Prema medijima, povlačenje ruskih postrojbi namjerno je smišljena prijevara

Ruska vojska
16 komentara

Washington vjeruje da Moskva još uvijek planira invaziju na Ukrajinu.

Kremlj je osmislio lažno vojno odstupanje od granice s Ukrajinom, kao dio šireg plana za prikrivanje pravih namjera Rusije u pogledu invazije, tvrdi Washington Post, pozivajući se na anonimne izvore iz američkih obavještajnih službi.

U izvješću objavljenom u četvrtak, američki medij također je naveo da ista zavjera uključuje i tekuće vojne vježbe, uz budući napad lažnom zastavom u Donbasu ili unutar Rusije. Plan je trebao i prikriti i opravdati invaziju na Ukrajinu, tvrdili su izvori.

Prema četiri anonimna američka dužnosnika, najavljeno povlačenje ruskih postrojbi s ukrajinske granice bila je “namjerna smicalica da se Sjedinjene Države i druge svjetske sile dovedu u zabludu”.

Procjena obavještajne zajednice odjekuje riječima američkog predsjednika Joea Bidena. Ranije u četvrtak, govoreći novinarima u Bijeloj kući, Biden je rekao da je prijetnja invazije i dalje “vrlo visoka”, tvrdeći da će Moskva vjerojatno napasti Ukrajinu “u sljedećih nekoliko dana”.

“Imamo razloga vjerovati da su sudjelovali u operaciji lažne zastave kako bi imali izgovor za ulazak”, dodao je.

Sličan osjećaj izrazio je i američki državni tajnik Antony Blinken, koji je istog dana rekao Vijeću sigurnosti UN-a da bi povod Kremlja za intervenciju mogao proizaći iz operacije lažne zastave, poput insceniranja kemijskog napada na civile u Donbasu ili teroristički bombaški napad unutar Rusije.

Blinkenove optužbe opovrgnuo je zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Veršinjin, koji se našalio da je “najavljeni datum” invazije, koji promoviraju zapadni mediji, “iza nas”. Veršinjin, koji je predsjedavao sastankom, također je pozvao Washington neka izvrši pritisak na Kijev kako bi počeo provoditi mirovne sporazume iz Minska.

Ranije ovog tjedna, glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg također je doveo u sumnju tvrdnje Rusije da ona namjerava povući svoje postrojbe s ukrajinske granice. Kao odgovor, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov inzistirao je na tome da će vojnici biti poslani u njihove matične baze nakon završetka vojnih vježbi.

Od studenog prošle godine zapadni mediji i političari više puta su optuživali Moskvu da je skupila tisuće vojnika na granici s Ukrajinom, a neki sugeriraju da planira invaziju. Rusko Ministarstvo obrane objavilo je 15. veljače da će se vojnici uskoro vratiti svojim domovima.

InvazijarusijaSADukrajinaWashington
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
c-4
2 godine prije

Washington se raduje najvise ratu izmedju Rusije i Ukrajine.
Nijemci se isto raduju kad se Slaveni tucu.

preseren3
2 godine prije

Pa to je nevjerovatno, šta se dešava u medijskom prostoru!!!!!
Pa šta je neko mislio, da če Rusija U SVOJOJ ZEMLJI, udaljiti vojsku od granice, iza koje ČEKAJU HIJENE, DA PLANU PO RUSIMA????
Ne samo, da ima tamo manjine, tamo je, po Njemačkim izvorima, 100.000 ljudi primilo državljanstvo Rusije! Da ih majka zaštiti, jer imajo DVOJNO državljanstvo!
Napad ukrajinskih, američkih, britanskih, plačenika več je počeo… Ne frontalno, nego u vidu specijalnog ratovanja. Od propagande, sabotaža, snajpera, do uklanjanja stražara!
Rusi če pretrpjeti potrebne žrtve, jer uvijek je tako bilo. Ostavit če svojim ljudima, da krvare za buduča rešenja… Ako u Donbas regiji žele autonomiju, morat če proliti krv zato!
A kad ukroti sa svojim sponzorima, koji su ih naoružali do zuba, krenu, dobit če po tim zubima, da se neče zaustaviti do Portugala!!!

nekoime
2 godine prije

Ruska se vojska još uopće nije povukla iz Rusije.

Mrčikola
2 godine prije

“Zapadnjaci nikako da nauče da se Povijest, uistinu, ponavlja; i opet im Rusi ulaze u Moskvu. 😁

Mali zloco
2 godine prije

Zamisli ti bezobraznih Rusa nece da se povuku sa svoje teritorije.

tihobl
2 godine prije

Zapad je sretan jer se povlace jedinice iz Cecenije i Dagestna. Povlaci se i dio vojske iz Bjelorusije – to je bio šok za zapad kako je Putin za jednu noc prebacio pola jedinica sa dalekog istoka oko Vladivostoka u Bjelorusiju. Znamo kako su propali manevri NATO sa prebacivanjem jediniica zbog uskih tunela i slabih mostova, sa izvrnutim tenkvima koji su spali sa poljskih magistrala (koje su dobre skoro kao autoput) i ostalih problema. Stratezi NATO su ustanovili da im treba 3 mjeseca za prebacivanje vojske iz zapadne evrope u istocnu Poljsku. Zato im je bio šok kad Putin izda naredbu poslijepodne, a vec ujutro jedinice se pocnu rasporedjivati na borbene polozaje. Ali ima stvari zbog kojih je zapad nesretan. Nedavno su pocele vjezbe specnaza koje jos traju, a juce je Putin raspisao mobilizaciju dijala rezervista i upucivanje na vojnu vjezbu. A najvise ih brine danasnja vojna vjezba strateske trijade… Čitaj više »

Max
2 godine prije

Invazija koje nigdje nema,

Mister NO
2 godine prije

Maskirovka 😁

Boba Lazarević
2 godine prije

Ja još nisam skontao čemu NATO služi nakon 1991-e.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI