Prva ruska banka počela je s radom na teritoriji Hersonske oblasti

Rusija banka
6 komentara

Stanovnici Hersonske oblasti će za mjesec i po dana moći da otvore račune u prvoj ruskoj banci, rekao je novinarima Kiril Stremousov, zamjenik načelnika vojno-civilne administracije regiona.

“Sada sve ide u eksperimentalnom formatu, banke počinju da rade. Uzimajući u obzir sankcije koje se sada uvode, naravno, sve ove banke su na ruskoj platformi”, rekao je političar.

Prema njegovim riječima, jedna od kreditnih organizacija je već počela s radom. Još nekoliko banaka namjerava otvoriti svoje filijale, ali Stremousov nije precizirao koje.

“Sada je cijeli bankarski sistem u procesu formiranja, pitanje je vremena, ali sve se radi veoma brzo. Mislim da će ljudi u narednih mjesec i po dana moći da otvore svoje račune, pa čak i da pokušaju da plaćaju svoje račune u ruskom bankarskom sistemu putem interneta”, dodao je on.

Zvaničnik je napomenuo da ukrajinske banke u regionu više neće raditi.

Ranije je Stremousov rekao za RIA Novosti da je Ukrajina blokirala bankovne račune u Hersonskoj oblasti, efektivno kradući ušteđevinu stanovništva.

Ruska vojska preuzela je kontrolu nad Hersonskom regijom i Azovskim dijelom Zaporoške oblasti na jugu Ukrajine. U regionima su formirane civilno-vojne uprave, počeli su da emituju ruski TV kanali i radio stanice, a trgovinske veze s Krimom se obnavljaju. Nove vlasti najavile su planove za pridruživanje Rusiji kao regiona.

BankaHersonska oblastrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Colibri
1 godina prije

A cije su “ruske” banke i uopceno banke? Drzavne, narodne ili…?

cling
1 godina prije

Ukrajina je trebala biti neutralna pa ne bi bilo rata ali nije htijela.
Zar je Zelenski tako bio naivan pa nije mogao shvatiti posljedice rata?

Nena
1 godina prije

❤️🇷🇺❤️

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI