Putin će prisustvovati Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu 2022

Vladimir Putin
3 komentara

Ruski predsjednik Vladimir Putin će u petak, 17. juna, učestvovati na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

Portparol predsjednika Dmitrij Peskov ranije je izjavio da će glavni događaj uz Putinovo učešće biti plenarna sjednica foruma, zakazana za 17. jun. Ruski lider će održati govor i odgovarati na pitanja učesnika. Planirano je da se manifestacija nastavi dva sata.

Prema riječima Peskova, predsjednikov govor “biće izuzetno važan”. “Ekonomije su bile uzete kao taoci politike, a političari u mnogim zemljama napravili su kolosalan broj grešaka usred korona virusa”, rekao je portparol Kremlja, kako je situaciju nazvao “idealnom sistemskom olujom”.

Pomoćnik ruskog predsjednika Jurij Ušakov rekao je novinarima ranije ove sedmice da će Putin u svom govoru na plenarnoj sjednici dati ocjene o situaciji u globalnoj politici i ekonomiji i podijeliti ocjenu trendova u formiranju multipolarnog ekonomskog modela.

Tradicionalno, Putin će se sastati sa stranim liderima, a raspored tih razgovora biće relativno intenzivan, uprkos komplikovanoj globalnoj situaciji. Ruski lider će se sastati s predsjednikom Kazahstana Kasim-Jomartom Tokajevim, predsjednikom Armenije Vahagnom Khachaturyanom i srpskim članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom. Razgovori s njima zakazani su za 17. jun, navodi Kremlj. Istovremeno, na rasporedu predsjednika nisu odvojeni sastanci sa šefovima narodnih republika Donjecka i Luganska (DNR i LNR), Denisom Pušilinom i Leonidom Pasečnikom.

Neki uobičajeni događaji će biti izmijenjeni kako bi odgovorili na današnju realnost. Na primjer, Putinov tradicionalni sastanak s čelnicima svjetskih novinskih agencija neće se održati. Umjesto toga, sastaće se s vojnim dopisnicima, šefovima novinskih odjeljenja, kao i šefovima ruskih TV, štampanih i internet medija. Veći dio sastanka će se održati iza zatvorenih vrata.

forumPutinrusijaSPIEF
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

Zanimljivo..ajde da vidimo i taj govor..koji Ce biti izuzetno važan.hvala.

1 godina prije

Zapad opet neče moči pratiti taj govor, kao nije mogao i onog na stadionu.
Več je najavljen napad hekera na prenos….

Max
1 godina prije

Očekivano.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI