Prema Politicu, EU bi mogle ublažiti proturuske sankcije

Turska i EU
14 komentara

Ograničenja bi navodno mogla biti ublažena na uvoz ruskih gnojiva, cementa i drugih proizvoda

Veleposlanici EU-a mogli bi ublažiti ograničenja za neke ruske proizvode, izvijestio je u srijedu Politico pozivajući se na visoke dužnosnike i diplomate. Očekuje se da će veleposlanici raspravljati o osmoj rundi sankcija Moskvi na sastanku u Bruxellesu kasnije u srijedu. Prema izvješću, Europska komisija će ih izvijestiti o novom paketu, koji će navodno uključivati ​​prijedlog ograničenja cijena ruske nafte. Prema sporazumu, EU će ublažiti svoje sankcije za druge proizvode, učinkovito uklanjajući zabranu isporuke ruskih gnojiva, cementa i drugih proizvoda, rekli su neimenovani dužnosnici za medije. “To je do ut des”, citiran je jedan dužnosnik.

Tone ruskog gnojiva zapele su u lukama EU-a kao rezultat zapadnih ograničenja. Ranije ovog mjeseca, glavni tajnik UN-a Antonio Guterres rekao je da bi nasukana roba mogla biti poslana u zemlje u razvoju preko UN-ove agencije za borbu protiv gladi. Ponudu za donaciju procijenjenih 300.000 tona ruskog gnojiva, koje ne može napustiti luke EU-a, prvo je iznio ruski predsjednik Vladimir Putin.

Krajem srpnja Moskva i Kijev, na pregovorima u Istanbulu uz posredovanje UN-a, potpisali su sporazum o deblokadi ukrajinskog izvoza žitarica preko Crnog mora. Sporazum je također trebao omogućiti Rusiji isporuku gnojiva i prehrambenih proizvoda na svjetska tržišta. Međutim, Moskva je neprestano kritizirala Zapad zbog nepoštivanja dogovora, ističući da Bruxelles dopušta samo državama članicama bloka kupnju žitarica.

euSankcijeturska
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jednostavno receno
1 godina prije

Pa već su ublažili, od potpune zabrane ruske nafte i plina do toga da je možeš kupovati po ograničenoj cijeni, od zabrane izvoza ruskog žita i gnojiva do kupovine tog istog…. Šta još trebaju da vrate u rusiju mecdonalds, bentley, mercedes…… pa da nam ispiru mozgove kako su strašni rusi al eto opet ekonomija eu je u kujcu.

Tupko Glupko
1 godina prije

Ovi bi uvažali iz Rusije samo ono što im odgovara i što im nedostaje, a na sve drugo sankcije dok istovremeno naoružavaju Ukrajinu.

Da su Rusi pametni, na sve to što Europi treba – a nisu energenti kojima je Europa zabranila uvoz – lupite im 100% carine, prodavajte isključivo za rublje, pa neka uvažaju koliko hoće!

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Odakle idea da Rusi uopce zele ista prodat ili uvest iz EU ?! Cim prije ! Rusi — uvode sankcije — Naftogas iz Keva , cime PRESTAJE I POSLJEDNJA LINIJA DOTOKA RUSKA PLINA PREMA EU !!! Stoga .. .. EU ima mogucnosti , preuzjet Norveski ili Britanski Plin – jedino …. BUDU LI IMALI NOVCA ZA KUPIT GA 😁 😁 😁 ….

rade
1 godina prije

Apsolutno mi nije jasno zasto Rusija jos uvijek sklapa sporazume sa zapadnim prevarantima,evo opet se ne drze potpisanog.Nadam se da ce Rusija moci svoje proizvode prodati negdje u Aziji i da nece vise nista isporuciti EU.Oni bi da skidaju sankcije za proizvode koji su njima potrebni.

tihobl
1 godina prije

Koje ublazavanje, a spremaju novi paket sankcija.

Krim
1 godina prije

Prica se i otvaranju plinovoda 1 i 2
Ups, već su otvoreni, na nekoliko mjesta

Josip
1 godina prije

Prvo treba Ursulu i njezinu Europsku Komisiju spremiti na doživotnu robiju.. Tko je toj šugavoj krmači dao mandat da ovako uništava Europsku Uniju?

Jomla
1 godina prije

Ne bih se čudio da i turski tok (ili kako li se već zove) bude fizički sankcioniran, poput ovih sjevernih… jelte…

Max
1 godina prije

Trebaju žedne usne vodu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI