Protesti zbog smrti Georgea Floyda nastavljaju se u Minneapolisu

Protest zbog smrti George Floyda
46 komentara

Protesti, koji su u jednom trenutku postali nasilni, izbili su u ponedeljak u Minneapolisu nakon što je video o crnom stanovniku kojeg je policija prikovala za zemlju izašla u javnost.

Građani demonstriraju u Minneapolisu u četvrtak, dok se sukobi s lokalnom policijom zbog smrti crnca Georgea Floyda nastavljaju.

Prema snimku koji kruži društvenim medijima, policajac je nogom prikovao Floyda za zemlju i odbio da prestane nakon što mu je on više puta rekao da ne može da diše. Floyd je umro u lokalnoj bolnici ubrzo nakon toga.

U srijedu je predsjednik Donald Trump naredio FBI-u i Ministarstvu pravosuđa da istraže incident, dodajući da će “pravda biti izvršena”.

AmerikaGeorge FloydMinneapolisprotesti
Pretplatiti se
Obavijesti o
46 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Planet zemlja
3 godine prije

Vidjevši reakcije malog čovjeka u Americi nakon ovoga..kapa dolje.ako Ce se nesto ikada pokrenuti protiv sistema,to Ce biti tamo.njima sistem najviše radi o glavi.samo da ih zionisti ne bace u medjurasne ratove kad osjete da su ugroženi.

tuf
3 godine prije

“Američke vlasti se moraju suzdržati od represije i dopustiti slobodno izražavanje volje naroda. Neprihvatljivo je svako zazivanje represije, kao i raspoređivanje vojske uslijed nekažnjenog zločina članova režimskih službi u Minneapolisu. Biti će potrebne dodatne ekonomske, kao i političke sankcije kako bi se američkom režimu dalo do znanja da u 21-om stoljeću više nema mjesta rasizmu i nekažnjivoj represiji policijskog, kao i vojnog aparata. Prema neimenovanim izvorima, zločini prema domaćem stanovništvu naređeni su iz samog vrha administracije. Mike Pompeo je prema neslužbenim navodima osobno potpisao nalog da se narod željan slobode i pravde guši i muči. Navodno je propisan i plan primjene kemijskih sredstava, prije svega klora u bačvama, te raspoređivanje režimskih snajperista koji će neselektivno ubijati prosvjednike. Više neimenovanih visokih dužnosnika iz administracije američkog režima izjavilo je za Reuters da su počeli s povlačenjem financijskih sredstava, teško stečenih od strane američkog naroda, na kajmansko i djevičansko otočje. Navodno su viđeni… Čitaj više »

Slučajni prolaznik
3 godine prije

Dopuna teksta: Naime po pozivu iz lokalne prodavnice da je osoba platila krivotvorenim čekom, četiri policajca su došla do prodavnice i uhitili osumljičenog, koji se nije opirao uhićenju, što svjedoče nadzorne snimke, svezali su ga i položili na beton pri čemu mu je imenovani krvnik 8 minuta, oslanjajući se svom težinom tijela, koljenom gnječio vrat. Žrtva je plakala i molila da ga ne ubiju i u više navrata je molio jer ga guši, boli i da ne može disati. Kada je izdahnuo, pozvana je hitna pomoć koja je ubijenog prevezla na hitnu. Izjave medicinskih tehničara, od danas, svjedoče da u vozilu hitne nisu mogli napipati puls, bio je praktički mrtav. Snimke prolaznika svjedoče o svemu, a četiri policajca su odmah ekspresno dobile otkaz, danas su potvrđene opužnice ili se radi na istim. Zbog pokušaja amnestije i relativiziranja zločina protiv napadnutog započeli su protesti koji su rezultirali sinoćnom paljevinom policijske stanice… Čitaj više »

Makedonac
3 godine prije

Ona stara poslovica:
Zašto nema šarenih revolucija u Americi?
Jer nemaju tamo Američku Ambasadu.
Nije bila tačna, svugde moze, ima i druge strukture koje su iznad ambasade.
Ne znam dokad če biti ova kulminacija, neki govnar na Twitteru da cenzuriše poruke američkog predsednika, jasno je da če Soros i neokoni da malo raspale vatru.
Jos malo ce početi FBI protiv CIA, snajpere, tenkove, sve resurse obe strane su mobilisane na 100%, biče li izbora na jesen ili pre toga građanski rat, ili ubiju Trampa ili Tramp ih pohapsi, ne znam…

MTK
3 godine prije

Civilizirani ljudi protestiraju u SADu, Francuskoj, Spanjolskoj sada u Poljskoj (bas me zanima zasto ruska propagandska stranica LogicnoCOM nista ne govori o tome) a kad FSB baca ruske doktore kroz prozore a Putin pljacka svoj narod, Rusi ko pijani, nista 😀 haha

Z.A.
3 godine prije

Gdje li je ad astra i ostali zapadnjaci da ovo objasne kako su ugrozene tekovine i nacin zivota ….

JeLiOvoVic?
3 godine prije

Nevjerovatno je da se policajac zove Chauvin, isto kao i Napoleonov vojnik po kojem je šovinizam (“chauvinism”) dobio ime. Nomen est omen, tj ime je znak, kako su govorili još stari Rimljani.

Посматрач
3 godine prije

Гледао сам овај видео од неколико минута гдје полицајац дави црнца пред камерама више граћана и јасно ми је да је ово намјерно урађено да се дигну снажне тензије. А дана читам да је то службеник ЦИА који је преобучен у полицајца… Неко и тамо прави Мајдан.

Max
3 godine prije

Pa i treba proestirati jer Afroamerikance ubijaju kao zvijerad. To se Mora zaustaviti

Stock
3 godine prije

Velika šansa za Trumpa da dobije obojene na svoju stranu.
Ali kako, kada ga stoje i redneksi, pomiriti to dvoje?
A i želi li obojene?
Ja, do sada, nisam primjetio neke posebne polušaje Trumpa da se približi drugima.
A bez velike večine stanovništva iza sebe, teško će i isušivati močvaru.
Sljedećih dana vidjet ćemo kako se kanališe ovaj bijes obojenih.
Isto ili slično ubistvo se desilo za Obaminog vremena. Svi policajci su oslobodjeni.
Ako Trump ne iskoristi ovo očigledno ubistvo i ne isuši ovaj dio močvare, ne treba se nadati da on isušiva išta drugo, osim, eventualno Melanije.
A ako krene na ove i ovakve psihopate dobiće puno novih pristalica.

Посматрач
3 godine prije

Давитељ је ухапшен.

Sarm
3 godine prije

Ja u Usaniju ne bih stupio nogom ni da mi plate. To je zemlja Trećeg svijeta, jednako kao Etiopija ili Nigerija. Obespravljena sirotinja koja crnči cijeli dan i jedan sloj besramno bogate elite

Hash
3 godine prije

Da je sad pameti kod Rusa i Kineza, pa da malo potpale, odnosno urade ono što usranci rade njima i po svijetu, eto prilike da se svijet riješi ta đavolske tvorevine.
Od srca im želim rasulo i raspad, da im se vrati ono što su drugim radili.

Bosanac
3 godine prije

Kazu pojedini gradjani U.S. da je i tamo Soros pogurao malo nerede sa nekim pokretom koji finansira:
Soros’ Nazi boys are doing all the dirty work. You won’t see that on FOX News!
MAKE IT MAKE SENSE
Explain to me why are White Leftists Antifa Thugs destroying black communities ?

How is this Justice for George Floyd?
How is this helping black people??

George Soros are these your paid thugs ? Tell them to stand down.

George Floyd deserves real Justice
https://twitter.com/i/status/1266175259666833408

https://twitter.com/i/status/1266056163902308354

Zorule
3 godine prije

Koncentracija psihopata u policiji SAD-a je odavno poprimila zabrinjavajuce dimenzije. Iako određene grupacije pokušavaju to prikazati kao povratak rasizma jer u medijima se uglavnom prilazuju žrtve tamne boje kože, to baš ne stoji jer žrtve su skoro svi, i bijelci, ali to se nekako slabo provlači po medijima.
Slučaj snimke sa policijske kamere, gdje se vidi sva brutalnost postupanja policije koji su na kraju ubili zrtvu gusenjem, i pri tome izbijali sale. Nisu prestali sa smijuljenjem ni kad su saznali da je zrtva mrtva.
https://youtu.be/_c-E_i8Q5G0

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI