Prema izvješću FSB-a, ukrajinski saboteri eliminirani dok su pokušali prijeći u Rusiju

Ukrajinska vojska dronovi
7 komentara

Agencija je izvijestila o tome da je skupina imala potrebnu opremu za organiziranje operacija i diverzija na ruskom teritoriju

Ruske sigurnosne snage i vojska spriječile su pokušaj infiltriranja ukrajinske diverzantsko-izviđačke skupine u regiju Bryansk, objavila je Savezna služba sigurnosti (FSB). Lokalni guverner Aleksandr Bogomaz dodao je da se neuspjeli napad dogodio u ranim jutarnjim satima u srijedu. Agencija je u priopćenju rekla da se pokušaj upada dogodio u regiji Starodubsky koja graniči s Ukrajinom te da su ga spriječili operativci FSB-a i snage ruskog Ministarstva obrane, koje su pomagale agenciji. ”Uhvaćena su četiri diverzanta”, izvještavaju vijesti.

Služba sigurnosti također je napomenula da je zaplijenila ne samo oružje strane proizvodnje, eksploziv i komunikacijsku i navigacijsku opremu, već i izviđačke bespilotne letjelice koje su nosile oznake i natpise “Vlasništvo FSB-a”. “Ovo je dokaz da su oni pripremali napade pod lažnom zastavom i diverzantske operacije na ruskom teritoriju”, navela je agencija.

FSB je također objavio isječak koji prikazuje mrtva tijela i dotičnu opremu, uključujući dvije jurišne puške zapadnog dizajna i nekoliko kompaktnih bespilotnih letjelica. Bogomaz je u utorak rekao da su se ukrajinski diverzanti pokušali infiltrirati na ruski teritorij u blizini naselja Kurkoviči u Brjanskoj oblasti, ali su ih sigurnosne snage spriječile. Tada je rekao da je zbog akcija ukrajinskih uljeza ozlijeđen jedan poljoprivredni radnik koji je prevezen u bolnicu.

Odcijepljene regije posljednjih su mjeseci više puta bile na meti topničkih napada i napada bespilotnim letjelicama. Osim toga, kijevske snage pokušavaju organizirati nasumične upade u te regije. Krajem svibnja Moskva je optužila Kijev za prekogranični napad na regiju Belgorod u kojem je jedan civil ubijen, a nekoliko ih je ranjeno. U to je vrijeme rusko ministarstvo obrane tvrdilo da je eliminiralo više od 70 boraca i nekoliko oklopnih vozila, dok je prikazivalo slike onesposobljene teške opreme američke proizvodnje.

rusijasabotažaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ivan
8 mjeseci prije

Koje zivotinje , umjesto da se pise o ljepotama zivota ovdje divljaci pisu o ubijanjima i izivljavanju. Kako je bolesno navijacko novinarstvo tako postaju bolesni i oni koji citaju sada je pitanje zasto sve pisete ovo a optuzujete druge za iste stvari?

Mrdomir
8 mjeseci prije

Ruski agent Zelenski uspješno vrši deratizaciju bivše Ukrajine. 👍

Max
8 mjeseci prije

Uobičajeno kod protudiverzantske borbe.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI