Putin imenovao državu koja stoji iza eksplozija u Sjevernom toku

Putin
15 komentara

Američke obavještajne agencije najvjerovatnije stoje iza sabotaže gasovoda Sjeverni tok u septembru prošle godine, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin u subotu za TV Russia 24, dodajući da se slaže sa zaključcima veterana američkog novinara Seymoura Hersha.

Bilo bi “veoma teško” iznijeti na vidjelo cijelu istinu, priznao je ruski predsjednik u komentaru novinaru Pavelu Zarubinu u Kremlju. Ipak, Putin je izrazio nadu da će se u nekom trenutku “konačno otkriti šta je i kako urađeno”.

Ruski lider je tada citirao Hersha, nazvavši ga “američkim novinarom, koji je nedavno stekao ugled u svijetu” i rekao da je “proveo istragu i … zaključio da su ovu eksploziju orkestrirale američke obavještajne službe”.

“U potpunosti se slažem sa ovim zaključcima”, dodao je Putin. Nije precizirao da li Rusija ima ikakve sopstvene dokaze koji podržavaju ovu poziciju.

U februaru je Hersh objavio bombaški izvještaj o sabotaži gasovoda Sjeverni tok 1 i 2, optužujući Washington da je orkestrirao napad. SAD su negirale odgovornost. U martu je Hersh nastavio s tvrdnjom da su CIA i njemačka obavještajna služba, BND, imale zadatak da prikriju umiješanost Washingtona dajući alternativnu priču medijima.

Dvije obavještajne službe su tada navodno osmislile priču o “nezvaničnoj operaciji” jedne “proukrajinske grupe”, kaže Hersh. Ovu verziju potom je objavilo nekoliko njemačkih i američkih medija.

Moskva je odbacila izvještaje o ukrajinskom tragu iza eksplozija kao “koordiniranu kampanju medijske prevare”.

PutinSADSjeverni tok
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
1 godina prije

A tko drugi ?! No – to je sada više briga za Njemačku , koja je ovu zimu , nekak – progurala ti jest Njemačka INDUSTRIJA 😉 za sljedeću ili da se cjela industrija iseli u USA ili da NATO , vojno pokuša oteti Rusima , njihovo pa što im Bog da , nakon toga 😱 ili da se — pobune ! Europa , drugačije vlastita gospodarstva , više neće moći graditi na ” jeftinim Ruskim energentima ” , samim tim će postati , krajnje nekonkurentna ⚠️ spram USA , UK , Canada , Australia , NZ , Japan , China , even Russia 😁 , plaće će past a troškovi života rapidno rast – uz inflaciju😉 – tiskanje bezvrijednih Eura će samo odlagati – neminovnu – PROPAST 😡 . Rusi su dočim , svoje energente , usmjerili ka Kini i cjevovodu , dugim okolo 7000 Kilometara nazvanim ” Snaga… Čitaj više »

Ico
1 godina prije

Explozije na Sjevernom toku su dogovorene s Putinom, a tzv ukrajinske političke “elite” ( tipa probušen kurton ) vode Ukrajince u propast!

Гавран
1 godina prije

Novi USA presedan je upravo pred nama.

A) Ni jedno ubistvo više neće moći biti dokazano.

B) Dok se ubistvo ne dokaže kriv je ubijeni.

C) Samo ono što se izglasa u kongresu je verifikovana istina..

Da zaključim, USA Firer misli za nas.

logicno
1 godina prije

Onaj tko se najvise okoristio o situaciju je ujedno i kreator situacije. Nema tu neke pameti.

Valter
1 godina prije

Tko je napravio od svijeta kriminalni kartel, te unio nesreću među sve ljude, taj će odgovarati za svo zlo zadnjih 40 godina, pa i za propast EU-a, na kraju… Ne razumijem ljude koji ne čuju i ne vide, a još manje političare koji guraju svoje narode u nestanak.
Nego se svi zajedno spremimo za kraj, pa da barem netko od nas ostane za svjedoka ovog ružnog vremena…

tihobl
1 godina prije

Nece da okrivi britance iz nekog razloga. Pusta amere da se peku na tihoj vatri i podrzava Sejmura hersa koji je podatke dobio od MI6 kako bi skrenuli trag.

Perun
1 godina prije

unijatska katolička crkva u Lvovu ili poljska pokrajina Galicija ….kad mrtvi fazani lete iznad nasih glava a rodjaci prde u blato tzv..Ukrajine
Bilo je teško napisati ovo
Unijati , ukrajinski katolici su religiozni
hibrid, rezultat toga što su bili posljednja ispostava stare Austro-
Ugarske pimperije. Ukrajinac po nacionalnosti, pravoslavac po slovenskoj
liturgiji, ali poslušan papi rimskom, nadbiskupu rima….
a ukrajinsko tvrdoglavo stado mrzi li mrzi i progoni sve što se ne slaže sa americkim kolonijalnim narativom i opcijama propale vanjske hegemonijalne politike ,,usa” ….P.S….toplo preporucujem knjigu…Nesveto Trojstvo…Unholy Trinity…na rukama vatikana je krv naroda (mnozina) Ukrajine a ameri su samo sredstvo te politike ,a nato se ponasa kao propalo grobarsko poduzetnicko drustvo pred bankrotom…..kakva e to veza izmedju Swiss kredit i UBC banke. i vatikana …zasto italijanska mafija ulaze u green tehnologije i pharma koncerne….zasto Srbija skida gace pred ,,black rock” ,,investitorima”….

Max
1 godina prije

To smo znali. Gvatemala sigurno nije.

Cane
1 godina prije

Putin razotkrio USA prevaru, bravo Vladimir!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI