Prestaje li finansiranje UN? Svjetsko tijelo napadnuto nakon tvita odbrane Antife

UN i Antifa
27 komentara

Tvit iz Ženeve koji se usprotivio američkim vlastima koje opisuju Antifu kao domaću terorističku organizaciju izazvao je pozive za nefinansiranje Ujedinjenih nacija i optužbe da UN pokrivaju tu grupu.

„Stručnjaci UN-a za ljudska prava izražavaju duboku zabrinutost zbog nedavne izjave američkog državnog tužioca gdje se opisuje Antifa i drugi antifašistički aktivisti kao domaći teroristi, rekavši da to podriva prava na slobodu izražavanja i mirno okupljanje u zemlji,” kancelarija UN-a u Ženevi, u kojoj se nalazi Savjet za ljudska prava, tvitalaj e ovo u petak zajedno sa fotografijom Antifa transparenta.

Nisu date dalje informacije o tome ko bi mogli biti ovi stručnjaci ili je to bio službeni stav Savjeta za ljudska prava, tijela koje su SAD demonstrativno napustile u junu 2018. godine, pozivajući se na kritike prema Izraelu.

Neobični tvit brzo je privukao kontroverzu oko očiglednog UN-ovog odobravanja Antifa, čiji su se maskirani aktivisti u posljednjih nekoliko godina više puta sukobljavali s konzervativcima i policijom na američkim ulicama, uključujući i nedavne proteste i nerede.

“Ujedinjene nacije pokrivaju međunarodnu ekstremističku grupu koja je vršila nasilne ustaničke napade širom Sjeverne Amerike i Evrope”, tvitnuo je novinar Jack Posobiec iz OAN i dodao da “Antifa ne postoji, a UN ih je samo odobrio.”

Novinar Drew Holden pomenuo je pohvale Ženevske kancelarije za Kinu, dodajući da bi SAD, umjesto da slabo finansiraju policiju, trebale da “prestanu finansirati UN”.

Ostali nisu trošili riječi, podijelivši umjesto toga sliku ogromne gomile izmeta kako bi pokazali šta misle o UN-u.
“Kako se usuđujete da koristite UN za promovisanje tako zle organizacije”, pitao je britanski novinar demantirajući “BBC propagandu”, primjećujući da je Antifa “svakako jednako zla kao njemački fašizam 1930-ih.”

Ženevski tvit UN-a uslijedio je nakon što je UN-ova Komisija za ljudska prava zatražila izvještaj o „sistemskom rasizmu“ i policijskim zlostavljanjima nad ljudima afričkog porijekla, u rezoluciji koja se nije usudila da SAD pomene po imenu.
To je razljutilo aktiviste iz Američke unije za građanske slobode, koji su izjavili da UN „treba da rade svoj posao – a ne da budu maltretirane zbog toga – i smatraju Sjedinjene Države odgovornim“.

„Zemlja se mora suočiti sa nezavisnim globalnim nadzorom zbog ugnjetavanja crnaca“, rekao je Jamil Dakvar, direktor ACLU programa za ljudska prava.

U međuvremenu, Parlament Evropske unije usvojio je “Black Lives Matter” rezoluciju, koja zahtijeva da SAD “preduzmu odlučne korake u cilju rješavanja strukturalnog rasizma i nejednakosti u zemlji, što se odražava na policijsku brutalnost.”

AntifaSADUjedinjene nacijeUN
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ana
3 godine prije

Koliko je samo ovakvih vampora kao Antifa finansirano iz novca koji pljackaju od radnika!!!!

puki
3 godine prije

netko od kolega na forumu je prije nekoliko dana, ovdje spomijao da je Srđa Popović, možda imao svoje prste u antifinim demonstracijama u SAD-u… evo zanimljiv link o tome: https://www.intermagazin.rs/obojena-revolucija-u-americi-da-li-je-proteste-preuzeo-srdja-popovic/ a evo dijela članka o Popoviću i Sorosevcima sa jednog hrvatskog portal, prije 6 godina: Soroševi aktivisti imali su svoje prste u insceniranim prosvjedima u Makedoniji protiv premjera Gruevskoga prije nekoliko mjeseci. Oni su plaćali makedonske studente po 1500 dolara da prosvjeduju protiv premjera Grueskog. Navodni “prosvjedi” bili su u stvarnosti organizirani pokušaj puča u Makedoniji. Zajedno su prosvjedovali pripadnici makedonske oporbe socijalista, pripadnici albanske i turske manjine i gay organizacija, a to jeftino glumljeno zajedništvo većine i svih manjina, upadno se pokazivalo sa insceniranim mahanjem međusobno povezanih makedonskih, albanskih i turskih zastava, a također i gay zastava duginih boja. Razlog za pokušaja svrgavanja premjera Grueskog, bio taj što se korporativna elita očito bila uplašila, da Makedonija počinje talasati, i… Čitaj više »

puki
3 godine prije

… (2) Transparency International, organizacija koja se navodno bori protiv korupcije je također pod kontrolm elite i korporacija, isto kao i navodna organizacija za ljudska prava, Amnesty International. Kao “osnivač” CINS-a na portalu je navedeno “Nezavisno udruženje novinara Srbije” (NUNS). Međutim to je samo zamazivanje očiju. NUNS niti ima sredstva za osnivanje CINS-a, niti je NUNS neovisan. NUNS je skup plaćenika, koje plaća korporativna elita, a takav isti je i HND-Hrvatako novinarsko društvo. Saša Leković, novi predsjednik HND-a, je predsjednik CIN-IJC-a, podružnice CIN-a za Hrvatsku: . Na portalu CIN-IJC-a su kao parteri navedeni BIRN i CINS. U Albaniji postoji takozvana “ljetna škola” BIRN-a, gdje se obučavaju i treniraju novinari iz cijelog “regiona” za Sorosevu i američku propagandu. Da je Dojčinovič vraćen sa ruske granice i da mu je zabranjen ulaz u Rusiju, to je ljetos “zabrinuto”, prvi javio Radio Slobodna Europa. Ovaj radio je, kako je objasnio i Joško Čelan… Čitaj više »

puki
3 godine prije

…(3) Međutim SAD ima daleko strožiji zakon nego Rusija, kada su u pitanju aktivnosti stranih NGO-ova na teritoriji SAD-a. Kada bi recimo, neka ruska ili njemačka, ili francuska ili bilo čija organizacija u SAD-u, slično kao što to radi NED u Rusiji i po cijelom svijetu, radila protiv vlade, bila bi zabranjena u roku od 24 sata, njeni aktivisti bi bili optuženi pred sudom i odmah protjerani iz SAD-a. Ali u stvari da jedna takva inozemna organizacija radi takve aktivnosti u SAD, je potpuno nemoguće. Jer po američkom zakonu, svaka strana organizacija u SAD koja se financira iz druge države, da bi dobila dozvolu za svoje aktivnosti u SAD, mora najprije pred američkim ministarstvom pravosuđa detaljno pokazati u čemu se sastoje njene aktivnosti. Ako pravosudni organi ocjene da su te aktivnosti protiv američke vlade, ta organizacija ne može dobiti dozvolu za rad u SAD. Zato u SAD uopće ne postoji… Čitaj više »

puki
3 godine prije

ACLU (Americka unija za gradjanske slobode) je jos jedna vazna organizacija u mrezi kabaline paralelene vlasti u SAD-u (pored one kofol sluzbene; vlada- kongres-UN-EU itd) Osnovan je 1920. a od pocetka ga financiraju Rokefeler i drugi mafijasi ACLU je sa Rokefelerovim novcima ranih 50-ih branio pedofila Kinseya na sudu i kasnije mnoge ostale pedofile, iz organizacije NAMBLA (Sjeverno-Americko udruzenje muskaraca koji voli djecake). U NAMBLA-i su clanovi bili i Stulhoferov pajdo Theo Sandfort, i poznati khazarski pjesnik Alan Ginsberg (idol 68-asa) i mnogi drugi.. Pod maskom obrane gradjanskih sloboda ACLU propagira pedofiliju i pedofile. ACLU je u ime gej organizacija takodjer tuzio mnoge americke gradjane u zadnjih 10 godina, koji su odbijali davati usluge gej parovima, kao cvjecari, slasticari i slicni.. Ovako ide fora; posto kabala ne moze direktno sprovoditi svoje interese, zato postoje organizacije kao ACLU. Koja kofol “u ime tih i tih gradjana podnosi tuzbe da se proguraju… Čitaj više »

Komentator
3 godine prije

Tramp je u pravu, kad kaže, da Antife treba zabraniti, jer su podstrekači nereda i svake druge destrukcije, koja se danas događa na teritoriju SAD i da su oni ustvari teroristička organizacija.Nedavno je jedan njemački časopis donio reportažu o Antifa organizaciji u Njemačkoj i tvrdi, da su Antife prijetnja za ustavno uređenje zemlje i da su pod kontrolom obavještajnih službi. Antife u Hrvatskoj su, što se rušilačkih pohoda manje nasilne nego oni u Americi ili zapadnoj Europi ali u našem društvu predstavljaju nešto, što se naziva “ideološkom toljagom” kojom se služe ljevičari da bi utišali i diskreditirali svoje ideološke protivnike tako da jednostavno nazivaju fašistima sve one, koji drugaćije razmišljaju od njih. I ovdje bi se moglo reći, da su antife pod kontrolom nekih obavještajnih službi koje pomoću tih antifa i nekih nevladinih organizacija ili udruga, vode specijalni rat protiv Hrvatske. Još jedan detalj o antifama u Njemačkoj. Razgovarao sam… Čitaj više »

Armagedon
3 godine prije

ANTIFA je fasisticko teroristicka organizacija Duboke Drzave ! Presijednik je Soros.
UN im je dao podrsku ….Znaci da je UN dio Duboke Drzave stavja se uz Teroristicku organizaciju.

Jako Providno i jadno na koji su nacin priznali ko je u stvari UN .

UN treba osuditi i ukinuti jer je zlo koje podrzava razbijanje , plackanje I UBIJANJE I NASILLJE sto je I glavni cilj ANTIFE.

SRAM VAS BILO “UJEDINJENI NARODI ” !!!!!!

alex
3 godine prije

OUN… organizacija uhljebničkih nametnika…
Isluženi političari prodali dupe za lovu.😡💩😡

Max
3 godine prije

Ništa novo.. UN je uvijek podupirao i bio oruđe gospodara kaosa čekao dok se razaralo klalo i palilo

m.ivanisevic
3 godine prije

Antife su čisti teroristi.

Dopizdilomi
3 godine prije

Tu organizaciju treba ukinuti jer ništa nigdje nije napravila. Pošalje plave šljemove kao tampon zonu i tako ostaje status quo do besvijesti a nigdje rješavanja problema.

Zvrk
3 godine prije

ne postoji Antifa kao organizacija, već tisuće, skupina različitih ideologija, neke čak i bez, koje nasilje provode po narudžbi tajnih službi.

walter
3 godine prije

Ove optužbe mi jako liče kao i one za paljenje Reichstaga .

LP90
3 godine prije

Novinar i analitičar Markus Papadopulos u intervjuu za srpski Pečat o pokretu Antifa: “Suprotno onome što Antifa i njihove pristalice tvrde, ovaj pokret nije nastavak prošlih antifašističkih pokreta, poput saveza protiv Sila osovine u Drugom svetskom ratu. Istina, Antifa nije politički pokret a još manje socijalistički ili komunistički. (Možete li da zamislite kakav bi bio odgovor Saveza Komunista Jugoslavije prema punim mržnje pripadnicima pokreta Antifa ispunjenim drogama, indolentnošću, i koji žele da vide nestanak reda i zakona u društvu? Pretpostavljam da bi im dali kartu u jednom smeru za Goli otok.) Istina o Antifa je da je to bezumni, nasilni, degenerisani i uništavajući pokret čiji su aktivisti proizvod moralne, kulturne i intelektualne degeneracije Zapada. Antifa teži društvu bez zakona, društvu nereda, nasilja, punom droge i punom razuzdanosti, kao i sa usađenom antipatijom prema civilizaciji, hrišćanstvu, moralu, kulturalizmu i intelektualizmu. Nadalje, koncept ljudskih prava koji zastupa Antifa je deformisan na neke… Čitaj više »

Bosanac
3 godine prije

Moglo bi se rec da otkako je Kina postala stalna clanica u UN, onih 1-2% su tad vec znali sta ce se danas desavat sa U.S.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI