fbpx

Prestaje li finansiranje UN? Svjetsko tijelo napadnuto nakon tvita odbrane Antife

UN i Antifa

Tvit iz Ženeve koji se usprotivio američkim vlastima koje opisuju Antifu kao domaću terorističku organizaciju izazvao je pozive za nefinansiranje Ujedinjenih nacija i optužbe da UN pokrivaju tu grupu.

„Stručnjaci UN-a za ljudska prava izražavaju duboku zabrinutost zbog nedavne izjave američkog državnog tužioca gdje se opisuje Antifa i drugi antifašistički aktivisti kao domaći teroristi, rekavši da to podriva prava na slobodu izražavanja i mirno okupljanje u zemlji,” kancelarija UN-a u Ženevi, u kojoj se nalazi Savjet za ljudska prava, tvitalaj e ovo u petak zajedno sa fotografijom Antifa transparenta.

Nisu date dalje informacije o tome ko bi mogli biti ovi stručnjaci ili je to bio službeni stav Savjeta za ljudska prava, tijela koje su SAD demonstrativno napustile u junu 2018. godine, pozivajući se na kritike prema Izraelu.

Neobični tvit brzo je privukao kontroverzu oko očiglednog UN-ovog odobravanja Antifa, čiji su se maskirani aktivisti u posljednjih nekoliko godina više puta sukobljavali s konzervativcima i policijom na američkim ulicama, uključujući i nedavne proteste i nerede.

“Ujedinjene nacije pokrivaju međunarodnu ekstremističku grupu koja je vršila nasilne ustaničke napade širom Sjeverne Amerike i Evrope”, tvitnuo je novinar Jack Posobiec iz OAN i dodao da “Antifa ne postoji, a UN ih je samo odobrio.”

Novinar Drew Holden pomenuo je pohvale Ženevske kancelarije za Kinu, dodajući da bi SAD, umjesto da slabo finansiraju policiju, trebale da “prestanu finansirati UN”.

Ostali nisu trošili riječi, podijelivši umjesto toga sliku ogromne gomile izmeta kako bi pokazali šta misle o UN-u.
“Kako se usuđujete da koristite UN za promovisanje tako zle organizacije”, pitao je britanski novinar demantirajući “BBC propagandu”, primjećujući da je Antifa “svakako jednako zla kao njemački fašizam 1930-ih.”

Ženevski tvit UN-a uslijedio je nakon što je UN-ova Komisija za ljudska prava zatražila izvještaj o „sistemskom rasizmu“ i policijskim zlostavljanjima nad ljudima afričkog porijekla, u rezoluciji koja se nije usudila da SAD pomene po imenu.
To je razljutilo aktiviste iz Američke unije za građanske slobode, koji su izjavili da UN „treba da rade svoj posao – a ne da budu maltretirane zbog toga – i smatraju Sjedinjene Države odgovornim“.

„Zemlja se mora suočiti sa nezavisnim globalnim nadzorom zbog ugnjetavanja crnaca“, rekao je Jamil Dakvar, direktor ACLU programa za ljudska prava.

U međuvremenu, Parlament Evropske unije usvojio je “Black Lives Matter” rezoluciju, koja zahtijeva da SAD “preduzmu odlučne korake u cilju rješavanja strukturalnog rasizma i nejednakosti u zemlji, što se odražava na policijsku brutalnost.”

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
28 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Ana
Gost
Ana
5 mjeseci prije

Koliko je samo ovakvih vampora kao Antifa finansirano iz novca koji pljackaju od radnika!!!!

puki
Gost
puki
5 mjeseci prije

netko od kolega na forumu je prije nekoliko dana, ovdje spomijao da je Srđa Popović, možda imao svoje prste u antifinim demonstracijama u SAD-u… evo zanimljiv link o tome:

https://www.intermagazin.rs/obojena-revolucija-u-americi-da-li-je-proteste-preuzeo-srdja-popovic/

a evo dijela članka o Popoviću i Sorosevcima sa jednog hrvatskog portal, prije 6 godina:

Soroševi aktivisti imali su svoje prste u insceniranim prosvjedima u Makedoniji protiv premjera Gruevskoga prije nekoliko mjeseci. Oni su plaćali makedonske studente po 1500 dolara da prosvjeduju protiv premjera Grueskog. Navodni “prosvjedi” bili su u stvarnosti organizirani pokušaj puča u Makedoniji. Zajedno su prosvjedovali pripadnici makedonske oporbe socijalista, pripadnici albanske i turske manjine i gay organizacija, a to jeftino glumljeno zajedništvo većine i svih manjina, upadno se pokazivalo sa insceniranim mahanjem međusobno povezanih makedonskih, albanskih i turskih zastava, a također i gay zastava duginih boja. Razlog za pokušaja svrgavanja premjera Grueskog, bio taj što se korporativna elita očito bila uplašila, da Makedonija počinje talasati, i da bi mogla skrenuti sa zadanog puta ulaska u EU i NATO i savezništva sa Bruxellesom i Washingtonom. Jedan od brojnih Soroševoh NGO-va imao je jednu od glavnih uloga u tim insceniranim prosvedima u Makedoinije. To je NGO CANVAS (engleska kratica za: Centar za primjenjenje nenasilne akcije i strategije) na čijem čelu je poznati srpski aktivist Srđa Popović, jedan od glavnih ljudi liberalne srpske elite, koja, kao i ona slična hrvatska elita svi ovih zadanjih dvadestak godina radi za Soroša. Popović je za vrijeme prosvjeda u Srbiji 2000. godine, bio jedan od glavnih predvodnika srpske oporbene skupine “Otpor”, iza koje je stajao Soros. Njemački i drugi zapadni neovisni mediji smatraju Popovića glavnim Sorosevim čovjekom u cijeloj Europu. Oni tvrde: Popović je imao glavnu ulogu u organizaciji revolucija takozvanog arapskog proljeća i on ima jednu od glavnih uloga u ovon planskoj invaziji migranata na Europu. Ne samo neovisni mediji tvrde to, već su o tome izvještavali i glavni mediji kao britanski “The Guardian” i njemački “Tagesspiegel”. Popović je ranije radio i za američki NGO “Stratfor”, čijii je predsjednik George Friedman, nedavno otvoreno priznao, da je cilj SAD i Velike Britanije u zadnjih 100 godina uvijek bio, da spriječe suradnju Njemačke i Rusije, odnosno kontinentalne Europe i Rusije. Popović je 2013. kao Sorošev čovjek “trenirao” studente u Hong Kongu u okviru takozvanog „Oslo Freedom Foruma“. Prošle godine u Hongu Kongu propao je nesupjeli pokušaj “obojene revolucije” . Iza tog pokušaja, kako se saznalo stajali su, između ostalih, “Carnegie zaklada za međunarodni mir”-, odjeljenje za Aziju ( koju vode nasljednici nekadašnjeg industrijalca i masona Andrewa Carnegieja), Rockefellerova zaklada i veliki koncerni kao naftni gigant Exxon.

Britanski The Guradian je prije 4 godine opširno pisao o tome kako je Popović od nekadašnjeg čelnika srpske oporbe, postao “tajni arhitekt globalne revolucije”. 2001. godine, Popović i drugi srpski aktivisti iz bivšeg “Otpora”, odlaze u Budimpeštu gdje su Soros i američka državna organizacija NED (o kojoj će u daljnjem članku još biti riječi), organizirali seminar na kojem su Popović i ostali učili kako vršiti prevrate i revolucije. Tako je Popović nakon tog seminara postao jedna vrsta profesionalnog “trenera za revolucije” širom svijeta. Mađarska, sa kojom su u to vrijeme vladali socijalisti, bivši komunisti bliski Sorosu, bila je glavno središte mreže Sorosevih i američkih NGO-ova za cijelu istočnu Europu. Popović i njegovi suradnici učili su iz knjige američkog politiologa i stratega Genea Sharpa “Politika nenasilne akcije”. Sharp, stari lisac premazan svim mastima, desetljećima je povezan sa američkom elitom, sa CIA-om, NED-om, think tankom “neoconsa” i cionista RAND Corporation i Fondacijom Ford. Nakon toga, Popović i još trojica srpskih aktivista njegovih suradanika iz bivšeg “Otpora”, 2006. su izdali vlastitu knjigu, jednu vrstu “priručnika” za nenasilne revolucije. U tom priručniku su opisane razne straetegije, kako vršiti nenasilne revolucije i prevrate. Knjiga je tiskana i na arapskom i djeljena stanovištvu u Egiptu i Libiji, za vrijeme prosvjeda i revolucija “arapskog proljeća”. Popović se sam pohvalio u The Guardianu, da su on i drugi Sorosevi plaćenici, smišljali strategiju za prosvjede protiv Mubaraka u Egiptu 2011. Naprimjer, to što su demonstranti stavljali svoju djecu na tenkove egipatske armije, koja je bila izišla na ulice u Kairu, – to je kaže Popović, bio dio strategije nenasilnog otpora iz njegovog “priručnika”.

Ruske vlasti ljetos su zaustavile na granici srpskoga novinara i aktivista Stevana Dojčinovića i zabranile mu ulazak u Rusiju. Dojčinović radi za NGO-ove, BIRN i CINS. BIRN (Balkan Investigative Reporting Network- Balkanska istraživačka mreža reportera) je NGO koji ima zadatak u cijelom “regionu”, trenirati politički podobne novinare, koji će propagairati antifašizam, “region”, neoliberalizam, “europske integracije” (čitaj: stvaranje velike europske države) itd. BIRN ima svoje podružnice u svim državama “regiona”, plus još i u Albaniji, Bugarskoj i Rumunjskoj. Tko financira BIRN? To piše na portalu ovog NGO-a, to su manje-više poznate organizacije, koje u cijeloj jugoistočnoj i istočnoj Europi financiraju na stotine i stotine ovkavih sličnih NGO-ova.
– SIDA (Švedska međunarodna agencija za suradanju i razvoj) je švedska državna organizacija za inozemnu pomoć. To je švedska varijanta američke državne organizacije za inozemnu pomoć, USAID. Slično kao i USAID, tako i SIDA u istočnoj Europi, Aziji i Africi sufinancira i podržava širenje kontracepcije, pobačaja, rodne ideologije, gay prava, itd.
– BTD (Balkan trust for Democracy – Balkanska zaklada za demokraciju), poznato je ime koje se pod povezniciom donatori i sponzori, nalazi na portalima mnogih NGO-ova u Hrvatskoj i cijeloj “regiji”. BTD sufinancira između ostalih, Documenta, Babe. CESI, i mnoge druge hrvatske NGO-ove. BTD je zajednički projekt za povezivanje regije i uspostvaljanje “bratstva i jedinstva”, koji su stvorili USAID, Rockefellerova podorganizacija “German Marshall Fund of the USA” i Zaklada Charles Stewart Mott, koja je također jako aktivna u Hrvatskoj i “regionu”. Zaklada koju vode nasljednici industrijalca i masona Charlesa Stewarta Motta, koji je živio prije više od 100 godina i pored Rockefellera i ostalih pripadao moćnoj američkoj oligarhijskoj eliti.
– Zaklada Charles Stewart Mott, još jednom kao samostalni sponzor
– Norveško ministarstvo za vanjske poslove
– Nizozemsko ministarstvo za vanjske poslove
– SCP (Swiss Cultural Programme – Švicarski kulturni program)- organizacija koja pripada SDC-u (Švicarskloj agenciji za razvoj i surdanju). SDC je švicarska varuijanta USAID-a i SIDA-e.
– Sigrid Rausing Trust – Zaklada britanske tajkunice švedskog podrijetla Sigrid Rausing. Ova zaklada je također aktivna u istočnoj Europi i sufinancira mnoge “napredne” NGO-ove, antifašizam., rodnu i gay ideologiju, itd.
– Rockefeller Brothers Fund (Fond braće Rockefeller)- jedna od dvije velike zaklade obitelji Rockefeller
– NED (National Endowment for Democracy – Nacionalna zaklada za demokraciju)

CINS (Centar za istraživačko novinarstvo Srbije) povezan sa BIRN-om, je srpski NGO, kojega podržava i sufinancira otprilike ista ekipa, koja podržava i sufinancira i BIRN: Nizozemsko ministarstvo za vanjske poslove, NED, BTD, te već pomenuti USAID. USAID je jako aktivan u cijelom”regionu”, istočnoj Europi, Africi, Aziji, Latinskoj Americi. Posebno u promicanju i financiranju kontraceopcije, pobačaja, sterilizacaije (često u suradnji sa zloglasnom eugeničkom organizacijom “Planirano roditeljstvo”). USAID zajedno sa Sorosom sufinancira mnoge hrvatske NGO-ove. Među partnerima CINS-a navedeni su između ostalih i “CIN (Centar za istraživačko novinarstvo), Medija Centar Beograd, Scoop CIJ Makedonija i Transparency International Serbia. CIN, Medija Centar i Scoop CIJ su sve Sorosevi NGO-ovi. CIN je organiziran lijepo po jugoslavenski, i ima svoje podružnice u svim državama “regiona”. Hrvatska podružnica zove se CIN-IJC….

puki
Gost
puki
5 mjeseci prije

… (2) Transparency International, organizacija koja se navodno bori protiv korupcije je također pod kontrolm elite i korporacija, isto kao i navodna organizacija za ljudska prava, Amnesty International. Kao “osnivač” CINS-a na portalu je navedeno “Nezavisno udruženje novinara Srbije” (NUNS). Međutim to je samo zamazivanje očiju. NUNS niti ima sredstva za osnivanje CINS-a, niti je NUNS neovisan. NUNS je skup plaćenika, koje plaća korporativna elita, a takav isti je i HND-Hrvatako novinarsko društvo. Saša Leković, novi predsjednik HND-a, je predsjednik CIN-IJC-a, podružnice CIN-a za Hrvatsku: . Na portalu CIN-IJC-a su kao parteri navedeni BIRN i CINS. U Albaniji postoji takozvana “ljetna škola” BIRN-a, gdje se obučavaju i treniraju novinari iz cijelog “regiona” za Sorosevu i američku propagandu. Da je Dojčinovič vraćen sa ruske granice i da mu je zabranjen ulaz u Rusiju, to je ljetos “zabrinuto”, prvi javio Radio Slobodna Europa. Ovaj radio je, kako je objasnio i Joško Čelan u jednom članku u Hrvatskom tjedniku prije nekoliko mjeseci, propagandni radio iza kojega stoje CIA i Soros. Mnogi novinari iz cijele regije, za radili su za Radio SE čije je središte za istočnu u Europu bilo u Pragu. Osim toga Soros je uključen u sufinanciranje NED-a i usko surađuje sa NED-om.

Soros i NED podržavaju i pomažu i NGO Mihaila Hodorkovskog “Otvorena Rusija” (Open Russia). Koji je dobio ime upravo po uzoru na Soroševu fondaciju “Otvoreno društvo”. Židov Hodorkovski, milijarder i oligarh nekadašnji vlasnik ruskog naftnog giganta Yukos, nezakonito se obogatio, kao i mnogi drugi ruski oligarsi devedesetih godina za vrijeme vladavine Jeljcina i Gajdara i potpune anarhije u Rusiji, kada je Rusija uz pomoć američkih korporacija bila skoro potpuno opljačkana. Kada je Putin kasnije udario po prstima ove oligarhe i dao uhititi Hodorkovskoga, američka i zapadna elita je odmah drečala, kako je Putin dikator, a Rusija postala diktatura kao za vrijeme SSSR-a. Nakon izlaska iz zatvora, zapadna politička elita i njeni korporativni mediji hvale Hodorkovskog i primaju ga sa svim počastima i nazvaju ga “borcem za demokraciju” i “kritičarem Putina”. Kada je Hodorkovski bio uhićen, ruski i neovisni zapadni mediji otkrili su njegovu vezu sa Rotschildima. Jacob Rothschild preuzeo je 26 % dionica od Hodorkovskovljevog koncerna Yukos. Svoje mjesto kao član predsjedništva Yukosa, Jakob Rotschild predao je Edgaru Ortizu. Američki tajkun Ortiz bio je dopredsjednik koncerna Halliburton, koji radi za američku armiju, u vrijeme kada je Dick Chaney, jedan od glavnih Bushovih “jastrebova” bio predsjednik tog koncerna. Hodorkovski , prijatelj Busha i dobro umrežen sa američkim neoconsima i cionistima je istovremeno također u dobrim vezama za vrhom njemačih Zelenih koji su glavni predvodnici promicanja gay ideologije i rodne ideologije u cijeloj istočnoj Europi. Hodorkovski se više puta sastajao sa utjecajnom čelnicom Zelenih i zastupnicom u Europskom pralamentu Mariluise Beck, koja ga je predstavljala kao borca za demokraciju protiv diktatora i homofoba Putina. Dakle Hodorkovski je istovremeno povezan i sa navodnim Bushovim “desničarima” i sa navodnim njemačkim “ljevičarima” iz Zelenih. Što ne čudi, jer Zaklada njemačkih Zelenih sufinancira mnoge hrvatske antifašsitičke i dženderske NGO-ove kao Documenta,CESI, itd, zajedno sa Sorosom, EU, američkom vladom, odnsno USAID-om, itd.

Aktivist i autor, Sergej Gurijev, osobni prijatelj Hodorkovskoga, također ruski židov, i naravno “kritičar Piutina”, koji sada živi u Parizu, ove godine je sudjelovao na godišnjoj konferenciji skupine Bilderberg.

Tko je i što je NED?

Ruska vlada u srpnju je odlučila zabraniti aktivnosti NED-a u Rusiji i proglasiti ovu organizaciju nepoželjnom. Rusko ministarstvo pravosuđa stavilo je NED na listu stranih organizacija, koje su nepoželjne u Rusiji. U obrazloženju ruskog ministarstva, kaže se između ostaloga, da je NED svoje dugogodišnje aktivnosti usmjerio na podrivanje legalno i demokratski izabrane ruske vlade i da je služio širenju američkih interesa i američke ideologije. Samo u zadnje 2 godine NED je za razne aktivnosti protiv ruske vlade u Rusiji, izdvojio 5,2 milijna dolara.
Rusko ministarstvo vanjskih poslova u svom obrazloženju za zabranu djelovanja NED-a u Rusiji, navelo je riječi predsjednika NED-a Carla Gershmana. Gershman je još davno otvoreno rekao da NED predstavlja “ljubaznu fasadu za financiranje oporbenih krugova u inozemstvu”. Odnosno za financiranje oporbe i prosvjeda protiv vlade u svim onim državama, koje se suprostvaljaju volji Washingtona.
Carl Gershman, židov i jedan od takozvanih neoconsa ( u stvarnosti je izraz “nekonozervativci” ili “neocons” samo smokvin list za cioniste), predsjednik je NED-a (National Endowment for Democracy – Nacionalna zaklada za demokraciju) od samog osnutka ove organizacije 1983. godine. Ideja za stvarnje NED-a došla je od tadašnjega direktora CIA-e Billa Caseya. Casey je želio, da one aktivnosti u inozemnstvu, koje CIA inače radi tajno i u pozadini, podsticanje oporbenih, revolucionarnih i terorističkih skupina u raznim državam svijeta, itd.,- da se ubuduće sa tim aktivnostima bavi jedna organizacija, koju će financirati američki kongres, i koja će pod krinkom dobročinstva, pomaganja u razvoju demokracije u drugim državama i slično, u stvarnosti raditi, ono što bi se po narodski najednostavnije kazalo- sijati pomutnju: podsticati prosvjede, pobune i revolucije za destabilizaciju država, čije vlade ne rade u interesu SAD-a. I tako je nastao NED, dakle faktički nešto kao fina umivena varijanta CIA-e za javnost. Dok je CIA oduvijek na glasu da je zločesta i da djeluje tajno, NED je trebao djelovati javno i pri tomu glumiti da ima dobre namjere. Jedan od suosnivača NED-a, Allen Weinstein, također židov, priznao je 1991. u Washington Postu: “puno od ovoga što mi sada radimo (u NED-u) , to je prije 25 godina radila CIA.” Novac za NED daje američki kongres, dakle američka država, ali dobrim dijelom također i privatni američki milijarderi, ponajviše neizbježni Soros sa svojom fondacijom: “Otvoreno društvo. Soros je sa svojim fondacijama usko surađuivao sa NED-om u revolucijama takozvanog arapskog proljeća i u izazivanju prosvjeda i nemira i u drugim državama svijeta.

Zajedno sa drugom američkom poludržavnom organizacijom “Freedom House”, NED i Soroseva fondacija Otvoreno društvo, su, kaže poznati kritičar SAD-a i globalizacije F. William Engdahl, bili upleteni u sve prevrate, promjene vlasti i “obojene revolucije u svijetu u zadnjih 15-20 godina, koje su organizirane od strane Washingtona. Njemački neovisni novinar Udo Ulfkotte u svojoj knjizi “Kupljeni novinari” o kojoj su lani izvješćivali i neki hrvatski mediji, pominje kako se Soros sam hvalio, da je prije petnaestak godina pomogao da se na izborima u Hrvatskoj sa vlasti maknu Tuđman odnosno HDZ, u Srbiji Milošević, a u Slovačkoj EU-skeptičar Vladimir Mečiar. Casey je želio spriječiti da se sazna da CIA stoji u pozadini iza NED-a, pa je upozorio da se ime CIA ni u kom slučaju nigdje ne smije nigdje pojaviti u vezi sa NED-om, Da ime CIA-e ne smije nigdje biti navedeno kao sponzor i podržitelj NED-a.

U NED-u postoji nekoliko različitih odjeljenja. National Republican Institute (Nacionalni republikanski institut), čiji je predsjednik John McCain te, na drugoj strani National Democratic Institute, povezan sa Demokratskom strankom, čija je predsjednica bivša američka ministrica vanjskih poslova u Clintonovoh vladi Madeleine Albright (rođena kao Jana Korbelova u češkoj židovskoj obitelji). Madeleine Albright sjedi također u upravnom odboru Rockefellerovog Vijeća za vanjske poslove (CFR). U predsjednipštvu NED-a nalazi se poznata ekipa Bushevih jastrebova, neoconsa i cionista. kao recimo Elliott Abrams i Robert Zoellick, (obojica židovi). Zoellick je bivši predsjednik Svjetske banke, član CFR-a i skupine Bilderberg i osobni povjerenik obitelji Bush i obitelji Rockefeller. John Vincent “Vin” Weber, poznat kao jastreb, zagovarač američkih ratova na Bliskom istoku, jedan od ravnatelja izbornih stožera Georgea W. Busha na izborima 2000. godine, i sudionik ovogodišnje konferencje skupine Bilderberg, član je glavnog odbora NED-a, a ujedno je i član Rockefellerovog CFR-a. Bivši general u NATO-u Wesley Clark, (podrijetlom iz židovske obitelji iz Bjelorusije), također je bio član upravnog odbora NED-a. a danas je član CFR-a.

Prema novom zakonu ruske vlade o stranim NGO-ovima u Rusiji, koji je ruski parlament Duma, donio u svibnju, svaka inozemna i međunarodna organizacija koja ima svoju podružnicu Rusiji, bit će proglašena nepoželjnom, ako ugrožava temelje ustavnog poretka i sigurnost ruske države.
Američki i drugi zapadni glavni mediji, odmah su zadrečali kako je to još jedan dokaz, gušenja demokracije u Rusiji i kako je Rusija navodno sve gora diktatura. A glasnogovornica američkog ministarstva za vanjske poslove, Marie Harf izjavila je da su SAD “duboko uznemirene” zbog zabrane NED-a i novog ruskog zakona. I da je to najnoviji primjer za to, kako ruska vlada guši “neovisne glasove” i demokraciju i tako želi izolirati ruski narod u svijetu. Prije nego što je postala glasnogovornica ministarstva za vanjske poslove, Harf je inače radila kao glasnogovornica CIA-e, gdje je i započela svoju političku karijeru.
….

puki
Gost
puki
5 mjeseci prije

…(3) Međutim SAD ima daleko strožiji zakon nego Rusija, kada su u pitanju aktivnosti stranih NGO-ova na teritoriji SAD-a. Kada bi recimo, neka ruska ili njemačka, ili francuska ili bilo čija organizacija u SAD-u, slično kao što to radi NED u Rusiji i po cijelom svijetu, radila protiv vlade, bila bi zabranjena u roku od 24 sata, njeni aktivisti bi bili optuženi pred sudom i odmah protjerani iz SAD-a. Ali u stvari da jedna takva inozemna organizacija radi takve aktivnosti u SAD, je potpuno nemoguće. Jer po američkom zakonu, svaka strana organizacija u SAD koja se financira iz druge države, da bi dobila dozvolu za svoje aktivnosti u SAD, mora najprije pred američkim ministarstvom pravosuđa detaljno pokazati u čemu se sastoje njene aktivnosti. Ako pravosudni organi ocjene da su te aktivnosti protiv američke vlade, ta organizacija ne može dobiti dozvolu za rad u SAD. Zato u SAD uopće ne postoji niti jedan jedini strani NGO iz neke druge države, koji se tamo bavi političkim aktivnostima.

Jedan od rijetkih neovisnih američkih političara, poznati Republikanac Ron Paul, kritičar američke politike, koji se zalaže i za ukidanje FED-a, rekao je: “Ono što NED radi u stranim državama, to isto bilo bi u SAD nelegalno….Orwelijanski je tvrditi, da američke manipulacije na izborima u stranim državama navodno promiču demokraciju. Kako bi reagirali Amerikanci, kada bi recimo, Kinezi, sa milijunima dolara podržavali neke pro-kineske političare u SAD-u? Bi li to bio razvoj demokracije?”

Drugi poznati američki kritičar globalizacije i politike SAD-a, nekadašnji zamjenik ministra financija u Reaganovoj vladi 80-ih godina, Paul Craig Roberts, upitao se, zašto je Rusija bila toliko dugo naivna? Zašto je Rusiji trebalo preko 20 godina (toliko dugo je NED bio aktivan u Rusiji), da konačno shvati da NED nije nikakva organizacija koja navodno želi širiti demokraciju i želi dobro Rusiji, već da je to kriminalna organizacija, koja posvuda u svijetu radi na destabilizaciji vlada i država koje su neposlušne Washingtonu. NED i ostali američki NGO-ovi nisu nikakvi širitelji demokracije, već peta kolona SAD-a, odnosono američke oligarhijske mafije koja vlada sa SAD-om.

Da su ti navodni neovisni NGO-ovi peta kolona angloameričke elite u takozvanom neregularnom i nekonvecionalnom vođnju rata u drugim državama svijeta, (čitaj: destabilizacija onih država i vlada koje su neposlušne toj eliti) to se može vidjeti i u priručniku američke armije “FM 3-05.130 Unconventional Warfare” (nekonvecionalno vođenje rata). pod točkom 3-72 u tom priručniku se govori o američkim vojnim aktivnostima u inozemstvu i tu se pominje se suradnja sa “partnerskim NGO-ovima” u ostvarivanju “strateških ciljeva”.
Prema istrazi njemačkog neovisnog novinara, Hansa-Rüdigera Minowa, dvojica suosnivača njemačke podružnice takozvane organizacije za ljudska prava ” Amnesty International”, koju sufinancira i Soros i koja se na referendumu u Irskoj otvoreno stavila na stranu zastupnika gay braka i koja zagovara pobačaj i legalizaciju prostitucije, rade za CIA-u.

Ruski ultradesničar Aleks Navalnij, kojega korporativni zapadni propagandni mediji predstavljaju kao “demokrata” i “kritičara Putina”,osobni je prijatelj kongresmena Johna McCaina koji se, kako je odavno dokazano, a to su čak objavili i pojedini glavni mediji na Zapadu, lani u Siriji sastajao sa teroristima ISIL-a i sa vođom Al- Bagdadijem. Navodnog desničara McCaina, podržava i navodni ljevičar Soros. Soros i njegova fondacija “Otvoreno društvo” financirali su McCainovu vlastitu organizaciju „Reform Institute“. Taj “demokrat” Navalnij je inače svojevremeno izjavio da djecu beskućnike, koji u Rusiji žive na ulici treba naprosto ukokati. NED podržava i sufinancira Navalnijev NGO “Demokratska alterntiva” .

Dakle taj isti NED u Rusiji podržava ultradesničara Navalnija i njegov NGO, a ovdje u “regionu”, NED podržava i sufinancira ljevičarske i jugofilske NGO-ove CINS, BIRN i još neke druge, kao srpski NGO i portal “Peščanik” na kojemu je okupljena cijela soroseva elita iz Hrvatske i svih ostalih država “regiona”. Ljudi kao Dežulović, Viktor Ivančić, Žarko Puhovski, Dejan Jović i ostala kompanija na portalu Peščaniku laprdaju o nacionalizmu, fašizmu i ustaštvu u Hrvatskoj, a ne smeta im što Peščanika plaća NED, koji u Rusiji istovremeno plaća ultradesničara Navalnija. Da je to samo licemjere dežurnih antifašista Dežulovića i kompanije, je preblago reći. Ne, to pokazuje, koliko su ti ljudi pokvareni i korumpirani i da uopće nemaju nikakvih moralnih i etičkih principa, iako se stalno busaju u prsa sa svojim navodnim moralnim principima i koji inače stalno napadaju hrvatske desničare. Nemoralni uhljebi ostaju nemoralni uhljebi. Ranije su bili uhljebi komuinističke elite, a sada su uhljebi globalne korporativne elite.
Taj NGO, odnosno portal Peščanik, kojega vode većinom Sorosevi srpski plaćenici iz nekadašnjeg “Otpora”, je vjerojatno jedan od najboljih primjera umreženosti američke i zapadne korporacijske elite koja radi na stvaranju Novog svjetskog poretka na ovim prostorima, sa bivšom komunističkom elitom iz cijelog “regiona”. Pored NED-a, Peščanik sufinanciraju i Soroseva fondacija Otvoreno društvo, pomenuta Zaklada njemačkih Zelenih Heinrich-Boell-Stiftung, veleposlanstva Norveške i Nizozemske, te delegacija EU u Republici Srbiji. Dakle rame uz rame, Soros, umivena varijanta CIA-e NED, njemački Zeleni i EU.

U prilozima i člancimna na portalu Peščanika, također se dobro može vidjeti cijela paleta čimbenika i ideja za novi svjetski poredak. Pored pomenutih domaćih neizbježnih davitelja Dežulovića i ostalih koji stalno trube o fašizmu, tu su još mnogi autori koji zagovaraju neoliberalizam, multikulturalnost, dženderizam…itd. Pa je tako na Peščaniku objavljen razgovor sa, ni manje ni više, nego glavnim živućim ideologom rodne ideologije (Kinsey i Money su mrtvi ), radikalnom feministicom i starom lezbom, vatrenom sljedbenicom Kinseya, Judith Butler (također židovka). Razgovor je prenesen iz korporativnog New York Timesa (naravno uz dopuštenje ovog lista), koji Butlerovu predstavlja kao nekakvu naprednu revolucionarku, sociologinju i znastvenicu. Da Judith Butler godinama otvoreno zastupa stajalište da su pedofilija i incest sasvim prirodni i normalni i da je zabrana incesta i pedofilije samo izmišljotina zločeste crkve, to New York Times naravno ne pominje i ne postavlja joj takva pitanja. Dobre veze Peščanika sa elitom i sa drugim zapadnim korpoatvinim medijima pokazuje i lista autora koji su navedeni na portalu. Na toj listi je i Anne Apfelbaum, čije članke Peščanik također prenosi. Apfelbaum, židovka podrijetlom iz Poljske je utjecajna američka povjesničarka i autorica koja redovno piše za američke korporativne medije, kao Washington Post. U kojima napada Rusiju i zahtjeva oštriju politiku EU prema Rusiji. Peščanik također prenosi komentare sa Soroševog “Radio Eho Moskva”, većinom poznatih ruskih židovskih autora i cionista, kao Lev Šlosberg i Stanislav Belkovski, koji su naravno također žestoki”Putinovi kritičari”.

Na portalu Peščanika je kao autor naveden i Jakob Augstein i Peščanik prenosi i njegove kolumne. Augstein je poznati njemački novinski autor i salonski ljevičar, kolumnist ljevičarskog tjednika Spiegel. Milijunaš, posvojeni sin imućnog tatice, Rudolfa Augsteina, osnivača tjednika Spiegel, koji mu je u nasljedstvo ostavio milijune maraka, odnosno eura. Tako da sinek, osim što piše za Spiegel, izdaje i vlastiti niskotiražni i nerentabilni tjednik “Der Freitag”. Ali on ima dovoljno tatine love pa je troši onako od čiste zabave na tiskanje vlastitog tjednika koji se ne isplati . Augstein u svojim kolumnama u Spiegelu inače stalno napada njemačke nacionaliste i “ružnu Njemačku” i zahtjeva neograničeno primanje izbjeglica.

Ovo je samo nekoliko primjera o gustoj paukovoj mreži koja je korporativna elita za stvaranje novog svjetskog poretka isplela po Hrvatskoj, cijelom “regionu” i istočnoj Europi. Najveći broj ljudi još uvijek ne kuži tu podlu i đavolsku igru. Ljudi još ne kuže da tu zapravo nema ni lijevo ni desno, da je sve to samo igrokaz da se zavara javnost, već da anglosakonska korporativna elita podržava i plaća svakoga onoga, tko provodi njihove interese, sasvim svjedno, bio on ljevičar, desničar, liberal, komunist, fašist, islamski fundamentalist, ili bilo što drugo.

puki
Gost
puki
5 mjeseci prije

ACLU (Americka unija za gradjanske slobode) je jos jedna vazna organizacija u mrezi kabaline paralelene vlasti u SAD-u (pored one kofol sluzbene; vlada- kongres-UN-EU itd)
Osnovan je 1920. a od pocetka ga financiraju Rokefeler i drugi mafijasi
ACLU je sa Rokefelerovim novcima ranih 50-ih branio pedofila Kinseya na sudu i kasnije mnoge ostale pedofile, iz organizacije NAMBLA (Sjeverno-Americko udruzenje muskaraca koji voli djecake). U NAMBLA-i su clanovi bili i Stulhoferov pajdo Theo Sandfort, i poznati khazarski pjesnik Alan Ginsberg (idol 68-asa) i mnogi drugi..
Pod maskom obrane gradjanskih sloboda ACLU propagira pedofiliju i pedofile. ACLU je u ime gej organizacija takodjer tuzio mnoge americke gradjane u zadnjih 10 godina, koji su odbijali davati usluge gej parovima, kao cvjecari, slasticari i slicni..

Ovako ide fora; posto kabala ne moze direktno sprovoditi svoje interese, zato postoje organizacije kao ACLU. Koja kofol “u ime tih i tih gradjana podnosi tuzbe da se proguraju nek stvari kao gej brak, ili koja “u ime gradjanskih sloboda” brani otvorene pedofile na sudu, kao sto je cinila puno puta.. u pozadini konce vuce kabal, koja daje ogromnu lovu za tuzbe i odvjetnike…
I ne samo to… ACLU se otvoreno zalaze za to posjed djecije pornografije u SAD ne bude vise kaznjiv, vec da to bude gradjansko pravo…

Istrazuj
Gost
Istrazuj
5 mjeseci prije
Reply to  puki

Puki,
Bravo i hvala za ovaj iscrpan izvjestaj o bandi novinarskoj i njihovim cionistickim mecenama.
Puno sam toga i sam iskopao, a li sam jos mnogo vise naucio ovde.
Pozdrav

guzičetinica
Gost
guzičetinica
5 mjeseci prije
Reply to  puki

Puki,
hvala!

pera lozac
Gost
pera lozac
5 mjeseci prije
Reply to  puki

Bravo Puki

miro
Gost
miro
5 mjeseci prije
Reply to  puki

cestitke, i fala na trudu

Bosanac
Gost
Bosanac
5 mjeseci prije
Reply to  puki

puki,
Odlican 5

Komentator
Gost
Komentator
5 mjeseci prije

Tramp je u pravu, kad kaže, da Antife treba zabraniti, jer su podstrekači nereda i svake druge destrukcije, koja se danas događa na teritoriju SAD i da su oni ustvari teroristička organizacija.Nedavno je jedan njemački časopis donio reportažu o Antifa organizaciji u Njemačkoj i tvrdi, da su Antife prijetnja za ustavno uređenje zemlje i da su pod kontrolom obavještajnih službi.
Antife u Hrvatskoj su, što se rušilačkih pohoda manje nasilne nego oni u Americi ili zapadnoj Europi ali u našem društvu predstavljaju nešto, što se naziva “ideološkom toljagom” kojom se služe ljevičari da bi utišali i diskreditirali svoje ideološke protivnike tako da jednostavno nazivaju fašistima sve one, koji drugaćije razmišljaju od njih. I ovdje bi se moglo reći, da su antife pod kontrolom nekih obavještajnih službi koje pomoću tih antifa i nekih nevladinih organizacija ili udruga, vode specijalni rat protiv Hrvatske.
Još jedan detalj o antifama u Njemačkoj. Razgovarao sam sa nekim mojim poznanicima, koji već dugo vremena žive i rade u Njemačkoj i dobio sam od njih informacije o Antifama iz prve ruke i iznenadilo me je to što sam čuo. Naime, Antife i to oni naj gori razbijači su pod zaštitom aktualne njemačke vlasti i za potrebe te vlasti obavljaju one prljave poslove. Ako se na primjer netko jače zamjeri vlastima, tada stupaju na scenu Antife. Onomu, tko je nagazio vlast, može se dogoditi više neprijatnih stvari. Može jednostavno biti premlaćen negdje u parku ili čak u vlastitom stanu, mogu mu zapaliti stan, može izgubiti posao zbog izkonstruiranih optužbi. Kažu, da je prijašnja Savezna republika Njemačka priključila bivšu DDR, ali, da je DDR- ovski način vladanja sada jako prisutan u cijeloj Njemačkoj. Nadalje kažu, da je gđa Merkel deklarativno desničarka i demokršćanske orjentacije, ustvari lažna desničarka kao uostalom i naš anemični Plenković, a ustvari je tvrda ljevičarka odgojena u DDR u i nije bila žrtvom režima kakvom se žele prikazati ona i njen otac evangeličanski pastor, nego su bili tijesni suradnici režima. Dokaz za to je, da je Angela Merkel bila predsjednicom omladine DDR-a a isčeprkali su neki i njenu veliku tajnu, a to je, da je jednu godinu studirala u Moskvi na univerzitetu “Lomonosov” što jedna žrtva režima nikada ne bi mogla.

Lucija
Gost
Lucija
5 mjeseci prije
Reply to  Komentator

Komentator

Dobar komentar.
Uz ispravku: “ustvari je tvrda ljevičarka “. NE. Nije to bila ni onda ni sada. Kao što je izdala Ddr, izdaje i Njemačku sada.
Libertijanac i globalist. Onda i sad.
Ljevica koja priča o pravima radnika – ne postoji.
” ljevičari” koji pričaju o pravima ljgw i ostalim izmišljenim pravima migranata – su libearli i šoroševci.

Komentator
Gost
Komentator
5 mjeseci prije
Reply to  Lucija

OK Luce, zapamtit ću tvoje opaske!

Armagedon
Gost
Armagedon
5 mjeseci prije

ANTIFA je fasisticko teroristicka organizacija Duboke Drzave ! Presijednik je Soros.
UN im je dao podrsku ….Znaci da je UN dio Duboke Drzave stavja se uz Teroristicku organizaciju.

Jako Providno i jadno na koji su nacin priznali ko je u stvari UN .

UN treba osuditi i ukinuti jer je zlo koje podrzava razbijanje , plackanje I UBIJANJE I NASILLJE sto je I glavni cilj ANTIFE.

SRAM VAS BILO “UJEDINJENI NARODI ” !!!!!!

Komentator
Gost
Komentator
5 mjeseci prije
Reply to  Armagedon

UN je horda dobro plaćenih uhljeba, koji svijetu nisu do sada učinile nikakvu korist. Nisu spriječili ni jedan rat (primjer bivše Yuge) A kad bi rat počeo, nisu mogli ništa učiniti u smislu prestanka sukoba i iznalaženju miroljubivog rješenja. Njima je jedini cilj bio, da rat što duže potraje, da oni mogu tu biti prisutni na neki način i svijetu mazati oči, da tobože održavaju nekakvo primirje i da i dalje mogu vući svoje ogromne plaće i ostale beneficije i bonitete. (primjer: Jedan diplomat iz bivše Yuge u službi u UN je za tri godine službe do kraja života dobivao UN mirovinu od 7.000 dolara mjesečno. )

Lucija
Gost
Lucija
5 mjeseci prije
Reply to  Komentator

Komentaror

To za UN je opće poznato od druge polovine 80-ih.

I to je jedan od primjera kako propadaju i najbolje namjere.
Sigurno je 95% imalo dobre namjere kada se UN stvarao…pogotovo jer su se svi sjećali Lige naroda.

A onda…polako…kreće preuzimanje.
A to je i sudbina bilo kojeg pokreta koji se pojavi, npr sada u Usa…

Komentator
Gost
Komentator
5 mjeseci prije
Reply to  Lucija

Znam Luce znam, ali tada još nije bio ovog portala da ja to napišem, hehehe!

Istrazuj
Gost
Istrazuj
5 mjeseci prije
Reply to  Armagedon

Armagedon,
“… Znaci da je UN dio Duboke Drzave stavja se uz Teroristicku organizaciju….”

Pa to je odavno poznato kolega.
Takodjer je to i jedan od razloga zbog kojih cijenim Trumpa – a cijenicu ga jos vise kada tu bandu kriminalaca na plati kod Rockfellera (kao i na njegovoj zemlji) – istjera iz SAD!
To ce biti najljepsi trenutak za cijelo covjecanstvo…
Ta zlocinacka organizacija je kao nasljednica prve zlocinacke organizacie tzv “Liga naroda”.
(leglo cionistickih spletki i zla!)
I jedna i druga su napravljene da budu- Svjetska Vlada… naravno za onu “izabranu” eugenicarsku bandu – koja je zasluzna za svaki rat i “revoluciju” u zadnjih 200+ godina.
Sta vise, eugenicarska familija Rockefeller – je dala i pare i ogromnu povrsinu zemlje (vlasnici bukvalno UN) – da se tu podignu zgrade te zlocinacke institucije!
Evo gledamo sta nam sada zlocinacka (bukvalno privatna!) institucija WHO koja je dio tog smrdljivog UN – radi sa laznom pandemijom, a za racun eugenicarskih familija Gates i Rockfeller!

Ja licno mislim da je suludo – bas SULUDO – da Bill Gates bukvalno financira tu zlocinacku organizaciju WHO – sa prakticno DUPLO VISE PARA nego naprimjer SAD (koje na papiru – daju “cijelih 15% financija” za WHO!

Zato gledamo kad ona banda iz WHO i svih ostalih privatnih “fondacija” koje cine zlocinacku mrezu – PROGLASAVAJU tzv “pandemiju”!!!
I svi idiotizirane “predsjednici/premijeri” – kao papagaji ponavljaju ono sto im je “fondacija” Gates preko zlocinaca iz tzv “stozera” – napisala da procitaju – uz MILIONE eura od poreznih obveznika – koje ti idioti predaju u ruke Gatesu i Rockfellerima!
Ocekivajuci “vakcine” od te eugenicarske bande.
Sto prije Trump – ZAPALI – ovu odvratnu zlocinacku instituciju UN – to bolje!

alex
Gost
alex
5 mjeseci prije

OUN… organizacija uhljebničkih nametnika…
Isluženi političari prodali dupe za lovu.😡💩😡

Max
Member
Max
5 mjeseci prije

Ništa novo.. UN je uvijek podupirao i bio oruđe gospodara kaosa čekao dok se razaralo klalo i palilo

m.ivanisevic
Gost
m.ivanisevic
5 mjeseci prije

Antife su čisti teroristi.

Dopizdilomi
Gost
Dopizdilomi
5 mjeseci prije

Tu organizaciju treba ukinuti jer ništa nigdje nije napravila. Pošalje plave šljemove kao tampon zonu i tako ostaje status quo do besvijesti a nigdje rješavanja problema.

Zvrk
Gost
Zvrk
5 mjeseci prije

ne postoji Antifa kao organizacija, već tisuće, skupina različitih ideologija, neke čak i bez, koje nasilje provode po narudžbi tajnih službi.

Antiantifa
Gost
Antiantifa
5 mjeseci prije
Reply to  Zvrk

Ne slusaj N.B. covjek je definitivno prolupo zato sto tri covjeka cine organizaciju a kamoli razbijaci sirom svjeta pod istom zastavam i sa istim potpisom.

walter
Gost
walter
5 mjeseci prije

Ove optužbe mi jako liče kao i one za paljenje Reichstaga .

LP90
Gost
LP90
5 mjeseci prije

Novinar i analitičar Markus Papadopulos u intervjuu za srpski Pečat o pokretu Antifa: “Suprotno onome što Antifa i njihove pristalice tvrde, ovaj pokret nije nastavak prošlih antifašističkih pokreta, poput saveza protiv Sila osovine u Drugom svetskom ratu. Istina, Antifa nije politički pokret a još manje socijalistički ili komunistički. (Možete li da zamislite kakav bi bio odgovor Saveza Komunista Jugoslavije prema punim mržnje pripadnicima pokreta Antifa ispunjenim drogama, indolentnošću, i koji žele da vide nestanak reda i zakona u društvu? Pretpostavljam da bi im dali kartu u jednom smeru za Goli otok.) Istina o Antifa je da je to bezumni, nasilni, degenerisani i uništavajući pokret čiji su aktivisti proizvod moralne, kulturne i intelektualne degeneracije Zapada. Antifa teži društvu bez zakona, društvu nereda, nasilja, punom droge i punom razuzdanosti, kao i sa usađenom antipatijom prema civilizaciji, hrišćanstvu, moralu, kulturalizmu i intelektualizmu. Nadalje, koncept ljudskih prava koji zastupa Antifa je deformisan na neke najbestidnije oblike ponašanja poznate čovečanstvu, uključujući seksualnu devijantnost. Razaranje Crkve Svetog Jovana, u Vašingtonu, od strane ovog pokreta pokazuje kako su neograničeni u svojim delima izopačenosti i kako je hrišćanstvo jedna od glavnih meta mržnje.”

Običan tip
Gost
Običan tip
5 mjeseci prije

Fašizam se širi… Uskoro će opet početi internacije u logore i opet će se morati boriti protiv toga!

Bosanac
Gost
Bosanac
5 mjeseci prije

Moglo bi se rec da otkako je Kina postala stalna clanica u UN, onih 1-2% su tad vec znali sta ce se danas desavat sa U.S.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik