Prema kongresmenu, SAD ne duguju Zelenskom ništa

SAD i Zelenski
8 komentara

Paul Gosar vjeruje da Washington ne djeluje u vlastitom interesu tijekom tekuće rusko-ukrajinske krize

Američki zastupnik Paul Gosar  pozvao je Washington da smanji inozemnu pomoć Ukrajini, za koju je tvrdio da se koristi za financiranje sukoba u koji SAD “ne bi trebao biti uključen”. Na Capitol Hillu, brojni republikanski zastupnici osudili su otvorenu čekovnu knjižicu predsjednika Joea Bidena za Kijev.

“NEMA VIŠE inozemne pomoći, pogotovo ne za financiranje rata u kojem ne bismo trebali sudjelovati”, Tweetao je Gosar u ponedjeljak. “Biden i njegova kriminalna obitelj možda duguju Zelenskom, ali Amerika mu ne duguje ništa”, dodao je zastupnik.

Uporni anti-intervencionist i član neslužbenog kluba Republikanske stranke ”Amerika na prvom mjestu”, Gosar se pojavio kao jedan od najglasnijih kritičara politike Bidenove administracije prema Ukrajini. Kongresmen iz Arizone glasao je protiv vojnog i ekonomskog paketa pomoći Kijevu u iznosu od 40 milijardi dolara u svibnju, a protiv zakona o potrošnji koji Kijevu prošlog mjeseca nudi dodatnih 12 milijardi dolara.

“Granica je otvorena, fentanil ubija stotine tisuća, a inflacija bjesni”, napisao je dok su njegovi kolege glasali za usvajanje potonjeg zakona. “Ipak, ljevica i desnica establišmenta upravo su glasovali za slanje još 12 milijardi u Ukrajinu? Ovo je više politika posljednje Amerike.”

Gosarovo spominjanje Bidenove “zločinačke obitelji” koja duguje uslugu ukrajinskom predsjedniku Vladimiru Zelenskom vjerojatno se odnosi na teoriju nekih američkih konzervativaca da je Zelenskij pomogao Bidenovoj izbornoj pobjedi 2020. odbivši zahtjev bivšeg predsjednika Donalda Trumpa za ponovnim otvaranjem istrage o korupciji i Bidenovog sina unosan položaj u upravnom odboru ukrajinske energetske tvrtke.

Gosar nije jedini republikanac koji poziva obje strane na prestanak slanja novca i vojne opreme za Ukrajinu. Predstavnica Republikanaca iz Georgije, Marjorie Taylor Greene izjavila je prošli tjedan da je američka pomoć Kijevu “ubila tisuće i tisuće ljudi i drastično povisila troškove života diljem svijeta”, dok je republikanski zastupnik Floride Matt Gaetz napisao u nedjelju da je “održavanje Ukrajine kao međunarodne Meke za pranje novca nije vrijedna” prijetnje nuklearnim ratom.

BidenPaul GosarSADukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sir Oliver
1 godina prije

Možda neki progledaju u Americi pa spriječe senilnog.uU normalnoj zemlji takav ne bi mogao upravljati motornim vozilom a ne državom.

tihobl
1 godina prije

Jedna lasta ne cini proljece, ali ovo pokazuje kako ce izgledati pustanje Zelenskog niz vodu. MSM odjednom ce otkriti naciste u najkorumpiranijoj zemlji, vile i bogastvo rezima, pronevjere pomoci i da je Zelenski ustvari agent FSB.

Nekoime
1 godina prije

Duguju živote Ukrajinaca koje su natjerali u bezizgledni rat.

vrata
1 godina prije

Naravno,opet americka posla.Obecavali su sve i svasta ukrajini samo da zarati protiv rusije,a sada ih ostavljaju na cijedilu.Ukrajina je jedna prezaduzena,a od jucer i unistena zemlja.

Ivan
1 godina prije

Ukrajinci ako ce imati ipomalo pameti sami ce ubiti Zelenskog zbog toga sto je ucinio Ukrajini zahvaljujuci truloj Americi..

Max
1 godina prije

Biden ima poslovne udjele u Ukrajini.

nessy
1 godina prije

SAD ne duguje Ukrajini nista? Ma daj. Inace Zelenski se ponasa kao da su mu sve zapadne sile, doslovno, duzne teske miljarde. I jos, ako ne dobije sto je zamislio, u roku, koji je zamislio, pljuca po svima. Zelenski zivi u paralelnoj stvarnosti, gdje cinjenice ne znace nista. Jedino njemu bitno je sto je on zazelio, i sto je dobio. Treba ga vratiti u stvarni svijet, netko ga mora privesti razumu, barem da se idiot zahvali, iskreno, zemljama koje ga sponzoriraju, iznosima koje Ukrajina u ludilu ne moze vratiti. Bolje bi mu bilo prihvatiti stvarnost, i prekinuti krvoprolice. Jadnik, izmaknut iz realnosti. Steta vojnika.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI