Putin će prisustvovati samitu G20

Vladimir-Putin
27 komentara

Ruski predsjednik Vladimir Putin prisustvovaće samitu G20 u Indoneziji ovog novembra, objavio je Kremlj u ponedjeljak. Dok je više zapadnih lidera tražilo isključenje Rusije sa događaja, indonežanski predsjednik Joko Widodo, koji je domaćin ovogodišnjeg skupa, pozvao je Putina na sastanak na Baliju.

Pomoćnik ruskog predsjednika Jurij Ušakov najavio je Putinovo prisustvo, ali je rekao novinarima da još uvijek nije jasno u kom svojstvu će ruski lider učestvovati. „Nadam se da će pandemija omogućiti da se ovaj važan forum održi lično, ali ne mogu da nagađam“, rekao je Ušakov.

Samit G20 okuplja lidere 20 najvećih svjetskih ekonomija, uz prisustvo i predstavnika Evropske unije pored evropskih šefova država, a nekoliko međunarodnih organizacija, uključujući Ujedinjene nacije i Svjetsku zdravstvenu organizaciju, dobijaju pozive za goste svake godine.

Američki predsjednik Joe Biden pozvao je Widodoa u martu da isključi Putina sa ovogodišnjeg sastanka, dok je kanadski premijer Justin Trudeau izjavio da „ne može biti uobičajeno da Vladimir Putin sjedi za stolom i pretvara se da je sve u redu. Jer to nije u redu i on je kriv.”

Međutim, Widodo nije popustio pred kampanjom pritiska i pozvao je Putina kako je planirano. Indonežanski lider je također pozvao ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da otputuje na Bali u novembru.

Widodo je ovog vikenda prisustvovao samitu G7 u Njemačkoj kao gost, a nakon odlaska u nedjelju otputovaće ove sedmice u Kijev i Moskvu da se sastane sa Zelenskim i Putinom. U objavi na Twitteru u nedjelju, Widodo je rekao da ima za cilj “pozvati dva lidera da otvore dijalog i zaustave rat”.

Njegovi napori, međutim, mogli bi biti uzaludni. Od početka sukoba u februaru, Zelenski se kolebao između poziva na razgovore i obećanja da će silom zauzeti republike Donbas i Krim. S obzirom da su čelnici G7 navodno obećali da će Ukrajinu držati naoružanu i na površini “koliko god bude potrebno”, Zelenski je navodno rekao francuskom diplomati tokom vikenda da će “pregovarati kada će biti u poziciji da to učini”.

Iako Rusija nije isključila povratak za pregovarački sto, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Zelenski “izjave koje su jedna drugoj u suprotnosti” čine “nemogućim da se u potpunosti razumiju namjere [Kijeva] i da li je spreman zauzeti trezven pristup i priznaju pravo stanje stvari.”

G20IndonezijaPutinrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

“Nadam se da će pandemija omogućiti da se ovaj važan forum održi lično, ali ne mogu da nagađam”
Oni još uvijek diple o pandemiji????
Ali treba ih razumjeti…iz Centrale dolaze oprečne vijesti. Te korona je gotova, te nije gotova.
Te majmunske ospice su opasne, te nisu opasne.
Nije im lako braviti goje…

1 godina prije

da li je moguće da obični čovjek dozna istinu što se to događa na Zemlji i za post ostavljam pitanje a koji Putin- pa nije ON ka’i mi???(upotrebiti tražilice i pogledati ponudu-kopiram jednu)comment image

1 godina prije

pa idemo na kompilaciju i zviždači su takvi da nudecomment image

ZZZ 🇭🇷
1 godina prije

Kazu na G7, demokrati, pobornci free trade, da ce oni odrediti po kojoj cijeni ce se moci kupovati ruska nafta

1 godina prije

eeee sad ima napisa da bez dozvole Gospodara lutaka nitko nije na vodećoj poziciji a o labos igrama s DNK je ZF/SF ili nam je ipak servirana istina kao što je učinio i Stanley Kubrickcomment image

1 godina prije

eeee što ti je tražilica…………………
i kopiram sa četa 2010 od izuzetno zanimljiva admina:
 Imaju li bijelci i azijske rase više vanzemaljskog DNK od crne rase? Možete li elaborirati jesu li ljudi evoluirali prirodnim putem ili su ih genetski modificirali izvanzemaljci?

Učinili su oboje, a sve rase mnogih imaju oboje. Ljudske rase koristile su različite korijenske majmune i različite varijante vanzemaljske DNK.

   U kojoj mjeri su majstor lutaka uključeni u izbore u Ujedinjenom Kraljevstvu? Kakav je njihov utjecaj i koga žele kao sljedećeg premijera?

Odbijamo navesti pojedinosti o svim izborima ili izabranim dužnosnicima u pogledu njihove orijentacije ili preferencija Gospodara lutaka. Gospodar lutaka je glavni pregovarač i dobiva prednost s onim tko je izabran. Ako želi da netko povuče prednost, koristi svoj utjecaj tijekom izbora kako bi to postigao. Stoga, ako naučite razlučiti što se događa, možete razlučiti njegove izbore.

tihobl
1 godina prije

Pokusali su da izvrse pritisak na Indoneziju da zabrani Putinu ulazak u zemlju, a Indonezija posla poziv u Kremlj. Cak ni mito sto su nudili nije pomoglo. Eto kolika je moc G7.

tuf
1 godina prije

Widodo priprema reality show koji će biti planetarno gledan. Ruska administracija zadužena za protokol je valjda svjesna povampirenog MSM-a koji će Putina nastojati prikazati izoliranim na summitu pa bi im prioritet trebao biti okružiti ga državnicima onih zemalja koje nisu G7 pudlice i držati ga zaokupiranim kako ne bi zvjerinjao i time hranio ego ovih spodoba koje se zabavljaju njegovim slikama.
Usput, Trudeau, jel za tebe normalno da sjediš za stolom i praviš se da je sve u redu? 2020-e si Saudijskoj Arabiji prodao oružja za 74 milijuna američkih dolara. Oružja kojim je pobijen narod Jemena. Ti ćeš nekome propovijedati o normalnosti, fašistički feministu?

1 godina prije

+ za radoznale  – Možete li VI . . . . objasniti prirodu sile koja drži dušu i tijelo zajedno? Je li magnetski? Kako to da neke duše imaju vještinu da napuste svoja tijela, neke ne? I kako određene kemijske tvari mogu imati moć pokretanja izvantjelesnog iskustva? Kemikalije ne izazivaju izvantjelesno stanje, unatoč tvrdnjama. Ima onih koji bi ti uzeli novac s tim tvrdnjama koje se ne mogu ni dokazati ni opovrgnuti. Tijelo se naravno ne mora držati na okupu, jer je to njegovo prirodno stanje. Duša ne koristi magnetizam niti bilo koje drugo sredstvo poznato čovjeku za inkarniranje tijela. Iskreno govoreći, MI sami, ne razumijemo ni materijal duša.    – Kako avioni ne vide kako se Zemlja klati? Zemlja bi se trebala kretati ispod njih, a zrakoplovi nisu usidreni za tlo ispod njih. Zemljin vodeni pokrivač, oceani i zračni pokrivač, atmosfera, u glavnom se kreću sa Zemljom. Tamo gdje to nije slučaj,… Čitaj više »

Max
1 godina prije

Ne da se Putin tako lako .

The Who
1 godina prije

“Justin Trudeau: Jer to nije u redu i on je kriv” hajde mali u vrtić pa se igraj tamo

łedeno doba
1 godina prije

u ovom početku članka je sve rečeno: “..Pomoćnik ruskog predsjednika Jurij Ušakov najavio je Putinovo prisustvo, ali je rekao novinarima da još uvijek nije jasno u kom svojstvu će ruski lider učestvovati. „Nadam se da će pandemija omogućiti da se ovaj važan forum održi lično, ali ne mogu da nagađam“, rekao je Ušakov. Samit G20 okuplja lidere 20 najvećih svjetskih ekonomija, uz prisustvo i predstavnika Evropske unije pored evropskih šefova država, a nekoliko međunarodnih organizacija, uključujući Ujedinjene nacije i Svjetsku zdravstvenu organizaciju, dobijaju pozive za goste svake godine…” — da ne bude zabune. G20 je također nastao iz kabaline kuhinje i kabala vuče konce iza njega. kako sam već rekao, sve te globalističke organizacije, udruženja i inicijative su za obične ljude u svim državama i nacijama, ne samo NEPOTREBNE, već su i ŠTETNE i NEPRIJATELJSKE prema običnim ljudima. Sva ta udruženja i incijative služe samo kabali, za stvaranje plana robovlasničke… Čitaj više »

gargamel
1 godina prije

Ja da sam na njegovom mjestu, ne bih isao nigdje van Rusije, bar dok ne zavrsi specijalna operacija.Postoji uvijek neki sigurnosni rizik, a u krajnjem slucaju neka ih pozove u Rusiju.Uostalom, zasto da dolazi u situaciju da ga neki pedercici kao Trudo ili makron pokusaju poniziti .

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI