Putin je imenovao krivce za antijevrejske nemire u Dagestanu

Vladimir Putin
23 komentara

Nedjeljni antisemitski nemir u ruskoj Republici Dagestan inspirisan je zapadnim obavještajnim službama sa teritorije Ukrajine i dio je širih napora da se destabilizuje svijet, izjavio je u ponedjeljak predsjednik Vladimir Putin.

Putin je govorio na sastanku koji je sazvan sa cijelim ruskim rukovodstvom, uključujući vladu i oba predsjednika parlamenta, kako bi razgovarali o pokušajima Zapada da seju podjele u zemlji. Sastanak je uslijedio nakon antijevrejskih nereda u Republici Dagestan, izazvanih lažnim vijestima na Telegram kanalu povezanom s Ukrajinom, u kojima se tvrdi da je planirano da ‘izbjeglice’ iz Izraela stignu u većinsko muslimansko područje.

„Događaji u Mahačkali inspirisani su putem društvenih mreža, uključujući i sa teritorije Ukrajine, od strane agenata zapadnih specijalnih službi“, rekao je Putin u uvodnoj reči na večernjem sastanku.

Telegram je već zabranio ‘Utro Dagestan’ (Dagestansko jutro), kanal povezan s ukrajinskim obavještajnim službama koje su pozvale na juriš na aerodrom u Mahačkali u potrazi za “jevrejskim izbjeglicama”. U neredima je učestvovalo oko 150 ljudi.

Ruski predsjednik je napomenuo da užasne slike koje izlaze iz Gaze podstiču emocionalnu reakciju, dodajući da “kolektivno kažnjavanje” civila za koje se čini da je Izrael izabrao “apsolutno nije opravdano”.

Međutim, napomenuo je da iza aktuelnog sukoba na Bliskom istoku i drugim mjestima širom svijeta stoji “vladajuća elita SAD i njenih satelita , u nastojanju da posije haos i spriječi uspon multipolarnog svjetskog poretka.

Prema Putinovim riječima, stav Moskve o tom sukobu je jasan – mira može biti samo uspostavom nezavisne palestinske države.

“Kako pomažete Palestini napadom na porodice?” pitao se ruski predsjednik, pokazujući na izgrednike u Dagestanu koji mašu palestinskim zastavama dok jurišaju na aerodrom.

Putin je tvrdio da Rusija ne samo da predvodi napore da se stvori istinski multipolarni svijet suverenih zemalja, već se bukvalno bori za njega na ratištima Ukrajine – i da mnogi dobrovoljci iz Dagestana već učestvuju u toj borbi.

Rusija je bedem za sve one koji se bore za svoju nezavisnost i slobodu, protiv onih koji šire haos i sukobe i njihovih “korisnih idiota”, zaključio je Putin.

Ukrajina je brzo proglasila nerede na aerodromu u Mahačkali kao “dokaz” ruske netrpeljivosti i antisemitizma. Međutim, ruski muslimanski lideri osudili su nerede kao neprihvatljive, kao i šef Dagestana Sergej Melikov. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je u ponedjeljak da su nemiri “očigledno” podstaknuti iz inostranstva.

DagestanPutinrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
hiber
6 mjeseci prije

Da li to znači da su ona masa ukrainski agenti. Ušli im Ukrainci otpozadi i osvojili Dagastan. A ovdje se trubi da je ofanziva propala, kad ono pade Dagastan. A mi gledamo tko je osvojio koju supu kod Avdiike.🤣🤣🤣

vanja
6 mjeseci prije

Ma dobro jeba te,ali šta rade te ruske službe kad ih tako buše ko mladi sir.Oni hapse Strelkova,obaraju avion Prigožina,osuđuju neke novinarčiće,a onda im englezi ili ko već potpale radikale i puste ih na avionsku pistu!Kaže jedan analitičar da je razlika između Staljina i Putina u tome što je prvi penzionisao i posmenjivao generale koji su mu bili lojalni i doveo čak iz Gulaga osuđene i postavio ih na komandne pozicije,a Putin se analno drži tih guzoliza i u vojsci i u bezbednosti mkao što su Šojgu i Gerasimov.

tihobl
6 mjeseci prije

Ovo je maslo britanaca, a Ponomarjov je britanski agent. Rastrubili pricu o preseljenju hazara i pravljenju Velike Hazarije. Sad su ekspresno pocisceni i agenti i korisni idioti.

Max
6 mjeseci prije

Podla igra Ukrajinaca.

6 mjeseci prije

takvi provokatori dolaze i ovdje na portal. pisu protiv jedne strane, mozda cak i svoje. sve mute, zazivaju zlo, predstavljaju se pod tudjim imenima.
nedavno su onog decka sto je spalio kuran isto nagovorili iz ukrajine.
kaze da dolazi AI sa nadljudskom sposobnoscu uvjeravanja. samo cista srca ce se moci oduprijeti.

6 mjeseci prije

dolazi antikrist, sotona, lucifer.
govorit ce sve jezike. imat ce nadljudsku moc uvjeravanja.
dolazi moc i oruzje svih vremena. najjace ikad.

ne, nisam postao vjerski fanatik, ja, koji s pozicije ateizma razbijam biblicare, kuraniste, toriste i slicne nebuloze.
samo je potrebna biblijska terminologija da se opisu pojave.
procitajte tekst ubjavljen u indeksu od NJD, o AI.
to je to.
izgradjuju AI koji ce imati nadljudsku moc uvjeravanja. obratit ce se svima; pojedinacno, strpljivo, brizno, mudro. svakog ce moci obrlatiti. nagovoriti, zavesti kao sto kaze biblija.
veliki zavodnik, sotona, bit ce AI.
zato, cuvajte cistocu srca jer samo cisto srce uz prizivanje bozije milosti ce se moci oduprijeti.
pomolite se za boziju milost. ne vasim knjigama nego osjecaju.
boze, smiluj nam se kao sto smo mi milostivi drugima.

tuf
6 mjeseci prije

Pretpostavljam da zapadni mediji ne spominju kako se u ovih mjesec dana samo u Francuskoj dogodilo 900 “anti-semitskih” napada? Drugo je to druže kad se događa u Demokraciji.

Tim
6 mjeseci prije

Teško da će Židov Putin, zajedno sa svojim židovskim oligarsima primiriti muslimane u Rusiji. Čečene plaća i daje im imanja Ukrajinaca, ali do kada će. Igra sa đavlom nikada dobro ne završi.

LOL
5 mjeseci prije

Putin je imenovao krivce za antijevrejske nemire u Dagestanu – nisam čitao dalje članak ali mogu pogoditi; amerika je kriva. Bokte ovaj je opsjednut amerikancima sigurno i njih krivi kad dobije probavne smetnje… samo čekam dan kad će reći da je Hitler bio Američki špiun.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI