Premijerka Merkel brani njemački odgovor na koronavirus i mjere; tvrdi da one nisu u obliku diktature kao u nekim drugim zemljama

Merkel o koronavirus mjerama u Njemackoj
47 komentara

Kancelarka Angela Merkel branila je svoj pristup mjerama u vezi s koronavirusom, izjavivši da je zemlja izbjegla ograničenja u stilu “diktature.” Ipak, priznala je da je broj novozaraženih i dalje “previsok.”

Govoreći u srijedu na Bundestagu, kancelarka je pohvalila svoj fleksibilni pristup krizi s koronavirusom. Suočena s drugim valom pandemije, zemlja je izbacila takozvanu “laganiju mjeru zaključavanja,” izbjegavajući potpuno zaključavanje.

“Naše se političko djelovanje razlikuje od onoga što rade u zemljama koje više nalikuju na diktaturu,” rekla je Merkel u parlamentu, naglasivši da ključ u borbi protiv izbijanja nisu zabrane, već “odgovorno ponašanje svakog pojedinca.”

Ipak, njemačka čelnicaizjavila je da je broj novozaraženih i dalje “previsok.” Štoviše, priznala je da vlasti u prvom tromjesečju 2021. neće moći građanima pružiti mogućnost za cijepljenje u dovoljnom broju kako bi moglo doći do promjene u vezi s koronavirusom.

Očekuje se da će djelomična ograničenja ostati, jer je Merkel rekla da se slaže s preporukama za zatvaranje trgovina nakon Božića, do 10. siječnja. Također se protivila otvaranju hotela kako bi se obitelji mogle međusobno posjećivati tijekom praznika, ističući da Nijemci nisu uspjeli svesti svoje socijalne kontakte na adekvatne razine. Istodobno, kancelarka se zavjetovala da će učiniti sve kako bi škole i vrtići mogli ostati otvoreni.

Zemlja bilježi više od 1.2 milijuna zaraženih od početka širenja koronavirusa, što pokazuju najnovije statistike Instituta Robert Koch.

Iako takve brojke zemlju svrstavaju među najgore pogođene nacije na svijetu, one su i dalje znatno niže od ”vođa”: SAD-a, Indije i Brazila. Te tri zemlje čine gotovo polovicu od oko 68.2 milijuna ljudi koji su navodno u ovome trenutku u svijetu zaraženi koronavirusom.

Angela MerkelCOVID-19
Pretplatiti se
Obavijesti o
47 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Joe
3 godine prije

Čini se da neko bu omastil štrik…

Tucker carlson
3 godine prije

E..i sad vi meni recite tko Ce ovoj suditi?i kada?ovo ljudsko stado ovaca sigurno nece.sudi se samo gubitnicima koliko znam.

nekoime
3 godine prije

Očito zatvaranja imaju veze samo s uništavanjem ekonomije, a ne sa izmišljenom pandemijom. Amazon mora povećati dobit.

piždro
3 godine prije

Evo je… moje ljubimice.. čim joj lik vidim – odma izgubim apetit..

Faust
3 godine prije

Projekt Covid-19 je najveći i najrazorniji udar na čovječanstvo u poznatoj poovijesti.Svi silnici koji su tlačili svijeet,od Cezara preko Atile,Džingis-Kana,sultana i careva do Napoleona,Lenjina,Staljina,Hitlera,Mao Ce Tunga,Trumana,Tita… su Bečki dječaci u usporedbi s autorima i egzekutorima projekta Covid-19 koji je u funkciji depopulacije i dostizanja standarda “zlatne milijarde”.

4e 65 6b 64 6f 2e
3 godine prije

Kako da ne.

Zabrana prosvjeda je znak demokracije.
Nazivanje prosvjednika protiv mjera neo-nacistima i anti-semitima je sloboda govora.
Ne nošenje maski je bioterorizam.
Cenzura oprečnih mišljenja je zabrana govora mržnje.
Sloboda mišljenja je ugrožavanje sigurnosti.

Tko nije sa nama, taj je protiv nas.
Za domovino, z Merkel naprej!

P.S.: Prema potrebi umjesto Merkel umetni ime nekog drugog političara. Za sve indikacije, mjere opreza i nuspojave ugasiti televizor.

Istražuj
3 godine prije

“…“Naše se političko djelovanje razlikuje od onoga što rade u zemljama koje više nalikuju na diktaturu,”…”

U pravu je krava zlocinacka.
Ne radi se o diktaturi.
Radi se o – nevidjenom Cionistickom Teroru.

3 godine prije zadnji put uredio Istražuj
nepoželjni
3 godine prije

Ma stvarno nije diktatura kada te odere kaznom do 25000€ za ne nošenje maske… dvadesetpet tisuća eura !?

…jok, to nije diktatura i ona nije diktatorka.

eks
3 godine prije

Dakle, sve što oni rade, to je demokratski. Frau Merkel kaže da njihove mere nisu diktatorske, a tudje mere jesu. Otkrila je suštinu : drugima noge smrde, a njihovo dupe miriše. O tom licemerju smo više puta govorili.

nekoime
3 godine prije

Ako ovo njezino nije diktatura, znači li to i kako su Židovi išli dragovoljno u konc-logore?

Max
3 godine prije

Mjere ne služe ničemu osim uništenju gospodarstva.

jgfnvrsgfversfversuv
3 godine prije

Pa tko ovu više stavlja bilo gdje, dosadila je stasi konkubina i bogu i ocu.

rimtu
3 godine prije

.

3 godine prije zadnji put uredio rimtu
Stara kuka
3 godine prije

Naše se političko djelovanje razlikuje od onoga što rade u zemljama koje više nalikuju na diktaturu,” 

Točno. Dok neke druge zemlje nalikuju na diktaturu u Njemačkopj jeste diktatura.

“…ključ u borbi protiv izbijanja nisu zabrane, već “odgovorno ponašanje svakog pojedinca.”

A “odgovorno ponašanje pojedinca” u prijevodu znači slijepo pokoravanje svim zabranama koje nameće ona oi njena vlada.

puki
3 godine prije

polovica članova savjetničkog tjela hrvatske vlade na platnom spisku Gatesa, što su objavili ovaj portal i portal paraf.. pa naravno, ono što smo mi ovdje, ili većina nas od početka znali, polako izlazi na vidjelo. Sva kabalčad u svim državama, koji su na položajima “virologa”, “epidemiologa”, “savjetnika” i slično, su naravno plaćenici ciokabale. To je ljudski otpad. A evo i u Srbiji, njihov glavni lažov, dr. Predrag Kon (Kohn), odavno radi za svoje burazere.. Savjetnik je Pfizera i drugih farmaceutskih firmi– objavio srpski portal , a ti su naprosto pronašli u službenoij biografiji o Kohnu i to u knjizi o poznatim Jevrejima u Srbiji. https://www.glas-javnosti.rs/na-pomolu-jos-jedna-afera-sa-vakcinama-i-sukobom-interesa-doktor-kon-je-strucni-savetnik-kompanije-fajzer-6614 O onom Rokefelerovom štakoru i jezuitskom banditu, Fauciju u SAD-u da i ne govorimo.. Kao i o dr. Christianu Drostenu, glavnom njemačkom virologu. Gates je donirao lovu i za bolnicu Charite u kojoj Drosten radi i za Institut Robert Koch- njemačku državnu ustanovu, koja, ima… Čitaj više »

Slonica
3 godine prije

Cudno da nitko nikad u ovoj borbi i zaštitu za zdravlje ,nije ni pokušao maknuti ove mnogobrojne kancelarke,predsjednike koji su najranjiviji i zamijeniti ih mlađima.
Kako prihvatiti da ti mamu,tatu zatvara stariji od njega radi zaštite a sam se izlaže svakodnevno ugrozi.
Zakonom bi trebalo zaštititi sve starije od 65 pa bili oni doktori,političari ili radnici,sve ostalo je neodgovorno i nevjerodostojno.

Ana
3 godine prije

Istina , Deutschland nije diktatura kao u drugim zemljama. To je dikktatura za sve zemlje.

Tao
3 godine prije

Da li ona mijenja zanimanje u stand up komičara? Jer uzasno je smijesna, kakve gluposti zna izvaliti ne mogu se drugačije shvatiti

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI