Prema riječima Netanyahua, Izrael je u ratu

Benjamin Netanyahu
57 komentara

Hamas će platiti cijenu kakvu dosad nije znao, upozorio je premijer zemlje

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je da je zemlja u ratu, u svojim prvim komentarima nakon što je palestinska oružana skupina Hamas pokrenula veliki iznenadni napad na Izrael ranije u subotu. ”Građani Izraela, mi smo u ratu. I mi ćemo pobijediti”, rekao je Netanyahu u video obraćanju.

“Neprijatelj će platiti cijenu kakvu prije nije znao”, obećao je, misleći na Hamas. Netanyahuove komentare ponovio je i glavni glasnogovornik Izraelskih obrambenih snaga kontraadmiral Daniel Hagari, koji je rekao da je Izrael u “ratnom stanju” nakon Hamasovog iznenadnog napada rano u subotu. “IDF je proglasio ratno stanje”, rekao je u video izjavi. ”Mi smo u ratnom stanju”.

Dodao je da je “ispaljeno više od 2000 raketa” i da su se “teroristi infiltrirali, od kojih su neki još uvijek u Izraelu”.

”IDF preplavljuje područje svojim snagama. Usmjeravamo borbe na granicu s Gazom”, rekao je Hagari. ”Započeli smo široku mobilizaciju u svim dijelovima IDF-a. Zračne snage također napadaju Gazu”.

Glasnogovornik IDF-a dodao je da su borbe u tijeku i da su militanti i dalje prisutni na više lokacija. Izraelske obrambene snage, rekli su, trenutačno su usredotočene na borbe u regijama koje okružuju pojas Gaze, dok se nastavlja pozivanje ročnog sastava.

Izraelske zračne snage započele su napad na Gazu, rekao je također glasnogovornik.

Od početka iznenadnog napada Hamasa, prema izvješćima lokalnih medija, ubijena su najmanje 22 Izraelca. Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas rekao je u subotu da palestinski narod ima pravo braniti se od onoga što je opisao kao “teror doseljenika i okupacijskih snaga”.

Novinska agencija WAFA izvijestila je da je Abbas predsjedao hitnim sastankom civilnih i sigurnosnih dužnosnika. Dao je upute za zaštitu Palestinaca, dodala je novinska agencija.

Glasnogovornik Hamasa, Khaled Qadomi, rekao je da je upad skupine nastao kao posljedica odmazde za desetljeća “zvjerstava”.

”Želimo da međunarodna zajednica zaustavi zločine u Gazi, protiv palestinskog naroda, naših svetih mjesta poput Al-Aqse”, rekao je Qadomi za Al Jazeeru. “Sve ove stvari razlog su pokretanja ove bitke”.

Qadomi je dodao da izraelski vojnici i civili zarobljeni “nisu taoci”, već “ratni zarobljenici”.

Službenik iz izraelske hitne službe sugerirao je u intervjuu na lokalnom radiju da je broj mrtvih veći od službene brojke od 22, prema izvješću The Guardiana. U tijeku su napori ne bi li se došlo do ranjenih.

Izraelsko Ministarstvo zdravstva priopćilo je da se 545 ljudi javilo na liječenje u bolnice.

Neimenovani dužnosnik izraelske vlade rekao je za BBC da će biti pokrenuta velika istraga, kako bi se utvrdilo kako obavještajne službe nisu uspjele spriječiti koordinirani napad Hamasa. Izvor je rekao da će istraga “trajati godinama”.

Reuters je izvijestio da palestinski militanti drže nepoznat broj Izraelaca zatočenih u južnom gradu Ofakimu. Ove vijesti nastale su nakon raširenih, ali nepotvrđenih izvješća na društvenim mrežama, koja govore o zarobljeništvu izraelskih građana.

U svim bolnicama proglašeno je izvanredno stanje, rekla je palestinska ministrica zdravstva May Alkaila, prenosi novinska agencija WAFA. “Nekoliko Palestinaca je danas ubijeno, a mnoštvo ih je više ranjeno”, javlja WAFA.

Benjamin NetanyahuHamasIZRAEL
Pretplatiti se
Obavijesti o
57 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Realno
6 mjeseci prije

Sasvin slučajno otišlo par iljada raketa na drugu stranu, dok ovi drugi ništa nisu znali. Baš mi ih žao. Vidit ćemo što će isti gazde i jednih i drugih organizirati u čast sirotinje.

Perun
6 mjeseci prije

Na sjeveru stare price na jugu nista novo…..P.S…Godina minu – šešir, slamnate sandale i sada nosim. Izvor: Matsuo Basho …..

Dux
6 mjeseci prije

Čudno mi je sve ovo, godinama Palestina i Izrael “ratuju”, sa manje ili više intenziteta, palestinci i Hamas nikada nešto ozbiljno nisu napravili, uglavnom je Izrael vodi glavnu riječ i to zahvaljujući Mosadu i CIA-e, ovaķav napad i pripreme za napad ovakvog obima ,da iskusnim obavještajcima promakne i da nemaju adekvatan i pripremljen odgovor…meni je čudno…mislim da je ovo “namjerno” pušteno da se dogodi, a onda pojas Gaze i Palestinu ” očistit” do kraja..

Darko
6 mjeseci prije

Bas su vas nacuturili sveti koziji narod , pljackasi, ubice, licemjeri itd itd. Treba njih vratiti ponovo u njemacku da pokupe koju pametnu.

Pero
6 mjeseci prije

Hamas je izraelsko kukavičje jaje podmetnuto Palestincima.Prepun je mossadovim agentima i doušnicima i sve njegove “akcije”planiraju se u Izraelu.Jedino koga se na tim prostorima Izrael boji je Hezbollah.

StrucLJak
6 mjeseci prije

Na stranu Sha je Hamas zio izmisljotina koja se pali i gasi po potrebi zio entiteta..u ovom slučaju,aktivirala se u sred nevidjenih podjela i prosvjeda u društvu zio entiteta.ovdje je zanimljivo koristenje izraza-terorist-.ako je jedan izraz u svakodnevnom verbalnom laprdanju postao izlizan,to je taj.terorist.pretpostavljam da se centralno-africka plemena,prilikom upadanja u susjedna sela sa macetama,takodjer razbacuju sa tim izrazom..isli smo razbiti terorističku celiju sastavljenu od zena i djece.pretpostavljam da su izrazi terorist i klimatske promjene najbesmisleniji verbalni produkt u 21.stoljecu.hvala.

BlueZg
6 mjeseci prije

Ima li Izraela BEZ holokausta? Ima li potpunog gubitka privatnosti BEZ 9/11? Ima li ukidanja ljudskih prava BEZ C19? Treba ipak mućnut glavom. 🇵🇸

Perun
6 mjeseci prije

U odsustvu svijesti o tome da je očajan, čovek je najdalje od toga da bude svestan samoga sebe kao duhovnog bica . Ali baš to ne biti svestan sebe kao duhovnog bica jeste očajanje, to je bezduhovnost, ili stanje potpune obamrlosti, čisto vegetativan život …U tom poslednjem slučaju očajnik ne prepoznaje kada je obamrlost u najopasnijem stadijumu, on se oseća najbolje, smatra se potpuno neopterecen duhovnoscu .. pojam vremena kod tih osoba je isljucen iz racionalnog . Taj oblik ,,očajanja” kao nagrade za nepromisljanje danas u modernom vremenu stvara ,,novi svjetski poredak” ….gubi se smisao ezistencijalnog a promovira besmisao egzistencijalnog….nagrada za plodan i uspjesan zivot , je smrt …P.S… to vam je kao kad religija pokazuje i uci da dok ste zivi vas zivot je besmislen a tek kada umrete vasa smrt dobiva znacenje ….

tihobl
6 mjeseci prije

Kad nije uspjelo paljenje Sahela, zatim Balkana, zapalice Bliski istok.

hiber
6 mjeseci prije

Nije bas inovativno. Igra prijestolja samo uživo. Ocito je da nakon smrti Missandei ide Dracarys Gaze i milion novih izbjeglica koji ce “igrom slučaja” ponovno završiti u Europi. Autori novog svjetskog poretka, rade li ga, rade.

People
6 mjeseci prije

Kolektivni zapad podrzava Izrael i dio je zlocinackog poduhvata.

Mali zloco
6 mjeseci prije

Sve ce to Mutter Merkel srediti,1200€ socijalne pomoci i besplatan stan.

Perun
6 mjeseci prije

U medijima koji pisu o specijalnoj operaciji Hamasa na tlu Palestine ,Palestinci se sada nazivaju militanti a ne terori…sti…P.S. izgleda da je radikalno promijenjen narativ u izvjestavanju ….izraelcima se strah uvukao pod kozu…Hamas im je oteo pracku i gurnuo u duuuppee, i nasamarao ko volove u kupusu

Perun
6 mjeseci prije

i Hezbolah je pokrenuo operaciju na granici sa Palestinom, a moja procjena je da je ovo ne pocetak nego nastavak specijalne operacije ,,snaga islamskog otopora”….sa ono malo sredstava sa kojima su poceli daleko su dogurali…B.Netanijahu bi mogao postati novi zelenko uz sve ,, znanje i iskustvo” ebrejsko izraelitskih sluzbi i svih ,, mitova” koji prate te ,,sluzbe”…P.S..dzaba vam novci moji sinovci Hamas to radi malo bolje ….Hamas je naucio onako po Bosanski receno ,,igrat gluvo kolo” i bacat kamena s ramena …

gandi
6 mjeseci prije

Izraelci jednom bombom sruse Palestincima neboder…. Gdje su EU politicari, sto rade iz zaklade Saharov..?

gandi
6 mjeseci prije

Izraelci jednom bombom sruse Palestincima neboder…. Gdje su EU politicari, sto rade iz zaklade Saharov..?

Radar
6 mjeseci prije

Svatko normalan bi trebao znati da ovakav napad nema nikakvog smisla ako ne možeš kontrolirati nebo.
Izraelska avijacija će ih satrti osim ako nekim čudom ne izvuku neke protuzračne sisteme i sruše im desetak F16, tada će nastati prava panika na Izraelskoj strani.
Ako toga ne bude sve ovo će biti samo uzaludno gubljenje života Palestinaca.

xyz
6 mjeseci prije

Izrael već 75 godina provodi teror nad Palestinom, Izrael je zapravo teroristička država, započeo je svoju državnost terorom, otimanjem palestinskih zemalja, zastrašivanjem i uništavanjem lokalnog stanovništva. Nije se samo tako pojavio izraz “palestinski holokaust”. Židovi su se vrlo okrutno obračunavali s Arapima, masakr u Deir Yassinu je po svojoj okrutnosti ušao u povijest palestinskog holokausta.Nakon napada na naselje kao Bandera, Židovi su poklali lokalno stanovništvo, rasporili trbuhe trudnim ženama, i nije štedio ni starce ni bebe. Židovi su kao i fašisti vršili etničko čišćenje, s tom razlikom što su fašisti odgovarali za svoje zločine, a Židovi i dalje ubijaju…pod okriljem SAD-a. Sama nacija, kako tvrdi, prošla kroz holokaust, dovodi u to ozbiljnu sumnju.

FATIH
6 mjeseci prije

GOVNO HAZARSKI.

gargamel
6 mjeseci prije

Izraelski novinar Efrat Fenigson ističe da je prije godinu dana u Gazi izvedena vojna operacija priprema za ovakve događaje. Osim toga, ove vrste scenarija su obučene. Ovo postavlja pitanja o izraelskim obavještajnim službama, rekao je Fenigson. “Šta se desilo?” Nemoguće da Izrael nije znao šta će se dogoditi Ona dodaje da su prije dvije godine postavljeni senzori koji su upozoravali na teroristički napad. Izrael ima jednu od tehnološki najnaprednijih vojski na svijetu. Zašto nije bilo odgovora? Fenigson je služio u izraelskoj vojsci (IDF) prije 25 godina, u obavještajnim snagama. “Nemoguće je da Izrael nije znao šta će se dogoditi.” Novinar ističe da će sve trupe biti spremne ako mačka prođe uz graničnu ogradu. Stoga se pita zašto su granični prelazi širom otvoreni. “Nešto nije u redu. Ovo je veoma čudno.” Ptica ili žohar već aktivira zvona za uzbunu Ovaj iznenadni napad liči na planiranu operaciju, kaže ona. Bivši izraelski graničar… Čitaj više »

Radar
6 mjeseci prije

Gaza očisti od koga ? Palestinaca ?
znači Kosovo od shiptara, Tajvan od Kineza, Zanzibar, e to mi je egzotika, oni samo mogu protjerati kolonizatore i njihove potomke.

Biti-ili-ne-biti
6 mjeseci prije

Kako je bankarska Oligarhija 1948. napravila Izrael, a prije toga su u drugom svjetskom ratu namjerno radili holokaust nad svojim židovskim narodom, sirotinjom, da ih zaplaše, jer nitko normalan nije htio ići živjeti u izraelske pustinje. Kada su običnom židovskom narodu u Europi utjerali strah u kosti preko Hitlera, onda je oko 800.000 ljudi konačno pristalo da se presele u „Izrael“ koji je nastao tako da su sve više i više otimali teritorij Palestine. Kao što se vidi iz priloženog, plemenita je povijest „Izraela“. PROJEKT IZRAEL Izrael je država zvanično stvorena 1948. upravo zahvaljujući Vatikanu i «nacističkom papi» Piju 12, Hitleru (koji je europske židove šikanirao i praktično ih protjerao iz Europe, Ruzveltu (koji im nije dozvolio da bježe u SAD), Čerčilu koji je čitav ovaj pakleni plan nadgledao i, naravno, porodici Rotšild koja je sve financirala. Ovaj projekt je međutim počeo mnogo ranije, praktično otkrivanjem nafte na Srednjem Istoku… Čitaj više »

Biti-ili-ne-biti
6 mjeseci prije

Palestinska pustara 1919. na početku njenog naseljavanja i prvi židovski naseljenici na jednoj od bivših turskih alija. Ova zemlja uopće nije bila pogodna za život i tu nitko nije želio, niti mogao da se nastani. Naseljavanje Židovima je išlo jako teško i odvijalo se u više faza uz mukotrpan rad na navodnjavanju i pripremi suhog zemljišta. Oplemenjivanje zemljišta organizirali su Rotšildi, a proces useljavanja je konačno ubrzao Hitler, koga je naftno-bankarska oligarhija s Vol Strita dovela na vlast. Preko 80 % današnjih stanovnika Izraela (novokomponiranih Židova) je rođeno tu i praktično i nema gdje da pobjegne, dok se glava moćne cionističke oligarhije koja vlada Izraelom preko svojih generala – političara, i nameće im politiku konstantne zavade s Arapima, nalazi u Londonu i SAD. Odatle se orkestrira izraelskom državnom politikom preko svojih isturenih odjeljenja i cionističke mreže širom svijeta. Najjača je američka. Strah i trepet u Izraelu je Vrhovni sud koji… Čitaj više »

Biti-ili-ne-biti
6 mjeseci prije

U iračko-iranskom ratu 1980-88. testirano je i biološko oružje koje je pobilo mnoge Arape, a na američkim vojnicima su kasnije u Zaljevskom ratu 1990-91. isprobana antrax cjepiva. Reakcija na ova cjepiva je nazvana “stručnim” imenom “sindrom zaljevskog rata”. Američke kemijske i farmaceutske kompanije su napravile biznis prodajom ovih otrova i cjepiva vojsci, a američki građani (sheeple) su sve to platili. Naravno, narodi su uvijek obične ovce u usporedbi s mozgovima i biznisom koji ima vlastela i o čemu narod nema pojma. Naoružavanje Izraela krišom je pomagao i Josip Broz Tito, dok zvanično Jugoslavija s ovom državom nije imala diplomatske odnose (da se Vlasi ne dosjete). Zato je gromoglasno financiran i pomagan Palestinski pokret otpora (PLO), na čijem čelu se nalazio izraelski pijun i plaćenik i ratni huškač, Jaser Arafat. Njegova uloga je bila da sije strah kod izraelskih doseljenika i pokazuje im kako moraju uvijek biti vojno budni i naoružani,… Čitaj više »

Schwarze Hunderte
6 mjeseci prije

JUST IN – Multiple Israeli tourists shot dead in Alexandria, Egypt.💥💥💥

Noppo
6 mjeseci prije

Iran se ratuje protiv Izraela do posljednjeg palestinca…

držnedaj
6 mjeseci prije

‘Prema riječima Netanyahua, Izrael je u ratu’
Ništa novio – od svog osnutka su stalno u ratu, to i je i cilj iluminista i cionista…

Odisea
6 mjeseci prije

Zbog seksualnog skandala žene ne mogu raditi kao čuvari.Šta očekivati od Izraela ???
Pslestinci ih ….čak i kad su u zatvoru.A kako tek na slobodi.
Nisam čuo da se EU digla nakon pljuvanja povorku koja je nosila križ!!!
To nije radio bibi nego narod izraelski !!!
Šta očekivati od takvog naroda, prema tome narod je kriv kao i njihovi političari,oni su napadali palestince kao i Al Aksu,zaslužuku mnogo gore !!!

Objektivno
6 mjeseci prije

Pazi da si zasadio dovoljno stabala Garkada trebat ce vam.

hiber
6 mjeseci prije

Malo si se zanio. Prije ce biti da se Srbija ocisti od Srba, a Europa od europljana, sada već ex.europljana.🙈🙉🙊

Max
6 mjeseci prije

Ono što se čovjek pita nakon filmski spektakularnih scena jest kako je moguće da au tisuće navodno primitivnih raketa Qasam prošle kraj navodno ultra midernog sustava iron dome a da nijedna nije zaustavljena. I kako je navodno ultra moćni izrael koji sve vidi i sve zna propustio vidjeti okupljanje tisuća boraca i pripreme za napad s kopna mora i zraka? Tri su moguća odgovora. Ili Izrael nije tako svemoćan kakvim ga holivud prikazuje, ili se takav napad nije dogodio, Ili ga je Netanyahu dopustio kako bi imao povod za rat.

Tim
6 mjeseci prije

Sad će par raketa “zalutati” na đamiju Al Aqsu , dobit će crvenu naljepnicu i zataracat će je do zaborava. Iz sigurnosnih razloga, ono malo preostalih muslimana u Izraelu će dobiti izgon iz zemlje ili pod zemlju. Izbjeglice naravno neće primiti ni jedna bogata muslimanska zemlja, već će ih poslati kao vojno pojačanje u Europu da budu korisni majmuni i da počnu pokolj po židovskim planovima. Kladim se da ostatak arapskog svijeta, osobito onog bogatog, neće ni prstom mrdnuti. Možda kakva nota, grleni govor, ali ništa više. Zašto i bi kada njima prikriveno vlada Mossad.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI