Prosvjednici koji podržavaju Gazu marširaju prema sjedištu NYPD-a

Propalestinski prosvjed
12 komentara

Njujorška policija (NYPD) upala je ovog tjedna u kampus Sveučilišta New York (NYU) kako bi progonila studente i nastavno osoblje koji su postavili kamp “Solidarnost s Gazom” u znak suprotstavljanja genocidnim akcijama Izraela u Pojasu Gaze.

Upad policije rezultirao je uhićenjem više od 100 studenata, nastavnika i članova osoblja od strane policije u večernjim satima nakon što su upozoreni da napuste trg kampusa u Greenwich Villageu gdje se održavao prosvjed.

Policajci u opremi za razbijanje nereda upozorili su prosvjednike da će svi biti kažnjeni ako ne napuste područje. To je dovelo do toga da su mnogi prosvjednici odgovorili sličnim načinom vlastitom racijom kroz Kinesku četvrt u New Yorku i One Police Plaza, sjedište NYPD-a.

Prema izvješćima, prosvjednici koji podržavaju Gazu nosili su baklje i palestinske zastave dok su javno demonstrirali prkoseći njujorškoj policiji koja je postupala s izvornim prosvjedom Solidarnost s Gazom. Mnogi od njih, većina s maskama za lice, čuli su se kako pjevaju riječ “Gaza”.

Ponavljanje Georgea Floyda?

Stotine ljudi postavilo je kamp na Gould Plazi na NYU oko 6 ujutro kada su zahtijevali da se škola oslobodi svih posjeda povezanih s Izraelom. Slični prosvjedi organizirani su i u drugim obližnjim kampusima, uključujući Sveučilište Columbia.

Razljućeni njihovom prisutnošću, školski dužnosnici rekli su prosvjednicima da napuste kampus, upozorivši ih da će se provoditi prekršaji o neovlaštenom pristupu. Nedugo nakon toga, policija je viđena kako preplavljuje prosvjede, prevrće šatore i uhićuje.

Prosvjedi su do tada bili mirni, ali proizraelsko mnoštvo tvrdi da propalestinsko mnoštvo sudjeluje u “zastrašujućim povicima i nekoliko antisemitskih djela”.

“Nećemo stati! Nećemo stati! Razotkriti! Dezinvestirati!” bile su među pjesmama koje su se čule kako odzvanjaju trgom.

“Od rijeke do mora, Palestina će biti slobodna!” bio je još jedan, ovaj koji je predstavljao poziv na genocid, prema proizraelskoj gomili.

Komentirajući postupke NYPD-a, student prava NYU Byul Yoon izrazio je gnušanje nad načinom na koji se postupa s prosvjedima.

“To je stvarno nečuvena akcija sveučilišta da dopusti policiji da uhiti studente na našem kampusu”, rekao je Yoon.

Šef sigurnosti NYU rekao je da su administratori “svjedočili neurednom, ometajućem i antagonizirajućem ponašanju koje je ometalo sigurnost naše zajednice”, što je bio poticaj raciji NYPD-a.

U jednom trenutku su prosvjednici viđeni kako probijaju barijere koje je škola postavila na Gould Plaza, Fountain Walker, što je kap koja je prelila čašu.

“Jedini sigurnosni zahtjev koji smo postavili bio je da nikakvi dodatni prosvjednici ne mogu ući na Gould Plazu”, stoji u priopćenju NYU.

“Probijanjem barikada rano poslijepodne taj je zahtjev prekršen i svjedočili smo neurednom, ometajućem i antagonizirajućem ponašanju koje je ometalo sigurnost naše zajednice.”

Sve ovo počinje dosta ličiti na ono što se dogodilo kao odgovor na psihološku operaciju Georgea Floyda. Gotovo četiri godine unazad, ponovno imamo maskirane “ljevičare” – ako niste primijetili, mediji pokušavaju one koji se protive genocidu u Gazi svrstati u liberale – koji marširaju ulicama protiveći se policijskom zlostavljanju.

“Također osuđujem one koji ne razumiju što se događa s Palestincima”, komentirao je predsjednik Biden ono što je opisao kao “antisemitske prosvjede”.

Što mislite kako će završiti bliskoistočni sukob?

gazaIZRAELPalestinaProsvjedSADSveučilište Columbia
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Steve
10 dana prije

Da su ove naše zemlje u okruženju prave kao što to nisu, sada bi sve pozvale američke ambasadore i izrazile im pa, najmanje zabrinutost zbog ugrožavanja autonomije univerziteta, brutalnosti nad studentima i dovele u pitanje stanje demokratije i ljudskih sloboda u USA…

Emiliano Zapata
10 dana prije

Zar nebi dragi Bog trebao nesto ucinit?

Hogar
10 dana prije

Zionisticka genocidna gamad

Max
10 dana prije

Ratom Izraela i Irana.

FELIX
10 dana prije

MRZNJA NEMA GRANICA, PROMOVISE SE SVUDA JER JE TO NAJACE ORUZJE SATANA KOJI RADI NA TOME DA SE UNISTI ISRAEL, KOJI MU JE NAJVECA SMETNJA U PLANU DA ZAVLADA CELIM PLANETOM, ISRAEL SE NE BORI DA OKUPIRA NOVE TERITORIJE I DA IMA PROBLEME SA TAMOSNJIM STANOVNICIMA NEGO SE BORI JEDNOSTAVNO ZA OBSTANAK, PRIJATELJA NEMA TAKO MOZE SAMO RACUNATI NA BOZJU POMOC, PRAVI SUKOB DOBROG I ZLA JOS NIJE POCEO, SATANA JE SPOSOBAN DA MANIPULISE SA SVIMA NA RAZLICITE NACINE SAMO NE MOZE NISTA STVORITI, TO MOZE SAMO BOG KOJI JE I NJEGA STVORIO.

goran
10 dana prije

sveopćim ratom WW3

Zagorec s penezih
7 dana prije

Valda bu ih ovi murjaci sve stukli.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI