAELukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Stara prostitutka,Europa,je rijesenje za taj sitni zio problem.Trećina Ukrajinaca koji su radi rata prebjegli u njemacku,nema namjeru vraćati se u domovinu.a i to je blaga brojka.ovdje se planski raseljava slavensko stanovništvo iz Ukrajine,govorim o milijunima ljudi..ovo u zio entitetu je,kako bi rekli susjedi,sitna boranija.hvala.

tata mata
1 godina prije

100 komada i vec im je preko glave ,,, previse puta su im produzili , a sta je sa ostalim drzavama EU ,, milioni su tamo ,i to po hotelima sa 5 zvjezdica ,oni nemaju pravo iseljavati ukraince jer bi to bilo nehumano

eks
1 godina prije

Sta ce EU sa rusima koji svakodnevno dolaze bjezeci od vojne obaveze.

Tupko Glupko
1 godina prije

Ukri izgleda ne znaju za onu “svakog gosta tri dana dosta”. Naravno da će biti ogroman problem – skoro 9 milijuna je za sada iselilo iz Ukrajine (20% populacije), a do kraja zime ta brojka će još drastično porasti. Javno mnijenje se okreće protiv Ukrajinaca, i to je i očekivano što će rat dulje trajati, a Europljani zbog njihove ultimativne odluke da ne pregovaraju sa Rusima će sve više trpjeti nestašice, inflaciju, standardm gubitak industrije, gubitak radnih mjesta, a na sve to još moraju i hraniti i zbrinjavati izbjegle Ukre. Nije to mala Hrvatska ili mala BiH u ratnim devedesetima, gdje su te brojke izbjeglih bile 10 puta manje i gdje je EU to lako mogla poslije rata vratiti ili asmilirati. Gdje bi se to Ukri trebali vratiti? I prije rata su bili drugi po siromaštvu i drugi po korumpiranosti od 45 europskih država, a sada se na to nakalemila… Čitaj više »

Lucija, prva
1 godina prije

Ovo me podsjetilo…5.4. Kokainsky navodno izjavio: “Ovdje ćemo graditi veliki Izrael”…

Tri p
1 godina prije

Drugim rijecima, nezidovi van!

Schroder
1 godina prije

Amerika koja vodi ovaj rat preko Ukraine sa Rusijom trebala je uzeti sve te izbjeglice.U Njemackoj se nalazi 1 milion Zemlje koje su umjesane u taj rat trebaju da prime te izbjeglice Njemacka salje oruzje Treba i zato mora da primi toliko izbjeglica Francuska je uzela manje a Amerika mislim samo nekoliko Zao mi je ti ljudi koji ginu za Zelenskog koji je zaradio miliarde i posjeduje nekretnine po cjelom svijetu Njegova djeca i zena zive u Londonu, gdje on posjeduje luksuzne nekretnine

Max
1 godina prije

pukla ljubav.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI