Prerušeno osoblje NATO-a se bori u Ukrajini

NATO vojska
43 komentara

Vojnici NATO-a bore se protiv ruske vojske u ukrajinskom sukobu prerušeni u plaćenike, tvrdi visoki zvaničnik ruske odbrane, nekoliko dana nakon što je Moskva zadala veliki udarac Kijevu zauzimanjem ključnog grada Donbasa, grada Avdejevke.

Ukrajinsko granatiranje ruskih civila – od kojih je značajan dio izvršeno iz Avdejevke prethodnih godina – dešava se po nalogu Kijeva i uz prećutnu saglasnost zapadnih država, rekao je zamjenik načelnika ruskog Generalštaba general-pukovnik Sergej Rudskoj. Novine Krasnaya Zvezda u ponedeljak.

SAD i njihovi saveznici pune Ukrajinu oružja i pružaju joj komunikacijske usluge i obavještajne informacije, ali za dio opreme potrebno je kvalifikovano zapadno osoblje na terenu, rekao je zvaničnik.

“U vojnim operacijama učestvuju NATO vojnici prerušeni u plaćenike. Oni kontrolišu sisteme protivvazdušne odbrane, operativno-taktičke rakete i višecevne raketne sisteme i ulaze u jurišne odrede”, rekao je Rudskoj.

Oficiri NATO-a direktno pripremaju vojne operacije za ukrajinske oružane snage.
Sredinom januara, rusko Ministarstvo odbrane objavilo je da je u preciznom udaru ubilo preko 60 stranih boraca, od kojih su većina bili francuski. Iako je Francuska naknadno negirala da se bilo koja od njihovih oružanih snaga nalazi u Ukrajini, francuski ministar odbrane je priznao da su neki francuski državljani otišli da se bore kao “dobrovoljci” – i tvrdio da ih kao “demokratiju” Pariz ne može spriječiti u tome.

Prema procjenama ruskog MO, više od 5.900 stranih plaćenika je poginulo u Ukrajini od početka sukoba u februaru 2022. Ukrajinska vojska je pretrpjela skoro 160.000 žrtava samo tokom svoje katastrofalne kontraofanzive prošle godine, prema ruskom ministarstvu odbrane .

Kijev je pretrpeo kolosalne gubitke, ne uspevši da probije rusku taktičku odbrambenu zonu, dok je ruska vojska naučila i testirala nove načine ratovanja, rekao je Rudskoj, dodajući da nakon zauzimanja Avdejevke ruske trupe poboljšavaju svoje položaje duž cele linije dodira.

AvdejkaNATOplaćenicirusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
43 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
2 mjeseci prije

Nama odavno poznato.

burt
2 mjeseci prije

opet stare proruske dezinformacije kakve su bile i prije o desecima tisuća NATO vojnika i poljskim divizijama i ostalim NATO jedinicama u Ukrajini a stranih dobrovoljaca u Ukrajini ima nekoliko tisuća, najviše iz Poljske oko 2000 i našto Amerikanaca, Britanaca, Kanađana, Gruzijaca, Bjelorusa, Čečena i to je sve

eks
2 mjeseci prije

Ja sam više puta u zadnjih 6 meseci govorio, ovde na portalu, da su pod maskom “plaćenici” i “dobrovoljci” u borbe direktno uključeni NATO vojnici, posebno specijalci koji rukuju sofisticiranim oružjem, uz upotrebu satelita i avaksa. Zato se može reći da je svaki uspeh ruske vojske poraz NATO .

25.ura
2 mjeseci prije

Koja je pravna razlika između glavosječa ISILa koji je dobrovoljno iz UK i EU zemalja otišao u Siriju i Iraq boriti se za uvjerenje vjere, od plaćenoga ubojice -vojnika, snajperista NATO koji je samo preobukao uniformu, Prvoga se sudi pred sudovima EU a ove druge nagrađuje sa bonusima iz blagajnne europljana kroz (financijsku) pomoć nacističkom režimu Ukraine.. Ljepota pravde i pravičnosti i prava !!!

Bozje bice
2 mjeseci prije

Doci ce budaletine u lego kockicama nazad

tihobl
2 mjeseci prije

Rusija se bori protiv NATO+.
Sam NATO 10x vise trosi na vojsku nego RF u prosloj godini.
NATO+ je prosle godine ulozio u rat protiv Rusije duplo vise para.
Rusija je u prosloj godini imala suficit od 50 milijardi pored povecane potreosnje na SVO. Znaci i kad bi NATO+ uduplao troskove za rat sa RF opet bi Rusija mogla da im parira bez zaduzivanja, cak i da im dopusti da napadaju njenu teritoriju bez odgovaranja po teritoriji napadaca. I sa duplim ulogom NATO bi nastavio da gubi.

NATO+ ima izbor ili da prekine napadati RF ili da proglasi mobilizaciju i krene u rat punom snagom. Ali tu ima jedna kvaka – Kina nece dopustiti da Rusija bude porazena. Do sada su se drzali po strani, ali jasno su stavili Putinu da moze racunati na resurse Kine. A NATO++ nema snage da se nosi sa takvim protivnikom.

gargamel
2 mjeseci prije

To nije novost, mene interesuje kada če početi vrbovati ili prisiliti migrante, da idu na front.Biče, ili nazad u Afriku ili na prvu liniju.

noppo
2 mjeseci prije

Samo gledajte šta Izrael radi u Gazi. Masakr civila, žene i dijeca u broju skoro 30.0000 do sada. Ali EU je samo “zabrinuta”. To bi bila i sudbina rusa.

Lucija, prva
2 mjeseci prije

Bravo mišo 👏 svaki dan više bedastoča.😅

sfsf
2 mjeseci prije

test

sfsf
2 mjeseci prije

govna anglosaksonsa plaćenička, opet tekbirate iz američkog šupčeta

Bruno
2 mjeseci prije

Ma Legija stranaca je poznata po tome što se vuku po svijetu i sadi cvijeće, krompir, kopa bunare za navodnjavanje, hrane izgladnjelu djecu itd. Balago Francuzima kada imaju takvu vojsku.

Patriot
2 mjeseci prije

Rusima treba vremena da se zahuktaju ,sad kad krenu ko zna gdje će se zaustavit zadnji put su se zaustavili u Berlinu. Zao mi je jadnih ukrajinaca ginu uzaludno trebali su izpregovarat mir. Amerika opet profitira kao i u svakom ratu do sad.

Noname
2 mjeseci prije

Samo pročitajte priču ukrajinskog vojnika, koji je pobjegao iz Avdeevke o ruskoj taktici. Ovo je prirodan hvalospjev. Nema tu “ahaha, oni su samo meso”, jer osoba priča onako kako jest, a ne priča priče za propagandu: “Što se tiče ruske taktike, oni sada ovako napadaju; Prvo dolazi vrlo snažno topničko granatiranje i ispuštanje KAB-ova. Glavni ciljevi su položaji naših trupa, prometnice i pozadinska područja, prva linija protuzračne obrane. Zatim podižu masu FPV dronova i precizno dokrajčuju svaki naš pokret, dok se istovremeno njihovo pješaštvo prevozi u oklopnim transporterima uz bokove. Rusko pješaštvo napada u malim skupinama, tražeći slabe točke i zaobilazeći ukrajinska uporišta. Prednost u ljudstvu među Rusima u jesen bila je samo neznatna, ali se postupno povećavala, budući da nismo mogli nadoknaditi gubitke, a Rusi su se stalno dopunjavali. Omjer dronova je 1 naš prema 3 ruska. Gustoća topničke vatre je 1 naša granata na 10 ruskih. Potpuna ruska… Čitaj više »

goran
2 mjeseci prije

nije zauzimanje adejevke nego oslobodjenje od nacista

opetlazes
2 mjeseci prije

Ne vjerujem to je jos jedna teorija zavjere.

abc
2 mjeseci prije

Sunčani cvikeri i “give me five” ne stvaraju vojnika…..

Miro
2 mjeseci prije

Dugo ni glasa o Balkanskim ratnicima, gdje god bili tami ih izgleda više nema

Josip
2 mjeseci prije

Rusi kod takovih nema zarobljavanja i razmjene, odmah ih pobiti kao pse bez milisti sve do jednoga.

ime
2 mjeseci prije

lako je sr@t po internetu.
prijeđi s riječi na djela.
ajde u rov.

Franjo Vinkovski
2 mjeseci prije

Što pre idi na ukrajinski front i spasi Ukrajinu.

nessy
2 mjeseci prije

Zapjevaj “Da sam ja netko…”. Ali nisi, hebiga, zivot je okrutan.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI