‘Prestanite ubijati bebe’, poručio je Macron Izraelu

Emmanuel Macron
14 komentara

Francuski predsjednik osudio je Hamas, ali je pozvao na primirje u Gazi

Civili su bombardirani u Gazi i to mora prestati, rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron u intervjuu za BBC u petak

Francuska “jasno osuđuje” napade Hamasa 7. listopada, rekao je Macron. “Mi dijelimo [Izraelsku] bol. I mi dijelimo njihovu spremnost da se riješe terorizma. Znamo što znači terorizam u Francuskoj.”

Međutim, dodao je, “nema opravdanja” za kontinuirano bombardiranje civila u Gazi.

“Iznimno je važno za sve nas, zbog naših načela, jer smo demokracije, važno je za srednjoročno i dugoročno, kao i za sigurnost samog Izraela, da prepoznamo da su svi životi važni”, rekao je francuski predsjednik.

De facto – danas se bombardiraju civili – de facto. Ove bebe, ove dame, ovi starci su bombardirani i ubijeni. Dakle, za to nema razloga i legitimiteta. Stoga pozivamo Izrael da prestane.

Macron je razgovarao s BBC-jem dan nakon što je Pariz bio domaćin konferencije humanitarne pomoći o Gazi. “Jasan zaključak” svih vlada i agencija koje su sudjelovale, rekao je francuski predsjednik, bio je “da nema drugog rješenja osim najprije humanitarne pauze, prijelaza na prekid vatre, što će nam omogućiti da zaštitimo… svi civili koji nemaju nikakve veze s teroristima.”

Nekoliko nevladinih organizacija, kao i vlade Alžira i Kolumbije, zalagale su se za procesuiranje izraelskog premijera Benjamina Netanyahua za ratne zločine u Gazi. Kad ga je to pitanje pritisnulo, Macron je izbjegavao pitanje, rekavši da ne bi bilo prikladno da šef države kritizira “partnera i prijatelja” samo mjesec dana nakon terorističkog napada.

Međutim, ustvrdio je da najbolji način da se Izrael obrani nije “veliko bombardiranje Gaze”, koje samo stvara “ogorčenje i loše osjećaje” u regiji.

Posjećujući Izrael prošlog mjeseca, Macron je predložio ponovno aktiviranje “globalne koalicije protiv ISIS-a” predvođene SAD-om – terorističke skupine poznate i kao Islamska država – za borbu protiv Hamasa. Međutim, Netanyahu nije bio zainteresiran.

Izraelski premijer odgovorio je na Macronov poziv u petak rekavši da je Hamas odgovoran za sve smrti u Gazi, jer je koristio “škole, džamije i bolnice kao terorističke zapovjedne centre”, a civile kao žive štitove.

“Ovi zločini koje Hamas-ISIS danas čini u Gazi, sutra će biti počinjeni u Parizu, New Yorku i posvuda u svijetu. Svjetski čelnici moraju osuditi Hamas-ISIS, a ne Izrael”, rekao je Netanyahu.

Izrael je rekao da je 1200 njegovih građana ubijeno, a 240 oteto u upadu Hamasa 7. listopada. Do petka je više od 11.000 Palestinaca u Gazi ubijeno, a 27.490 ranjeno u jednomjesečnoj izraelskoj ofenzivi. Još 1,5 milijuna je raseljeno, prema lokalnim vlastima.

gazaIZRAELmacronprekid vatre
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
5 mjeseci prije

CRACK u osovini Berlin – Paris 🤷 .. POČINJE ⚠️

Ivan HR
5 mjeseci prije

Gdje su sankcije Izraelu i progon fasista Netanyahua? Za to sto radi ta pokvarena gamad Palesginci ce ih tamaniti narednih sto godina. S pravom i opravdano..

Sparkling
5 mjeseci prije

Povuci potez “veliki” Macron, prekini diplomacke odnose s Izraelom i jasno reci da se u Gazi događa genocid (najgori poslije WWII).
A ja, bi on da nije podguzna muha kao 90% EU političara na vlasti.
Charles de Gaulle se okreće u grobu na što je jedna FR spala.Lp

Bosanac
5 mjeseci prije

Definicija političara je da (uglavnom) govori jedno a radi drugo ….tako da…..

lulu
5 mjeseci prije

jako dobar čovjek, humanista

Max
5 mjeseci prije

Hrabro i neočekivano.

Perun
5 mjeseci prije

babojebac opet govori i plasira u javnost gluposti…jadni Francuzi kad su spali na ovakvu fukaru koja se zove macron i koja predstavlja bukvalno receno bezveznjake u francuskoj politici…koji je to drmoguz,taj macron…

Necjepljeni Kokot
5 mjeseci prije

Kažu da su se Macron i Livaja sprijateljili ! Upoznale su ih žene kada su bile na izletu sa penzionerima !

Logicar
5 mjeseci prije

Bebe i ljudi koji nisu židovi izrael ne smatra da uopce smiju zivjeti.Pogledajte filmice na youtube kako jevreji govore o onima koji nisu njihove vjere.
Jednostavno ih sve pobiti,a kad opet Jahve dodje na zemlju svaki ce židov imati po 2800 robova.To je doktrina i strateski plan izraela.

abc
5 mjeseci prije

Izrael ubija bebe sa blagoslovom zapada. A ovaj kreten izigrava majmuna.

Bica
5 mjeseci prije

Makarona levo mudo klausa švaba🤮💩🤮💩

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI