Prema Seymouru Hershu, Sjedinjene Američke Države lagale su u vezi ukrajinske protuofenzive

Ukrajinska vojska
25 komentara

Izvor je veteranskom reporteru rekao da Kijev i Washington obmanjuju javnost o situaciji na terenu

Američki obavještajni analitičari vjeruju da je Ukrajina odustala od svoje protuofenzive protiv Rusije i jedino što produžava sukob je nespremnost Washingtona i Kijeva da priznaju njegov neuspjeh, rekao je izvor istraživačkom novinaru Seymouru Hershu. Pišući u četvrtak na Substacku, veteranski izvjestitelj citirao je neimenovani izvor, koji je “prve godine svoje karijere proveo radeći protiv sovjetske agresije i špijunirajući” odbijajući ukrajinski narativ o sporom, ali postojanom napretku u protuofenzivi.

“Sve su to laži”, rekao je izvor, prema Hershu. “Rat je gotov. Rusija je pobijedila. Ukrajinske ofenzive više nema, ali Bijela kuća i američki mediji moraju nastaviti s lažima”.

To mišljenje dijele mnoge osobe u američkoj obavještajnoj zajednici, a posebno je CIA bila skeptična prema tvrdnjama Kijeva o kontinuiranom guranju naprijed, za razliku od Pentagonove obrambene obavještajne agencije (DIA), objasnio je.

Trent Maul, direktor analize za DIA-u, hvalio je uspjeh Ukrajine za The Economist ranije ovog mjeseca i ustvrdio da kijevske snage imaju “stvarne” mogućnosti za probijanje ruskih obrambenih crta ove godine. Britanski medij suprotstavio je procjenu s onom neimenovanog višeg dužnosnika američke obavještajne službe, koji je rekao da bi bojno polje “moglo izgledati uglavnom slično” za pet godina.

Izvor na koji se poziva Hersh osudio je rukovodstvo i u Moskvi i u Washingtonu da su se ponašali “glupo” tijekom krize. Ruski predsjednik Vladimir Putin bio je “isprovociran na kršenje povelje UN-a” loše pripremljenom vojnom kampanjom, ustvrdio je. Američki predsjednik Joe Biden uzvratio je posredničkim ratom i morao se osloniti na medijsko blaćenje Putina “kako bi opravdao našu pogrešku”.

”Istina je da ako se ukrajinskoj vojsci zapovijedi nastavak ofenzive, doći će do pobuni u oružanim snagama. Vojnici više ne žele ginuti, ali ovo se ne uklapa u laži i gluposti čiji je autor Bijela kuća, zaključio je izvor.

Moskva je zanijekala tvrdnju SAD-a o tome da je operacija protiv Ukrajine bila čin “ne isprovocirane agresije”, inzistirajući na tome da je narod Donbasa imao pravo na samoodređenje prema Povelji UN-a i da je postupio u skladu s tim kada se odvojio od Ukrajine, nakon oružane krize koja je izbila nakon što se 2014. dogodio državni udar u Kijevu. Ruska vlada tvrdi da je postupila zakonito kada je u veljači 2022. priznala neovisnost Narodne Republike Donjeck i Lugansk. Nekoliko dana kasnije, nakon što je Kijev odbio zaustaviti napade na Donbas i povući svoje snage, Moskva je pokrenula svoju ofenzivu.

rusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Valter
7 mjeseci prije

Jako je zamorno pretvarati se da te moralne nakaze u Americi neće non-stop lagati o svemu nakon lansiranja lažne pandemije za ubrzanje Agende 2030.

Za koga su ova “otkrivenja” uopće namijenjena?

M.r H.F
7 mjeseci prije

Tako je to !! Samo još fali da debili s obje strane zbog svog ega izazovu nuklearni rat , a ovo s Ukrajinom velika žrtva i nakraju će biti izigrani!!!😮😕👊

Captain
7 mjeseci prije

Da,došlo je do kraja,fešta je gotova.
Sada slijedi otrježnjenje a krčmar(Rus) će napraviti račun manje više kako želi.
Naravno mnoge će boliti glava.

Ante
7 mjeseci prije

Cilj im je bio pobiti što više ljudi, drugi cilj je bio raseljavanje Ukrajinaca, samo u Europu je otišlo 20 milijuna ljudi., nešto manje u Rusiju od toga broja. Brojke mrtvih i ranjenih nikada nećemo saznati jer to je vojna tajna za koju se ide na strijeljanje. Ako bi ja procjenjivao broj mrtvih od 2014 godine na obadvije strane. Onda moja procjena ide do 10 milijuna mrtvih i ranjenih. Velik dio mrtvih se zakapao u masovne grobnice puno ih je ostalo na bojištu da nisu pokopani. Ukrajina je uništena ekonomski, sumnjam da će se infrastruktura ikada popraviti. Na kraju raširila se mržnja to je bio krajnji cilj cije tog rata.

Ivan Bgd
7 mjeseci prije

Zelenski: “Imacemo vise uspeha u kontraofanzivi sledece godine”, a sad na raspust ili veliki odmor…
Pauza, jer trenutno opet postaje aktuelna prehlada, a kad to oslabi onda opet kontraofanziva, a ako i to oslabi onda vanzemaljci i klimatske promene, a kad to oslabi, smislice nesto novo za gojime da im okupiraju paznju i drze glavu pod vodom, da ne bi shvatili da se vrsi depopulacija, i da se vodi neobjavljeni rat izabranog naroda protiv covecanstva, a cilj je jedan – unistenje. A posto je niskog inteziteta gojimi, budale ko budale, nece nista primetiti, do poslednjeg, jer ce pratiti samo sport i brinuti samo o tome da li je ostala jos neka limenka piva u frizideru!

tihobl
7 mjeseci prije

“Sve su to laži”, rekao je izvor. “Rat je gotov. Rusija je pobijedila. Ukrajinske ofenzive više nema, ali Bijela kuća i američki mediji moraju nastaviti s lažima”…

I Hiber mora nastaviti sa lazima. A Djuro mora vjerovati u te lazi inace ce mu zivot izgubiti smisao.

Max
7 mjeseci prije

To je svima jasno.

Dux
7 mjeseci prije

Laž i obmana, narativ “kolektivnog zapada”.

Biti-ili-ne-biti
7 mjeseci prije

Znaju oni odavno da Ukrajina nema nikakve šanse protiv Rusije, ali njihova ideja je da naprave što veću štetu Rusiji, a koliko će Ukrajinaca poginuti, to im uopće nije važno, jer oni na tome masno zarađuju.

Darko
7 mjeseci prije

Američki smradovi lažu čim otvore gubicu. Apsolutno o svemu počev od puta na Mjesec pa do 11 rujna na ovamo..

Milan
7 mjeseci prije

Ima neki Macgregor na yt i slicno govori

BanOvan
7 mjeseci prije

USrAnci pa lazu…
Ccccc… ko bi topomislio?
Djuro i dziber vade kasike za cipele da izvrse harakiri.
Alo drzi ih ona narodna “Sto je vise obmana i lazi to je nama USrAnac miliji i drazu”.

abc
7 mjeseci prije

Hiberu se srušio život……

nessy
7 mjeseci prije

Mislim, objektivno, da je clanak cista laz. Pa, tko je ikada cuo da US lazu, pogotovo o vojnim pitanjima Tko je pisao clanak je ocito ruski agent, na platnom spisku KGB (ili kako se sada zove). Rusija i USA u vojnim pitanjima nikada, ali nikada ne lazu, i tko kaze drukcije je ocito, jasno i glasno ruski agent. Ej men.

Voltaire
7 mjeseci prije

Nevjerovatno koliko je zapad glup. Treci put probudili medjeda…povjest se ponavlja, opet cemo nastradati…uz ove cvlade Bajdenove pudlice.

Voltaire
7 mjeseci prije

RUSI UNIŠTILI “LEOPARDA” SA NJEMAČKOM POSADOM: Njemac na samrti zažalio što je ostavio ženu i dete zbog rata. Izviđači Oružanih snaga Rusije uništili su tenk Leopard prebačen u Ukrajinu sa potpuno nemačkom posadom koju čine vojnici Oružanih snaga Nemačke. Povod za 3 svjetski rat.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI