fbpx

PROF. DR. SC. KREŠIMIR PAVELIĆ je komentirao situaciju s Covidom-19, „zaključavanjem“, zdravstvenim sustavom, učinkovitošću testiranja i nošenjem maski

Krešimir Pavelić

Prof. dr. sc. Krešimir Pavelić je hrvatski znanstvenik u području biomedicine i zdravstva. Bavi se istraživanjem raka i novih potencijalnih lijekova. Bio je voditelj Nacionalnog programa “Istraživanje raka”. Njegov istraživački rad u području molekularne medicine fokusira na nasljedne karcinome. Osamdesetih  godina bavi se istraživanjem u području onkologije, mikrobiologije i dijabetesa u Zagrebu, Buffalu, Cincinnatiju i Rochesteru.

Od 1991. do 2007. godine provodi istraživanje na Institutu Ruđer Bošković u Zagrebu gdje osniva Zavod za molekularnu medicinu čiji je i predstojnik od 2003. gdje je radio na području onkologije,  genomike i proteomike. Obnašao je funkciju redovitog profesora Sveučilišta u Rijeci, a sada i u Puli. Od 2008. godine je vršitelj dužnosti pročelnika, a od 2009. do 2015. godine je pročelnik i osnivač Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci.

Od 2008. do 2013. bio je glavni tajnik Europske organizacije za molekularnu biologiju (EMBO).

Član je nekoliko svjetskih i domaćih znanstvenih akademija. Obnašao je čitav niz znanstvenih funkcija od kojih se ističe predsjednik Nacionalnog vijeća za znanost RH.

◾Što nam možete reći o ovom novom „ZAKLJUČAVANJU“?

Apsolutno sam protiv zatvaranja.  Zaključavanje ne donosi bitan učinak. Dovoljno je pogledati susjednu Sloveniju ili pak usporediti Veliku Britaniju u kojoj vlada totalni lockdown i Švedsku. Gotovo da i nema razlike u ishodima pandemije. Lako je nama liječnicima, znanstvenicima i  državnim službenicima kritizirati postojeće mjere i zagovarati lockdown. Od čega će živjeti mali, srednji ili veliki poduzetnici koji ne rade!  Poznati svjetski virolog Giotgio Palu sa Sveučilišta u Padovi kaže da 95 % pozitivnih osoba nema simptome te da lockdown nije ništa drugo nego histerija s kojom treba prestati.

Gdje je nestala društvena i ljudska odgovornost? Da li se dosita želi uništiti ekonomija i uspostaviti sustav ovisnosti o isplatama naknada od strane države? To su ionako opet novci od zaduženja privatnih banaka, koje vode u još veću ekonomsku agoniju. Želim napomenuti da je samo u posljednjih  40 godina Velika Britanija imala sedam službenih epidemija / pandemija: AIDS, svinjska gripa, kravlje ludilo, SARS, MERS, ptičja gripa kao i godišnja sezonska gripa. Sve su bile vrlo zabrinjavajuće, ali škole su ostale otvorene, a  društevni je sustav funkcionirao.

Andreas Sonnichsen s Paracelsus Medical University Salzburg, Institute of General Practice, Family Medicine and Preventive Medicine, Salzburg,  Austrija :

“Mjere su glupe jer paraliziraju državu. Prestanite plašiti ljude!”

◾Što kažete na „ZAKLJUČAVANJE“  I  SITUACIJU U ZDRAVSTVENOM SUSTAVU?

Zaključavanja i ograničenja zbog covida-19 imaju “razarajuće učinke” na javno zdravlje narušavanjem  rutinske skrbi i štete mentalnom zdravlju, a najveći teret snose siromašni. Odgovor na pandemiju u mnogim zemljama širom svijeta, usredotočen na zaključavanje, nameće goleme nepotrebne zdravstvene troškove i dugoročno će povećati smrtnost stanovništva. Trenutne politike zaključavanja proizvode razorne učinke na kratkoročno i dugoročno javno zdravlje. Nažalost, poruke javnog zdravstva o covidu-19 stvorile su mnoge pogrešne percepcije o bolesti i raširile strah i paniku. Javnosti treba pružiti samo znanstveno točne činjenice. S tim se mišljenjima slažu i ugledni eksperti poput  Dr. Sunetra Gupta, profesorice i epidemiologinje na Sveučilištu Oxford, dr. Jay Bhattacharya, profesora na Sveučilištu Stanford, i dr. Martin Kulldorff, profesora medicine na Sveučilištu Harvard.

◾Veliki problem predstavlja „ZAKLJUČAVANJE DJECE“. Situacija je, prema pričama roditelja dramatična. Kako na to gledate?

Standardna javnozdravstvena praksa ne zahtijeva zatvaranje škola zbog gripe. Niti bi se škole trebale zatvoriti zbog covida-19. Moralno je neopravdano štetiti djeci psihološki i na druge načine zaključavanjem koje im pruža vrlo malu korist u smislu smanjenja smrtnosti od covida-19. Online učenje nije dobra zamjena za klasičnu školu i mislim da ministar Fuchs i ministarstvo ovoga trenutka rade dobru stvar inzistirajući koliko god je to moguće na pohađanju škole. Za normalan razvoj djeca imaju snažnu potrebu za druženjem s drugom djecom, za sklapanjem prijateljstva i međusobnom igrom. Maske i socijalno distanciranje ometaju ove aktivnosti koje su toliko važne za njih. Napominjem da je rizik od umiranja od zaraze koronavirusom  za djecu vrlo nizak – prema nekim infektolozima niži od rizika umiranja od zaraze sezonskom gripom.

Zanimljiva je izjava  Jay Bhattacharya, profesora na Sveučilištu Stanford:  “Onima koji nisu ranjivi treba odmah omogućiti da nastave život kao i obično. Jednostavne higijenske mjere, poput pranja ruku i boravka kod kuće kada su bolesni. Škole i sveučilišta trebaju biti otvoreni za nastavu. Sport je izrazito bitan. Mlade odrasle osobe s niskim rizikom trebaju raditi normalno, a ne od kuće. Treba otvoriti restorane, vratiti umjetnost i glazbu”, objašnjava Bhattacharya teoriju  “usmjerene zaštite” u kojoj se izoliraju i štite isključivo oni stariji i oni koji se suočavaju s visokim rizikom od smrti od infekcije koronavirusa. “Svatko treba preuzeti rizike koji su im važni, na primjer žele li zagrliti svoje dijete ili unuka”. 

◾Oko SMRTNOSTI postoje različita mišljenja, ali i različita tumačenja pa i opravdana sumnja u točnost informacija. Što na to kažete?

Smrtnost koja se prikazuje u medijima apsolutno zahtjeva neke odgovore. Podaci pokazuju da su mnogi smrtni slučajevi – prvenstveno ljudi u dobi od 45 do 65 godina s podjednakom raspodjelom među spolovima – uglavnom uzrokovani srčanim bolestima, moždanim udarom i rakom, što sugerira da su ti prekomjerni smrtni slučajevi uzrokovani nedostatkom rutinske medicinske njege i usluge zbog ograničenja koje nameće pandemija. Imam i nekoliko pitanja bez kojih je znanstveno nemoguće dati procjenu ozbiljnosti neke situacije te vrstu eventualnih protumjera,  pa tako i ove. Prvo pitanje,  koje mi se čini da se nedovoljno procjenjuje je kretanje broja  umrlih  (i u kojoj životnoj dobi ) te s kojim komorbiditetima  zadnjih npr. 10 godina, u našoj zemlji i Europi? Sinoć sam pogledao statistiku za Veliku Britaniju koja je lako dostupna online (nisam uspio dobiti podatak na EU Stat za cijelu EU od 2000. nadalje) i pronašao podatke koji govore sami za sebe.

Nije naodmet spomenuti da je smrtnost od covida-19 više od tisuću puta veća kod starih i nemoćnih nego kod mladih. Doista, za djecu je covid-19 manje opasan od mnogih drugih štetnosti, uključujući gripu. Zbog trenutačnih epidemioloških mjera ozbiljno sam zabrinut zbog štetnih utjecaja na fizičko i mentalno zdravlje stanovništva. U SAD-u svaka četvrta mlada osoba ozbiljno je razmišljala  o samoubojstvu, prema studiji Centra za kontrolu bolesti. Iz lipnja ove godine.

Ian Brown, Stanford Emergency Medicine Depatment spominje da je od ukupno 562 pacijenta 49  njih bilo pozitivno na Covid 19 (8.7 %). Od tih 49 pozitivnih njih 19 je imalo koinfekciju (22 %). Čak 127 pacijenata (22.6 %) bili su pozitivni na neke druge viruse: Rhino viruse, Influenza A, Meta-pneumonia virusi, Rous sarcoma virui, neki drugi tipovi Corona virusa, Virus parainfluenze  itd.

Didier Raoult, francuski liječnik i infektolog, direktor Research Unit in Infectious and Tropical Emergent Diseases Marseille,  uspoređuje Covid-19 s gripom. Gripa se sezonski povećava pa tako i smrtnost. Važno je napomenuti da uzrok smrti nije samo virus već se u većini slučajeva radi o komorbiditetu (dakle više uzroka). Godine 2017. u Francuskoj raste stopa smrtnosti od gripe. Današnji Covid-19 trebao bi prouzročiti još 10.000 mrtvih u Francuskoj da dosegne 2017. Što se Covida-19 tiče u Marsejskoj bolnici je stopa smrtnosti 0.8 % što ne pokazuje nikakve abnormalnosti s obzirom na statističke podatke (dakle, nema više smrtnih slučajeva nego inače). Od 4 smrtna slučaja samo je jedan od Covida-19, a 3 od komorbiditeta.  Na koncu prof. Didier Raoult  zaključuje:  Ništa se novo ne događa!

◾Što kažete na TESTOVE koji su u primjeni?

Testovi, poglavito PCR su veliki kamen spoticanja. Već sam o lažno pozitivnim PCR testovima dosta pisao i ne želim to ponovno elaborirati. Što znače asimptomatski slučajevi? Što znači ako se jedna osoba 4 puta dnevno testira pa je 2 puta pozitivna, a dva puta negativna isti dan! To naprosto znači da je test nepouzdan. Znanstvenici koji znaju ponešto o metodi PCR zapanjili su se kad su spoznali da se ta metoda koristi za populacijske analize. To je vrlo zahtjevna metoda, sklona nevidljivim pogreškama koje mogu utjecati na to da se iz te tehnike dobije uvijek pouzdana informacija, posebno kad je riječ o ogromnom broju amplifikacija da bi se dobio lanac virusnog genskog koda. Test ne može razlikovati živi virus od kratkog lanca virusne RNA koji se razbio na dijelove prije nekoliko tjedana ili mjeseci.

Više je mogućnosti lažno pozitivnih PCR reakcija u slučaju Covida-19. Prije svega, nesavršena tehnika aplifikacije čime se može pojačati sekvenca “mamca” smještena u uzorak. Centri za testiranje ne bi trebali izvještavati samo o tome koja je osoba pozitivna, već i o broju koji indicira koliko virusa dotična osoba ima (tzv. cycle treshold value ili CT vrijednost praga ciklusa). Taj broj može pomoći liječnicima da prepoznaju osobe visokog rizika za teži oblik bolesti. Ali također tko je infektivan i treba biti u izolaciji. Naravno, CT vrijednost nije perfektna metoda. Ponavljam,  zašto se ne provode testovi i na druge viroze i gripe? Da li se pacijenti obrađuju cjelovito po primitku u bolnicu ukoliko je test na Covid pozitivan, ili se tretiraju kao oboljeli od COVID-a te možda ostaju bez adekvatnog tretmana sasvim drugačijeg uzroka bolesti zbog koje se javljaju liječniku.

Lažna je pretpostavka da je 100 posto stanovništva osjetljivo na virus, a da je do sada samo 7 posto zaraženih. To je prema riječima bivšeg direktora Pfizera Mikea Yeadona obična glupost. „Imamo podatke da već 30 posto stanovništva  ima prethodni imunitet, a ako se ubroje mala djeca koja su ionako otporna to je 40 posto. Uzimajući u obzir da je stopa zaraze 30 posto, onda oko 65 do 72 posto stanovništva trenutno ima imunitet na Covid-19.“  Svaki put kada pojačate PCR test na više od 30 ciklusa dobit ćete lažno pozitivan rezultat. (CDC i WHO sada preporučuju da se kod PCR testova koristi između 40 i 45 ciklusa!)

◾Što kažete na TRENUTNU SITUACIJU  I  UPRAVLJANJE KRIZOM?

Ne ocjenjujem ju dramatičnom. To znači da nismo izgubili kontrolu nad epidemijom. Osobno imam dvojbe oko testova. U medijskom prostoru su potpuno zanemareni  podaci vezani uz influencu (gripu).

Na samom početku krize jasno sam rekao, a to i sada ponavljam, korona kriza ne zaslužuje takav publicitet i strašenje ljudi. Također sam rekao da je virus (ako je to uopće virus) lako moguće izašao iz bioterorističkog laboratorija ili naprosto pobjegao. Za to ima dosta dokaza u znanstvenoj literaturi, iako se ne prezentiraju u javnosti, što je čini se nezanimljivo medijima. Rekao sam također ako je tome tako, onda bismo svi skupa mogli imati problema. Prema izjavama nekoliko znanstvenih izvještaja uzgojen je niz patogenih virusa za ljude. Zbog čega su u Wuhanu uzgajali patogene viruse – odgovor je bio da bi se bolje proučila patogenost!  Danas u jeku linearnih izvještaja o Covidu-19 nema ni riječi o ključnim pitanjima: koje su mjere poduzete da se to ne događa, zašto se uopće to dogodilo, koje su sankcije itd.? Tko stoji iza toga? Sa strepnjom slušam intervju američke novinarke s Bilom Gatesom koji proročanski govori kako nas očekuje čitav niz novih pandemija. U tome ne zaostaju niti neki naši celebrity znanstvenici. Kao da je sve usmjereno ka razvoju i prodaji spasonosnog cjepiva. Cjepivo Moderne pokazuje i ozbiljne nuspojave prema riječima samog Gatesa. Učinkovitost cjepiva je također upitna.

Neke nove mjere ne odobravam jer mi nije jasna svrha (zatvaranje kafića, restorana…).  Bilo bi ipak dobro da i članovi stožera prate neovisnu znanstvenu literaturu koja ne ide uz dlaku političarima EU i mjerama koje oni provode. Također, stožer ne može upravljati državom i nije mi jasno kako se to uopće dogodilo.

◾CJEPIVO I MASKE su glavni proizvodi ove pandemije. Što kažete na sve to?

Pitanje cjepiva i nošenje maski  za mene je krajnje kontroverzno.  Ja doista ne vidim veliku potrebu za cijepljenjem. Zašto bi se cijepili milijuni zdravih ljudi, pogotovo kad ta cjepiva nisu testirana dovoljno na ljudima.  Stopa smrtnosti je niska pa doista nema potrebe za cjepljenjima. Odmah treba reći da cjepiva nikad nisu bila magično oružje za borbu protiv respiratornih bolesti, a ima i dosta kontroverzi oko mnogih cjepiva na tržištu koja nisu još medicinski razjašnjene.

Što se cjepiva tiče, ako se radi o više sojeva tzv. virusa, u populaciji cjepivo de facto nema smisla. Zazirem od testiranja na brzinu. Kao liječnik protivim se svakom rješenju koje može više štetiti pacijentu no pomoći,  a upravo je to sada slučaj s cjepivima. Kao da je sve ovo konstruirano da bi se čitava populacija procijepila. Ljudi koji to zagovaraju očito ne znaju puno o tzv. personaliziranim cjepivima i imunitetu, gdje reakcije mogu biti od minimalnih do fatalnih! To potvrđuje da treba pratiti znanstvenu literaturu prije ovakvih izjava. Ako postojeće cjepivo proradi, tada se može očekivati uspjeh. B. Gatesa. I neki naši znanstvenici neprestano ukazuju na crne scenarije. Vjerojatniji je scenarij da će virus doživjeti sudbinu svojih corona srodnika i bez cjepiva. Ali ponavljam, mi ne znamo koliko je varijanti virusa u opticaju. Prema odbjegloj znanstvenici iz Wuhana koja je dala izjave u SAD-u ima ih dosta i uopće se ne istražuju!

Usprkos tome što između 65 do 72 posto ljudi ima već imunitet, izgleda da postoji spremnost da se prati globalistička kampanja koju vodi Bill Gates i da se cijepe svi ljudi  na svijetu. Davanje ovakvih cjepiva stotinama milijuna ljudi prema riječima Yeadona, kada je uobičajena stopa ozbiljnih komplikacija pri upotrebi cjepiva velika, negativni rezultati mogu biti značajni. Na primjer,  jedno istraživanje cjepiva protiv gripe primijenjeno na odrasle osobe starije od 65 godina, utvrdilo je stopu od približno jedan posto onih koji su imali ozbiljne nuspojave.

Kad je riječ o maskama, tu ima jednako puno nedoumica, ali to zahtjeva novi razgovor. Vrlo su korisne u bolnicama koje se brinu za bolesnike sa zaraznim bolestima. No, ne postoje dokazi o njihovoj praktičnoj korisnosti kao načinu usporavanja širenja covida-19. Teško  je  “natjerati” ljude da promijene mišljenje, pogotovo kada su uplašeni i ne znaju kome vjerovati. Kad je riječ o maskama protiv Covida-19, evo što kaže Uvodnik najpoznatijeg znanstvenog medicinskog časopisa New England Journal of Medicine: “Znamo da nošenje maske izvan zdravstvenih ustanova nudi malo ili ništa zaštite od infekcije. Javne zdravstvene vlasti definiraju značajnu izloženost Covidu-19 kao kontakt licem u lice unutar 6 stopa s pacijentom sa simptomatskim Covidom-19 koji se održava najmanje nekoliko minuta (a neki kažu i više od 10 minuta ili čak 20 minuta ). Šansa da se Covid-19 uhvati  iz usputne interakcije u javnom prostoru je, prema tome,  minimalna. U mnogim je slučajevima želja za širokim maskiranjem refleksna reakcija na tjeskobu zbog pandemije.”

Zahvaljujem  profesoru  Krešimiru Paveliću na  konkretnim odgovorima, odgovorima koji bi trebali potaknuti na razmišljanje, ali i  reakciju  cjelokupne  javnosti,  a prije svega struku da konačno  kompetentno  reagira.

4.6 252 votes
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
238 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Neuf
Gost
Neuf
1 mjesec prije

Najbolji članak koji je dosada napisan o slučaju prvog svetskog biološkog rata. Opomena za one koji vjeuju da se neće ponoviti u gorem obliku.

bumbar
Gost
bumbar
1 mjesec prije
Reply to  Neuf

Rekli na TV, pa onda moraš vjerovati? Gdje su im snimke prepunih bolnica?

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije
Reply to  bumbar

Zato se u prvom redu i ne dozvoljavaju posjete. Cuje se i da trpaju sve u isti prostor pa se npr. Pacijent s bilo kojom plucnom insuficijencijom nađe onkraj nekog drugog s npr. bakterijskom upalom pluca i obojica s oslabljenim organizmom međusobno razmijene “darove” i na kraju zavrse na respiratoru. Nitko ne prica koliki se tlak podesi na respiratoru. Dr. Milorad prica o tlaku smanjenom sa 1.6 bara na 1 bar ( u Njemackoj na jednoj poliklinici) i nitko nije umro. Imam dojam da se max. radi na sprovođenju agende, a min. za stvarni benefit ljudi. Onu narodnu sad mozemo slobodno okrenuti pa reci i da u svakom kukolju ima zita. Kondicional je postao masovno sredstvo izrazavanja. Ako hoces operaciju onda pcr test, ako hoce placu radi po covid protokolu, ako neces izgubit licencu opet radi po protokolu. Ako si primjetio nepravilnost ne talasaj jer ces izgubit posao. Mogao bih u jedogled. Međutim taj posao se odnosi na pomoć ljudima na sto se zaboravilo. Kad usporedimo metode novo normalne medicine i inkvizicije vidimo da se obje bore protiv nevidljivog neprijatelja i da je dovoljna samo sumnja da padnes pod “mjere”. Nitko ne spominje idiote koji stvaraju patogene (kao dr. Mengele) i onda isprobavaju na ljudima ili ih koriste za bioterorizam pri tome optužujući zrtve da su bioterorist dok stvarni bioteroristi neskolovani postaju ugledni proroci. Da imamo frulice u glavi umjesto mozga cula bi se samo tisina barem u velklikom broju slucajeva. Ipak ovaj clanak upucuje da nije sve izgubljeno i jos ima ljudi s integritetom. Lp.

autor_itet
Gost
autor_itet
1 mjesec prije
Reply to  Pera Detlic

U ovom ludilu, gdje ima puno umrlih jer nisu primljeni radi kovida, agenda vec trlja ruke,zlo nikad ne miruje😊

autor_itet
Gost
autor_itet
1 mjesec prije
Reply to  bumbar

Mislis na one doktore i sestre sta plesu po bolnicama👎😊

petar
Gost
petar
1 mjesec prije
Reply to  bumbar

Točno tako, i dok igraju šah čekaju koga će novog prikopčat na respirator, pa da dobiju svoj dio od farmakomafije kad čovjek umre.

Kihot
Gost
Kihot
1 mjesec prije
Reply to  Neuf

Zato što gripa ne postoji više kao bolest. Ali… zato svi oni koji imaju sve simptome te nepostojeće bolesti nakon trećeg dana visoke temperature budu hospitalizirani. novo normalno vrijeme, novi protokoli, nasapunani mopzgovi, ovce kao ti i imamo ovo što imamo. Idiote s gripom u arenama i šatorima.

Kihot
Gost
Kihot
1 mjesec prije
Reply to  Kihot

Ne svi. Razgovaraj tipa sa medicinskim sestrama. Većina ni ne zna što je PRC test, po kojem netko ima ili nema koronu. Doktori moraju prihvatiti novi protokol ili…NIje da lažu nego polusvjesno, nekad i nesvjesno sudjeluju u manipulaciji. Neki znaju ali ih boli briga.

kvazimodo
Gost
kvazimodo
1 mjesec prije
Reply to  Kihot

Kihot@, to nije opravdanje da znaju ali ih nije briga, pa pobogu čovječe ne radi se ovdje o nečemu što će proči preko noći i nikom ništa. To je upravo to….korupcija pa bila ona da se radi o primanju redovne plaće, čuvanju radnog mjesta ili premije od farmaceutske mafije. Ovo se radi za lovu i svatko ima svoju cijenu. Kako si jedan doktor može dopustiti luksuz da mu 6 godina studija i godine rada u struci jedan fake PCR test i degenerik Gates izbrišu za sekundu. Tu nema opravdanja i gotovo jer su takvi ljudi saučesnici u genocidu nezapamćenom na planetu.

Ico
Gost
Ico
1 mjesec prije
Reply to  Kihot

Zasto se cjepiti kada je smrtnost 0.2 posto. A onaj ko dobije inekciju moze da umre od nuspojava mozdanog udara ,raka , mozda ce mu secer sa 6 skociti na 20 i to bas radi te inekcije i sta onda. Ovi sto prave inekcije moraju da prihvate odgovornost od nuspojava jer one su najbitnije u cjeloj ovoj prici.. Mada ljudi koji budu imali ozbiljne nuspojave njima ce ovi lopovi reci da to nije od inekcije naci ce oni vec neki izgovor. Cito sam u novinam da Bi proglasio pandemiju smrtnost bi trebala da bude 20 posto a ovde jje smrtnost 0.2 posto pa onda o cemu mi ovde pricamo. Znaci ovo je cista prevara kao i ovo testiranje sa vise ciklusa i onda povecavas broj pozitivnih da bi mogao siriti strah i paniku. Samo da kazem da 90 posto love za pravljenje vakcine dolazi iz privatnih cepova to znaci da je u pitanju samo interes i profit i da to nema veze sa ljecenjem ljudi. Te njihove vakcine se nalaze na dionica na kojima ce zaraditi milijarde evra i zato se i ovi domaci lopovi toliko bore za vakcinaciju.

petar
Gost
petar
1 mjesec prije
Reply to  Kihot

Još se i previte pametni, a ne znate ništa. Ima puno videa gdje med.sestre i doktori SNIMAJU PRAZNE BOLNICE, pa im se odmah zaprijeti otkazom i tako…

kvazimodo
Gost
kvazimodo
1 mjesec prije
Reply to  Kihot

Logika? Korupcija počev od WHO-a pa na dolje, velike premije farmaceutskih kuća (čitaj farmako mafija)…….ukratko novac i prividna moć bijelih kuta. Samo upotrijebi mozak i vidjet češ da ovo sve nema niti jednu dodornu točku sa medicinom i zdravim razumom. Da na žalost svi lažu !!!

Tvrtko
Gost
Tvrtko
1 mjesec prije
Reply to  kvazimodo

Novac i ucjena vlasti, recimo ja sam u vlasti, na moćnom mjestu, dobijem svoju pinku da proguram mjere za pandemiju, tko se od doktora neće pridržavati izgubiti će licencu za rad, šta on tu može, žaliti se, kome? nekom ministru, meni ? ajde ljudi ko da ste od jučer.
Sve je korupcija, rak rana svakog društva.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije
Reply to  Kihot

Logiku moze koristiti samo onaj tko ima sposobnost samostalnog rasuđivanja. Nekima se moze i crtati, ali ne mogu naci logiku. Evo primjera. Samo kratko sam pogledao otvaranje igara u Londonu. Kratko zato jer mi se to ucinilo kao nekakvo ritualno slavljenje Bafometa pa me nije zanimalo. Poslije sam naisao na jednu analizu koja ukazuje da su na tom eventu pokazali covid događaje. Pacijente u krevetima, a oko njih plesu medicinske sestre. Kreveti su bili zasticeni nekim najlonima kao u slucaju zaraze. U drugoj sceni sestre plesu oko pacijenata koji su dijeca. U jednom trenutku medicinske sestre smijenjuju policajke u uniformama i plesu oko njih. Samo su nedostajale scene pcr testiranja. Evo sad vi uporabite svoju Logiku i nama pojasnite sto to predstavlja. Jos bolje u svijetlu izrecenog pogledajte video otvaranja igara pa nam objasnite svoju Logiku. Sto ste vi vidjeli?

Tvrtko
Gost
Tvrtko
1 mjesec prije
Reply to  Kihot

Logika je brlo jednsotavna, reci koliko ti platim da vičeš ide korona bježte ljudi ! 5000 eura mjesečno, ako imaš dobre rezultate koji će te poslušati, jel ti dosta ?

rimtu
Gost
rimtu
1 mjesec prije
Reply to  Kihot

Ne lažu svi, neki su samo debili ispranog mozga, a neki lažu jer ih je strah reperkusija.
Edit: sada imam “Awaiting for approval” i na postove bez linkova.
Što se to događa?

ZAGREPCANKA
Gost
ZAGREPCANKA
1 mjesec prije
Reply to  Kihot

AMERICA’S FRONTLINE DOCTORS ADDRESS COVID-19 MISINFORMATION
WITH SCOTUS PRESS CONFERENCE
https://www.bitchute.com/video/PqqvcxdCGJo9/
https://www.bitchute.com/video/hL6cQCoYnbYX/

petar
Gost
petar
1 mjesec prije
Reply to  Kihot

Vama još jutro/morgen izgleda nije svanulo.
dokumentarac.com

eto da se probudite konačno više!

iiiistina
Gost
iiiistina
1 mjesec prije
Reply to  Neuf

evo mali prilog iz istupa ovog svjetskog zviždača:
Hapšenje kabalinog agenta u Japanu promijenit će igru
23.11.2020.
Benjamin Fulford
Iako Sjedinjene Države ostaju blokirane u borbi za vlast, u Japanu se pruža prilika za promjenu igre. U četvrtak, 26. studenog, liječnik Ryuichi Morishita javno će promovirati cjepivo koje mijenja ljudski DNA kako bi izliječilo dokazano nepostojeći virus “Covid 19″. Morishita podnosi izvještaj višem agentu kazarske mafije i bivšem zaposleniku Goldman Sachsa Davidu Atkinsonu. Čini se da Atkinson misli da vodi Japan u ime svojih gospodara Rockefellera i Rothschilda.
………..u Združenom načelniku stožera koji može provjeriti činjenice i potvrditi da je doista u tijeku pokušaj genocida i da će uhićenje Morishite pomoći pronaći vođe ove genocidne zavjere. Nakon njegovog uhićenja, naravno, bit će potrebna istinska pravna istraga utemeljena na činjenicama.Sve su to dokazive informacije. Putovanje u bilo koju pravu bolnicu otkrit će da je koronavirus golema prijevara. Za one koji to još uvijek ne shvaćaju, ovdje možete vidjeti dr. Mikea Yeadona, bivšeg glavnog znanstvenog savjetnika za Pfizer, koji priznaje da „mi temeljimo vladinu politiku, ekonomsku politiku, politiku građanskih sloboda, u smislu ograničavanja ljudi na šest ljudi na sastanku … sve temeljeno na, što može biti, potpuno lažnim podacima o ovom koronavirusu. ”
Za dodatnu potvrdu poslušajte vrhunskog patologa dr. Rogera Hodkinsona kako vladinim dužnosnicima u Alberti u Kanadi objašnjava stvarnost u sjajnom petominutnom sažetku  zašto ne bismo trebali biti testirani ili cijepljeni i kako je cijela stvar prevara.
Govoreći o Francuskoj, bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy sada se suočava s javnim suđenjem vezanim za razne zločine. Bio je jedan od izvornih zavjerenika nacističkog puča 9/11. Također je vodio Francusku od 2007. do 2012. godine i zna gdje je puno tijela pokopano. Sarkozy je također bio duboko uključen u međunarodni posao s narkoticima.
…….Međutim, kao znak da bitka nije gotova, Ekonomski forum u Davosu, ljudi koji stoje iza Fukushime itd. pokušavaju prikupiti sredstva namijenjena spašavanju planeta, dok se pretvaraju da su se lijepo izrazili rekavši:
„Moramo izgraditi potpuno nove temelje za naše ekonomske i socijalne sustave … Umjesto da koristimo te fondove, kao i ulaganja privatnih subjekata i mirovinskih fondova, kako bismo popunili pukotine u starom sustavu, trebali bismo ih koristiti za stvaranje novog koje je otpornije, pravednije i dugoročno održivo.”
Zvuči dobro dok ne shvatite da oni također pozivaju na korištenje ” COVID-19 krize” da reklamiraju “dijagnostiku, terapije i moguća cjepiva; uspostave ispitne centre; stvore mehanizme za pronalaženje infekcija i dostave telemedicinu.” Budući da je COVID izmišljen, čini se da je to opravdanje za hi-tech totalitarizam.
U zaključku ovog tjedna ne smijemo izgubiti iz vida ono što nas čini ljudima i zapamtite da su mnogo važniji ciljevi živjeti dug, zdrav život i pretvoriti ovaj planet u raj za sva živa bića. Vidimo pozitivan razvoj koji ispituje kako prirodni procesi mogu izliječiti bolest i preokrenuti biološko starenje kod ljudi.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije
Reply to  iiiistina

Plusić i lijepi pozdrav ovoj dvojici (trenutno) sto su dali minuse. Tako bih volio od njih cuti što u iznesenom vrijedi minusa. Bijase i Branko kockica, a ovo su mozda Jozo i Pero minusići.

iiiistina
Gost
iiiistina
1 mjesec prije
Reply to  Pera Detlic

davatelj ovih info nije baš bilo tko-ubrajam ga u objavu:
Na Zemlju je inkarnirano preko 2 miliona naprednih duša da VAM pomognu u ovoj transformaciji……. i eto unatoč razotkrivanju toga zla je još žiiiv……i sam kaže da je bio mamljen u te redove ali kad je pozvan od nekih i mu pokazano što to oni rade se odlučio biti prokazivač i borac za istinu i slobodu čovječanstva…….
ja se uopće ne zamaram ni tko daje minuse ni zašto-to je stanje svijesti

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije
Reply to  Pera Detlic

Evo ja cu ti pokusati objasnit. Gospon iiistina nas uglavnom u komentarima uvjerava kako ce Qanon odradit sve umjesto nas i neka se samo opustimo.
Naravno svako od nas bi zelio da je to istina i da ne riskiramo nase glave na ulicama, medutim nije i to je jako opasno jer ljudi nece nikad ustati za svoju slobodu vec ce vjecno nesto ili nekog cekati.
Uz to pise kako postoje gradovi pod zemljom u kojoj zive ljudi u crnom, zatim kako je telepata, kako cuje vlastitim usima razgovor medu astronautima i baze i sl.

iiiistina
Gost
iiiistina
1 mjesec prije
Reply to  Pera Detlic

netom leti vijest da je u subotu Biden ozljedio stopalo i da trebaortopedsku sigurnosnu čizmu…….suzdržat ću se reči što je to-što to znači…objavu sam kopirao i na potezu je admin.

pera lozac
Gost
pera lozac
1 mjesec prije
Reply to  Pera Detlic

Procitao sam podosta Fulfordovih clanaka i SVE JEDAN je cista naucna fantastika.
Verujem, sta vise ubedjen sam u postojanje “malih zelenih” nema teorije da smo jedini i da postoji zivot samo na nasoj planeti ali verovati Fulfordu i njegovim bajkama je isto kao verovati da su dva aviona strusila tri nebodera i da je Sadam napadnut radi oruzja za masovno unistavanje (koje nikad nije nadjeno).

iiiistina
Gost
iiiistina
1 mjesec prije
Reply to  pera lozac

uzmi konkretno njegovu objavu i dali je pogodio najavu ali sada recimo u zadnjih 3-4mj-dakle kad repliciraš priloži argument….ajde da se napreduje i uči od komentatora …..Istražuj
npr. Sarkozi-forum Davos-vijest o RNA postupku-hi-tech totalitarizam(kina).

pera lozac
Gost
pera lozac
1 mjesec prije
Reply to  iiiistina

Prestao sam citati bilo koju njegovu najavu, objavu, clanak itd. onog trenutka kada sam procitao o “udruzenju belog zmaja” koje uvodi pravdu i hapsi i ubija bas te koje si ti naveo da su ubijeni i zamenjeni dvojnicima.
U prevodu PRE DESET GODINA.
Ickeu se moze puno toga poverovat, Fulfordu skoro nista.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije
Reply to  iiiistina

Jos samo da nam objasnis zasto su umjesto osudenih Clintonovih, Gatesovih, Merkel, Tom Hanksa ubaceni njihovi dvojnici, nitko sretniji od nas?

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije

Mozete mi 1000 minusa lupiti i govoriti mi da ostavim iiiiistinu na miru ali NECU dokle god nam se djeca guse pod maskama a on pise kako je sve vec zavrseno, svi Kabalisti i njihove sluge osudeni i pogubljeni u tajnosti!

RENEW
Gost
RENEW
1 mjesec prije

Maske in distanca sta namenjeni dehumanizaciji, ker rabijo ogromno količino breivikov. Zakaj jih rabijo? Za napad na civilne cilje v Rusiji in na Kitajskem.
Ne gre se za solidarnost, ker na ta način nihče ne bi mogel ustvariti solidarnosti med ljudmi. Toliko pa že razumem delovanje človeških možganov in človeške družbe. Gre se samo za ustvarjanje psihopatov, ker rabijo ljudi, ki bodo brez težav klali nedolžne ruske in kitajske otroke. To je njihov cilj.
Hellstorm je lep dokumentarni film, ki mi je odprl oči in knjiga Džingiskan je utrdila moje prepričanje, da nočejo skupine občutljivih ljudi tipa Otto Rahn, ki je raje naredil samomor, kot da bi ubijal druge ljudi. Ne teh nočejo, ker če bi jih hoteli jih pa ne bi že leta načrtno sterilizirali že v otroštvu. Prehod med spoloma je samo navadna sterilizacija in načrtno poškodovanje.
Nadaljevanje je jasno in več kot očitno. Nisem slepa, da ne bi videla cilja načrtne dehumanizacije predvsem otrok. Cilj je, da jim vzamejo človečnost, ker človečnost je rešila Otta Rahna, da ni postal vojni zločinec.
Je pa Breivik preje načrtno izvedel samodehumanizacijo s tem, da se je šel osamitev in igranje nasilnih streljačin v virtualnem svetu. To zdaj delajo otroci in to me skrbi, ker otroci bodo kmalu (čez pet do deset let) šli in takrat bodo Kitajke in Rusinje doživele nekaj proti čemur je bila grozna usoda Jazidinj in Bosank otroški vrtec. Otroci zdaj živijo življenje Breivika pred njegovim masakrom. Je vredno? Pokazal bo čas (in upam, da se motim).

RENEW
Gost
RENEW
1 mjesec prije
Reply to  iiiistina

Izraelci imajo kisikovo komoro, da bi se z njo pomladili. Več kot očitno je, da je kup ljudi, ki jih hočejo načrtno postarati.

iiiistina
Gost
iiiistina
1 mjesec prije
Reply to  RENEW

hvala za poročanje in informacije, ki jih poznam, in priporočam, da še malo raziskujete to vprašanje iz zgodovine in si ogledate film Stargate STARGATE vloge: Kurt Russell, James Spader, Jaye Davidson, Viveca Linsford, Alexis Cruz, Mili Avital, Leon Rippy, John Diehl di na koncu omenja to napravo in še več je o njej kot skritem in varovanem ostanku civilizacije pred nami. Lep pozdrav Sloveniji……Bravo 👍

mislim
Gost
mislim
1 mjesec prije
Reply to  Neuf

netreba ništa čitati, javiš se doktoru zbog aktualne bolesti, prošečeš po bolnici i vidiš sve je normalno, čak su sad i bolje organizirani , odma na vratima ti izmjere temperaturu, i pitaju dićeš, ti im kažeš ,oni te upute, sve ide brže i efikasnije, nema lutanja.

autor_itet
Gost
autor_itet
1 mjesec prije
Reply to  Neuf

Bolnice su uvijek bile pune, pa pitanje nije na mjestu👎😊

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije
Reply to  Neuf

Samo nek se sjeti tko je sve dobivao Nobelovu nagradu? Tesla nazalost nije jer nije bio podoban jer je radio za opci boljitak svih. Ako je on nije zasluzio onda nije nitko.

ZAGREPCANKA
Gost
ZAGREPCANKA
1 mjesec prije
Reply to  Neuf

I još jedne uloge koja još nije za javnost. I Arenu čuva vojska! Zašto?

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  ZAGREPCANKA

sto poso demonkratska transparentna uprava nesto ne(bitno) taji od voljenog naroda.. hehe

Moreno
Member
Moreno
1 mjesec prije
Reply to  Neuf

Jutros san čita komentare i od svega san zapazija kako si udrija trolačinu na petu . . . i baš se mislin šta je tim facama ala ti u glavi . . . i je#ate koja si ti čimavica, još si tu . . . 🙂

Suzy
Gost
Suzy
1 mjesec prije

Svaka čast doktore
No,mi smo to procitali na ovom portalu i kod jednom dobili potvrdu sto se krije iza mega projekta Covid 19..i nigdje drugdje u medijima se to nece naci
Od danas smo zatvoreni kao laboratorijski stakori a avio kompanije uključujući i Croatia Airlinesu vec priprema put u Covid putovnice

Tvrtko
Gost
Tvrtko
1 mjesec prije
Reply to  Suzy

Avio kompanijama želim munjevitu propast, bolje da traže test inteligencije prije ulaska u njihove avione. Poštovnom g. paveliću moram zahvaliti jer mu je vratio tračak nade i vjere u naše liječnike i zdravstvo ali taj tanak tračak nade će netragom nestati prvom pojavom Beroša, Capaka, Đikića i ostalih stručnjaka na radiju ili televiziji.

Suzy
Gost
Suzy
1 mjesec prije
Reply to  Tvrtko

Upravo tako…vec danas Ce nas oni skupa sa Djikanom preko svojih Potrkala prosvijetlit o reci kako je ovom dr Corona napala mozak
E Moj Narode sto cekas vise

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 mjesec prije
Reply to  Suzy

Ako se na razini države ne donese zakon o obaveznom cijepljenju nema korona putovnica. Ako država donese takvi zakon, onda je problem gdje je oduvijek i bio, u državljanima takve države.

Suzy
Gost
Suzy
1 mjesec prije
Reply to  Spacevoodoo

Tako je
Svugdje po zemljama narod se doze..na prosvjede..a mi
O Bože tako nam je dobro
Bolje ne moze biti

Suzy
Gost
Suzy
1 mjesec prije
Reply to  Spacevoodoo

Veliki vođa Plenković Ce lako donijeti taj zakon
Bez problema Ce zaobići sve i na kraju kao sto smo vidjeli Ustavni sud Ce ga podrzati
Nema rjesenja bez masovnog odaziva ljudi na gradjanski neposluh
Ali do sad smo vidjeli…nece se to dogoditi

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije
Reply to  Suzy

Konacno shvacate ono sto govorim od pocetka…

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije

Emil nije jos sve gotovo. Linija manjeg otpora je dosta jaka. Međutim ako donesu zakon o obveznom cijepljenju uvodi se brutala u politicki zivot. Mozda nece biti tako bahati da to naprave. Vjerojatno ce se odrzati politika ucjene kao sad s tim pcr testovima. Jos uvijek je ljudima lakse stavit masku i napravit test. Manje zlo. Znaju to i kreatori ovog sranja. I vise od toga.

Smrt fašizmu
Gost
Smrt fašizmu
1 mjesec prije
Reply to  Pera Detlic

Danas su u 24sata objavili za probu, da onom tko se ne cijepi nema izlaza van iz doma i plaća samo u iznosu od 30% plaće

Coca Corona
Gost
Coca Corona
1 mjesec prije
Reply to  Smrt fašizmu

25sati objavili,da 24 lažu,s predumišljajem

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije
Reply to  Pera Detlic

Ako cemo vjerovati komentatoru koji se krije pod nickom iiistina, sve je vec gotovo!!!
Naime on odavno tvrdi da su Gatesovi, Clintonovi, Merkel, 80% Hollywooda uhapseno, osudeno i objeseno u tajnosti.
Tvrdi da ove koje gledamo na tv-u da to nisu oni vec njihovi ubaceni dvojnici.
Eto ja bi prvi otvorio Sampanjac da je to iiiiiiistiiina!
Medutim jedna “sitnica” , covjek uporno ne zeli objasniti zasto nas onda ti dvojnici terorisu vise od orginala?

bumbar
Gost
bumbar
1 mjesec prije
Reply to  Spacevoodoo

RH je potpisnica međunarodne Konvencije o zaštiti ljudskih prava i dostojanstva
ljudskog bića u pogledu primjene biologije i medicine, u kojoj izrijekom stoji:
“Interesi i dobrobit ljudskog bića imaju prednost nad samim interesom društva ili znanosti.”
kao i ovo:
“Postupak koji se odnosi na zdravlje može se provesti samo nakon što je osoba na koju se postupak odnosi informirana o tome i dajući svoj SLOBODAN PRISTANAK na njega. Ovoj osobi prethodno se daju odgovarajuće informacije o svrsi i prirodi postupka kao i o njegovim posljedicama i rizicima.
Ta osoba može povući svoj pristanak slobodno i u bilo koje vrijeme.”

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije
Reply to  bumbar

Narodna kaze: Pisalo je na tarabi s rupom “nesto” pa se jedan našpraljio!

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije
Reply to  Pera Detlic

P.S. Tu povelju mozemo zvati opce normalno međutim sad na scenu stupa novo normalno dijametralno suprotno. Cak se uspostavlja i novo govor. Ludilo kako ti je ime? Mozda covid?

nfvhudenfuvndfrvnd
Gost
nfvhudenfuvndfrvnd
1 mjesec prije
Reply to  bumbar

Problem je potpisana konvencija da se u slućaju “pandemije” uvodi izvanredno stanje u svim državam potpisnicama a glavni stožer uprave za čitavi svijet postaje SZO-SS. U takovom režimu se sprovodi prisilno “cjepljenje” jer sve ostale “civilizacijske stečevine” otpadaju.

2plus2jednako4
Gost
2plus2jednako4
1 mjesec prije

Poštovani, iako je medijska generirana percepcija upravo takva kakvom je i Vi opisujete, nije točno ovo što Vi odgovarate bumbaru koji je naveo ključni pravni temelj za obranu prava na slobodni informirani pristanak.
Bez obzira na sve to što se oko nas događa gdje kojekakvi “stručnjaci” (a tu ne mislim samo na one pravne stručnjake iz “PIPL MAST TRAST AS SUD-a”) obrazlažu zašto mi građani nešto navodno “moramo” raditi.
Dakle, ti deklaratorni “brižnici” su de facto “uznici”, jer oni porobljavaju narod i oduzimaju im ili ograničavaju temeljne slobode ili pak objašnjavaju da nije točno da je nešto vaše ili moje temeljno ljudsko pravo i sloboda. I sve to može proći dok ima onih kojih će mirno pognuti glavu i raditi što im se naredi.
Osobno pozdravljam nove navodno “zakonske” obveze, jer što bude više obveza to će više biti ljudi spremnih na borbu za svoja prava, a i puno više ljudi će se probuditi iz hipnoze koju provode mainstream mediji te Big Tech igrači na internetu i na društvenim mrežama. Te “obveze” će biti i protivne Ustavu i protivne Konvenciji na koju upućuje bumbar. Sasvim je drugo pitanje hoće li ranije spomenuti partijski sud štiti temeljna prava propisana Ustavom ili će štititi političke elite i nametnute politike. Mislim da svi možemo barem naslutiti odgovor.
Bez obzira na sve to te bez obzira na loše stanje i u našem pravosuđu (kojega partijski sud formalno nije dio), bitno je da svaki slobodno misleći građanin za sebe donese odluku i da nastupa kulturno, smireno i argumentirano u obrani svojih prava te da nikada ne poklekne. U tom času novi totalitarizam počinje gubiti svoj glavni temelj, a to je ustrašeni puk koji više vjeruje medijima i političarima nego li sebi samome. To je svaki onaj kojemu npr. premijer kaže da nije gladan i da živi odlično, a on tome povjeruje ili barem ne proturječi iako zna to nije točno!?
Svatko će na kraju sebi “spremiti postelju u koju će leći”, a biti će naravno i širih reperkusija za naše društvo i našu državu, koja je čini se samo deklaratorno naša.

vnirviuertvewruvngre
Gost
vnirviuertvewruvngre
1 mjesec prije
Reply to  2plus2jednako4

Samo sila jača od ove koja nameće kurtonu može ovo zaustaviti a ja takove ne vidim niti postoji, barem na zemlji. Možda sama zemlja pokaže milenijskim osunečenim kurtonđijama da ima netko jači od njih i onog za koga rade. Naravno ako je zemlja zemlja a ne sve matrix.

4e 65 6b 64 6f 2e
Gost
4e 65 6b 64 6f 2e
1 mjesec prije
Reply to  2plus2jednako4

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije

Upravo tako. 2009. sam naletio na taj “protokol o pandemiji” i to procitao sto si naveo. Odmah pomislih tako ce uspostavljati NWO. Tada je cirka 283 zemlje to potpisalo međutim sad se to ne moze pronaci na netu. Steta sto nisam snimio tada. Sjecam se da sam pomislio: pa koja bi to budala potpisala. Nitko samostalan i suveren kako se pokazalo.

pera lozac
Gost
pera lozac
1 mjesec prije
Reply to  Pera Detlic

e jbg pretera ga malo, postoje 192 priznate drzave a 283 potpisale, to mu dodje kao ona sela po americi gde ima 2000 sa pravom glasa a 2500 glasalo za senilnog Dzoa.

4e 65 6b 64 6f 2e
Gost
4e 65 6b 64 6f 2e
1 mjesec prije
Reply to  bumbar

Na žalost u toj Konvenciji ne postoje samo članci 2. i 5., nego postoji i članak 26.

Članak 26

Ograničenja u korištenju prava

1. Neće biti ograničenja u ostvarivanju prava i zaštitnih odredbi sadržanih u ovoj Konvenciji osim onih koja su propisana zakonom i koja su potrebna u demokratskom društvu radi interesa javne sigurnosti, sprečavanje kriminala, radi zaštite javnog zdravlja ili zaštite prava i sloboda drugih.
2. Ograničenja predviđena u prethodnom stavku ne mogu se primjenjivati na članke 11., 13., 14., 16., 17., 19., 20. i 21.

autor_itet
Gost
autor_itet
1 mjesec prije
Reply to  Spacevoodoo

Nitko te nemoze na silu cijepit, zna i Plenki da tako ne ide, jer su i zdrave i bolesne stavili u isti kos, jer u kaosu se svasta progurava, a ima.vec dovoljno koji ce potrcat za cjepivom videci kako su se potrcali testirati, opet agendi puna saka brade😏

mario
Gost
mario
1 mjesec prije
Reply to  autor_itet

Ali ti moze uvjetovati posao

hiber
Gost
hiber
1 mjesec prije
Reply to  mario

ima i bolji način. Dovoljno je da uvjetuju da onaj tko završi u bolnicu i bude kovid pozitivan, a nije cijepljen, mora plaćati bolničke troškove.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije
Reply to  Spacevoodoo

Brutalna istina.

mario
Gost
mario
1 mjesec prije
Reply to  Spacevoodoo

Problem je puno dublji

Neuf
Gost
Neuf
1 mjesec prije
Reply to  Suzy

Interesantno je da su kinezi uzgojili i pustili nekoliko sojeva virusa iz Wuhana,koje upoće nisu proučavali, što govori da je u pitanju biološko oružje za masovno uništenje.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije
Reply to  Neuf

Vecina populacije s jos uvijek dostatnim imunitetom pomrsilo im racune. Planirani rezultati izostali pa se drukaju psyop metode. Dok se zlotvori ne sprijece u svom igranju nema boljitka. Na nesrecu zaigrace se oni preko granice svakog razuma i to ce im ujedno biti kraj. U najgorem slucaju svijet ce se podijeliti na slobodne i neslobodne tj. robove.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 mjesec prije

Prvi puta čujem za ovog čovjeka. I to me istovremeno ohrabruje i ljuti. Ohrabruje zato jer vidim da ipak ima više nego što sam mislio ljudi iz tzv. “struke” koji imaju ljudskog i profesionalnog poštenja i dostojanstva. A ljuti me upravo to što za njega nisam znao. Pitam se koliko ima još takvih ljudi za koje zbog medijske blokade nismo čuli.

Jer to je i smisao medijske blokade i cenzure. Da steknemo dojam kako smo u svojim mišljenjima usamljeni i stoga je svaki otpor uzaludan. Ali svaki dan unatoč svemu pojavi se poneki pošten i odgovoran stručnjak koji tu medijsku blokadu uspije probiti i mi vidimo da ipak u našim razmišljanjima i strhovima nismo sami.

Ono što nama treba je umrežavanje i organiziranje svih takvih ljudi. I zajednički nastup u kojem svatko prema svojim kompetencijama i mogućnostima treba dati svoj doprinos nastojanjima da se ovaj teror i ovaj napad na čovječanstvo okonča.

oddball
Gost
oddball
1 mjesec prije
Reply to  Stara kuka

Nisi ni čuo za moga susjeda Peru (osoba je stvarna, ime je samo ilustracija), on nije stručnjak, ali me je prije mjesec dana uvjeravao da covid ne postoji, da je sve to laž i da on ne poznaje niti jednu osobu koja je imala covid, u međuvremenu su dva naša zajednička susjeda umrla od ili sa covidom, da sada ne ulazim u to, naravno Pero se i dalje drži svoje teorije, …
da poentiram na kraju, ovaj nedvojbeni stručnjak gore je koliko vidim protiv strožim epidemioloških mjera, ne vidi smisao u maskama, ne vidi smisao u cjepivu, ok, jedino ne razumijem kako on to vidi rješenje problema, ako postoji bolje rješenje ja sam za, ali ako je rješenje ignorirarnje problema i relativizacija brojave umrlih, onda je to neodgovorno i nehumano,…

Čardak
Gost
Čardak
1 mjesec prije
Reply to  oddball

A odakle ti brojevi uopće? Tko ih provjerava, po kojim kriterijima?
Doslovno mogu bilo kakav broj napisati koji im odgovara za guranje trenutačne agende i mi bi sad tome trebali slijepo vjerovati…
I ovo što kaže prof. Pavelić, a već se o tome mnogo govorilo… koliko je ciklusa PCR test imao kod tih pozitivnih uzoraka?
Kakvi je to pandemija kad “asimptomatski oboljeli” čine 95% svih oboljelih. Rekao bih, to je pandemija u kojoj 95% “oboljelih” uopće nisu oboljeli…

oddball
Gost
oddball
1 mjesec prije
Reply to  Čardak

brojevi su službeni, tj. broj dnevno potvrđenih pozitivnih slučaja, ne znam koliko su te brojke realne ali su nam jedine dostupne, naravno metoda PCR-a nije savršena u ovim okolnostima, ima određeni broj lažno pozitivnih i lažno negativnih ali mislim da ti brojevi nisu presudni, veći je problem plafon koliko se u RH dnevno može testirati to je nešto iznad 10000 tako da smo već sada na nekih 50% pozitivnih u ukupnom broju testiranu što implicira ogromnu raširenost virusa u populaciji, broj od pedesetak umrlih dnevno to također implicira, sada dolazimo do ovih tvojih 95%, 90-95% su ili asimptomatski (krivi je podatak da ima 95% asimptomatskih, udio je daleko manji, ali i tu leži opasnost jer bolest koja ima tridesetak posto asimptomatskih slučajeva se jako teško kontrolira kao što vidimo iz priloženog slučaja)ili sa blagim do srednje teškim simptomima, dakle 5-10% razvije teške simptome koje trebaju hospitalizaciju, ako je ukupna zaraženost vrlo velika u populaciju tih 5-10% je jako puno u realnim brojevima osobito za naš zdravstveni sustav i tu leži najveći problem,… e sad tko konta tko ne konta

shumadinac
Gost
shumadinac
1 mjesec prije
Reply to  oddball

Kada sam davno nagoveštavao veliku verovatnoću biološkog rata nisam mogao ni da zamislim ovakvu perfidnost – da kreiraju virus male smrtnosti ali koji će da u kratkom roku (u poslednje vreme jer su vremenski uslovi sada pogodni) napune i prepune bolničke kapacitete i koji može lako da izazove raspad zdravstvenog sistema.

Nisam mogao ni da zamislim u kolikoj meri će uspeti u aktiviranju interneta u korist svoje agende.

Pretpostavljao sam i pisao da je sasvim moguće da je neko ne previše bogat u stanju da napravi biološko oružje i da ga iskoristi ali nisam ni sanjao da će to uraditi na ovakvom nivou organizacije…

Slonica
Gost
Slonica
1 mjesec prije
Reply to  shumadinac

Ne treba sve zasluge za uspjeh pripisivati samom organizatoru ,bez velikog doprinosa dobrovoljaca.
Drugi dio zagarantiranog uspjeha su oni koji se ne pitaju i odmah ih se vodi na bolničko liječenje( starački domovi koji čine dobru brojku)
Tako da su preduvjeti i predispozicije za uspjeh skoro pa sigurne,a show must go on.

shumadinac
Gost
shumadinac
1 mjesec prije
Reply to  Slonica

Može da se gleda tako ali koga polusenilan ili senilan sedamdesetogodišnjak da pita – državu? Bolnicu? Možda zna više od doktora?

Zna se ko je odgovoran u ovakvim situacija i ko donosi odluke – pitanje koje treba da se postavi je zašto neko drugi donosi te odluke?

nfvhudenfuvndfrvnd
Gost
nfvhudenfuvndfrvnd
1 mjesec prije
Reply to  shumadinac

Veliš nisi mogao da zamisliš koliko će uspjeti u aktiviranju interneta u svezi ove psihotronske operacije. A kad sam ovdje tebi tipkao da mogu uz pomoć svega što imaju o nama, pohranjenom na serverima, bukvalno nas oživjeti ko avatare gdje bi “živjeli” a umjesto crvenih i bijelih krvnih zrnaca “venama” bi nam kolale nule i jedinice si se podsmijavao. Pripremi se za “cjepivo” pa češ uskoro postati borg a mislit da si još svoj.

shumadinac
Gost
shumadinac
1 mjesec prije

Ne Subaru, teorija ti je genijalna – apsolutno nedokaziva pa zato i neoboriva kojom se sve može objasniti. Bilo u zbilji ili u mašti.

nfvhudenfuvndfrvnd
Gost
nfvhudenfuvndfrvnd
1 mjesec prije
Reply to  shumadinac

Za razliku od tebe ja priznam kad fulam a ti to nisi u stanju, živi i dalje skorašnji borže.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije
Reply to  shumadinac

Sumi volio bih da si u pravu ali nisi. Imas dosta materijala na netu. Trazi Darpa transmiter & receiver za slanje i primanje dnk koda putem neta. Trazi novi foto enzim zvucnog imena Luciferijaza. Casper metoda za presijecanje dnk lanca ( nano skaricama se jedna bakterija brani od virusa pa su joj “maznuli” metodu obrane). Nisam jos skuzio zasto im sluzi tehnologija Morgelonsa jer to skrivaju ko zmija noge. Uglavnom prouci i ako ti bude izgledalo kao nightmare sc-fi (kao i meni), ali realno je. Tu je i tvrtka DWave sa quantnim kompicima. Intetesantno je da je glavni badža iz te firme izjavio kako ti kompjuteri da bi rijesili neke specifcne probleme pristupaju paralelnoj stvarnosti i da im obicni superkompjuteri nisu ni do koljena. Samo jedan taj server moze podrzavat 7,5 milijardi avatara. To je izjavljeno negdje 2009. godine. Materijala imas dosta i realna je tehnologija. Mogla bi biti uporabljena za boljitak, ali nazalost posluzit ce za uspostavu apsolutnog robovlasnistva. P.S. Sad imaju i nas dnk za spremanje enormne kolicine podataka. Mislim da je Microsoft nedavno od nekog kupio 100000 dnk ovojnica.

hfbdvcersfvberfvewrf
Gost
hfbdvcersfvberfvewrf
1 mjesec prije
Reply to  Pera Detlic

Ovo što sam pisao gore Šumadiji za avatare bilo je prije nego sam gledao ovo što ti pišeš, onda mi je bilo drago jer sam pogodio a oni mi se smijali.

shumadinac
Gost
shumadinac
1 mjesec prije
Reply to  Pera Detlic

Ne znam Pero zašto svi gube iz vida krajnje bitnu stvar: kada je nešto zaista važno onda je to tajna koju se potrude da sačuvaju a ne da se priča nadugačko i naširoko – zar ne?
Pogledaj moju teoriju na onom videu o MMR vakcinama – ono o autizmu. Vrlo logično a NIKO o tome ne priča…

mario
Gost
mario
1 mjesec prije
Reply to  shumadinac

Bolnička popunjenost je na nivou sezonske gripe

Anonimno
Gost
Anonimno
1 mjesec prije
Reply to  shumadinac

Tako je, pisali ste o bioter., mnogi su kontrirali.
Odlicna pitanja postavljate Shumadinac, zadrzavajuci neki objektivni pogled na obje strane i cijelu situaciju.

Anonimno
Gost
Anonimno
1 mjesec prije
Reply to  Anonimno

Dodajem jer ne mogu modificirat.
Ne vjerujem u cipiranje. Ali takodjer ne vjerujem da se tamo neka elita brine za mne..mo’s si mislit brinu o mom zdravlju.. da se brine za mene dali bi mi posteno placen posao i mogucnosti za lagodan zivot. Ne samo meni naravno..

stefano
Gost
stefano
1 mjesec prije
Reply to  oddball

oddbal pozdravi susjeda Peru i reci mu da je pronicljiv ćovjek i preporući mu portal logično na čitanje. Prošli tjedan koligi sa posla moga brata ocu pozlilo.Pozvao hitnu a ovi pitaju koliko ima godina pa kada su ćuli 79 naravno neće doći. Za pola sata umro , sahranili ga uz sve probleme i došlo otpusno pismo da je umro od covid 19 tj ušao ucapakovu statistiku

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije
Reply to  stefano

To moze tako zato sto kod nas ne postoji ne samo nezavisni labos nego niti jedna suverena i nezavisna institucija.

4e 65 6b 64 6f 2e
Gost
4e 65 6b 64 6f 2e
1 mjesec prije
Reply to  oddball

Lažu o pouzdanosti testova i obmanjuju ljude o opasnosti “asimptomatskih” slučajeva.

Prvo nabijaju brojeve pozitivnih, čime se preuveličala broj “zaraženih” i “asimptomatski zaraženih”. A nakon toga šire paniku bez da imaju čvrste dokaze o prenošenju virusa sa “asimptomatske” osobe na zdravu.

Od 14.05. do 01.06. u Wuhanu su zabilježili 300 “asimptomatskih” slučajeva i nijedan od 1.174 bliskih kontakata nije bio pozitivan. Studija objavljena u Nature:

https://www.nature.com/articles/s41467-020-19802-w

pera lozac
Gost
pera lozac
1 mjesec prije

Asimtomatski znaci bez simptoma, sto ce reci ZDRAV ali eto gamad uz pomoc PRC testova i novogovora pretvorise ZDRAVE u “zarazene”.

Coca Corona
Gost
Coca Corona
1 mjesec prije
Reply to  oddball

Službeni?rade u čijoj službi?!?!

Ico
Gost
Ico
1 mjesec prije
Reply to  Čardak

Neznam nikog da je umro u svojoj kuci od korone svi koji su umrli bili su Umrli u bolnici. Neznam dali su umrli od virusa ili neceg drugog.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 mjesec prije
Reply to  oddball

Noitko nije umro od korone jer je odmah nakon prvog smrtnog slučaja u Hrvatskoj umrlom napravljena obdukcija koja je pokazala kako smrt nije nastupila zbog korone da bi nakon toga obdukcija bila ponovljena s rezultatom kako je čovjek umro od korone. Odmah poslije toga obdukcije su zabranjene za umrle koji su imali koronu i koronom kao razlog smrti. Da se ne rade obdukcije je preporučila i SZO, a njena preporuka je vladama i stožerima zapovijed.

To je dovoljan dokaz kako smrt od korone ne postoji.

Također još jedna stvar, svakome tko mi kaže kako on poznaje nekog koronaša i kako se napatio od korone kažem okay, bi li ti to meni pričao da je to bio neki drugi virus ili bakterija ili neka treća bolest i svaki put bi dobio odgovor da nebi.

Pa tko bi normalan odnosno neizmanipuliran nekom drugom govorio kako otac muža susjedove prijateljice ima temperaturu i užasno se osjeća i kaže kako nije mogao ni zamisliti koji užas on proživljava 🙃🙃🙃

oddball
Gost
oddball
1 mjesec prije
Reply to  Spacevoodoo

ne želim imenovati KBC u Rh (raspitajte se ako želite), ali istinita priča, kroz ventilaciiju se probio covid sa plućnog odjela (masa ljudi koji tamo leže imaju upale pluća izazvane covidom) na odjel hemodijalize gdje se liječe ljudi sa lekumijoj , limfomima i sl. iz cijele regije, dakle umrlo je praktično pola odjela između ostalim i nekoliko mladih ljudi u ranim tridesetim, čuj, limfom je teška bolest, ali može se izliječiti, ti ljudi su mogli živjeti još 5-6, 10 ili 20 godina, neki dan čujem priče, eto kovidaži lažu, to su ljudi umrli od raka, slučajno su bili i covid pozitivni, to me osobno jako žalosti jer je nije ljudski, umrli su jer nemaju imunološki sustav, mogla ih je pokositi i gripa, ali nije, presudio im je covid jer je toliko trebutnbo raširen da nigdje nisi siguran, čak niti na strogo čuvanom KBC odjelu, to je istina i o tome treba pričati,….

shumadinac
Gost
shumadinac
1 mjesec prije
Reply to  oddball

Ako je to tačno onda se postavlja drugo pitanje:
Mnogi insistiraju na praktično istim efektima korone i običnog gripa – kako je moguće da se predhodnih godina nije slično desilo sa istim posledicama na istom mestu od običnog gripa?

Ja ne tvrdim da sve znam, pokazuje se da ni najstručniji ne daju precizne odgovore – ja postavljam pitanja koja mnogi ne žele ni da čuju.

oddball
Gost
oddball
1 mjesec prije
Reply to  shumadinac

zamisli nas 20 u zatvorenom prostoru, jedan ima gripu, koliko će se nakon 2-3 sata zaraziti? možda još 4-5, teške simptome će imati 1 ili ni jedan, zašto? gripu smo svi preboljeli u ovoj ili onoj varijanti, nakakav imunitet postoji i nije moguća pandemija velikih razmjera, plus, ne postoji asimptomatskia gripa, e sad zamisli istu ekipu gdje je jedan zarašen covidom, nakon 2-3 sata je dobra prilika da će se svi zaraziti jer je ovo novi virus u populaciji i ne postoji imunitet, od nas dvadeset 5-6 će imati teži oblik, moguće da netko i umre od posljedica, pojednostavljeno je, ali ovo je bit razlike (ne ulazim sada u biološke razlike građe virusa tupa influenca i corona tip virusa)m plus neki od ovih 20 neće imati smptme te će danima širiti virus okolo,…

Tvrtko
Gost
Tvrtko
1 mjesec prije
Reply to  oddball

Uvjek je za nekoga novi virus, u čemu je problem? Pa i gripa je za mnoge bila novi virus, pomrlo xxx tisuća, miliona ljudi i nagodinu nitko. U čemu je sad problem ?

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije
Reply to  Tvrtko

Nije problem, ali se umjetno pumpa. Izvode se psyop i dize panika putem propagandne masinerije i vojske placenika i poslusnika. U novo normalnom zarazen nije bolestan, ali ga teta Alemka tretira kao tetoristu u shoping centru. Prije je bilo ako si zarazen onda si i bio bolestan i sam si znao da si bolestan. Sad ti oni moraju reci da si bolestan iako ti nije nista. Jedino sto sigurno radi je da se s “zarazenim” mozes rukovati manje od tri minute i nista ti nece biti. Dokazali Nole i Plenky.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije
Reply to  oddball

Rađen je pokus i taj jedan asimptomatski je stavljen među njih 465 i nitko se nije zarazio niti imao simptome. Zanimljivo zar ne? Neki dan sam ponovno vrtio da to nađem, ali nema! Popapala maca tu informaciju.

Ico
Gost
Ico
1 mjesec prije
Reply to  shumadinac

Kažeš mnogi ne žele ni da čuju takva pitanja ? To je zato što su mnogi unaprijed stvorili svoj stav o Coroni i taj stav ne žele dovoditi u pitanje. Prihvaćaju samo činjenice i pitanja koja idu u prilog njihovom stavu. I to rade i jedni i drugi … i oni koji negiraju Coronu i oni koji prihvaćaju da postoji. Uistinu je teško u toj poplavi kontradiktornih informacija razumjeti šta se tu događa. Bilo bi najbolje da glavnu riječ vodi znanost, ali i struka je tu podjeljena. Ja nekako najviše vjerujem iskustvima iz prve ruke, nekolicini prijatelja i poznanika koji su preboljeli bolest i koji su mi pričali što su sve prolazili.

bumbar
Gost
bumbar
1 mjesec prije
Reply to  Ico

Jeste li pitali i one s “običnom” gripom prošle godine?

Tvrtko
Gost
Tvrtko
1 mjesec prije
Reply to  bumbar

Oni koji su prošle godine preboljeli običnu grupu gledaju i slušaju sad ove trendy Covid bolesnike i ne vjeruju što čuju.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije
Reply to  Tvrtko

Svi celebriti i oboljeli predsjednici ozdravili za 3 dana.

shumadinac
Gost
shumadinac
1 mjesec prije
Reply to  Ico

Potpuno se slažem, sada se ne pita struka nego politika što je katastrofa.

Ako izgleda da sam se svrstao uz jednu stranu to nije tako – podjednako kritikujem sve pogrešne stavove ali ova “druga strana” ovde više ne postoji, “sabijena u zemljicu crnu” ali ne argumentima. Kako i ne bi kad je sam portal od početka odabrao stranu…

mario
Gost
mario
1 mjesec prije
Reply to  shumadinac

Nisi ti odabrao nego tvoja duša

CAN
Gost
CAN
1 mjesec prije
Reply to  shumadinac

Shumi ,a ostatak 99posto medija nije odabrao stranu!?

mario
Gost
mario
1 mjesec prije
Reply to  Ico

Pa struka je i dovela do ovog

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije
Reply to  Ico

Mili nitko ne negira koronu nego samo njene posljedice. Reci sto hoces, ali nije takav bauk kako su to predviđali na eventu 201.

Anonimno
Gost
Anonimno
1 mjesec prije
Reply to  Ico

Tako je. I ovdje isto ako postavis pitanje ili izrazis nesto razlicito misljenje odmah si vakser i sl.

Coca Corona
Gost
Coca Corona
1 mjesec prije
Reply to  Ico

I ja isto…javim ti kad bude nešto…zaozbilj…
Tamo negdje možda u 1.2.m’esecu…
Dik se ove nove super bakterije dovoljno namnože,pa navalena sterilizirano dezinficiranu ljudskost…a ovaj virus nije ispao slučajno iz džepa nekome…tako da …
..””struka”” predviđa sunčev virus dogodine…svi pod zemlju do daljnjeg…

Tvrtko
Gost
Tvrtko
1 mjesec prije
Reply to  shumadinac

Kako nije, desilo se i dešavale su se vrlo brojne smrti, samo nisu bile uzrokovane COVID već MRSA, o tome svi šute, jel da?

hiber
Gost
hiber
1 mjesec prije
Reply to  shumadinac

Korona nije grip, to je svjesna manipulacija. Porodica rnk virusa gripa i korone se razlikuju kao mačke i psi. Ne mogu se križati.

shumadinac
Gost
shumadinac
1 mjesec prije
Reply to  hiber

Mislim da to niko i ne kaže, govori se o sličnom delovanju i efektima.

hiber
Gost
hiber
1 mjesec prije
Reply to  shumadinac

Ne efekti su potpuno dtugačiji. Gripa udara u glavu, odmah ide u krv i organizam i odmah slijedi reakcija antitjela. Korona, ide uokolo, kroz nos i grlo. Potpuno različiti evolucijski putovi. Potpuno drugaciji način širenja.

mario
Gost
mario
1 mjesec prije
Reply to  hiber

Bilo i to na dnevniku

mario
Gost
mario
1 mjesec prije
Reply to  shumadinac

Imaš pravo tako je rečeno na dnevniku, samo tako nastavi

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije
Reply to  shumadinac

Pitanje je logicno i ne znam cemu toliki minusi. Istina je također da su prije cirka dvije godine doktori posli zajebavat s gripom i to obicnom. Mater je trebala okulistu i nisu primali dok ne prođe sezona gripe. Krmaca je nije htijela niti narucit. Javite se za 3 mjeseca i klap slusalica. Imam dojam da im ovo s koronom izuzetno pase. Radi se s najvise trecinom kapaciteta, a glumi se narodne heroje. Pada se s nogu. Mogu mislit sigurno dosla nova generacija mladih sestara pa se sad udarnicki radi. Telefonske dijagnoze. Bolje kupit umjetnu inteligenciju pa postavit nego takvima davat placu. Naravno na telefone se ne javljaju. Dignu slusalicu pa pjevaj. Odgovor na zadnje pitanje: nije bilo obavezne covid procedure. To je razlika. Preagresivna terapija i sve trpaju u isti kos. Uglavnom.

Coca Corona
Gost
Coca Corona
1 mjesec prije
Reply to  shumadinac

“kako je moguće da se predhodnih godina nije slično desilo sa istim posledicama na istom mestu od običnog gripa?…”

Ko zna..
Nismo bili informirani?
Sabotiranje zdravorazuma?
….

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 mjesec prije
Reply to  oddball

Ja tebi to vjerujem, sustavi za ventilaciju i klimatizaciju su vrlo opasni za prenošenje svih virusa, a ne samo korone. Lani u ovo doba prijatelj mi je imao tešku upalu pluća, pola litre vode su mu ispumpali iz pluća, nije mogao govoriti, stvarno ozbiljno stanje, bio sam mu u posjet i upravo taj dan je na tom odjelu od upale pluća umro muškarac od oko 40 godina. To je bilo lani. Danas bi to bila korona.
Ja svake godine dobijem virozu u prvom mjesecu, dva – tri dana temperature i još dan – dva doma i to je to, evo u ovoj godini korone ništa, nisam imao virozu, a imao sam je u isto vrijeme 20 puta u zadnjih 25 godina. E sad ako dobijem virozu početkom slijedeće godine to će se zvati korona, ne sumbjam kako će i PCR test biti pozitivan.
Ono što želim reći je to kako se ljudi razbolijevaju i umiru, a sad se s koronom podiže pritisak na ljude sa svih strana. Mi smo u ratu, a neprijatelj je nevidljiv, ali nije svima nepoznat. Meni je poznat, a to su psihopati na vrhu piramide globalne moći. Stvar je u svijesti odnosno slobodnoj volji za koju se danas vodi žestoka borba. Traži se naš pristanak, pa svaku večer na HRT čuješ, sve ovisi o vama, u prijevodu ako pristanete na našu priču prestati će presing. Tko to ne shvaća nema mu pomoći.

nfvhudenfuvndfrvnd
Gost
nfvhudenfuvndfrvnd
1 mjesec prije
Reply to  Spacevoodoo

Pristanak su dobili tako što su strahom blokirali i onaj jedan posto zdravog razuma kod resursa. Sredstva prenošenja zaraze straha poput tv-a i radia su stvorila u resursa program da se mora “cjepiti” i tu je završena prića. Operacija uspješno izvedena čeka se točka na “i” u vidu beskonačnog cjepljenja i pretvaranja ljudi u borgove a košnica, to jest ona kocka, će biti zemaljska kruglja.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije

Sretnicima koji prezive barem nece biti dosadno. Vidjet ce kako su psihopate mastovite u ukidanju i osnovnog dohotka. Bit ce puno igara, ali bas nece biti puno kruha za gojime.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije
Reply to  oddball

Tako teske bolesnike obicna promaja moze da ubije.
Ukljuci mozak!

Coca Corona
Gost
Coca Corona
1 mjesec prije
Reply to  oddball

Čuj prijenos bakterija u bolnici kroz cijevi,Tom Cruise igra glavnu žensku ulogu?

marijan zavalić
Gost
marijan zavalić
1 mjesec prije
Reply to  Spacevoodoo

Znam osobu koja je bila na obdukcij,ta osoba je umrla od raka.

Slonica
Gost
Slonica
1 mjesec prije
Reply to  oddball

Postoji za svaku državu točni podaci o umrlima.
Tako je u Hr ukupna brojka umrlih od siječnja do listopada manja u 2020 u odnosu na 2019.
Naravno da se ne umire identično po mjesecima ali konačni broj je čak manji.Lako provjerljivo na službenim stranicama.

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
1 mjesec prije
Reply to  Slonica

u zimskim mjesecima općenito je nešto veća smrtnost, eto,trenutačno voda ide na njihov mlin,a ljudi, kao da su pali s marsa!

Sretnick
Gost
Sretnick
1 mjesec prije
Reply to  oddball

Dobro je poznata činjenica da političari izgovore istinu samo kad se zabune. Isto tako svi znamo da kradu i bezobzirno se bogate na našoj grbači. Sad postavljam pitanje kako možete vjerovati onima koji vas stalno lažu i kradu a ne vjerujete osobama poput dr. Pavelića, dr.Sladoljeva, dr.Gajski ili dr. Radmana? Odgovor je jednostavan i u propagandnoj teoriji poznat. Njihove laži slušate svaki dan a istinu ste pročitali danas. Uguglajte njonjolgija i dobit ćete znanstveni odgovor na vaše dileme.

shumadinac
Gost
shumadinac
1 mjesec prije
Reply to  Sretnick

Sasvim legitimno pitanje: kako verovati političarima koji žive na našoj grbači. Kome onda verovati? Sladoljevu koji pokušava na ovoj priči da izgradi POLITIČKU KARIJERU (ali ne, on neće tada živeti na našoj grbači) ili nekom novinaru koji “ekskluzivnim vestima” diže promet svog časopisa ili youtube kanalu koji na isti način podiže gledanost…

Pametni a beskrupulozni (na bilo kojoj strani da su) skidaju kajmak a mi samo blejimo.

mario
Gost
mario
1 mjesec prije
Reply to  shumadinac

Bolje vjeruj političaru nego Sladoljeva, to je tvoj duhovni izbor

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije
Reply to  shumadinac

Da nisu spucali Imunoloski on bi jos uvijek imao svoju karijeru. Nakon sto su namjerno unistene tvornice ni brojni inzenjeri nemaju svoju karijeru niti radnici posao. Zar je to sad krimen sto posten i istinoljubiv covjek se angazirao u politici. Znam da je to samo za govnare predodređeno i zato smeta bijela vrana među crnima.

shumadinac
Gost
shumadinac
1 mjesec prije
Reply to  Pera Detlic

Još jedno interesantno pitanje koje niko ne postavlja: antivakserska histerija je naglo krenula pola godine-godinu pre korone – da li je to slučajno?
Jer ako je slučajne neverovatno dobro se uklapa, prvo priprema terena, pa zaoštravanje da bi sada “kada je vakcina protiv korone spremna” došlo do kulminacije. A ta kulminacija se poklapa sa kulminacijom političke, ekonomske i svake druge krize…

Sretnick
Gost
Sretnick
1 mjesec prije
Reply to  shumadinac

Reči da Sladoljev pokušava izgraditi političku karijeru je besmislica. U Hrvatskoj ne postoji NI JEDNA stranka koja upozorava na štetnosti i besmislice ove histerije. Čovjek ima 67 godina i zadnjih petnaestak upozorava na kriminal u zdravstvu. Zbog toga je proganjan a u zadnje vrijeme i žestoko cenzuriran. Trebate nešto znati o čovjeku prije nego sudite o njemu.

oddball
Gost
oddball
1 mjesec prije
Reply to  Sretnick

istina, to se lako provjeri, nisu mi trenutno poznati ti podatci, ajmo reći da je ukupan broj umrlih jednak ili manji nego 2019. (što mi je teško za povjerovati ali dopuštam), to ne objašnjava niti uzima u obzir broj hospitaliziranih i broj pacijanata na respiratoru koji višestruko premašuje brojeve u bilo kojoj recentnoj epidemiji sezonske gripe, a ujedno i pokazuje kako statistika može biti varljiva ako ne gledamo širu sliku

Tvrtko
Gost
Tvrtko
1 mjesec prije
Reply to  oddball

Zašto prošle godine nije bilo više osoba na respiratorima? Pa zato što su postojeći bili popunjeni a ostale su slali na kućno liječenje. Što tu nije jasno?

Sretnick
Gost
Sretnick
1 mjesec prije
Reply to  Tvrtko

Usezoni gripe uvijek je puno osoba na respiratorima samo se o tome ne piše i ne govori svaki dan u medijima. Ljudi najviše umiru od bolesti srca i krvnožilnog sistema što je posljedica nekretanja i prekomjerne prehrane. Zamislite da mediji svaki dan objavljuju da su danas umrle 63 osobe od bolesti srca i da se pozivaju ljudi da vježbaju , da se kreću, da ne jedu masno i slatko. Prema podacima hzjz-a iz 2018. godišnje umre 23000 ljudi od bolesti srca što je u prosjeku 63 dnevno. O tome se govori sporadično a o malo blažoj gripi se ispisuju bajke, uništava ekonomija a ljudima stavljaju brnjice.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije
Reply to  oddball

Inturbacija je zadnja instanfa, ali ne mora biti i smrtonosna preko 90%. Netko je to namjerno napravio. Zato se stalno i spominju ti jebeni ventilatori. Logika je sasvim jednostavna. Nemoj nabit veliki tlak u pluca onom kojem su alveole napadnute. Stavi tlak jedan bar i malcice povecaj frekvencuju upuhivanja i ne treba nitko dreknut na ventilatoru. Onda se nece nikog plasit ventilatorom. Vec viđeno u jednoj Njemackoj poliklinici blizu Francuske granice. Zasto se ta informacija nije prosirila dalje?

Sretnick
Gost
Sretnick
1 mjesec prije
Reply to  oddball

Uguglajte “gripa uzela maha” i dobit ćete hrpu članaka iz 2018. i 2019. gdje se liječnici žale da su bolnice pretrpane, da po 4 bolesnika dijele jedan respirator, da ljudi umiru. Vidjet ćete da nema nikakve razlike između prošlih i ove godine osim što sad propaganda odrađuje topovsku pripremu.

Sretnick
Gost
Sretnick
1 mjesec prije
Reply to  oddball

Zavod za javno zdravstvo je objavio podatke o smrtnosti za prvih 9 mjeseci ove godine. Uspoređujući te brojeve s brojevima iste institucije za proteklih 10 godina vidljivo je da ove godine nije povećana smrtnost. Kritične su bile 2015. i 2017. kad smo živjeli normalno i nismo brojali svaku prehladu. Devet mjeseci smo izloženi žestokoj propagandi širenja straha i panike i cenzuri neistomišljenika koja je uvijek kroz povijest bila topovska priprema za puno gore stvari. Koje, pokazat će vrijeme.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije
Reply to  Sretnick

Njonjologija i analni alpinizam. Velike misli Mao Ce Tunga: svi idu jedan najebo – sprovod. Jedan ide svi najebali – Njonjo ide u Sabor.

bumbar
Gost
bumbar
1 mjesec prije
Reply to  oddball

Znate li koliko je ranijih godina umiralo ljudi dnevno i godišnje u RH? Niste istraživali, a brojke su lako dostupne na webu. Više volite zastrašivanja s TV?
Statistika kaže da u RH godišnje umre oko 52000 ljudi, što znači da je dnevni prosjek smrtnosti između 140-146 ljudi. Sad su izdvojili broj od 50 smrti dnevno i njima pripisali covid kao uzročnik. Svaki dan po 24 sata dnevno zastrašivanja ostavlja dubok trag na psihu ljudi, pogotovo onih koji nemaju razvijeno kritičko mišljenje i koji dragovoljno stoje pred TV ekranima.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije
Reply to  bumbar

U tih 52000 nisu uracunati abortirani. Oni su nazalost zavrsili u kozmetici, kao podloge za cijepiva ili u pepsi i kolici kao maticne stanice. Od tih 52000 neki bi mozda i ostali zivi, ali njihova nesreca je da su mozda imali zdravi organ koji je nekom trebao. Uglavnom cca 1100 manje preminulih nego prosle godine. Nije bas tako ni los taj kovid. Radi upravo suprotno od namjere kreatora i narucitelja. Smanjuje smrtnost pa trebaju “mjere” za povecanje smrtnosti i bolesti npr. bakterijske upale plucica.

CAN
Gost
CAN
1 mjesec prije
Reply to  Pera Detlic

To će tek postat tema (tvojazadnjarečenica) u 2o21…a kkkrivac će biti…pogodi..jadno jadno

rimtu
Gost
rimtu
1 mjesec prije
Reply to  oddball

Pa kak ti više nije jasno da je cijela pLandemija zasnovana na prevari sa pcr testom?

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije
Reply to  oddball

Nitko ovdje ne govori da “ne postoji”. Postoji, ali nema projektirane učinke. Tako da ove glupe mjere proizvode samo ucinak krahiranja ekonomije i psihe stanovnistva. Uskoro ocekujte plandemije pticje gripe i ostale stoke kako bi se ” uklonile” zalihe hrane koje jos postoje kod stanovnistva. Poremecaji opskrbe zbog lockdowna i nestasica nece moci biti kompenzirane tim resursima. Kad potamane stoku i perad nas dobri filantrop ce nam ponuditi “sigurno” sinteticko meso. Pa nije dobrotvor džabe kupio nekoliko takvih postrojenja.

nfvhudenfuvndfrvnd
Gost
nfvhudenfuvndfrvnd
1 mjesec prije
Reply to  Pera Detlic

Ma badava objašnjavaš programu smisao “mjera” i njihov uticaj na želudce resursa koji će sutra jesti sojlent grin.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije

U pravu si. Bolje da potrazimo neku lokaciju na kojoj bi se mogli nastanit svi zaintetesirani slobodni ljudi. Cisto da pokazemo kako pravi ljudi zive i stvaraju. Oni kojima su drugi ljudi braca i sestre, a ne potencijalni teroristi. Napravimo komunu prosperiteta. Nekako mi se to cini kao prava ideja.

nvidefviesfivsiefvis
Gost
nvidefviesfivsiefvis
1 mjesec prije
Reply to  Pera Detlic

Ja više o ovoj predstavi sa resursom ni ne pričam, mogu samo sa istomišljenicima. U pravu si za komunu, negdje u nekoj divljini pa nek preživi prirodnim odabirom najbolji i najači sa najboljim genima, tako je priroda odredila i tako je najbolje. Sve ovo gdje se netko bakće u prirodne zakone je žešče njesra.

Tvrtko
Gost
Tvrtko
1 mjesec prije
Reply to  oddball

Riješenje problema potraži u riješenjima prošlih stotinjak godina, sve pandemije su riješene uglavnom prirodnim putem i ni jedna nije trajala duže od godine dana, ovom igrokazu se ne vidi kraj i sve dok će ljudi biti virozni, šmrcati, kašljati pa od svega dobiti i pneumoniju i pokoji od toga umrejeti, to će trajati. A to je zauvjek, zapravo ne zauvjek sve dok neki meteor se padne na Zemlju i pobije sve te viruse tj. ljude.
Amen

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije
Reply to  Stara kuka

Davno sam o tome razmisljao, medutim ako uzmes u obzir da za bolje komentare dobijes stotinjak pluseva i dvadesetak minusa to znaci da je 120 ljudi reagiralo u 4-5 zemalja na balkanu sto je NISTA! Dobijes 20tak ljudi po svakoj zemlji, na koncu toliko ih je bilo na zadnjem prosvijedu, a koliko se sijecam prije toga na prosvijedu protiv obaveznog cjepljenja (ne protiv cjepljenja) je bilo 11 osoba…

Tvrtko
Gost
Tvrtko
1 mjesec prije

Ma hajde, pa ne čitaju svi ovaj portal.

Z.A.
Gost
Z.A.
1 mjesec prije
Reply to  Stara kuka

Kuko nista od toga …. Ovo samo se moze okoncati spontano i to da se uvjerimo u djelotvornost vakcina i njenu bezbjednost a isto i faktor ekonomije ce biti presudan . Nekakve organizacije i drustva za prava i borbu su utopija jer uvijek ce se infiltrirati njihovi igraci i sve razvodniti i dezorijentisati ….Procitao sam izjavu Bolsonara presjednika Brazila ( a ranije sam citao da je bio zarazen Korona virusom ) koji kaze; Ja necu primiti vakcinu, to je moje pravo da tako odlucim i to mi pravo niko ne moze oduzeti i nametnuti ono sto ja necu a ujedno ne vjerujem da nas maske mogu zastititi od Covida- 19 . Gledao sam juce emisiju na TV , u kojoj su ucestovali exsperti iz regiona i iz stava tih strucnjaka vidis da su promoteri vakcina a novinarka koja vodi emisiju je dno dna , takodje iz njenog nastupanja se debelo da naslutiti da je pobornik vakcina i da joj je svrha emisije i njen nastup bio da promovise vakcinu. Na glavna pitanja ti strucnjaci su dali opskurne odgovore a i sama novinarka je nastojala svojom ulogom da to sve zamaskira da vecina gledalaca koja je pratila ovu emisiju nece moci izvuci nikakve lose zakljucke . Izmedju ostalog jedna od tema je bila i dali ce biti vakcina obavezna i kad se je trebalo da se na to pitanje strucnjaci izjasne novinarka je i to na sebi svojstven nacin odradila da nista nisi mogao skontat jer ona je to izjasnjavanje opstruirala kao emisiji je isteklo vrijeme.Kuko mene u svemu ovome brine ono sto si nedavno napisao meni ;”Ne brinu me minusi nego nacin na koji vecina misli ” . E vjeruj mi da si izrekao recenicu koju ja vec odavno znam i vec osjecam njene posljedice…Juce citam kao da je 99% ljudi u svijetu koji su zarazeni Koronom, imaju tip Italijanske Korone… A prije je bilo da ima razlike u Koroni u Kini , Iranu , Italiji , Francuskoj itd. Naucnici su prije govorili o vise sojeva a sad pricaju sasvim nesto drugo i ja znam zasto to rade a razlog je da se vakcine koriste iz vec znanih labaratorija i da se eliminise konkurencija. Citam juce izjavu Vucica na Webtribune i zgrozio sam se koji je to Minhauzen ,ali komentatori na njegovu izjavu su me odusevili njih nekih 20ak svi ga osudjuju i ne vjeruju mu i to mi daje nade da postoji dosta ljudi koji koriste svoj um a ne nasjedaju na nametnuta sugestivna miseljenja . Sve mi se cini da ce se pojaviti Jan Ziska u ovom slucaju .Sto se mene tice to smece nece u mene pa i po cijenu zivota za ostale neznam . Po medjunarodnom zakonu koji su priznale sve clanice UN niko ti nemoze staviti ili ti unijeti (ubrizgati ) u tijelo sto ti ne zelis a ako ovo budu mijenjali e onda nam rade o glavi …

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije
Reply to  Z.A.

Evo ti plus iako te nece uopce tjerati na cjepljenje.

Samo neces moci u avion, javni prijevoz, na posao, u skolu, kod lijecnika, u bolnicu, u shoping, u svatove, u klubove, barove, restorane, nece ti produzit vozacku jer sto ako te kovid napadne dok vozis pa izgubis kontrolu i zabijes se u skolski autobus koji se prevrne i na njega naleti cisterna s kerozinom?

Tako da ce eto samo u takvim slucajevima traziti da se cjepis.
Ili ako ti provjerom stolice utvrde da si opasan….

Salu na stranu morat ces se uskoro s bratom potuci jer ce on tvrdit da njegovo cjepivo koje je primo nedjeluje ako ga i ti ne primis!

Minor
Gost
Minor
1 mjesec prije

Sve mi se cini da ce tako biti. Ovo zadnje je zakucavanje.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije

Kad krene to s vozackom bit ce mnostvo oglasa: Mijenjam auto sa 60 ili više konja za jednog običnog.

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  Z.A.

Bravo Z.A.

pogledaj ovaj novi text plandemija Korona i poslije:
Molekularni biolog upozorava: “Tako cjepivo protiv korone može promijeniti vašu DNK”

napisao 30.11.2020
pixabay
U posljednjih nekoliko tjedana Big Pharma je, u suradnji s medijima, širio jednu veselu poruku za drugom o svojim cjepivima protiv korone širom svijeta. Ali koliko su sigurni? Za stolom u kavani , “svjetkogbola” molekularni biolog Peter Borger rekao je da uvijek postoje ‘kuke i oči” s cjepivom. Koronsko cjepivo sadrži takozvana mRNA cjepiva. Djeluje ovako: programeri cjepiva izvlače virulentne gene iz genoma virusa, a zatim ubacuju gen iz Covida.
“Dakle, imate prazan virus s Covid genom”, objašnjava Borger. “Zapravo cijepite drugu vrstu virusa iz koje ste izvukli sve virulentne gene, ali vraćate je ljudima s Covid genom u obliku cijepljenja.
„Kada se ubrizga cjepivo, u stanicama se dobivaju vrlo visoke razine RNA. Ono što programeri nisu shvatili jest da se visoka koncentracija virusne RNA može pretvoriti u DNA određenom reakcijom i vratiti u vlastiti genom ”.
Na taj vas način cjepivo protiv korone može genetski modificirati, kaže Borger. “To se ne mora dogoditi, ali može se dogoditi”, kaže on. “To nije nemoguće.”
Koje su posljedice toga? “Moguće je da ćete s vremenom osjetiti nuspojave.” Na kraju, na primjer, imunološki sustav može biti pogođen jer se u vašoj DNK pojavila mutacija.
Borger je razgovarao s brojnim ljudima u farmaceutskom svijetu i rekli su da se to neće dogoditi. Prema molekularnom biologu, to se ne može isključiti, a na njima je da dokažu da ta nova cjepiva neće promijeniti DNK…

Z.A.
Gost
Z.A.
1 mjesec prije
Reply to  piždro

Bravo Legendo … Pizdro znas drug ja razmisljam kad ova papazjanija prodje koga prvog da razbijem ….hahahaaaa . Jarane bio rat i jedva ga nekako predeverah i ostah ziv , ali brate ovo me je dokusurilo…hahahaaa . Kaze mi moj drug EZ da ce mi raditi svasta …. ma zabole me neka rade sta im je volja i ja cu sta god mognem ja vako ja nako . Pisat ce se novi Robinson Cruso.

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  Z.A.

znam pisao si taj slučaj u obitelji .. al ovo je gore od ikakvog rata! jer nevidljivi političko-medijski napuhani neprijatelj je izokrenuo skroz psihu i živce naivnoj i uplašenoj raji. gore je od svakog rata. u stvari ovo je mega biloški rat a neprijatelj nevidljiv samo mu mračne svjetske dzukele bill, schwab, faucija itd. nabili codno markantno ime covid šifra navodno znači kao što piše fulford COVID -19 = „Certificate Of Vaccination ID-19″ pozz

Brat Bratu
Gost
Brat Bratu
1 mjesec prije
Reply to  Stara kuka

Stara kuko, danas klinac od 13 godina u svoj nerazvijeni mozak primi više informacija nego li čovjek za cijelog svog života do prije nekih 30-40 godina. Po nekim istraživanjima.
Preko 90 % tih informacija je dokazano nekorisno smeće koje ni dječji ni ljudski mozak nije u stanju isprocesuirati stoga su mnogima tempovi zakrčeni i operativni sistem radi po nahođenju smeća iz tempova. Što se vidi i po komentarima ovdje. Lako je prepoznati programirane seratore koji seru po programu bez razmišljanja kao npr. G.D. govno debelo iz poznatog režimskog medija, a ne bi začudilo ni da se dotični ovdje skriva iza kakvog revolucionarnog nadimka. Jer takvi seru po programu za osobnu korist.

Tek kad očistiš tempove i defragmentiraš disk sistem proradi bistro i lako pronalazi korisne informacije. Čovjek je sve dosad napravio i oblikovao na svoju prirodnu sliku, a sad bi budale sebe, tebe, mene oblikovale i prilagođavale po toj umjetnoj slici. Mentalno i fizički. Ono što nama treba je mentalno i duhovno čišćenje. Od ogromne gomile neprovarenih, neprobavljenih, iskopiranih jednih te istih laži i informacija. I reklama naravno.

Ono što nama treba je što više ljudi otvorenih očiju, koji se razumijevaju pogledom i bez riječi. Kao nekad, u zatišje pred buru, kad ti je onaj prvi do tebe bio i mater i otac i brat i sestra. Zato ne izbacuj o sebi previše informacija ovdje, danas ti milicija pokuca na vrata IP adrese zbog maske, izmišljene prijetnje, krivo izgovorene riječi, govora mržnje ili biločega i zalijepi ti što god hoće. Opet je vrijeme šetanja po minskom polju. Oprezno, smireno i pažljivo u virtualnom kao i u pravom.

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  Brat Bratu

..

mario
Gost
mario
1 mjesec prije
Reply to  Brat Bratu

Točno

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 mjesec prije
Reply to  Stara kuka

Super što ste dopustili ovom trolu da sa svojim priglupim “susjedom Perom” potpuno istrola ćitavu temu.

Coca Corona
Gost
Coca Corona
1 mjesec prije
Reply to  Stara kuka

Tako nekako otprilike

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 mjesec prije

Čovjek može govoriti jer je u mirovini ili eventualni gubitak honorara od nekog dodatnog posla nebi ga materijalno dokrajčio.
Pitanje ja kako se došlo u situaciju da su vojnici sistema poslušniji nego ikad, a mase zomboidizirane kao nikads do sada

oddball
Gost
oddball
1 mjesec prije

U principu se radi o tome da ciljano tražite ili članke ili ljude koje će poduprijeti vaš stav ili teoriju, to nas samo vrti u tvrdoglavi krug jedne jedine istine bez volje i namjere da se doista dođe do istine, to ne samo da nije LOGIČNO niti je intelektualno pošteno, hoću reći, nisam na ovome portalu skoro pročitao argumentirano promišljanje koje je suprotno stavu uredništva, a i čitatelji i komentatori ovdje postaju jednako netolerantni prema drugačijem ili širem promišljanju na neku temu, postoji samo jedna istina, ona koja nama paše, što je šteta, šteta je i što se ovoj kompleksnoj temi kao što je pandemija covid-.a pristupa na ovako simplificirani način, tko je za maske ili protiv, tko je za lockdown, tko protiv i slično,… ne želim se praviti pametan i davati stručna mišljenja za područje koje ne znam dovoljno, ono što mogu je pročitati, a to je da je RH u EU nakon Luksemburga najviše što se tiče broja zaraženih na 100000 stanovnika, dnevno umire oko 50 ljudi povezano sa covidom, to su činjenice koje također treba naglasiti, također treba glasno reći da u RH nema govora o lockdownu, postroženje mjera od neki dan gdje se tek sada zatvaraju noćni barfovi, zabranjuju svadbe nije lockdown, evo, možete svi vi koji ste frustrirani ovom situaciji biti bijesni na mene billa gatesa ili koga god već, ali problem ne nestaje tako što se slijepo držimo neke teorije urote i ne vidimo ništa izvan nje, ….

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 mjesec prije
Reply to  oddball

Princip je isti kao i kod većine sistemskih medija, samo predznak je suprotan
Kako jedni mediji traže obrazac mišljenja jednih stručnjaka, tako drugi mediji traže obrazac drugih stručnjaka.
Jedni mediji nikad neće objaviti mišljenje jednih stručnjaka, a drugim medijima se drugi strućnjaci neće ni odazvati na poziv.
Potpuno je isto i s narativima.
Tako kontrolni sistem zahtjeva, a sistem zahtjeva dualitet i mameće narative.
Na HRT-u je 70% tema korona isto kao i na Indexu i na Logično itd.

Neznam što bi ti htio, na koji način ti misliš kako bi trebalo doći do istine.
Da li je za tebe sve ovo oko korone prevara ili nije?

shumadinac
Gost
shumadinac
1 mjesec prije
Reply to  Spacevoodoo

“Da li je za tebe sve ovo oko korone prevara ili nije?”

Ovim pitanjem si pokazao srž problema – svi pokušavaju da sve stave pod istu kapu, svi žele crno-bele odgovore a to je u ovom slučaju nemoguće jer:

Da, korona postoji!
Da, korona je prevara!

Kako je ovo moguće? E, to je pitanje o kome treba diskutovati ali je komplikovano jer ljudi žele sve crno-belo.

Srki
Gost
Srki
1 mjesec prije
Reply to  shumadinac

Skuplja se provakser ekipa. 🙂

shumadinac
Gost
shumadinac
1 mjesec prije
Reply to  Srki

Da čitaš pažljivo Srki znao bi da sam ja jedan od prvih ovde koji je protiv nepotrebnog vakcinisanja – kao što je i ovo koje nam se sprema (i to ne zbog čipovanja i sličnih gluposti već zbog konkretnih, dokazivih razloga).

Ali si zato ti tipičan primer onih koji vole da sve gledaju crno-belo – to pokazuješ svojim komentarom.

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  Srki

sad su i oni doručkovali, sendviče popapali, kavice popili, upute dobili. ide se za gazdu sad malo tipkat.. posao je bože moj ko i svaki posao..a kompjutora, laptopova, zagrijanih javnih prostorija fala bogu i ip adresu toga nefali…

Tvrtko
Gost
Tvrtko
1 mjesec prije
Reply to  Srki

I ja sam za vakcinu ako će me riješiti svih sezonskih viroza, prehlada, upala grla itd. Jesam, ima li takova vakcina?
Ima, 9mm parabellum ali od te se ne preživi, ima koja druga?

vnirviuertvewruvngre
Gost
vnirviuertvewruvngre
1 mjesec prije
Reply to  Tvrtko

Hehehe, istina.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 mjesec prije
Reply to  shumadinac

Najmanje je bitno da li korona postoji ili ne postoji. Pa znamo kako je i prije ovog postojala grupa korona i ostalih virusa od kojih su mnogi bili puno smrtonosniji. Pa kad mene sašije viroza i 37,5 temperature ja sam potpuno nesposoban i ležim u krevetu pokriven po glavi tih nekoliko dana, tako da ja osobno znam za viruse, ali također znam kako me virus svlada kad mi je loš imunitet, a znam kako imunitet padne od nedostatka raznih vitamina i tvari u tijelu, nekvalitetne hrane, nedostatka svježeg zraka i sunca i tako dalje sve do stresa i straha.

Meďutim ovo oko korone je bez sumnje prevara iz najmanje tri razloga;
– Testovi su neprovjereni i nepouzdani niti ih je dopušteno propitkivati, a kamoli ispitivati.
– Korporacije koje rade na cijepivima sastav tretiraju kao poslovnu tajnu i ispitivanja cijepiva sami vrše što znači kako im moramo vjerovati
– Zabranjene su obdukcije nad onima koji su bili pozitivni na korona test

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 mjesec prije
Reply to  Spacevoodoo

He he, nisu zabranjene, ali se svi zahtjevi odbijaju 🙃🙃🙃

shumadinac
Gost
shumadinac
1 mjesec prije
Reply to  Spacevoodoo

-Procedure su apsolutno pogrešne, kao da virus ima radno vreme-
-Vakcine se odobravaju pole 3 meseca testiranja iako je propisano min. 2 godine pre puštanja u promet.
-Obzirom da oni koji su već preležali mogu ponovo da obole da li žele da nam kažu da će veštački imunitet biti bolji od prirodnog?

Mogao bih da nabrajam do prekosutra ali sve to zajeno ne znači da treba da se pravimo da problem ne postoji. Ali se potpuno slažem da treba obratiti pažnju i na one probleme koje nisu direktna posledica virusa – političare.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 mjesec prije
Reply to  shumadinac

Korona je samo jedan od stotine problema s kojima živimo i besmisleno je zakonodavstvo prilagođavati samo i jedino koroni.
A o političarima kojima smo ipak mi sve ovo dopustili je bespotrebno raspravljati.

hiber
Gost
hiber
1 mjesec prije
Reply to  shumadinac

odakle ti ideja da je vakcina sada proizvedena? Istražni i teoretski dio se obavljao najmanje 8 godina. Ovo je sada samo proforma.

Histrion
Gost
Histrion
1 mjesec prije
Reply to  shumadinac

Korona ne postoji. Virusi su prljavština i otrov i koje naše tijelo nastoji izbaciti van sebe. Nisu zarazni. Točka.

mario
Gost
mario
1 mjesec prije
Reply to  shumadinac

Šta je tu komplicirano, postoji i prevara je sve oko toga

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije
Reply to  shumadinac

Da korona postoji, prevara se sastoji u tome da se hoce prikazat smrtnost od korone (i opasnost) koja ne postoji. Opasnost postoji samo u pretjeranim mjerama i agresivnoj terapiji, a ostalo je prevara i manipulacija neviđenih razmjera do sada tako da ljudi jednostavno ne mogu (i ne zele) vjerovati da ima toliko pokvarenjaka svih vrsta i sorti.

shumadinac
Gost
shumadinac
1 mjesec prije
Reply to  Pera Detlic

Tačno! Ali pogledaj kakvu podršku ovde dobijaju oni koji tvrde da korona ne postoji. I kako u takvoj atmosferi napraviti konstruktivni dijalog? A TO I JESTE CILJ!!!

CAN
Gost
CAN
1 mjesec prije
Reply to  shumadinac

Ne žele ljudi sve crnobelo…
nego im se samo ta opcija servira= hoćešnećeš!!!
E paNEću zao z inat!!!

Dr. Dolittle
Gost
Dr. Dolittle
1 mjesec prije
Reply to  oddball

Opet cviliš kukavče kukavni. Tema je kompleksna ali si ti providan svojim javljanjem ispod svakog članaka o cjepivima i koroni.

Budi dobar i iskren jedanput u životu i objasni nam što osjećaj kada se pogledaš u ogledalo?

Oduševljenje ili sažaljenje?

Brojevi...
Gost
Brojevi...
1 mjesec prije
Reply to  oddball

Ako se već razbacujete brojkama, odite na stranice HZJZ-a i pogledajte ljetopise za prethodne godine. Tamo su navedeni svi statistički podaci. Godinama imamo u Hrv. više od 1 milijun respiratornih bolesti godišnje. I to su samo oni koji su otišli doktoru. Svake godine imamo 30000-40000 hospitalizacija zbog respiratornih bolesti.
Od 3. mjeseca ove godine, do danas u Hrv. nije zabilježen niti jedan slučaj gripe, te niti jedan slučaj bolesti sličnih gipi. U cijelom svijetu gripa je istrijebljena. https://www.who.int/influenza/gisrs_laboratory/flunet/charts/en/
Portugalski sud je donio presudu u kojoj potvrđuje kako se tužitelj dokazao da su PCR testovi nepouzdani i do 97% posto.
Zanimljivo je kako je broj umrlih naglo skočio nakon što je uvezen Remdesivir i počeo se masovno koristiti u Dubravi. Obzirom na to da se on mora dati intravenozno, velika je vjerojatnost kako pacijenti pojma nemaju s čim ih se “liječi”. https://www.who.int/news-room/feature-stories/detail/who-recommends-against-the-use-of-remdesivir-in-covid-19-patients

Histrion
Gost
Histrion
1 mjesec prije
Reply to  oddball

Lijepo ti je bumbar gore napisao da dnevno u RH umre 140 do 146 ljudi.
Kad broj umrlih od nevidljivoga neprijatelja prijeđe 150 dnevno, onda se trebaš zabrinuti, konju jedan.

hiber
Gost
hiber
1 mjesec prije
Reply to  Histrion

prvo budi pristojan. Oddball postavlja legitimna pitanja i samo zajedno možemo na njih odgovoriti da bi došli do istine. Inače, pretpostavljam da misliš da bi broj umrlih od nevidljivoga neprijatelja ZAJEDNO sa redovno umrlima trebao biti veći od 150, da bi se zabrinuli. Pa onda se eto moramo početi brinuti.

mario
Gost
mario
1 mjesec prije
Reply to  hiber

Pa brini se mi odbijamo brinut se za izrežiranu plandemiju

mario
Gost
mario
1 mjesec prije
Reply to  Histrion

Točno tako

hiber
Gost
hiber
1 mjesec prije
Reply to  oddball

Kolega oddball, sve je istina sto govoriš, ali problem nastaje što mainstrem plaćeni oglasi, kao i antimainstrem negiranja uvijek dolaze iz istog izvora. Dakle, negiranje virusa u funkciji je sticanja potvrde službene priče. Jer ako je negator virusa očigledno lud, onda je očigledno istinita mainstream priča. A svi koji su nevjerne Tome su očigledno poluludi. Ili zbog toga što broj zaraženih raste očigledno je da treba kažnjavati sve koji se ne pridržavaju odluka stožera. Stvar se može okrenuti u daleko logičniju tvrdnju da su SVI koji se nisu pridržavali odluka zaraženi, pa bi nakon pozitivnog testa svi oni trebali dobiti kaznu, uključujući i Plenkovićevu ženu. Međutim, posljedica bi bio nagli pad zaraženih. No šalu na stranu, da bi proniknio u stvarni slijed događanja, trebaš odgovoriti na jednostavno pitanje: da li se pas, vuk i čagalj mogu pariti? Te posljedično, kako nastaju nove pasmine pasa?

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
1 mjesec prije
Reply to  oddball

Istina je jedna, ne postoji više istina, nije ni moja ni tvoja, jedna je za svih, samo su putevi spoznaje različiti.

Kmet
Gost
Kmet
1 mjesec prije

Ekonomsko unistavanje zemalja i poslije prositi nove kredite od iste ekipe koja je histeriju digla do neba. Vlasnici cjepiva, medija i banaka tri rodjaka. Sve ide na njihov mlin.

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  Kmet

Pa to i je smisao NWO – narod zadužiti i onda ucjenjivati. Zato kabala i ima štaparije “toalet papira” svugdje po svjetu. A ova prdekala što su preko kvazi stranki, ustvari stranih lobija (“interesnih skupina” ) došla i zasjeli na najviše funkcije – su tako i tako njihovi plaćenici..

Jack Shadow
Gost
Jack Shadow
1 mjesec prije
Reply to  Kmet

Stvori problem pa prodavaj rješenje.

šeronja
Gost
šeronja
1 mjesec prije

još samo, kad bi političari znali čitati, ali……..

Tvrtko
Gost
Tvrtko
1 mjesec prije
Reply to  šeronja

Znaju političari čitati, iznose an svojim računima.

bumbar
Gost
bumbar
1 mjesec prije

Ovo je ključno: “virus (ako je to uopće virus) lako moguće je izašao iz bioterorističkog laboratorija ili naprosto pobjegao”.
Treba osvijestiti u narodu činjenicu da se radi o bioterorizmu. Režiseri ovog terora se ne skrivaju, prezentiraju javnosti svoje agende i prijete opasnijim virusima ako se ne provode njihovi naputci.
Ako nacionalni lideri pod ucjenama i prijetnjama ovih terorista (a ne svojom voljom ili što su korumpirani) provode covid teror nad svojim stanovništvom, njihova krivnja je u tome što se direktno ne obrate narodu i jasno kažu o čemu se radi. Zašto bi 190 država u svijetu sa svojih 7,8 milijardi stanovnika podleglo šačici bioterorista, umjesto da ih lociraju, procesuiraju, i sankcioniraju?

nfvhudenfuvndfrvnd
Gost
nfvhudenfuvndfrvnd
1 mjesec prije
Reply to  bumbar

Ovi koji produciraju kurtonu vladaju svijetom, zato ih svi slušaju.

Tvrtko
Gost
Tvrtko
1 mjesec prije
Reply to  bumbar

Da, zanimljivo, ZAŠTO, da nije korupcija u pitanju?
Kako se ono kaže, pratite trag novca. Tko to može, tko ima loptice za to? zgleda nitko jer svi koji bi to trebali odraditi dobiju svoj dio kolača.

hiber
Gost
hiber
1 mjesec prije
Reply to  bumbar

zato,što uzgoj pasmina pasa nije sam po sebi bioterorizam. Problem je što ne postoje nacionalni lideri, jer su nacionalne države zamjenili korporativni teritorijalni entiteti. Nacionalne države su se formirale u svrhu zaštite nacionalnih tržišta. Ako više nema nacionalnih tržišta, ima li nacionalnih država? Naravno ne smiju se miješati nacije i narodi koji su posve različite stvari.

vnirviuertvewruvngre
Gost
vnirviuertvewruvngre
1 mjesec prije
Reply to  hiber

Nacionalne države su formirane da bi ih tvoji lakše kamatarili i krali preko premijera i predsjednika i ostalih ispod njih, da bi ih lakše slali u vaše ratove da ginu dok im se vi podsmijavate i drukate i financirate sve strane u sukobu. Nacionalne države su produkt vlasnika stada-države koji postavlja svog čobana da upravlja istim.

mario
Gost
mario
1 mjesec prije

Točno

hiber
Gost
hiber
1 mjesec prije

Kako ste to otkrili? Naravno da su moji ljudi osnovali nacionalne države. Imam 300 godina, al’ sam mlađahan.👶👶👶

Sretnick
Gost
Sretnick
1 mjesec prije

U Francuskoj je nošenje maski obavezno i unutra i vani još od rujna. Kad su tu obavezu uveli imali su dnevno 5000 pozitivnih. Pred dva tjedna imali su 35000 pozitivnih dnevno, znači sedam puta više. To sve govori o efikasnosti maski i nije mi jasno zašto se ovi podaci ne koriste kao argument za ukidanje njihovog obaveznog nošenja.

Maske su pale
Gost
Maske su pale
1 mjesec prije

– Laž se sada naziva “istina”.
– Gripa se sada naziva “korona”.
– Cenzura se sada naziva “provjera činjenica”.
– Lobist se sada naziva “stručnjak”.
– Kritika se sada naziva “mržnja”.
– Tko propituje činjenice se sada naziva “teoretičar zavjere”.
– Započeti ratove sada znači “provoditi demokraciju”.
– Krađa se sada zove “paket za spašavanje”.
– Kukavičluk se sada zove “solidarnost i tolerancija”.
– Prisilne maske i cijepljenje se sada naziva “odgovorno ponašanje”.
– Režimsko ludilo se sada zove “novo normalno”.
– Biznismen koji misli da ima božje moći se sada zove “filantrop”.
– Kućni pritvor se sada zove “samoizolacija”.
– Genocid se sada zove “opstanak”.
– Tehnološki transhumanizam se sada zove “napredak”.
– Fašizam se sada zove “sigurnost”.

Minor
Gost
Minor
1 mjesec prije
Reply to  Maske su pale

Sapienti sat

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije
Reply to  Maske su pale

Da sato-mazo su sad skinili maske..jer vide nema nikakva otpora.. fuj

Histrion
Gost
Histrion
1 mjesec prije
Reply to  Maske su pale

Bravo, Bratoljube Klaiću, potpisujem tvoj novi razlikovni rječnik, rado bih i pridonio kakvom suvislom recenzijom.

hiber
Gost
hiber
1 mjesec prije
Reply to  Maske su pale

Da, civilne žrtve se zovu kolateralne žrtve. A vladajući sustav se zove- korporativizam, a građani se zovu konzumenti.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 mjesec prije
Reply to  Maske su pale

Svi sve znamo a na prosvijedu 2cure razmotale transparent.
Bilo vise policije u uniformama od prosvijednika.
E sad koliko ih je od tih prosvijednika jos bilo policije u civilu, neznam ali eto barem se 2 cure bile!

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije
Reply to  Maske su pale

Avsve ono s desne strane se jednom rjeci naziva novogovor.

Slonica
Gost
Slonica
1 mjesec prije

Svijetli primjer je još psihijatar Herman Vukušić koji ozbiljno povlači pitanje o nametnutim autoritetima ,koji čak i nemaju veze sa strukom.
Govori o vrlo devastirajućem učinku na psihu nacije,i da su sve druge bolesti stavljene u drugi plan.
Govori kao građanin i liječnik isto tako treba rešpektirati.

Marko
Gost
Marko
1 mjesec prije

Eto pametan čovjek sve lijepo i pametno argumentirao, poglavito mi se sviđa teks – Poznati svjetski virolog Giotgio Palu sa Sveučilišta u Padovi kaže da 95 % pozitivnih osoba nema simptome te da lockdown nije ništa drugo nego histerija s kojom treba prestati.

Drago
Gost
Drago
1 mjesec prije

Odličan napis. Ozbiljan, častan stručnjak.
Mnogi su se doktori stavili u službu ove covid-laži i diktature, iz straha za posao. Takvi će na kraju izgubit posao i ljudsko dostojanstvo i slobodu.
Namjera da nas se cijepi i tako nam se trajno upropasti zdravlje se može spriječit samo masovnim buntom.
Osobno, bolje da me ubije neki policajac ili vojnik, nego da polako crkavam od cjepiva.