Prigožin je mrtav čovjek, samo što mu to nisu još rekli

Vladimir Putin
359 komentara

Nakon pobune Jevgenija Prigožina protiv svoje vojske, javnosti se obratio ruski predsjednik Vladimir Putin, te najavio oštru kaznu protiv onih koji dijele ruski narod.

Šef Wagnerovih snaga Evgenij Prigožin rekao je u subotu ujutro da su njegove trupe zauzele ključne vojne objekte u južnom ruskom gradu Rostovu na Donu, te si time potpisao smrtnu presudu.

U svom obraćanju Putin kaže da su neki Rusi “uvučeni u kriminal” – ne spominjući posebno pobunjeničke Wagnerove borce. “Ovo je zločinačka avanturistička kampanja. Jednaka je oružanoj pobuni. Rusija će se braniti”, kaže ruski predsjednik.

Borimo se za život i sigurnost naših građana i naš teritorijalni integritet – dodao je. To je pokušaj podmetanja nas iznutra. To je izdaja – rekao je Putin.

U Moskvi i drugim regijama poduzete su sigurnosne mjere. Situacija oko Rostova, kako kaže, ostaje ‘komplicirana’. Činimo sve da odbijemo ovaj napad – naglašava Putin. Oni koji su se pobunili izdali su Rusiju i pozivam sve koji su u to uključeni da prestanu s bilo kakvim sudjelovanjem u oružanim sukobima – dodaje Putin.

Ruski predsjednik također upozorava na “neizbježnu kaznu” za one koji dijele rusko društvo. I kaže da je protuteroristički režim sada na snazi ​​u Moskvi i nekoliko drugih regija.

Na početku se činilo da se radi o ruskoj maskirovki, međutim stvar je ipak jednostavnija. Prigožin, kojeg je podupirao Putin, je ipak potpuno izgubio kontrolu nad svojim ponašanjem i to mu neće biti oprošteno. Slično ponašanje u ratu je doista čin veleizdaje.

Stanje u Rostovu ipak nije zabrinjavajuće – za sada. Građani Rostova s osmijehom na licu komentiraju vojsku na ulicama. Sudbina Jevgenija Prigožina je zapečaćena i pitanje je sata kada će biti uklonjen.

Tko je Jevgenij Prigožin?

Prigožin je rođen i odrastao u Lenjingradu (sada Sankt Peterburg) u Sovjetskom Savezu 1. lipnja 1961. od Violete Prigožine. Otac mu je rano umro, pa je njegova majka uzdržavala njega i njegovu bolesnu baku radeći u lokalnoj bolnici. Njegov otac i očuh bili su židovskog podrijetla. Tijekom školskih godina Prigožin je želio biti profesionalni skijaški trkač. Trenirao ga je njegov očuh Samuel Zharkoy, koji je bio instruktor u sportu i pohađao je prestižni atletski internat u kojem je diplomirao 1977. Međutim, njegova karijera u sportu je na kraju bila neuspješna.

U studenom 1979. 18-godišnji Prigozhin uhvaćen je u krađi i osuđen je na uvjetnu kaznu. Dvije godine kasnije, 1981., ponovno je uhvaćen u krađi i osuđen na dvanaest godina zatvora zbog pljačke, prijevare i uvlačenja tinejdžera u zločin. On i nekoliko uspješnih osoba osuđeni su za pljačke stanova u luksuznim četvrtima. Pomilovan je 1988., a pušten je 1990. Ukupno je u zatvoru proveo devet godina.

Jevgenij Prigožinvladimir putin
Pretplatiti se
Obavijesti o
359 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zoran
10 mjeseci prije

Harkan drugi ološ

nepoželjni
10 mjeseci prije

Da, zamisli da imaš psa koji te hoće ugristi !? …normalno je da ga daš na uspavljivanje, ili ga jednostavno zatučeš kakvom motkom.

Jimbo
10 mjeseci prije

Još prigožin zna da je Rusija imperij zla koji treba zaustaviti

Xam
10 mjeseci prije

FSB je očekivao državni udar ili barem pokušaj državnog udara Ukrajinaca na početku rata u Ukrajini, a dobili su ga kod kuće

Ode Rusija u komade, hehehe

Pero
10 mjeseci prije

Prigožin je Židov i tu je onda sve jasno.

DJ Krmak
10 mjeseci prije

Prije par dana su se sastali Putin i Prigožin a sad ovo, da li je dogovoreno da bi se možda potaklo Ukrajinu da napadne prva?

hiber
10 mjeseci prije

1. Tko je vlasnik Wagnera?
2. Koliko ima Putina, koji je pravi i kakvog je zdravstvenog stanja?
3. Da li je Rusija bankrotirala i da li uopće može platiti Wagnera?
4. Što je sa afričkim investicijama?
Sve sto bi htjeli znati ali nam Logik ne govori.

Miko
10 mjeseci prije

Pali ste na propagandu i sad ste opsjednuti Prigožinom koji je za Rusiju klaun isto kao šta je Zelenski klaun za zapad.
Prigožin je na medijsku scenu ubačen od istih koji će ga sa medijske scene izbacit kad odradi svoje.
Kao i Zelenski koji nije nikakvi vođa ni političar nego profesi9nakni glumac odabran za odigrat svoju rolu lutke na koncu, samo Zelenski ima više šansi ostat bez glave kad se svijetla pozornice ugase.

borjana
10 mjeseci prije

U odsustvu reda i zakona uvjek vlada kriminal, a kriminalac uvjek ostaje kriminalac, samo se mijenjaju okolnosti.

Sreća po Rusiju pa su prije uspjeli zaustaviti tekuću ofenzivu, ovo je trebao biti nož u leđa u odsudnom momentu.

MNK
10 mjeseci prije

Prigozin na 5 mjestu u Rusiji u popularnosti i to covjek koji ima svoju armiju i komunicira s narodom samo preko interneta a ne drzavne tv.

Ziv je Geza
10 mjeseci prije

Posto je Putin odskolovan za nkvd kadar, ovo sa Prigozinom jest lekcija koja se u toj skoli ne preskace.

Pogotovo ne u ratnim vremenima, ovo je klasicna navlakusa i cistka, koja je uvod u tzv Jezovstinu, nazvanu po sefu Staljinove tajne policije imena nkvd.

Naime ovdje se ne radi o nikakvom sukobu izmedju Prigozina i Putina a jos manje o uvodu u gradjanski rat ,vec se na ovaj nacin izvlace iz rupa domaci izdajnici i kolaboranti da bi se drzava ocistila iznutra i spremila za mozebitni veliki rat.

gigi pinna
10 mjeseci prije

Na wikipediji (čitaj: CIA-pediji) odmah se poradovali da je ovo kraj “Putinovog režima” pa stavili to na naslovnicu kao prvu vijest, LOL!
Prije 9 godina Rusija je propustila zlatnu priliku riješiti ukrajinske maloumnike za svagda, zbog Putinove germanofilije i tepanja Kremlja Zapadu da su “partneri”… Sad Rusi nisu u stanju završiti rat, jer im još nije došlo iz dupeta u glavu da bez ozbiljnije eskalacije ovome sranju u Ukrajini nema kraja, a tada će se i događati ovakve gluposti.
Prigožin si umislio da je nekakav warlord.

Amater
10 mjeseci prije

Samo strpljenja … vreme će na sve dati odgovore …

gigi pinna
10 mjeseci prije

Zapadu je bolje da ne navija za ovog hazarskog oligarha – tek su onda Ukri i ostali redikuli na.ebali…

Fauci Entoni
10 mjeseci prije

Vjerojatno Prigozin mlati po tripovima

Mladen St
10 mjeseci prije

Istočna braća Slaveni s ovog portala ostali konsternirani s najnovijim događajima iz Rusije .Tihobl@ trenutno prati uživo sve Ruske portale a kolega eks@ dobio živčani slom pa najranije pribija ženu i punicu za nefalit .Idem ja popit Staropramen u borovu hladovinu ,kad vidim ove turističke gužve i pune trajekte odmah me zasvrbi dlanovi .Jebes Putina i Prigozina .

Komentator
10 mjeseci prije

Prigožin to ne bi radio da nema podporu, barem jednog dijela ruske vojske, onog dijela koji misli da Putin radi za zapad.

onaj najglu...Dalton
10 mjeseci prije

To su Slaveni…
Ovo se Anglosaksoncima sigurno ne može dogoditi.

P.S.
Ima tome da sam čitao neka proročanstva, ne sjećam se čija, možda babe Vange…
Pažnju mi je privuklo ono da će na Putina biti izvršen atentat od strane nekog pripadnika njegovog osiguranja, ali će preživjeti…

hiber
10 mjeseci prije

Kao sto rekoh ranije Putin je švorc. Nema love da plati usluge Wagneru, pa su ih išli zavariti nekakvim “ugovorima”. Tehnički je ovo ovrha Wagnera. Još kad vojnici-naivci u Ukraini skuže da nema love, a drže pustinju gdje nemaju sta opljačkati…Kako se ono zove ruska linija obrane? Koji je ono Wagnerov omiljeni ruski general? Rekao sam ja trećeg dana da je Rusija izgubila fat, ali joj valjda Prigožin to mora reči. Neugodna, ali domoljubna duznost.

Stop budalama
10 mjeseci prije

Bravo Prigožin, ovo je pravi Rus, ne klanja se nikom!!
Sad lijepo hitno proglasi referendum, a vojnici Vagnera nek broje glasove.

Stop budalama
10 mjeseci prije

Bravo Prigožin, ovo je pravi Rus, ne klanja se nikom!!
Sad lijepo hitno proglasi referendum, a vojnici Vagnera nek broje glasove.

Mrki
10 mjeseci prije

Javio se Kadirov !!! Lider Čečenske Republike Ramzan Kadirov je izjavio da je njegova vojska na putu da se bori protiv Wagnera. 🤣. Naime još je 15-om dnevnom pohodu do Lisabona ali hitno mijenja pravac !

vanja
10 mjeseci prije

To se dešava kada u vojsku uvedeš kapitalizam,privatnik ratuje ne iz patriotizma nego za pare,a amerikanci će platiti više.Pratio sam Prigožinove istupe i u početku je bilo logike,ali ovo zadnje je providno,ali što su ga tolerisali?Zato što su unakazili vojsku i bilo im je zgodno da on obavlja neprijatne poslove.

Ivek
10 mjeseci prije

To su sve igre za naivce. Ko i korona.

Valter
10 mjeseci prije

“Njegov otac i očuh bili su židovskog podrijetla”

Hahaha!
Da li nešto može biti predvidljivije?
Okruži se židovskim štakorima i budi posran. Isto se dogodilo sa Trumpom, židov do židova…

Piki
10 mjeseci prije

Ovaj putin ispo je pravi luzer , za rusiju bi bilo nakbolje da prigožin preuzme vlast

Patak
10 mjeseci prije

Kad je Prigožin takav neuspjeh i kriminalac od 1979. kako se uopće probio do ovog položaja? Kakva je to zemlja gdje ulična baraba zapovijeda vlastitom vojskom koja ima tisuće vojnika? Ovo se ni Slobi nije dogodilo, on je svoje Arkane bar držao na uzici.

NOME
10 mjeseci prije

ovo je totalno ludilo….da li je ovo izboj iz dogovorene matrice ovog rata? Moguće…..samo laboratorijski uvijeti su 100 % kontrolirani…..činjenica je da 25000 “svirača” nakon iskustva fronta vrijedi bar puta 5…….. Putinov način vođenja rata “mljevenja mesa” i beskrajnog pozicioniranja nikako se ne sviđa ratnicima koji mogu i žele naprijed, kao ni Silnikima, koji su uvjereni da Rusija treba brže i žešće završiti Ukrajnu…… tu je i FSB kojemu su Putin i Šojgu oduzeli upravljanje ruskom vojskom…… tu su i lovaši i njihovi interesi….. Zapad da i ne spominjem……

BlueZg
10 mjeseci prije

Predstave i šarade… Tko je redatelj a tko scenarist? Nego…. koji je vaš plan ljudići za osnivanje paralelnog sistema? Radi li itko na tome ili svi misle samo ležat?

Tegy
10 mjeseci prije

Koja glupost. Jednim kombijem će kao zauzeti Moskvu?
E svašta…
Je li se samo meni čini da nas mediji prave debilima?

Malcom
10 mjeseci prije

Jaaakooo dobra Maskirovka

Malcom
10 mjeseci prije

Prava z ajeban cija u stilu Top Liste Nadrealiste

10 mjeseci prije

Eh, kad je Zapad u pitanju odmah se sve vidi – ovi Rusi “mlogo” komplikovani 🙂 Šta prvo bode oči: Prigožin je Putinov čovek – Putin je taj koji mu je omogućio da napravi sopstvenu vojsku i pribavljao mu poslove (bar u početku). Čak i da nije imao prethodnog vojnog iskustva posle ovoliko ratovanja lako mu je da odredi odnose snaga – kakva je snaga njegove vojske u odnosu na rusku armiju? Dakle, da pobedi ne može osim ako zaista ne bude masovne izdaje u ruskoj vojsci što je vrlo mala verovatnoća a ako puč ne uspe… ne postoji rupa u koju će se sakriti – savršeno mu je jasno da Zapadu ne može verovati a i uz najbolju zaštitu Zapada bi mu se desilo da pomeša flašicu sirupa protiv kašlja sa flašicom polonijuma. Šta ga onda može naterati da toliko rizikuje? Sa druge strane Prigožin preti već neko vreme,… Čitaj više »

NOME
10 mjeseci prije

sve me strah da je Prigožinu cilj da se dočepa crvenog gumba u Moskvi……

Malcom
10 mjeseci prije

Jaakoo dobra Maskirovka

gargamel.
10 mjeseci prije

Predsjednik Putin pozvao je na očuvanje integriteta zemlje i neutralizaciju organizatora pobune. PMC Wagner je nazvao herojima i patriotama zemlje, ali da su bili prisiljeni na izdaju i pobunu. „Ovo što se dešava je udarac za Rusiju i ruski narod. Svako ko je namjerno krenuo putem izdaje bit će kažnjen u najvećoj mjeri zakona.” Putin se sastao sa komandantima PMC Wagner, ali ne i sa ministrom odbrane Šojguom. Naglasak je uglavnom na konsultaciji sa PMC Wagner. On cijeni njihova dostignuća, ali se iz još uvijek nepoznatih razloga začetnici ovog sukoba Prigožin i Šojgu ne pominju poimence, već kao „oni koji su organizovali sve što se sada dešava“. Organi za provođenje zakona stavljeni su u stanje pripravnosti. „Kao predsednik Rusije i glavnokomandujući, kao građanin Rusije, učiniću sve što mogu da zaustavim ustanak. Pitam se kako će ovo ispasti, da li je došlo do izdaje, vojnog udara, da li su anglocionacisti potkupili ljude,… Čitaj više »

Zoran
10 mjeseci prije

Ide to svom kraju polako
Šakali su počeli se gristi jel pljen nisu ubili
Ostaju gladni
A pljen će uskoro se osloboditi do kraja
Ajmo momci polako sad prepoloviti frontu
Odsječi Krim i završiti priču
Čudna neka specijalna operacija
A vele da sve ide po planu a ko smo mi da im me vjerujemo

Zoran
10 mjeseci prije

Odmah referendum u oslobođenim gradovima🙂🙂🙂🙂

Stop budalama
10 mjeseci prije

Da se rusija raspadne danas na 50 drzava, lokalni obozavaoci putina bi i za 20 godina verovali da je on to sve isplanirao i da je plan bio da se zapad opusti, nakon cega sa svojih 90 godina odjednom se dize iz pepela i vodi vojsku iz prvij linija i za 3 dana savladjuje zapad

Fauci Entoni
10 mjeseci prije

Bilo je lakse opalit kinzal i skinut s kurca prigozina i tjt. Najebalo bi nesto civila i grada i zavrsilo bi. Wagner nece izvuc glavu to znaju, Oni su sad kamikaze koje idu do kraja. Bit ce gori od Azova

Mrčikola
10 mjeseci prije

Mnogima “na zapadu” će ovo poremetiti san jer je ovo “šansa koja se ne smije propustit”…ali će ih, kasnije, zbog nedostatka sna, bit, kudikamo, lakše uspavat.😁

držnedaj
10 mjeseci prije

nešto direkt sa ruske website:

“Wagnersi” su počeli minirati ulice u Rostovu protutenkovskim minama

Na snimci se vidi kako borci PMC Wagner miniraju ulice Rostova protutenkovskim minama.

Prije toga je stožer Južnog vojnog okruga u Rostovu bio blokiran i zarobljen od strane Wagnera. Mještani pozivaju borce da ne zaoštravaju situaciju i da polože oružje.

⚡️«Вагнера» начали минировать противотанковыми минами улицы в Ростове

На кадрах видно, как бойцы ЧВК «Вагнера» минируют улицы Ростова противотанковыми минами.

Ранее штаб ЮВО в Ростове был блокирован и захвачен «вагнерами». Местные жители призывают бойцов не обострят ситуацию и сложить оружие.”..

Malcom
10 mjeseci prije

Malo zesca sega ko u Top Liste Nadrealiste , pravo za nasmijat se

Hrvoje
10 mjeseci prije

Anglosaksonsko NWO zlo se može zaustaviti samo napadom, dok se u njihovom dvorištu ne zapali vatra, koju oni stoljećima pale po svijetu, neće biti mira

Malcom
10 mjeseci prije

Tko u Ovo povjeruje treba mu dodijeliti Oscara za glupost

Bruno
10 mjeseci prije

Ovdje se radi o Rusiji, a ne o Prigošinu! On je samo stari lopov koji se pobunio protiv države, jer mu nisu dali ratni plijen u Ukrajini koji su mu obećali! A plijen, to su rudnici i prirodni resursi zemlje! U Africi, gdje je Wagner ratovao, Prigošin je dobivao svoj dio plijena u prirodnim resursima. U Ukrajini, rusko ministarstvo obrane nije htjelo dijeliti plijen sa njim i stari lopov je pobjesnio. Čak i ako Prigošin bude brzo zaustavljen, ratna avantura Rusije u Ukrajini postala je prilično besmislena. A ako ne bude brzo zaustavljen, čitava zemlja će biti gurnuta u katastrofu kao i 1917. Ali sa puno opasnijim posljedicama. Ruski vojnici ginu da bi se mafijaši poklali oko prirodnih bogatstava Ukrajine. Jer se nisu mogli dogovoriti oko raspodjele plijena.

C.F.
10 mjeseci prije

Gulag ?

Pravi smjer povećanja broja radne snage u Rusiji sada je korištenje radnog potencijala osuđenih građana.
Ovo mišljenje izrazili su profesor Financijskog sveučilišta pri Vladi Aleksandar Safonov i njegov koautor s Moskovskog financijskog i pravnog sveučilišta (MFYuA) Sergej Peskov u članku “Formiranje izvora rezervne radne snage iz redova osuđenih osoba” (objavljeno u najnoviji broj časopisa “Socijalna i radna istraživanja” VNII rada).

Istraživači su procijenili da bi 150.000-185.000 ljudi među osuđenicima moglo biti uključeno u prisilni rad u interesu poslovnih i državnih agencija.

Max
10 mjeseci prije

Ovo je krupna stvar.

throne
10 mjeseci prije

Pa u povijesti Rusije uvijek je bilo vjerolomnika prijatelja i omiljenih oficira to nista nije novo. Za vrijeme WWII jedan od najboljih i omiljenih generala crvene armije od strane Staljina koji je sa Zukovom odbranio Moskvu general Vlado je 1942 godine kada je bio zarobljen organizirao vojsku od ruskih vojnih zarobljenika i protivnika komunista u rusku nacionalnu armiju ili vojsku koja je brojila skoro 1 milion ljudi. Za vrijeme velikog rata i poslije njega gradjanskog bilo je nekoliko brojnih vojski bijele garde na području Ukrajine, Sibira i dalekog istoka koje su bile financirane od drzava Antante isto tako bili su tajno financirane od iste strane i boljsevicke snage. Cilj toga je slabljenje noci Rusije. To i sada pokusavaju s Navačjnim nisu uspjeli, sada je trojanski konj je prigozin.
LP.

Ziv je Geza
10 mjeseci prije

Nadam se da Rusi nisu zaboravili 90- te godine i uskrsnuce zapadne demokracije u bivsem sovjetskom savezu. Ljudi su u drzavi koja je energijom i priridnim resursima doslovno bili gladni dok Putin nije dosao na vlast i uspostavio kakav – takav ekonomski balans izmedju ruskih izdajnika( zapadnih tajkuna i oligarha) i Ruskog naroda. Nebi me cudilo da su ovce brzo zaboravile dok su kopali po kontejnerima i skupljali opuske koje u tajkuni bacali iz svojih mercedesa i ferarija. Nemoramo dosegnuti do Rusije da bi shvatili kakvo je to politicko uredjenje za istocne zemlje podrzavano od zapada. Njima najbolji ljudski i prirodni resursi a nama tajkuni koji nam u svojim limuzinama gaze djecu po cestama . Ovce ne pamte dugo, jer zive u polu snu gdje se mjesa surova zivotna stvarnost i deluzije koju im prodaju domaci izdajnici i najgori okot. Sutra da ovcama opet stave maske na brnjice i zasilje… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI