fbpx

PROF. DR. SC. KREŠIMIR PAVELIĆ je komentirao situaciju s Covidom-19, „zaključavanjem“, zdravstvenim sustavom, učinkovitošću testiranja i nošenjem maski

Krešimir Pavelić

Prof. dr. sc. Krešimir Pavelić je hrvatski znanstvenik u području biomedicine i zdravstva. Bavi se istraživanjem raka i novih potencijalnih lijekova. Bio je voditelj Nacionalnog programa “Istraživanje raka”. Njegov istraživački rad u području molekularne medicine fokusira na nasljedne karcinome. Osamdesetih  godina bavi se istraživanjem u području onkologije, mikrobiologije i dijabetesa u Zagrebu, Buffalu, Cincinnatiju i Rochesteru.

Od 1991. do 2007. godine provodi istraživanje na Institutu Ruđer Bošković u Zagrebu gdje osniva Zavod za molekularnu medicinu čiji je i predstojnik od 2003. gdje je radio na području onkologije,  genomike i proteomike. Obnašao je funkciju redovitog profesora Sveučilišta u Rijeci, a sada i u Puli. Od 2008. godine je vršitelj dužnosti pročelnika, a od 2009. do 2015. godine je pročelnik i osnivač Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci.

Od 2008. do 2013. bio je glavni tajnik Europske organizacije za molekularnu biologiju (EMBO).

Član je nekoliko svjetskih i domaćih znanstvenih akademija. Obnašao je čitav niz znanstvenih funkcija od kojih se ističe predsjednik Nacionalnog vijeća za znanost RH.

◾Što nam možete reći o ovom novom „ZAKLJUČAVANJU“?

Apsolutno sam protiv zatvaranja.  Zaključavanje ne donosi bitan učinak. Dovoljno je pogledati susjednu Sloveniju ili pak usporediti Veliku Britaniju u kojoj vlada totalni lockdown i Švedsku. Gotovo da i nema razlike u ishodima pandemije. Lako je nama liječnicima, znanstvenicima i  državnim službenicima kritizirati postojeće mjere i zagovarati lockdown. Od čega će živjeti mali, srednji ili veliki poduzetnici koji ne rade!  Poznati svjetski virolog Giotgio Palu sa Sveučilišta u Padovi kaže da 95 % pozitivnih osoba nema simptome te da lockdown nije ništa drugo nego histerija s kojom treba prestati.

Gdje je nestala društvena i ljudska odgovornost? Da li se dosita želi uništiti ekonomija i uspostaviti sustav ovisnosti o isplatama naknada od strane države? To su ionako opet novci od zaduženja privatnih banaka, koje vode u još veću ekonomsku agoniju. Želim napomenuti da je samo u posljednjih  40 godina Velika Britanija imala sedam službenih epidemija / pandemija: AIDS, svinjska gripa, kravlje ludilo, SARS, MERS, ptičja gripa kao i godišnja sezonska gripa. Sve su bile vrlo zabrinjavajuće, ali škole su ostale otvorene, a  društevni je sustav funkcionirao.

Andreas Sonnichsen s Paracelsus Medical University Salzburg, Institute of General Practice, Family Medicine and Preventive Medicine, Salzburg,  Austrija :

“Mjere su glupe jer paraliziraju državu. Prestanite plašiti ljude!”

◾Što kažete na „ZAKLJUČAVANJE“  I  SITUACIJU U ZDRAVSTVENOM SUSTAVU?

Zaključavanja i ograničenja zbog covida-19 imaju “razarajuće učinke” na javno zdravlje narušavanjem  rutinske skrbi i štete mentalnom zdravlju, a najveći teret snose siromašni. Odgovor na pandemiju u mnogim zemljama širom svijeta, usredotočen na zaključavanje, nameće goleme nepotrebne zdravstvene troškove i dugoročno će povećati smrtnost stanovništva. Trenutne politike zaključavanja proizvode razorne učinke na kratkoročno i dugoročno javno zdravlje. Nažalost, poruke javnog zdravstva o covidu-19 stvorile su mnoge pogrešne percepcije o bolesti i raširile strah i paniku. Javnosti treba pružiti samo znanstveno točne činjenice. S tim se mišljenjima slažu i ugledni eksperti poput  Dr. Sunetra Gupta, profesorice i epidemiologinje na Sveučilištu Oxford, dr. Jay Bhattacharya, profesora na Sveučilištu Stanford, i dr. Martin Kulldorff, profesora medicine na Sveučilištu Harvard.

◾Veliki problem predstavlja „ZAKLJUČAVANJE DJECE“. Situacija je, prema pričama roditelja dramatična. Kako na to gledate?

Standardna javnozdravstvena praksa ne zahtijeva zatvaranje škola zbog gripe. Niti bi se škole trebale zatvoriti zbog covida-19. Moralno je neopravdano štetiti djeci psihološki i na druge načine zaključavanjem koje im pruža vrlo malu korist u smislu smanjenja smrtnosti od covida-19. Online učenje nije dobra zamjena za klasičnu školu i mislim da ministar Fuchs i ministarstvo ovoga trenutka rade dobru stvar inzistirajući koliko god je to moguće na pohađanju škole. Za normalan razvoj djeca imaju snažnu potrebu za druženjem s drugom djecom, za sklapanjem prijateljstva i međusobnom igrom. Maske i socijalno distanciranje ometaju ove aktivnosti koje su toliko važne za njih. Napominjem da je rizik od umiranja od zaraze koronavirusom  za djecu vrlo nizak – prema nekim infektolozima niži od rizika umiranja od zaraze sezonskom gripom.

Zanimljiva je izjava  Jay Bhattacharya, profesora na Sveučilištu Stanford:  “Onima koji nisu ranjivi treba odmah omogućiti da nastave život kao i obično. Jednostavne higijenske mjere, poput pranja ruku i boravka kod kuće kada su bolesni. Škole i sveučilišta trebaju biti otvoreni za nastavu. Sport je izrazito bitan. Mlade odrasle osobe s niskim rizikom trebaju raditi normalno, a ne od kuće. Treba otvoriti restorane, vratiti umjetnost i glazbu”, objašnjava Bhattacharya teoriju  “usmjerene zaštite” u kojoj se izoliraju i štite isključivo oni stariji i oni koji se suočavaju s visokim rizikom od smrti od infekcije koronavirusa. “Svatko treba preuzeti rizike koji su im važni, na primjer žele li zagrliti svoje dijete ili unuka”. 

◾Oko SMRTNOSTI postoje različita mišljenja, ali i različita tumačenja pa i opravdana sumnja u točnost informacija. Što na to kažete?

Smrtnost koja se prikazuje u medijima apsolutno zahtjeva neke odgovore. Podaci pokazuju da su mnogi smrtni slučajevi – prvenstveno ljudi u dobi od 45 do 65 godina s podjednakom raspodjelom među spolovima – uglavnom uzrokovani srčanim bolestima, moždanim udarom i rakom, što sugerira da su ti prekomjerni smrtni slučajevi uzrokovani nedostatkom rutinske medicinske njege i usluge zbog ograničenja koje nameće pandemija. Imam i nekoliko pitanja bez kojih je znanstveno nemoguće dati procjenu ozbiljnosti neke situacije te vrstu eventualnih protumjera,  pa tako i ove. Prvo pitanje,  koje mi se čini da se nedovoljno procjenjuje je kretanje broja  umrlih  (i u kojoj životnoj dobi ) te s kojim komorbiditetima  zadnjih npr. 10 godina, u našoj zemlji i Europi? Sinoć sam pogledao statistiku za Veliku Britaniju koja je lako dostupna online (nisam uspio dobiti podatak na EU Stat za cijelu EU od 2000. nadalje) i pronašao podatke koji govore sami za sebe.

Nije naodmet spomenuti da je smrtnost od covida-19 više od tisuću puta veća kod starih i nemoćnih nego kod mladih. Doista, za djecu je covid-19 manje opasan od mnogih drugih štetnosti, uključujući gripu. Zbog trenutačnih epidemioloških mjera ozbiljno sam zabrinut zbog štetnih utjecaja na fizičko i mentalno zdravlje stanovništva. U SAD-u svaka četvrta mlada osoba ozbiljno je razmišljala  o samoubojstvu, prema studiji Centra za kontrolu bolesti. Iz lipnja ove godine.

Ian Brown, Stanford Emergency Medicine Depatment spominje da je od ukupno 562 pacijenta 49  njih bilo pozitivno na Covid 19 (8.7 %). Od tih 49 pozitivnih njih 19 je imalo koinfekciju (22 %). Čak 127 pacijenata (22.6 %) bili su pozitivni na neke druge viruse: Rhino viruse, Influenza A, Meta-pneumonia virusi, Rous sarcoma virui, neki drugi tipovi Corona virusa, Virus parainfluenze  itd.

Didier Raoult, francuski liječnik i infektolog, direktor Research Unit in Infectious and Tropical Emergent Diseases Marseille,  uspoređuje Covid-19 s gripom. Gripa se sezonski povećava pa tako i smrtnost. Važno je napomenuti da uzrok smrti nije samo virus već se u većini slučajeva radi o komorbiditetu (dakle više uzroka). Godine 2017. u Francuskoj raste stopa smrtnosti od gripe. Današnji Covid-19 trebao bi prouzročiti još 10.000 mrtvih u Francuskoj da dosegne 2017. Što se Covida-19 tiče u Marsejskoj bolnici je stopa smrtnosti 0.8 % što ne pokazuje nikakve abnormalnosti s obzirom na statističke podatke (dakle, nema više smrtnih slučajeva nego inače). Od 4 smrtna slučaja samo je jedan od Covida-19, a 3 od komorbiditeta.  Na koncu prof. Didier Raoult  zaključuje:  Ništa se novo ne događa!

◾Što kažete na TESTOVE koji su u primjeni?

Testovi, poglavito PCR su veliki kamen spoticanja. Već sam o lažno pozitivnim PCR testovima dosta pisao i ne želim to ponovno elaborirati. Što znače asimptomatski slučajevi? Što znači ako se jedna osoba 4 puta dnevno testira pa je 2 puta pozitivna, a dva puta negativna isti dan! To naprosto znači da je test nepouzdan. Znanstvenici koji znaju ponešto o metodi PCR zapanjili su se kad su spoznali da se ta metoda koristi za populacijske analize. To je vrlo zahtjevna metoda, sklona nevidljivim pogreškama koje mogu utjecati na to da se iz te tehnike dobije uvijek pouzdana informacija, posebno kad je riječ o ogromnom broju amplifikacija da bi se dobio lanac virusnog genskog koda. Test ne može razlikovati živi virus od kratkog lanca virusne RNA koji se razbio na dijelove prije nekoliko tjedana ili mjeseci.

Više je mogućnosti lažno pozitivnih PCR reakcija u slučaju Covida-19. Prije svega, nesavršena tehnika aplifikacije čime se može pojačati sekvenca “mamca” smještena u uzorak. Centri za testiranje ne bi trebali izvještavati samo o tome koja je osoba pozitivna, već i o broju koji indicira koliko virusa dotična osoba ima (tzv. cycle treshold value ili CT vrijednost praga ciklusa). Taj broj može pomoći liječnicima da prepoznaju osobe visokog rizika za teži oblik bolesti. Ali također tko je infektivan i treba biti u izolaciji. Naravno, CT vrijednost nije perfektna metoda. Ponavljam,  zašto se ne provode testovi i na druge viroze i gripe? Da li se pacijenti obrađuju cjelovito po primitku u bolnicu ukoliko je test na Covid pozitivan, ili se tretiraju kao oboljeli od COVID-a te možda ostaju bez adekvatnog tretmana sasvim drugačijeg uzroka bolesti zbog koje se javljaju liječniku.

Lažna je pretpostavka da je 100 posto stanovništva osjetljivo na virus, a da je do sada samo 7 posto zaraženih. To je prema riječima bivšeg direktora Pfizera Mikea Yeadona obična glupost. „Imamo podatke da već 30 posto stanovništva  ima prethodni imunitet, a ako se ubroje mala djeca koja su ionako otporna to je 40 posto. Uzimajući u obzir da je stopa zaraze 30 posto, onda oko 65 do 72 posto stanovništva trenutno ima imunitet na Covid-19.“  Svaki put kada pojačate PCR test na više od 30 ciklusa dobit ćete lažno pozitivan rezultat. (CDC i WHO sada preporučuju da se kod PCR testova koristi između 40 i 45 ciklusa!)

◾Što kažete na TRENUTNU SITUACIJU  I  UPRAVLJANJE KRIZOM?

Ne ocjenjujem ju dramatičnom. To znači da nismo izgubili kontrolu nad epidemijom. Osobno imam dvojbe oko testova. U medijskom prostoru su potpuno zanemareni  podaci vezani uz influencu (gripu).

Na samom početku krize jasno sam rekao, a to i sada ponavljam, korona kriza ne zaslužuje takav publicitet i strašenje ljudi. Također sam rekao da je virus (ako je to uopće virus) lako moguće izašao iz bioterorističkog laboratorija ili naprosto pobjegao. Za to ima dosta dokaza u znanstvenoj literaturi, iako se ne prezentiraju u javnosti, što je čini se nezanimljivo medijima. Rekao sam također ako je tome tako, onda bismo svi skupa mogli imati problema. Prema izjavama nekoliko znanstvenih izvještaja uzgojen je niz patogenih virusa za ljude. Zbog čega su u Wuhanu uzgajali patogene viruse – odgovor je bio da bi se bolje proučila patogenost!  Danas u jeku linearnih izvještaja o Covidu-19 nema ni riječi o ključnim pitanjima: koje su mjere poduzete da se to ne događa, zašto se uopće to dogodilo, koje su sankcije itd.? Tko stoji iza toga? Sa strepnjom slušam intervju američke novinarke s Bilom Gatesom koji proročanski govori kako nas očekuje čitav niz novih pandemija. U tome ne zaostaju niti neki naši celebrity znanstvenici. Kao da je sve usmjereno ka razvoju i prodaji spasonosnog cjepiva. Cjepivo Moderne pokazuje i ozbiljne nuspojave prema riječima samog Gatesa. Učinkovitost cjepiva je također upitna.

Neke nove mjere ne odobravam jer mi nije jasna svrha (zatvaranje kafića, restorana…).  Bilo bi ipak dobro da i članovi stožera prate neovisnu znanstvenu literaturu koja ne ide uz dlaku političarima EU i mjerama koje oni provode. Također, stožer ne može upravljati državom i nije mi jasno kako se to uopće dogodilo.

◾CJEPIVO I MASKE su glavni proizvodi ove pandemije. Što kažete na sve to?

Pitanje cjepiva i nošenje maski  za mene je krajnje kontroverzno.  Ja doista ne vidim veliku potrebu za cijepljenjem. Zašto bi se cijepili milijuni zdravih ljudi, pogotovo kad ta cjepiva nisu testirana dovoljno na ljudima.  Stopa smrtnosti je niska pa doista nema potrebe za cjepljenjima. Odmah treba reći da cjepiva nikad nisu bila magično oružje za borbu protiv respiratornih bolesti, a ima i dosta kontroverzi oko mnogih cjepiva na tržištu koja nisu još medicinski razjašnjene.

Što se cjepiva tiče, ako se radi o više sojeva tzv. virusa, u populaciji cjepivo de facto nema smisla. Zazirem od testiranja na brzinu. Kao liječnik protivim se svakom rješenju koje može više štetiti pacijentu no pomoći,  a upravo je to sada slučaj s cjepivima. Kao da je sve ovo konstruirano da bi se čitava populacija procijepila. Ljudi koji to zagovaraju očito ne znaju puno o tzv. personaliziranim cjepivima i imunitetu, gdje reakcije mogu biti od minimalnih do fatalnih! To potvrđuje da treba pratiti znanstvenu literaturu prije ovakvih izjava. Ako postojeće cjepivo proradi, tada se može očekivati uspjeh. B. Gatesa. I neki naši znanstvenici neprestano ukazuju na crne scenarije. Vjerojatniji je scenarij da će virus doživjeti sudbinu svojih corona srodnika i bez cjepiva. Ali ponavljam, mi ne znamo koliko je varijanti virusa u opticaju. Prema odbjegloj znanstvenici iz Wuhana koja je dala izjave u SAD-u ima ih dosta i uopće se ne istražuju!

Usprkos tome što između 65 do 72 posto ljudi ima već imunitet, izgleda da postoji spremnost da se prati globalistička kampanja koju vodi Bill Gates i da se cijepe svi ljudi  na svijetu. Davanje ovakvih cjepiva stotinama milijuna ljudi prema riječima Yeadona, kada je uobičajena stopa ozbiljnih komplikacija pri upotrebi cjepiva velika, negativni rezultati mogu biti značajni. Na primjer,  jedno istraživanje cjepiva protiv gripe primijenjeno na odrasle osobe starije od 65 godina, utvrdilo je stopu od približno jedan posto onih koji su imali ozbiljne nuspojave.

Kad je riječ o maskama, tu ima jednako puno nedoumica, ali to zahtjeva novi razgovor. Vrlo su korisne u bolnicama koje se brinu za bolesnike sa zaraznim bolestima. No, ne postoje dokazi o njihovoj praktičnoj korisnosti kao načinu usporavanja širenja covida-19. Teško  je  “natjerati” ljude da promijene mišljenje, pogotovo kada su uplašeni i ne znaju kome vjerovati. Kad je riječ o maskama protiv Covida-19, evo što kaže Uvodnik najpoznatijeg znanstvenog medicinskog časopisa New England Journal of Medicine: “Znamo da nošenje maske izvan zdravstvenih ustanova nudi malo ili ništa zaštite od infekcije. Javne zdravstvene vlasti definiraju značajnu izloženost Covidu-19 kao kontakt licem u lice unutar 6 stopa s pacijentom sa simptomatskim Covidom-19 koji se održava najmanje nekoliko minuta (a neki kažu i više od 10 minuta ili čak 20 minuta ). Šansa da se Covid-19 uhvati  iz usputne interakcije u javnom prostoru je, prema tome,  minimalna. U mnogim je slučajevima želja za širokim maskiranjem refleksna reakcija na tjeskobu zbog pandemije.”

Zahvaljujem  profesoru  Krešimiru Paveliću na  konkretnim odgovorima, odgovorima koji bi trebali potaknuti na razmišljanje, ali i  reakciju  cjelokupne  javnosti,  a prije svega struku da konačno  kompetentno  reagira.

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
232 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Neuf
Gost
Neuf
10 mjeseci prije

Najbolji članak koji je dosada napisan o slučaju prvog svetskog biološkog rata. Opomena za one koji vjeuju da se neće ponoviti u gorem obliku.

bumbar
Gost
bumbar
10 mjeseci prije
Reply to  Neuf

Rekli na TV, pa onda moraš vjerovati? Gdje su im snimke prepunih bolnica?

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
10 mjeseci prije
Reply to  bumbar

Zato se u prvom redu i ne dozvoljavaju posjete. Cuje se i da trpaju sve u isti prostor pa se npr. Pacijent s bilo kojom plucnom insuficijencijom nađe onkraj nekog drugog s npr. bakterijskom upalom pluca i obojica s oslabljenim organizmom međusobno razmijene “darove” i na kraju zavrse na respiratoru.… Pročitaj više »

autor_itet
Gost
autor_itet
10 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

U ovom ludilu, gdje ima puno umrlih jer nisu primljeni radi kovida, agenda vec trlja ruke,zlo nikad ne miruje😊

autor_itet
Gost
autor_itet
10 mjeseci prije
Reply to  bumbar

Mislis na one doktore i sestre sta plesu po bolnicama👎😊

petar
Gost
petar
10 mjeseci prije
Reply to  bumbar

Točno tako, i dok igraju šah čekaju koga će novog prikopčat na respirator, pa da dobiju svoj dio od farmakomafije kad čovjek umre.

Kihot
Gost
Kihot
10 mjeseci prije
Reply to  Neuf

Zato što gripa ne postoji više kao bolest. Ali… zato svi oni koji imaju sve simptome te nepostojeće bolesti nakon trećeg dana visoke temperature budu hospitalizirani. novo normalno vrijeme, novi protokoli, nasapunani mopzgovi, ovce kao ti i imamo ovo što imamo. Idiote s gripom u arenama i šatorima.

Kihot
Gost
Kihot
10 mjeseci prije
Reply to  Kihot

Ne svi. Razgovaraj tipa sa medicinskim sestrama. Većina ni ne zna što je PRC test, po kojem netko ima ili nema koronu. Doktori moraju prihvatiti novi protokol ili…NIje da lažu nego polusvjesno, nekad i nesvjesno sudjeluju u manipulaciji. Neki znaju ali ih boli briga.

kvazimodo
Gost
kvazimodo
10 mjeseci prije
Reply to  Kihot

Kihot@, to nije opravdanje da znaju ali ih nije briga, pa pobogu čovječe ne radi se ovdje o nečemu što će proči preko noći i nikom ništa. To je upravo to….korupcija pa bila ona da se radi o primanju redovne plaće, čuvanju radnog mjesta ili premije od farmaceutske mafije. Ovo… Pročitaj više »

Ico
Gost
Ico
10 mjeseci prije
Reply to  Kihot

Zasto se cjepiti kada je smrtnost 0.2 posto. A onaj ko dobije inekciju moze da umre od nuspojava mozdanog udara ,raka , mozda ce mu secer sa 6 skociti na 20 i to bas radi te inekcije i sta onda. Ovi sto prave inekcije moraju da prihvate odgovornost od nuspojava… Pročitaj više »

petar
Gost
petar
10 mjeseci prije
Reply to  Kihot

Još se i previte pametni, a ne znate ništa. Ima puno videa gdje med.sestre i doktori SNIMAJU PRAZNE BOLNICE, pa im se odmah zaprijeti otkazom i tako…

kvazimodo
Gost
kvazimodo
10 mjeseci prije
Reply to  Kihot

Logika? Korupcija počev od WHO-a pa na dolje, velike premije farmaceutskih kuća (čitaj farmako mafija)…….ukratko novac i prividna moć bijelih kuta. Samo upotrijebi mozak i vidjet češ da ovo sve nema niti jednu dodornu točku sa medicinom i zdravim razumom. Da na žalost svi lažu !!!

Tvrtko
Gost
Tvrtko
10 mjeseci prije
Reply to  kvazimodo

Novac i ucjena vlasti, recimo ja sam u vlasti, na moćnom mjestu, dobijem svoju pinku da proguram mjere za pandemiju, tko se od doktora neće pridržavati izgubiti će licencu za rad, šta on tu može, žaliti se, kome? nekom ministru, meni ? ajde ljudi ko da ste od jučer. Sve… Pročitaj više »

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
10 mjeseci prije
Reply to  Kihot

Logiku moze koristiti samo onaj tko ima sposobnost samostalnog rasuđivanja. Nekima se moze i crtati, ali ne mogu naci logiku. Evo primjera. Samo kratko sam pogledao otvaranje igara u Londonu. Kratko zato jer mi se to ucinilo kao nekakvo ritualno slavljenje Bafometa pa me nije zanimalo. Poslije sam naisao na… Pročitaj više »

Tvrtko
Gost
Tvrtko
10 mjeseci prije
Reply to  Kihot

Logika je brlo jednsotavna, reci koliko ti platim da vičeš ide korona bježte ljudi ! 5000 eura mjesečno, ako imaš dobre rezultate koji će te poslušati, jel ti dosta ?

rimtu
Gost
rimtu
10 mjeseci prije
Reply to  Kihot

Ne lažu svi, neki su samo debili ispranog mozga, a neki lažu jer ih je strah reperkusija.
Edit: sada imam “Awaiting for approval” i na postove bez linkova.
Što se to događa?

ZAGREPCANKA
Gost
ZAGREPCANKA
10 mjeseci prije
Reply to  Kihot

AMERICA’S FRONTLINE DOCTORS ADDRESS COVID-19 MISINFORMATION
WITH SCOTUS PRESS CONFERENCE
https://www.bitchute.com/video/PqqvcxdCGJo9/
https://www.bitchute.com/video/hL6cQCoYnbYX/

petar
Gost
petar
10 mjeseci prije
Reply to  Kihot

Vama još jutro/morgen izgleda nije svanulo.
dokumentarac.com

eto da se probudite konačno više!

mislim
Gost
mislim
10 mjeseci prije
Reply to  Neuf

netreba ništa čitati, javiš se doktoru zbog aktualne bolesti, prošečeš po bolnici i vidiš sve je normalno, čak su sad i bolje organizirani , odma na vratima ti izmjere temperaturu, i pitaju dićeš, ti im kažeš ,oni te upute, sve ide brže i efikasnije, nema lutanja.

autor_itet
Gost
autor_itet
10 mjeseci prije
Reply to  Neuf

Bolnice su uvijek bile pune, pa pitanje nije na mjestu👎😊

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
10 mjeseci prije
Reply to  Neuf

Samo nek se sjeti tko je sve dobivao Nobelovu nagradu? Tesla nazalost nije jer nije bio podoban jer je radio za opci boljitak svih. Ako je on nije zasluzio onda nije nitko.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
10 mjeseci prije
Reply to  Neuf

Plusić i lijepi pozdrav ovoj dvojici (trenutno) sto su dali minuse. Tako bih volio od njih cuti što u iznesenom vrijedi minusa. Bijase i Branko kockica, a ovo su mozda Jozo i Pero minusići.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
10 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

Evo ja cu ti pokusati objasnit. Gospon iiistina nas uglavnom u komentarima uvjerava kako ce Qanon odradit sve umjesto nas i neka se samo opustimo. Naravno svako od nas bi zelio da je to istina i da ne riskiramo nase glave na ulicama, medutim nije i to je jako opasno… Pročitaj više »

pera lozac
Gost
pera lozac
10 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

Procitao sam podosta Fulfordovih clanaka i SVE JEDAN je cista naucna fantastika. Verujem, sta vise ubedjen sam u postojanje “malih zelenih” nema teorije da smo jedini i da postoji zivot samo na nasoj planeti ali verovati Fulfordu i njegovim bajkama je isto kao verovati da su dva aviona strusila tri… Pročitaj više »

pera lozac
Gost
pera lozac
10 mjeseci prije
Reply to  pera lozac

Prestao sam citati bilo koju njegovu najavu, objavu, clanak itd. onog trenutka kada sam procitao o “udruzenju belog zmaja” koje uvodi pravdu i hapsi i ubija bas te koje si ti naveo da su ubijeni i zamenjeni dvojnicima. U prevodu PRE DESET GODINA. Ickeu se moze puno toga poverovat, Fulfordu… Pročitaj više »

ZAGREPCANKA
Gost
ZAGREPCANKA
10 mjeseci prije
Reply to  Neuf

I još jedne uloge koja još nije za javnost. I Arenu čuva vojska! Zašto?

piždro
Gost
piždro
10 mjeseci prije
Reply to  ZAGREPCANKA

sto poso demonkratska transparentna uprava nesto ne(bitno) taji od voljenog naroda.. hehe

Moreno
Member
Moreno
10 mjeseci prije
Reply to  Neuf

Jutros san čita komentare i od svega san zapazija kako si udrija trolačinu na petu . . . i baš se mislin šta je tim facama ala ti u glavi . . . i je#ate koja si ti čimavica, još si tu . . . 🙂

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
10 mjeseci prije
Reply to  Neuf

Jos samo da nam objasnis zasto su umjesto osudenih Clintonovih, Gatesovih, Merkel, Tom Hanksa ubaceni njihovi dvojnici, nitko sretniji od nas?

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
10 mjeseci prije

Mozete mi 1000 minusa lupiti i govoriti mi da ostavim iiiiistinu na miru ali NECU dokle god nam se djeca guse pod maskama a on pise kako je sve vec zavrseno, svi Kabalisti i njihove sluge osudeni i pogubljeni u tajnosti!

RENEW
Gost
RENEW
10 mjeseci prije

Maske in distanca sta namenjeni dehumanizaciji, ker rabijo ogromno količino breivikov. Zakaj jih rabijo? Za napad na civilne cilje v Rusiji in na Kitajskem. Ne gre se za solidarnost, ker na ta način nihče ne bi mogel ustvariti solidarnosti med ljudmi. Toliko pa že razumem delovanje človeških možganov in človeške… Pročitaj više »

Coca Corona
Gost
Coca Corona
10 mjeseci prije

PRCaš li se i ti test ov-ima ?

RENEW
Gost
RENEW
10 mjeseci prije
Reply to  Neuf

Izraelci imajo kisikovo komoro, da bi se z njo pomladili. Več kot očitno je, da je kup ljudi, ki jih hočejo načrtno postarati.

Suzy
Gost
Suzy
10 mjeseci prije

Svaka čast doktore No,mi smo to procitali na ovom portalu i kod jednom dobili potvrdu sto se krije iza mega projekta Covid 19..i nigdje drugdje u medijima se to nece naci Od danas smo zatvoreni kao laboratorijski stakori a avio kompanije uključujući i Croatia Airlinesu vec priprema put u Covid… Pročitaj više »

Tvrtko
Gost
Tvrtko
10 mjeseci prije
Reply to  Suzy

Avio kompanijama želim munjevitu propast, bolje da traže test inteligencije prije ulaska u njihove avione. Poštovnom g. paveliću moram zahvaliti jer mu je vratio tračak nade i vjere u naše liječnike i zdravstvo ali taj tanak tračak nade će netragom nestati prvom pojavom Beroša, Capaka, Đikića i ostalih stručnjaka na… Pročitaj više »

Suzy
Gost
Suzy
10 mjeseci prije
Reply to  Tvrtko

Upravo tako…vec danas Ce nas oni skupa sa Djikanom preko svojih Potrkala prosvijetlit o reci kako je ovom dr Corona napala mozak
E Moj Narode sto cekas vise

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
10 mjeseci prije
Reply to  Suzy

Ako se na razini države ne donese zakon o obaveznom cijepljenju nema korona putovnica. Ako država donese takvi zakon, onda je problem gdje je oduvijek i bio, u državljanima takve države.

Suzy
Gost
Suzy
10 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Tako je
Svugdje po zemljama narod se doze..na prosvjede..a mi
O Bože tako nam je dobro
Bolje ne moze biti

Suzy
Gost
Suzy
10 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Veliki vođa Plenković Ce lako donijeti taj zakon
Bez problema Ce zaobići sve i na kraju kao sto smo vidjeli Ustavni sud Ce ga podrzati
Nema rjesenja bez masovnog odaziva ljudi na gradjanski neposluh
Ali do sad smo vidjeli…nece se to dogoditi

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
10 mjeseci prije
Reply to  Suzy

Konacno shvacate ono sto govorim od pocetka…

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
10 mjeseci prije

Emil nije jos sve gotovo. Linija manjeg otpora je dosta jaka. Međutim ako donesu zakon o obveznom cijepljenju uvodi se brutala u politicki zivot. Mozda nece biti tako bahati da to naprave. Vjerojatno ce se odrzati politika ucjene kao sad s tim pcr testovima. Jos uvijek je ljudima lakse stavit… Pročitaj više »

Smrt fašizmu
Gost
Smrt fašizmu
10 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

Danas su u 24sata objavili za probu, da onom tko se ne cijepi nema izlaza van iz doma i plaća samo u iznosu od 30% plaće

Coca Corona
Gost
Coca Corona
10 mjeseci prije
Reply to  Smrt fašizmu

25sati objavili,da 24 lažu,s predumišljajem

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
10 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

Ako cemo vjerovati komentatoru koji se krije pod nickom iiistina, sve je vec gotovo!!! Naime on odavno tvrdi da su Gatesovi, Clintonovi, Merkel, 80% Hollywooda uhapseno, osudeno i objeseno u tajnosti. Tvrdi da ove koje gledamo na tv-u da to nisu oni vec njihovi ubaceni dvojnici. Eto ja bi prvi… Pročitaj više »

bumbar
Gost
bumbar
10 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

RH je potpisnica međunarodne Konvencije o zaštiti ljudskih prava i dostojanstva ljudskog bića u pogledu primjene biologije i medicine, u kojoj izrijekom stoji: “Interesi i dobrobit ljudskog bića imaju prednost nad samim interesom društva ili znanosti.” kao i ovo: “Postupak koji se odnosi na zdravlje može se provesti samo nakon… Pročitaj više »

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
10 mjeseci prije
Reply to  bumbar

Narodna kaze: Pisalo je na tarabi s rupom “nesto” pa se jedan našpraljio!

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
10 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

P.S. Tu povelju mozemo zvati opce normalno međutim sad na scenu stupa novo normalno dijametralno suprotno. Cak se uspostavlja i novo govor. Ludilo kako ti je ime? Mozda covid?

nfvhudenfuvndfrvnd
Gost
nfvhudenfuvndfrvnd
10 mjeseci prije
Reply to  bumbar

Problem je potpisana konvencija da se u slućaju “pandemije” uvodi izvanredno stanje u svim državam potpisnicama a glavni stožer uprave za čitavi svijet postaje SZO-SS. U takovom režimu se sprovodi prisilno “cjepljenje” jer sve ostale “civilizacijske stečevine” otpadaju.

2plus2jednako4
Gost
2plus2jednako4
10 mjeseci prije

Poštovani, iako je medijska generirana percepcija upravo takva kakvom je i Vi opisujete, nije točno ovo što Vi odgovarate bumbaru koji je naveo ključni pravni temelj za obranu prava na slobodni informirani pristanak. Bez obzira na sve to što se oko nas događa gdje kojekakvi “stručnjaci” (a tu ne mislim… Pročitaj više »

vnirviuertvewruvngre
Gost
vnirviuertvewruvngre
10 mjeseci prije
Reply to  2plus2jednako4

Samo sila jača od ove koja nameće kurtonu može ovo zaustaviti a ja takove ne vidim niti postoji, barem na zemlji. Možda sama zemlja pokaže milenijskim osunečenim kurtonđijama da ima netko jači od njih i onog za koga rade. Naravno ako je zemlja zemlja a ne sve matrix.

4e 65 6b 64 6f 2e
Gost
4e 65 6b 64 6f 2e
10 mjeseci prije
Reply to  2plus2jednako4

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
10 mjeseci prije

Upravo tako. 2009. sam naletio na taj “protokol o pandemiji” i to procitao sto si naveo. Odmah pomislih tako ce uspostavljati NWO. Tada je cirka 283 zemlje to potpisalo međutim sad se to ne moze pronaci na netu. Steta sto nisam snimio tada. Sjecam se da sam pomislio: pa koja… Pročitaj više »

pera lozac
Gost
pera lozac
10 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

e jbg pretera ga malo, postoje 192 priznate drzave a 283 potpisale, to mu dodje kao ona sela po americi gde ima 2000 sa pravom glasa a 2500 glasalo za senilnog Dzoa.

4e 65 6b 64 6f 2e
Gost
4e 65 6b 64 6f 2e
10 mjeseci prije
Reply to  bumbar

Na žalost u toj Konvenciji ne postoje samo članci 2. i 5., nego postoji i članak 26. Članak 26 Ograničenja u korištenju prava 1. Neće biti ograničenja u ostvarivanju prava i zaštitnih odredbi sadržanih u ovoj Konvenciji osim onih koja su propisana zakonom i koja su potrebna u demokratskom društvu… Pročitaj više »

autor_itet
Gost
autor_itet
10 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Nitko te nemoze na silu cijepit, zna i Plenki da tako ne ide, jer su i zdrave i bolesne stavili u isti kos, jer u kaosu se svasta progurava, a ima.vec dovoljno koji ce potrcat za cjepivom videci kako su se potrcali testirati, opet agendi puna saka brade😏

mario
Gost
mario
10 mjeseci prije
Reply to  autor_itet

Ali ti moze uvjetovati posao

hiber
Gost
hiber
10 mjeseci prije
Reply to  mario

ima i bolji način. Dovoljno je da uvjetuju da onaj tko završi u bolnicu i bude kovid pozitivan, a nije cijepljen, mora plaćati bolničke troškove.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
10 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Brutalna istina.

mario
Gost
mario
10 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Problem je puno dublji

Neuf
Gost
Neuf
10 mjeseci prije
Reply to  Suzy

Interesantno je da su kinezi uzgojili i pustili nekoliko sojeva virusa iz Wuhana,koje upoće nisu proučavali, što govori da je u pitanju biološko oružje za masovno uništenje.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
10 mjeseci prije
Reply to  Neuf

Vecina populacije s jos uvijek dostatnim imunitetom pomrsilo im racune. Planirani rezultati izostali pa se drukaju psyop metode. Dok se zlotvori ne sprijece u svom igranju nema boljitka. Na nesrecu zaigrace se oni preko granice svakog razuma i to ce im ujedno biti kraj. U najgorem slucaju svijet ce se… Pročitaj više »

Stara kuka
Gost
Stara kuka
10 mjeseci prije

Prvi puta čujem za ovog čovjeka. I to me istovremeno ohrabruje i ljuti. Ohrabruje zato jer vidim da ipak ima više nego što sam mislio ljudi iz tzv. “struke” koji imaju ljudskog i profesionalnog poštenja i dostojanstva. A ljuti me upravo to što za njega nisam znao. Pitam se koliko… Pročitaj više »

oddball
Gost
oddball
10 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Nisi ni čuo za moga susjeda Peru (osoba je stvarna, ime je samo ilustracija), on nije stručnjak, ali me je prije mjesec dana uvjeravao da covid ne postoji, da je sve to laž i da on ne poznaje niti jednu osobu koja je imala covid, u međuvremenu su dva naša… Pročitaj više »

Čardak
Gost
Čardak
10 mjeseci prije
Reply to  oddball

A odakle ti brojevi uopće? Tko ih provjerava, po kojim kriterijima? Doslovno mogu bilo kakav broj napisati koji im odgovara za guranje trenutačne agende i mi bi sad tome trebali slijepo vjerovati… I ovo što kaže prof. Pavelić, a već se o tome mnogo govorilo… koliko je ciklusa PCR test… Pročitaj više »

oddball
Gost
oddball
10 mjeseci prije
Reply to  Čardak

brojevi su službeni, tj. broj dnevno potvrđenih pozitivnih slučaja, ne znam koliko su te brojke realne ali su nam jedine dostupne, naravno metoda PCR-a nije savršena u ovim okolnostima, ima određeni broj lažno pozitivnih i lažno negativnih ali mislim da ti brojevi nisu presudni, veći je problem plafon koliko se… Pročitaj više »

shumadinac
Gost
shumadinac
10 mjeseci prije
Reply to  oddball

Kada sam davno nagoveštavao veliku verovatnoću biološkog rata nisam mogao ni da zamislim ovakvu perfidnost – da kreiraju virus male smrtnosti ali koji će da u kratkom roku (u poslednje vreme jer su vremenski uslovi sada pogodni) napune i prepune bolničke kapacitete i koji može lako da izazove raspad zdravstvenog… Pročitaj više »

Slonica
Gost
Slonica
10 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Ne treba sve zasluge za uspjeh pripisivati samom organizatoru ,bez velikog doprinosa dobrovoljaca. Drugi dio zagarantiranog uspjeha su oni koji se ne pitaju i odmah ih se vodi na bolničko liječenje( starački domovi koji čine dobru brojku) Tako da su preduvjeti i predispozicije za uspjeh skoro pa sigurne,a show must… Pročitaj više »

shumadinac
Gost
shumadinac
10 mjeseci prije
Reply to  Slonica

Može da se gleda tako ali koga polusenilan ili senilan sedamdesetogodišnjak da pita – državu? Bolnicu? Možda zna više od doktora?

Zna se ko je odgovoran u ovakvim situacija i ko donosi odluke – pitanje koje treba da se postavi je zašto neko drugi donosi te odluke?

nfvhudenfuvndfrvnd
Gost
nfvhudenfuvndfrvnd
10 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Veliš nisi mogao da zamisliš koliko će uspjeti u aktiviranju interneta u svezi ove psihotronske operacije. A kad sam ovdje tebi tipkao da mogu uz pomoć svega što imaju o nama, pohranjenom na serverima, bukvalno nas oživjeti ko avatare gdje bi “živjeli” a umjesto crvenih i bijelih krvnih zrnaca “venama”… Pročitaj više »

shumadinac
Gost
shumadinac
10 mjeseci prije

Ne Subaru, teorija ti je genijalna – apsolutno nedokaziva pa zato i neoboriva kojom se sve može objasniti. Bilo u zbilji ili u mašti.

nfvhudenfuvndfrvnd
Gost
nfvhudenfuvndfrvnd
10 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Za razliku od tebe ja priznam kad fulam a ti to nisi u stanju, živi i dalje skorašnji borže.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
10 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Sumi volio bih da si u pravu ali nisi. Imas dosta materijala na netu. Trazi Darpa transmiter & receiver za slanje i primanje dnk koda putem neta. Trazi novi foto enzim zvucnog imena Luciferijaza. Casper metoda za presijecanje dnk lanca ( nano skaricama se jedna bakterija brani od virusa pa… Pročitaj više »

hfbdvcersfvberfvewrf
Gost
hfbdvcersfvberfvewrf
10 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

Ovo što sam pisao gore Šumadiji za avatare bilo je prije nego sam gledao ovo što ti pišeš, onda mi je bilo drago jer sam pogodio a oni mi se smijali.

shumadinac
Gost
shumadinac
10 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

Ne znam Pero zašto svi gube iz vida krajnje bitnu stvar: kada je nešto zaista važno onda je to tajna koju se potrude da sačuvaju a ne da se priča nadugačko i naširoko – zar ne? Pogledaj moju teoriju na onom videu o MMR vakcinama – ono o autizmu. Vrlo… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
10 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Bolnička popunjenost je na nivou sezonske gripe

Anonimno
Gost
Anonimno
10 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Tako je, pisali ste o bioter., mnogi su kontrirali.
Odlicna pitanja postavljate Shumadinac, zadrzavajuci neki objektivni pogled na obje strane i cijelu situaciju.

Anonimno
Gost
Anonimno
10 mjeseci prije
Reply to  Anonimno

Dodajem jer ne mogu modificirat.
Ne vjerujem u cipiranje. Ali takodjer ne vjerujem da se tamo neka elita brine za mne..mo’s si mislit brinu o mom zdravlju.. da se brine za mene dali bi mi posteno placen posao i mogucnosti za lagodan zivot. Ne samo meni naravno..

stefano
Gost
stefano
10 mjeseci prije
Reply to  oddball

oddbal pozdravi susjeda Peru i reci mu da je pronicljiv ćovjek i preporući mu portal logično na čitanje. Prošli tjedan koligi sa posla moga brata ocu pozlilo.Pozvao hitnu a ovi pitaju koliko ima godina pa kada su ćuli 79 naravno neće doći. Za pola sata umro , sahranili ga uz… Pročitaj više »

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
10 mjeseci prije
Reply to  stefano

To moze tako zato sto kod nas ne postoji ne samo nezavisni labos nego niti jedna suverena i nezavisna institucija.

4e 65 6b 64 6f 2e
Gost
4e 65 6b 64 6f 2e
10 mjeseci prije
Reply to  oddball

Lažu o pouzdanosti testova i obmanjuju ljude o opasnosti “asimptomatskih” slučajeva. Prvo nabijaju brojeve pozitivnih, čime se preuveličala broj “zaraženih” i “asimptomatski zaraženih”. A nakon toga šire paniku bez da imaju čvrste dokaze o prenošenju virusa sa “asimptomatske” osobe na zdravu. Od 14.05. do 01.06. u Wuhanu su zabilježili 300… Pročitaj više »

pera lozac
Gost
pera lozac
10 mjeseci prije

Asimtomatski znaci bez simptoma, sto ce reci ZDRAV ali eto gamad uz pomoc PRC testova i novogovora pretvorise ZDRAVE u “zarazene”.

Coca Corona
Gost
Coca Corona
10 mjeseci prije
Reply to  oddball

Službeni?rade u čijoj službi?!?!

Ico
Gost
Ico
10 mjeseci prije
Reply to  Čardak

Neznam nikog da je umro u svojoj kuci od korone svi koji su umrli bili su Umrli u bolnici. Neznam dali su umrli od virusa ili neceg drugog.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
10 mjeseci prije
Reply to  oddball

Noitko nije umro od korone jer je odmah nakon prvog smrtnog slučaja u Hrvatskoj umrlom napravljena obdukcija koja je pokazala kako smrt nije nastupila zbog korone da bi nakon toga obdukcija bila ponovljena s rezultatom kako je čovjek umro od korone. Odmah poslije toga obdukcije su zabranjene za umrle koji… Pročitaj više »

oddball
Gost
oddball
10 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

ne želim imenovati KBC u Rh (raspitajte se ako želite), ali istinita priča, kroz ventilaciiju se probio covid sa plućnog odjela (masa ljudi koji tamo leže imaju upale pluća izazvane covidom) na odjel hemodijalize gdje se liječe ljudi sa lekumijoj , limfomima i sl. iz cijele regije, dakle umrlo je… Pročitaj više »

shumadinac
Gost
shumadinac
10 mjeseci prije
Reply to  oddball

Ako je to tačno onda se postavlja drugo pitanje: Mnogi insistiraju na praktično istim efektima korone i običnog gripa – kako je moguće da se predhodnih godina nije slično desilo sa istim posledicama na istom mestu od običnog gripa? Ja ne tvrdim da sve znam, pokazuje se da ni najstručniji… Pročitaj više »

oddball
Gost
oddball
10 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

zamisli nas 20 u zatvorenom prostoru, jedan ima gripu, koliko će se nakon 2-3 sata zaraziti? možda još 4-5, teške simptome će imati 1 ili ni jedan, zašto? gripu smo svi preboljeli u ovoj ili onoj varijanti, nakakav imunitet postoji i nije moguća pandemija velikih razmjera, plus, ne postoji asimptomatskia… Pročitaj više »

Tvrtko
Gost
Tvrtko
10 mjeseci prije
Reply to  oddball

Uvjek je za nekoga novi virus, u čemu je problem? Pa i gripa je za mnoge bila novi virus, pomrlo xxx tisuća, miliona ljudi i nagodinu nitko. U čemu je sad problem ?

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
10 mjeseci prije
Reply to  Tvrtko

Nije problem, ali se umjetno pumpa. Izvode se psyop i dize panika putem propagandne masinerije i vojske placenika i poslusnika. U novo normalnom zarazen nije bolestan, ali ga teta Alemka tretira kao tetoristu u shoping centru. Prije je bilo ako si zarazen onda si i bio bolestan i sam si… Pročitaj više »

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
10 mjeseci prije
Reply to  oddball

Rađen je pokus i taj jedan asimptomatski je stavljen među njih 465 i nitko se nije zarazio niti imao simptome. Zanimljivo zar ne? Neki dan sam ponovno vrtio da to nađem, ali nema! Popapala maca tu informaciju.

Ico
Gost
Ico
10 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Kažeš mnogi ne žele ni da čuju takva pitanja ? To je zato što su mnogi unaprijed stvorili svoj stav o Coroni i taj stav ne žele dovoditi u pitanje. Prihvaćaju samo činjenice i pitanja koja idu u prilog njihovom stavu. I to rade i jedni i drugi … i… Pročitaj više »

bumbar
Gost
bumbar
10 mjeseci prije
Reply to  Ico

Jeste li pitali i one s “običnom” gripom prošle godine?

Tvrtko
Gost
Tvrtko
10 mjeseci prije
Reply to  bumbar

Oni koji su prošle godine preboljeli običnu grupu gledaju i slušaju sad ove trendy Covid bolesnike i ne vjeruju što čuju.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
10 mjeseci prije
Reply to  Tvrtko

Svi celebriti i oboljeli predsjednici ozdravili za 3 dana.

shumadinac
Gost
shumadinac
10 mjeseci prije
Reply to  Ico

Potpuno se slažem, sada se ne pita struka nego politika što je katastrofa. Ako izgleda da sam se svrstao uz jednu stranu to nije tako – podjednako kritikujem sve pogrešne stavove ali ova “druga strana” ovde više ne postoji, “sabijena u zemljicu crnu” ali ne argumentima. Kako i ne bi… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
10 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Nisi ti odabrao nego tvoja duša

CAN
Gost
CAN
10 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Shumi ,a ostatak 99posto medija nije odabrao stranu!?

mario
Gost
mario
10 mjeseci prije
Reply to  Ico

Pa struka je i dovela do ovog

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
10 mjeseci prije
Reply to  Ico

Mili nitko ne negira koronu nego samo njene posljedice. Reci sto hoces, ali nije takav bauk kako su to predviđali na eventu 201.

Anonimno
Gost
Anonimno
10 mjeseci prije
Reply to  Ico

Tako je. I ovdje isto ako postavis pitanje ili izrazis nesto razlicito misljenje odmah si vakser i sl.

Coca Corona
Gost
Coca Corona
10 mjeseci prije
Reply to  Ico

I ja isto…javim ti kad bude nešto…zaozbilj…
Tamo negdje možda u 1.2.m’esecu…
Dik se ove nove super bakterije dovoljno namnože,pa navalena sterilizirano dezinficiranu ljudskost…a ovaj virus nije ispao slučajno iz džepa nekome…tako da …
..””struka”” predviđa sunčev virus dogodine…svi pod zemlju do daljnjeg…

Tvrtko
Gost
Tvrtko
10 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Kako nije, desilo se i dešavale su se vrlo brojne smrti, samo nisu bile uzrokovane COVID već MRSA, o tome svi šute, jel da?

hiber
Gost
hiber
10 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Korona nije grip, to je svjesna manipulacija. Porodica rnk virusa gripa i korone se razlikuju kao mačke i psi. Ne mogu se križati.

shumadinac
Gost
shumadinac
10 mjeseci prije
Reply to  hiber

Mislim da to niko i ne kaže, govori se o sličnom delovanju i efektima.

hiber
Gost
hiber
10 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Ne efekti su potpuno dtugačiji. Gripa udara u glavu, odmah ide u krv i organizam i odmah slijedi reakcija antitjela. Korona, ide uokolo, kroz nos i grlo. Potpuno različiti evolucijski putovi. Potpuno drugaciji način širenja.

mario
Gost
mario
10 mjeseci prije
Reply to  hiber

Bilo i to na dnevniku

mario
Gost
mario
10 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Imaš pravo tako je rečeno na dnevniku, samo tako nastavi

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
10 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Pitanje je logicno i ne znam cemu toliki minusi. Istina je također da su prije cirka dvije godine doktori posli zajebavat s gripom i to obicnom. Mater je trebala okulistu i nisu primali dok ne prođe sezona gripe. Krmaca je nije htijela niti narucit. Javite se za 3 mjeseca i… Pročitaj više »

Coca Corona
Gost
Coca Corona
10 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

“kako je moguće da se predhodnih godina nije slično desilo sa istim posledicama na istom mestu od običnog gripa?…”

Ko zna..
Nismo bili informirani?
Sabotiranje zdravorazuma?
….

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
10 mjeseci prije
Reply to  oddball

Ja tebi to vjerujem, sustavi za ventilaciju i klimatizaciju su vrlo opasni za prenošenje svih virusa, a ne samo korone. Lani u ovo doba prijatelj mi je imao tešku upalu pluća, pola litre vode su mu ispumpali iz pluća, nije mogao govoriti, stvarno ozbiljno stanje, bio sam mu u posjet… Pročitaj više »

nfvhudenfuvndfrvnd
Gost
nfvhudenfuvndfrvnd
10 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Pristanak su dobili tako što su strahom blokirali i onaj jedan posto zdravog razuma kod resursa. Sredstva prenošenja zaraze straha poput tv-a i radia su stvorila u resursa program da se mora “cjepiti” i tu je završena prića. Operacija uspješno izvedena čeka se točka na “i” u vidu beskonačnog cjepljenja… Pročitaj više »

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
10 mjeseci prije

Sretnicima koji prezive barem nece biti dosadno. Vidjet ce kako su psihopate mastovite u ukidanju i osnovnog dohotka. Bit ce puno igara, ali bas nece biti puno kruha za gojime.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
10 mjeseci prije
Reply to  oddball

Tako teske bolesnike obicna promaja moze da ubije.
Ukljuci mozak!

Coca Corona
Gost
Coca Corona
10 mjeseci prije
Reply to  oddball

Čuj prijenos bakterija u bolnici kroz cijevi,Tom Cruise igra glavnu žensku ulogu?

marijan zavalić
Gost
marijan zavalić
10 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Znam osobu koja je bila na obdukcij,ta osoba je umrla od raka.

Slonica
Gost
Slonica
10 mjeseci prije
Reply to  oddball

Postoji za svaku državu točni podaci o umrlima.
Tako je u Hr ukupna brojka umrlih od siječnja do listopada manja u 2020 u odnosu na 2019.
Naravno da se ne umire identično po mjesecima ali konačni broj je čak manji.Lako provjerljivo na službenim stranicama.

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
10 mjeseci prije
Reply to  Slonica

u zimskim mjesecima općenito je nešto veća smrtnost, eto,trenutačno voda ide na njihov mlin,a ljudi, kao da su pali s marsa!

Sretnick
Gost
Sretnick
10 mjeseci prije
Reply to  oddball

Dobro je poznata činjenica da političari izgovore istinu samo kad se zabune. Isto tako svi znamo da kradu i bezobzirno se bogate na našoj grbači. Sad postavljam pitanje kako možete vjerovati onima koji vas stalno lažu i kradu a ne vjerujete osobama poput dr. Pavelića, dr.Sladoljeva, dr.Gajski ili dr. Radmana?… Pročitaj više »

shumadinac
Gost
shumadinac
10 mjeseci prije
Reply to  Sretnick

Sasvim legitimno pitanje: kako verovati političarima koji žive na našoj grbači. Kome onda verovati? Sladoljevu koji pokušava na ovoj priči da izgradi POLITIČKU KARIJERU (ali ne, on neće tada živeti na našoj grbači) ili nekom novinaru koji “ekskluzivnim vestima” diže promet svog časopisa ili youtube kanalu koji na isti način… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
10 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Bolje vjeruj političaru nego Sladoljeva, to je tvoj duhovni izbor

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
10 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Da nisu spucali Imunoloski on bi jos uvijek imao svoju karijeru. Nakon sto su namjerno unistene tvornice ni brojni inzenjeri nemaju svoju karijeru niti radnici posao. Zar je to sad krimen sto posten i istinoljubiv covjek se angazirao u politici. Znam da je to samo za govnare predodređeno i zato… Pročitaj više »

shumadinac
Gost
shumadinac
10 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

Još jedno interesantno pitanje koje niko ne postavlja: antivakserska histerija je naglo krenula pola godine-godinu pre korone – da li je to slučajno? Jer ako je slučajne neverovatno dobro se uklapa, prvo priprema terena, pa zaoštravanje da bi sada “kada je vakcina protiv korone spremna” došlo do kulminacije. A ta… Pročitaj više »

Sretnick
Gost
Sretnick
10 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Reči da Sladoljev pokušava izgraditi političku karijeru je besmislica. U Hrvatskoj ne postoji NI JEDNA stranka koja upozorava na štetnosti i besmislice ove histerije. Čovjek ima 67 godina i zadnjih petnaestak upozorava na kriminal u zdravstvu. Zbog toga je proganjan a u zadnje vrijeme i žestoko cenzuriran. Trebate nešto znati… Pročitaj više »

oddball
Gost
oddball
10 mjeseci prije
Reply to  Sretnick

istina, to se lako provjeri, nisu mi trenutno poznati ti podatci, ajmo reći da je ukupan broj umrlih jednak ili manji nego 2019. (što mi je teško za povjerovati ali dopuštam), to ne objašnjava niti uzima u obzir broj hospitaliziranih i broj pacijanata na respiratoru koji višestruko premašuje brojeve u… Pročitaj više »

Tvrtko
Gost
Tvrtko
10 mjeseci prije
Reply to  oddball

Zašto prošle godine nije bilo više osoba na respiratorima? Pa zato što su postojeći bili popunjeni a ostale su slali na kućno liječenje. Što tu nije jasno?

Sretnick
Gost
Sretnick
10 mjeseci prije
Reply to  Tvrtko

Usezoni gripe uvijek je puno osoba na respiratorima samo se o tome ne piše i ne govori svaki dan u medijima. Ljudi najviše umiru od bolesti srca i krvnožilnog sistema što je posljedica nekretanja i prekomjerne prehrane. Zamislite da mediji svaki dan objavljuju da su danas umrle 63 osobe od… Pročitaj više »

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
10 mjeseci prije
Reply to  oddball

Inturbacija je zadnja instanfa, ali ne mora biti i smrtonosna preko 90%. Netko je to namjerno napravio. Zato se stalno i spominju ti jebeni ventilatori. Logika je sasvim jednostavna. Nemoj nabit veliki tlak u pluca onom kojem su alveole napadnute. Stavi tlak jedan bar i malcice povecaj frekvencuju upuhivanja i… Pročitaj više »

Sretnick
Gost
Sretnick
10 mjeseci prije
Reply to  oddball

Uguglajte “gripa uzela maha” i dobit ćete hrpu članaka iz 2018. i 2019. gdje se liječnici žale da su bolnice pretrpane, da po 4 bolesnika dijele jedan respirator, da ljudi umiru. Vidjet ćete da nema nikakve razlike između prošlih i ove godine osim što sad propaganda odrađuje topovsku pripremu.

Sretnick
Gost
Sretnick
10 mjeseci prije
Reply to  oddball

Zavod za javno zdravstvo je objavio podatke o smrtnosti za prvih 9 mjeseci ove godine. Uspoređujući te brojeve s brojevima iste institucije za proteklih 10 godina vidljivo je da ove godine nije povećana smrtnost. Kritične su bile 2015. i 2017. kad smo živjeli normalno i nismo brojali svaku prehladu. Devet… Pročitaj više »

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
10 mjeseci prije
Reply to  Sretnick

Njonjologija i analni alpinizam. Velike misli Mao Ce Tunga: svi idu jedan najebo – sprovod. Jedan ide svi najebali – Njonjo ide u Sabor.

bumbar
Gost
bumbar
10 mjeseci prije
Reply to  oddball

Znate li koliko je ranijih godina umiralo ljudi dnevno i godišnje u RH? Niste istraživali, a brojke su lako dostupne na webu. Više volite zastrašivanja s TV? Statistika kaže da u RH godišnje umre oko 52000 ljudi, što znači da je dnevni prosjek smrtnosti između 140-146 ljudi. Sad su izdvojili… Pročitaj više »

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
10 mjeseci prije
Reply to  bumbar

U tih 52000 nisu uracunati abortirani. Oni su nazalost zavrsili u kozmetici, kao podloge za cijepiva ili u pepsi i kolici kao maticne stanice. Od tih 52000 neki bi mozda i ostali zivi, ali njihova nesreca je da su mozda imali zdravi organ koji je nekom trebao. Uglavnom cca 1100… Pročitaj više »

CAN
Gost
CAN
10 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

To će tek postat tema (tvojazadnjarečenica) u 2o21…a kkkrivac će biti…pogodi..jadno jadno

rimtu
Gost
rimtu
10 mjeseci prije
Reply to  oddball

Pa kak ti više nije jasno da je cijela pLandemija zasnovana na prevari sa pcr testom?

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
10 mjeseci prije
Reply to  oddball

Nitko ovdje ne govori da “ne postoji”. Postoji, ali nema projektirane učinke. Tako da ove glupe mjere proizvode samo ucinak krahiranja ekonomije i psihe stanovnistva. Uskoro ocekujte plandemije pticje gripe i ostale stoke kako bi se ” uklonile” zalihe hrane koje jos postoje kod stanovnistva. Poremecaji opskrbe zbog lockdowna i… Pročitaj više »

nfvhudenfuvndfrvnd
Gost
nfvhudenfuvndfrvnd
10 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

Ma badava objašnjavaš programu smisao “mjera” i njihov uticaj na želudce resursa koji će sutra jesti sojlent grin.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
10 mjeseci prije

U pravu si. Bolje da potrazimo neku lokaciju na kojoj bi se mogli nastanit svi zaintetesirani slobodni ljudi. Cisto da pokazemo kako pravi ljudi zive i stvaraju. Oni kojima su drugi ljudi braca i sestre, a ne potencijalni teroristi. Napravimo komunu prosperiteta. Nekako mi se to cini kao prava ideja.

nvidefviesfivsiefvis
Gost
nvidefviesfivsiefvis
10 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

Ja više o ovoj predstavi sa resursom ni ne pričam, mogu samo sa istomišljenicima. U pravu si za komunu, negdje u nekoj divljini pa nek preživi prirodnim odabirom najbolji i najači sa najboljim genima, tako je priroda odredila i tako je najbolje. Sve ovo gdje se netko bakće u prirodne… Pročitaj više »

Tvrtko
Gost
Tvrtko
10 mjeseci prije
Reply to  oddball

Riješenje problema potraži u riješenjima prošlih stotinjak godina, sve pandemije su riješene uglavnom prirodnim putem i ni jedna nije trajala duže od godine dana, ovom igrokazu se ne vidi kraj i sve dok će ljudi biti virozni, šmrcati, kašljati pa od svega dobiti i pneumoniju i pokoji od toga umrejeti,… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
10 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Davno sam o tome razmisljao, medutim ako uzmes u obzir da za bolje komentare dobijes stotinjak pluseva i dvadesetak minusa to znaci da je 120 ljudi reagiralo u 4-5 zemalja na balkanu sto je NISTA! Dobijes 20tak ljudi po svakoj zemlji, na koncu toliko ih je bilo na zadnjem prosvijedu,… Pročitaj više »

Tvrtko
Gost
Tvrtko
10 mjeseci prije

Ma hajde, pa ne čitaju svi ovaj portal.

Z.A.
Gost
Z.A.
10 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Kuko nista od toga …. Ovo samo se moze okoncati spontano i to da se uvjerimo u djelotvornost vakcina i njenu bezbjednost a isto i faktor ekonomije ce biti presudan . Nekakve organizacije i drustva za prava i borbu su utopija jer uvijek ce se infiltrirati njihovi igraci i sve… Pročitaj više »

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
10 mjeseci prije
Reply to  Z.A.

Evo ti plus iako te nece uopce tjerati na cjepljenje. Samo neces moci u avion, javni prijevoz, na posao, u skolu, kod lijecnika, u bolnicu, u shoping, u svatove, u klubove, barove, restorane, nece ti produzit vozacku jer sto ako te kovid napadne dok vozis pa izgubis kontrolu i zabijes… Pročitaj više »

Minor
Gost
Minor
10 mjeseci prije

Sve mi se cini da ce tako biti. Ovo zadnje je zakucavanje.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
10 mjeseci prije

Kad krene to s vozackom bit ce mnostvo oglasa: Mijenjam auto sa 60 ili više konja za jednog običnog.

piždro
Gost
piždro
10 mjeseci prije
Reply to  Z.A.

Bravo Z.A. pogledaj ovaj novi text plandemija Korona i poslije: Molekularni biolog upozorava: “Tako cjepivo protiv korone može promijeniti vašu DNK” napisao 30.11.2020 pixabay U posljednjih nekoliko tjedana Big Pharma je, u suradnji s medijima, širio jednu veselu poruku za drugom o svojim cjepivima protiv korone širom svijeta. Ali koliko… Pročitaj više »

Z.A.
Gost
Z.A.
10 mjeseci prije
Reply to  piždro

Bravo Legendo … Pizdro znas drug ja razmisljam kad ova papazjanija prodje koga prvog da razbijem ….hahahaaaa . Jarane bio rat i jedva ga nekako predeverah i ostah ziv , ali brate ovo me je dokusurilo…hahahaaa . Kaze mi moj drug EZ da ce mi raditi svasta …. ma zabole… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
10 mjeseci prije
Reply to  Z.A.

znam pisao si taj slučaj u obitelji .. al ovo je gore od ikakvog rata! jer nevidljivi političko-medijski napuhani neprijatelj je izokrenuo skroz psihu i živce naivnoj i uplašenoj raji. gore je od svakog rata. u stvari ovo je mega biloški rat a neprijatelj nevidljiv samo mu mračne svjetske dzukele… Pročitaj više »

Brat Bratu
Gost
Brat Bratu
10 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Stara kuko, danas klinac od 13 godina u svoj nerazvijeni mozak primi više informacija nego li čovjek za cijelog svog života do prije nekih 30-40 godina. Po nekim istraživanjima. Preko 90 % tih informacija je dokazano nekorisno smeće koje ni dječji ni ljudski mozak nije u stanju isprocesuirati stoga su… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
10 mjeseci prije
Reply to  Brat Bratu

..

mario
Gost
mario
10 mjeseci prije
Reply to  Brat Bratu

Točno

Stara kuka
Gost
Stara kuka
10 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Super što ste dopustili ovom trolu da sa svojim priglupim “susjedom Perom” potpuno istrola ćitavu temu.

Coca Corona
Gost
Coca Corona
10 mjeseci prije
Reply to  Stara kuka

Tako nekako otprilike

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
10 mjeseci prije

Čovjek može govoriti jer je u mirovini ili eventualni gubitak honorara od nekog dodatnog posla nebi ga materijalno dokrajčio.
Pitanje ja kako se došlo u situaciju da su vojnici sistema poslušniji nego ikad, a mase zomboidizirane kao nikads do sada

oddball
Gost
oddball
10 mjeseci prije

U principu se radi o tome da ciljano tražite ili članke ili ljude koje će poduprijeti vaš stav ili teoriju, to nas samo vrti u tvrdoglavi krug jedne jedine istine bez volje i namjere da se doista dođe do istine, to ne samo da nije LOGIČNO niti je intelektualno pošteno,… Pročitaj više »

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
10 mjeseci prije
Reply to  oddball

Princip je isti kao i kod većine sistemskih medija, samo predznak je suprotan Kako jedni mediji traže obrazac mišljenja jednih stručnjaka, tako drugi mediji traže obrazac drugih stručnjaka. Jedni mediji nikad neće objaviti mišljenje jednih stručnjaka, a drugim medijima se drugi strućnjaci neće ni odazvati na poziv. Potpuno je isto… Pročitaj više »

shumadinac
Gost
shumadinac
10 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

“Da li je za tebe sve ovo oko korone prevara ili nije?” Ovim pitanjem si pokazao srž problema – svi pokušavaju da sve stave pod istu kapu, svi žele crno-bele odgovore a to je u ovom slučaju nemoguće jer: Da, korona postoji! Da, korona je prevara! Kako je ovo moguće?… Pročitaj više »

Srki
Gost
Srki
10 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Skuplja se provakser ekipa. 🙂

shumadinac
Gost
shumadinac
10 mjeseci prije
Reply to  Srki

Da čitaš pažljivo Srki znao bi da sam ja jedan od prvih ovde koji je protiv nepotrebnog vakcinisanja – kao što je i ovo koje nam se sprema (i to ne zbog čipovanja i sličnih gluposti već zbog konkretnih, dokazivih razloga). Ali si zato ti tipičan primer onih koji vole… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
10 mjeseci prije
Reply to  Srki

sad su i oni doručkovali, sendviče popapali, kavice popili, upute dobili. ide se za gazdu sad malo tipkat.. posao je bože moj ko i svaki posao..a kompjutora, laptopova, zagrijanih javnih prostorija fala bogu i ip adresu toga nefali…

Tvrtko
Gost
Tvrtko
10 mjeseci prije
Reply to  Srki

I ja sam za vakcinu ako će me riješiti svih sezonskih viroza, prehlada, upala grla itd. Jesam, ima li takova vakcina?
Ima, 9mm parabellum ali od te se ne preživi, ima koja druga?

vnirviuertvewruvngre
Gost
vnirviuertvewruvngre
10 mjeseci prije
Reply to  Tvrtko

Hehehe, istina.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
10 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Najmanje je bitno da li korona postoji ili ne postoji. Pa znamo kako je i prije ovog postojala grupa korona i ostalih virusa od kojih su mnogi bili puno smrtonosniji. Pa kad mene sašije viroza i 37,5 temperature ja sam potpuno nesposoban i ležim u krevetu pokriven po glavi tih… Pročitaj više »

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
10 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

He he, nisu zabranjene, ali se svi zahtjevi odbijaju 🙃🙃🙃

shumadinac
Gost
shumadinac
10 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

-Procedure su apsolutno pogrešne, kao da virus ima radno vreme- -Vakcine se odobravaju pole 3 meseca testiranja iako je propisano min. 2 godine pre puštanja u promet. -Obzirom da oni koji su već preležali mogu ponovo da obole da li žele da nam kažu da će veštački imunitet biti bolji… Pročitaj više »

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
10 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Korona je samo jedan od stotine problema s kojima živimo i besmisleno je zakonodavstvo prilagođavati samo i jedino koroni.
A o političarima kojima smo ipak mi sve ovo dopustili je bespotrebno raspravljati.

hiber
Gost
hiber
10 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

odakle ti ideja da je vakcina sada proizvedena? Istražni i teoretski dio se obavljao najmanje 8 godina. Ovo je sada samo proforma.

Histrion
Gost
Histrion
10 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Korona ne postoji. Virusi su prljavština i otrov i koje naše tijelo nastoji izbaciti van sebe. Nisu zarazni. Točka.

mario
Gost
mario
10 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Šta je tu komplicirano, postoji i prevara je sve oko toga

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
10 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Da korona postoji, prevara se sastoji u tome da se hoce prikazat smrtnost od korone (i opasnost) koja ne postoji. Opasnost postoji samo u pretjeranim mjerama i agresivnoj terapiji, a ostalo je prevara i manipulacija neviđenih razmjera do sada tako da ljudi jednostavno ne mogu (i ne zele) vjerovati da… Pročitaj više »

shumadinac
Gost
shumadinac
10 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

Tačno! Ali pogledaj kakvu podršku ovde dobijaju oni koji tvrde da korona ne postoji. I kako u takvoj atmosferi napraviti konstruktivni dijalog? A TO I JESTE CILJ!!!

CAN
Gost
CAN
10 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Ne žele ljudi sve crnobelo…
nego im se samo ta opcija servira= hoćešnećeš!!!
E paNEću zao z inat!!!

Dr. Dolittle
Gost
Dr. Dolittle
10 mjeseci prije
Reply to  oddball

Opet cviliš kukavče kukavni. Tema je kompleksna ali si ti providan svojim javljanjem ispod svakog članaka o cjepivima i koroni.

Budi dobar i iskren jedanput u životu i objasni nam što osjećaj kada se pogledaš u ogledalo?

Oduševljenje ili sažaljenje?

Brojevi...
Gost
Brojevi...
10 mjeseci prije
Reply to  oddball

Ako se već razbacujete brojkama, odite na stranice HZJZ-a i pogledajte ljetopise za prethodne godine. Tamo su navedeni svi statistički podaci. Godinama imamo u Hrv. više od 1 milijun respiratornih bolesti godišnje. I to su samo oni koji su otišli doktoru. Svake godine imamo 30000-40000 hospitalizacija zbog respiratornih bolesti. Od… Pročitaj više »

Histrion
Gost
Histrion
10 mjeseci prije
Reply to  oddball

Lijepo ti je bumbar gore napisao da dnevno u RH umre 140 do 146 ljudi.
Kad broj umrlih od nevidljivoga neprijatelja prijeđe 150 dnevno, onda se trebaš zabrinuti, konju jedan.

hiber
Gost
hiber
10 mjeseci prije
Reply to  Histrion

prvo budi pristojan. Oddball postavlja legitimna pitanja i samo zajedno možemo na njih odgovoriti da bi došli do istine. Inače, pretpostavljam da misliš da bi broj umrlih od nevidljivoga neprijatelja ZAJEDNO sa redovno umrlima trebao biti veći od 150, da bi se zabrinuli. Pa onda se eto moramo početi brinuti.

mario
Gost
mario
10 mjeseci prije
Reply to  hiber

Pa brini se mi odbijamo brinut se za izrežiranu plandemiju

mario
Gost
mario
10 mjeseci prije
Reply to  Histrion

Točno tako

hiber
Gost
hiber
10 mjeseci prije
Reply to  oddball

Kolega oddball, sve je istina sto govoriš, ali problem nastaje što mainstrem plaćeni oglasi, kao i antimainstrem negiranja uvijek dolaze iz istog izvora. Dakle, negiranje virusa u funkciji je sticanja potvrde službene priče. Jer ako je negator virusa očigledno lud, onda je očigledno istinita mainstream priča. A svi koji su… Pročitaj više »

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
10 mjeseci prije
Reply to  oddball

Istina je jedna, ne postoji više istina, nije ni moja ni tvoja, jedna je za svih, samo su putevi spoznaje različiti.

Kmet
Gost
Kmet
10 mjeseci prije

Ekonomsko unistavanje zemalja i poslije prositi nove kredite od iste ekipe koja je histeriju digla do neba. Vlasnici cjepiva, medija i banaka tri rodjaka. Sve ide na njihov mlin.

piždro
Gost
piždro
10 mjeseci prije
Reply to  Kmet

Pa to i je smisao NWO – narod zadužiti i onda ucjenjivati. Zato kabala i ima štaparije “toalet papira” svugdje po svjetu. A ova prdekala što su preko kvazi stranki, ustvari stranih lobija (“interesnih skupina” ) došla i zasjeli na najviše funkcije – su tako i tako njihovi plaćenici..

Jack Shadow
Gost
Jack Shadow
10 mjeseci prije
Reply to  Kmet

Stvori problem pa prodavaj rješenje.

šeronja
Gost
šeronja
10 mjeseci prije

još samo, kad bi političari znali čitati, ali……..

Tvrtko
Gost
Tvrtko
10 mjeseci prije
Reply to  šeronja

Znaju političari čitati, iznose an svojim računima.

bumbar
Gost
bumbar
10 mjeseci prije

Ovo je ključno: “virus (ako je to uopće virus) lako moguće je izašao iz bioterorističkog laboratorija ili naprosto pobjegao”. Treba osvijestiti u narodu činjenicu da se radi o bioterorizmu. Režiseri ovog terora se ne skrivaju, prezentiraju javnosti svoje agende i prijete opasnijim virusima ako se ne provode njihovi naputci. Ako… Pročitaj više »

nfvhudenfuvndfrvnd
Gost
nfvhudenfuvndfrvnd
10 mjeseci prije
Reply to  bumbar

Ovi koji produciraju kurtonu vladaju svijetom, zato ih svi slušaju.

Tvrtko
Gost
Tvrtko
10 mjeseci prije
Reply to  bumbar

Da, zanimljivo, ZAŠTO, da nije korupcija u pitanju?
Kako se ono kaže, pratite trag novca. Tko to može, tko ima loptice za to? zgleda nitko jer svi koji bi to trebali odraditi dobiju svoj dio kolača.

hiber
Gost
hiber
10 mjeseci prije
Reply to  bumbar

zato,što uzgoj pasmina pasa nije sam po sebi bioterorizam. Problem je što ne postoje nacionalni lideri, jer su nacionalne države zamjenili korporativni teritorijalni entiteti. Nacionalne države su se formirale u svrhu zaštite nacionalnih tržišta. Ako više nema nacionalnih tržišta, ima li nacionalnih država? Naravno ne smiju se miješati nacije i… Pročitaj više »

vnirviuertvewruvngre
Gost
vnirviuertvewruvngre
10 mjeseci prije
Reply to  hiber

Nacionalne države su formirane da bi ih tvoji lakše kamatarili i krali preko premijera i predsjednika i ostalih ispod njih, da bi ih lakše slali u vaše ratove da ginu dok im se vi podsmijavate i drukate i financirate sve strane u sukobu. Nacionalne države su produkt vlasnika stada-države koji… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
10 mjeseci prije

Točno

hiber
Gost
hiber
10 mjeseci prije

Kako ste to otkrili? Naravno da su moji ljudi osnovali nacionalne države. Imam 300 godina, al’ sam mlađahan.👶👶👶

Sretnick
Gost
Sretnick
10 mjeseci prije

U Francuskoj je nošenje maski obavezno i unutra i vani još od rujna. Kad su tu obavezu uveli imali su dnevno 5000 pozitivnih. Pred dva tjedna imali su 35000 pozitivnih dnevno, znači sedam puta više. To sve govori o efikasnosti maski i nije mi jasno zašto se ovi podaci ne… Pročitaj više »

Maske su pale
Gost
Maske su pale
10 mjeseci prije

– Laž se sada naziva “istina”. – Gripa se sada naziva “korona”. – Cenzura se sada naziva “provjera činjenica”. – Lobist se sada naziva “stručnjak”. – Kritika se sada naziva “mržnja”. – Tko propituje činjenice se sada naziva “teoretičar zavjere”. – Započeti ratove sada znači “provoditi demokraciju”. – Krađa se… Pročitaj više »

Minor
Gost
Minor
10 mjeseci prije
Reply to  Maske su pale

Sapienti sat

piždro
Gost
piždro
10 mjeseci prije
Reply to  Maske su pale

Da sato-mazo su sad skinili maske..jer vide nema nikakva otpora.. fuj

Histrion
Gost
Histrion
10 mjeseci prije
Reply to  Maske su pale

Bravo, Bratoljube Klaiću, potpisujem tvoj novi razlikovni rječnik, rado bih i pridonio kakvom suvislom recenzijom.