Putin: ”Ako SAD daju projektile Ukrajini, Rusija će napasti nove ciljeve”.

Biden-Putin
19 komentara

Dana 04. lipnja, predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin izdao je upozorenje Sjedinjenim Državama o tome kako Rusija neće imati izbora, ako SAD nastave sa slanjem projektila u Ukrajinu, osim napada na nove ciljeve, izvan svoje “specijalne operacije”.

Slanje Kijevu više oružja, rekao je Putin, samo će “razvući oružani sukob što je dulje moguće”. U slučaju da se u Ukrajinu pošalju rakete većeg dometa, dodao je Putin, Moskva će donijeti “odgovarajuće zaključke” i udariti objekte koje još nije ciljala.

“Ako dobiju rakete, izvući ćemo odgovarajuće zaključke iz toga i upotrijebiti vlastito oružje, kojeg imamo dovoljno, kako bismo pogodili one objekte koje još ne ciljamo”, stoji u engleskom prijevodu Putinovih riječi na ruskoj državnoj televiziji.

Putinova izjava nastala je kao odgovor na izjave korumpiranog Bidenovog režima o isporuci višestrukih raketnih sustava (MLRS) Ukrajini. Sam glavni rezident potvrdio je da je američki plan slanje naprednijih raketnih sustava u Ukrajinu, na zahtjev vlasti u Kijevu.

U priopćenju Bijele kuće, koje je objavljeno tri dana prije Putinovog odgovora, navodi se da SAD planira “predvoditi svijet u pružanju povijesne pomoći za potporu ukrajinskoj borbi za slobodu”. To uključuje davanje zemlji “novih sposobnosti i naprednog naoružanja, uključujući HIMARS s bojevim streljivom za obranu svog teritorija od ruskog napredovanja.”

HIMARS, inače, znači ”High Mobility Artillery Rocket System” ili raketno-artiljerijski sustav visoke mobilnosti. Ovo oružje, koje se proizvodi u Sjedinjenim Državama, može pogoditi ciljeve udaljene do 300 milja, ovisno o vrsti rakete koja se koristi.

Rusija tvrdi da je u humanitarnoj misiji; Ukrajina tvrdi da Rusija samo želi ubijati nevine ljude

Budući da Ukrajina nema vlastitog takvog oružja, očito posjeduje samo biološko oružje koje je tamo proizveo Pentagon, zemlja je tražila višestruke raketne sustave, kao što su M270 i M142 HIMARS za napad na vojsku i zalihe oružja koje je smješteno u stražnjem dijelu ruskih stacioniranih postrojbi. Dana 31. svibnja, visoki dužnosnik Bijele kuće rekao je novinarima iz više novinskih kuća da će SAD poslati “streljivo koje će Ukrajincima omogućiti preciznije gađanje ciljeva na bojnom polju s veće udaljenosti”. Ukrajina, dodao je ovaj dužnosnik, neće pogoditi nikakve mete unutar Rusije.

Dana 05. lipnja, prvi put nakon mnogo tjedana, ruske snage napale su Kijev, dok su ukrajinski dužnosnici rekli da je protunapad na glavnom bojištu na istoku navodno ponovno zauzeo polovicu grada Severodonetsk. Ukrajina tvrdi da je Rusija izvela dugi udar koristeći dalekometne zračne rakete ispaljene iz teških bombardera koji su bili čak kod Kaspijskog mora. Takvo oružje je navodno vrjednije od svih tenkova za koje Rusija kaže da ih je pogodila.

“Kremlj pribjegava novim podmuklim napadima”, Tweetao je savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihail Podolyak. “Današnji raketni napadi na Kijev imaju samo jedan cilj; ubiti što je više moguće ljudi.”

U zasebnom intervjuu, Putin je rekao da su ruske protuzračne postrojbe uništile više ukrajinskog oružja, opisujući uspjeh kao da su ih “lomili kao orahe”. Ukrajina, pak, nastavlja optuživati Rusiju da jednostavno traži nedužnu krv, unatoč detaljnim izvještajima ruskih dužnosnika o prirodi ove specijalne operacije i razlozima zašto je to moralo biti učinjeno; jedan od njih su Pentagonovi laboratoriji za biološko oružje koji su razbacani po cijeloj Ukrajini.

“Američka upletenost u sukob Ukrajine i Rusije u bilo kojem obliku predstavlja kršenje naše neutralnosti”, napisao je netko za The Epoch Times.

“Baš kao što su nas onaj idiot Wilson i njegovi zajmodavci uvukli u Prvi svjetski rat, Biden i njegova kriminalna zadruga nas uključuju u Ukrajinu kako bismo pokrili tajne poslove njegovog sina.”

OružjerusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Cell
1 godina prije

To su pravila igre.
Amerika-Engleska i njeni sateliti imaju pravo slati oruzja koliko hoce.
Rusija ima pravo jos jace udariti po Ukrajini.

A Ukrajini kad i ako dodije nek vicu Washingtonu i Londonu

  • Prestanite nas braniti.

Inace kad je bio 6-to dnevni rat izmedju Arapa i Izraela, cijeli svijet je skocio na noge da ih razdvoji, i razdvojio ih je.

Kad je Rusija u pitanju, onda cijeli “demokratski svijet” doliva vatru na ulje da sto vise krvaru jedan i drugi. Buduci da su oboje Slaveni za “demokrate” jos sladje.

tihobl
1 godina prije

nevjerovatno je koliko su se uzivjeli u iluzije i u Kijevu i na zapadu. Mastaju da ce naoruzati 2 milona ukropa za mjesec dana i da ce pregaziti ruse sa omjerom 10:1. Kijev masta o pobjedi. Na pregovorima u Turskoj trazili su od rusa da se povuku iz Donabasa, sa Krima i iz Kubana. U Herssonu je pronadjen sanduk pun ordena “oslobodiocima krima”, pa je Kijev narucio nove zalihe. Opijeni su novim “pobjedama” i “uspjesnim” kontraofanzivama koje pustaju na TV – oslobadjanjem Sjeverodonjecka i Davidovog broda. Ne primjecuju da su neke scene snimane u Englekoj, a neke u Zitomirskoj oblasti. U Sjeverodonjecku drze samo azotaru (ali rusi su im ostavili izlaz prema Lisicansku da se ne gnjave koa u Azovstalju). Na Davidov brod su napadali 6 puta i 6 puta bi potisnuli ruse na drugu liniju, a onda bi ih rusi poklopili artiljerijom i razvalili. Nisu primjetili zamku – prvu… Čitaj više »

Tupko Glupko
1 godina prije

Trenutno financiramo Ruse kroz povećane cijene goriva i plina, a to smo napravili na način da smo Rusima dali sankcije.

Sada šaljemo oružje Ukrajini da ispraznimo vojna skladišta (koje će Rusija ionako uništiti kada dođe u Ukrajinu) da bi financirali izuzetne i kupovali novo oružje od njih.

Čitavo vrijeme kupujemo američka Pfizer Covid eksperimentalna cjepiva i trošimo desetke milijardi eura na to uništavajući zdravlje naših građana.

Idiotizam briselskih političara poprima epske razmjere.

Max
1 godina prije

Sa strateskog stajališta logično.

Bobi
1 godina prije

…… Onaj idiot Wilson….. Vrh! 👏👏☺️☺️

Inzersdorf
1 godina prije

Gomila se naoruzanje, da rat sto duze traje,mada je jasno da Ukrajina ne moze dobiti rat a ni zauzeti teritorij vratiti natrag. Zao mi ukrajinskog puka, ginu za interese USA i EU,.

1 godina prije

eeee moj Saaašaa…………neka uredništvo malo prouči zašto pokazujem stalno ovu temu pišeš…u po z o r e nj e…..eeee imaa toga: pa čitaj najnovijeeee……. Srijeda, 08. lipnja 2022. u 16:23 RUSIJU RAZVALIO SILOVIT POTRES! Stravična trešnja iz dubine uzdrmala državu, ljudi u panici istrčavali na ulice: ‘Prvi udar srušio me na pod’ Razoran i strašno jak potres pogodio je Rusiju. Naime, rusko Ministarstvo za hitne situacije izvijestilo je o silovitom potresu magnitude 8.4 po Richteru u jezeru Bajkal, prenosi agencija Anadolija. pokazao sam i istup prije 3 dana: …poruka – svima : pametni admin sa foruma jučer na temelju izvještaja o aktivnosti preko 7rihteranaše Majčice uz mali Fukušima?…… …pojedinci koji žive u područjima koja nikada nisu iskusila potres ne bi smjeli pretpostavljati sigurnost, ali bi trebali poduzeti iste korake u pripremi za pomak polova koje poduzimaju oni koji žive na visoko aktivnim linijama rasjeda – kloniti se starih ili zidanih… Čitaj više »

strong
1 godina prije

Rusima predlazem da napadnu i ostale djelove ukrajine a amerima da jos dobace oruzja jer ako stane sve to srbi koje hrani evropa a navijaju za ruse nece imati vise za koga navijati.

Tupko Glupko
1 godina prije

Da sumiramo:

  1. Rusija ima ogromnu ekstra zaradu od povećanja prodaje nafte i plina ove godine. Uzrok EU sankcije, ceh plaćaju europski građani
  2. SAD ima ogromnu zaradu od prodaje Pfizer cjepiva koja su neučinkovita i opasna po zdravlje. Uzrok političari po nacionalnim državama po EK direktivi, ceh zdravlja i novčani ceh plaćaju europski građani
  3. SAD ima i imat će ogromnu zaradu od LNG-a (ukapljenog naftnog plina) koji prodaje/prodavat će Europi. Uzrok europske sankcije, ceh plaćaju europski građani
  4. Rusija će imati ogromnu zaradu od porasta cijena žitarica i mineralnih gnojiva čiji su najveći svjetski izvoznici. Uzrok EU sankcije, ceh plaćaju europski građani
  5. SAD će imati ogromnu zaradu od prodaje oružja europskim državama, zbog povećanja izdvajanja BDP-a za vojsku na 2% (za sada), a trenutno europske države prazne svoja skladišta šaljući oružje Ukrajini, da bi masovno kupovali naoružanje od izuzetnih. Uzrok slanje oružja europskih država u Ukrajinu, ceh plaćaju europski građani
tihobl
1 godina prije

Radosna vijest za Zelenskog:
Колумбија најавила слање својих војника у Украјину.

Fallout Boy
1 godina prije

Zavladala globalna glad u svijetu zbog sankcija i embarga Rusiji, i sad muž uhvati zeca u šumi i dopelja ga doma ženi i kaže: hoćemo ga skuhat za večeru i pojest? Kaže žena: Nema struje, nismo platili račun pa su nam isključili struju. A na to će muž:Hoćemo ga ispeć za večeru na plinskom štednjaku? Kaže žena: Ne možemo ni to, nismo platili plin pa nam isključili plin. I nekako se zeko u njihovoj svađi istrgne iz ruku muža i pobjegne, i u bijegu kaže:Slava Ukrajini!

Ahmat sila
1 godina prije

Predsjednik Državne dume Ruske Federacije Vjačeslav Volodin osudio je američkog predsjednika Joea Bidena za licemjerje i svim Europljanima i Amerikancima ukazao tko je kriv za povećanje cijena goriva u njihovim zemljama. “Joe Biden je početkom ožujka objavio da Sjedinjene Države uvode zabranu isporuke nafte, plina i drugih energenata iz Rusije.  “To znači da se ruska nafta više neće prihvaćati u američkim lukama”, rekao je. No podaci Uprave za energetske informacije američkog Ministarstva energetike govore suprotno. Zalihe nafte iz Rusije u ožujku gotovo su se udvostručile u odnosu na veljaču – s 2,325 na 4,218 milijuna barela. Naša se zemlja popela s devetog na šesto mjesto na ljestvici najvećih dobavljača nafte u SAD. Istodobno, Washington je prisilio države EU da uvedu sankcije Rusiji i napuste ruske energetske resurse. I dobio je svoje. Postoje dvostruki standardi. Sada neka europski političari i dužnosnici objasne zašto njihovi građani moraju podnijeti rast cijena Bidena”, napisao je na… Čitaj više »

Praetorian
1 godina prije

Npr LA, NY, Miami, San Francisco itd nadam se

Fabijan
1 godina prije

Hajde Putine! Samo 3 Sarmat-a za jedan dobar reset planete!

tihobl
1 godina prije

Никарагва овлашћује руске трупе да уђу у земљу у хуманитарне сврхе.

Председник Никарагве Данијел Ортега најавио је улазак страних трупа, бродова и авиона у земљу у хуманитарне сврхе, почевши од друге половине 2022. године.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI