Putin naveo uzroke napetosti, koje su nastale između Sjedinjenih Američkih Država i Rusije

Putin
14 komentara

Washingtonovo korištenje “obojenih revolucija”, kao što je državni udar u Kijevu, dovelo je do sadašnje situacije

Do sadašnjeg zastoja između Moskve i Washingtona došlo je zbog američke potpore državnom udaru u Ukrajini koji se dogodio 2014., rekao je u srijedu ruski predsjednik Vladimir Putin. “Odnosi između Rusije i SAD-a, o kojima izravno ovisi globalna sigurnost i stabilnost, nažalost prolaze kroz duboku krizu”, rekao je Putin 17 veleposlanika koji su se okupili u Kremlju kako bi službeno predali svoje vjerodajnice. Ova kriza “ukorijenjena je u temeljno različitim pristupima oblikovanju modernog svjetskog poretka”, dodao je. Obraćajući se američkoj izaslanici Lynne Tracy, ruski predsjednik se ispričao što je donekle poremetio “milostivu atmosferu” ceremonije predaje vjerodajnica.

“Ne mogu a da ne kažem danas da je američka upotreba vanjskopolitičkih instrumenata kao što su ‘obojene revolucije’, i potpora u tom smislu državnom udaru koji se dogodio u Kijevu 2014., u konačnici dovela do sadašnje ukrajinske krize i dala dodatni doprinos degradacija rusko-američkih odnosa”, rekao je Putin.

Moskva je neprestano ukazivala na pobunu na Majdanu kao temeljni uzrok rata u Ukrajini i nastavila da je državni udar na kraju doveo do potrebe za vojnom intervencijom kako bi se osigurala sigurnost Rusije. Govoreći na događaju u studenom 2022., Putin je rekao da se “ništa od ovoga ne bi dogodilo” da nije bilo državnog udara, koji se dogodio u veljači 2014.

Nasilno svrgavanje demokratski izabrane vlade, koju su ‘posrednički’ vodili američka diplomatkinja Victoria Nuland i tadašnji potpredsjednik Joe Biden, dovelo je na vlast antiruske nacionaliste i dalo Washingtonu ‘potpunu kontrolu’ nad Ukrajinom, tvrdi ruski predsjednik.

Putin je u srijedu rekao Tracyju kako Moskva ostaje predana izgradnji odnosa s Washingtonom “isključivo na načelima jednakosti, međusobnog poštivanja suvereniteta i interesa i nemiješanja u unutarnje poslove”.

Obraćajući se svim veleposlanicima, ruski predsjednik rekao je da Moskva nema namjeru samoizolacije i da je otvorena za konstruktivna partnerstva sa svima, bez skrivenih ili neprijateljskih namjera, ali očekuje da se ona temelje na ravnopravnosti i međusobnom uvažavanju. Rusko djelovanje bit će vođeno njezinim unutarnjim prioritetima, ali i sviješću o njezinoj “posebnoj odgovornosti za očuvanje stabilnosti i sigurnosti na globalnoj i regionalnoj razini”, rekao je Putin, citirajući nedavno ažuriranu platformu vanjske politike.

PutinrusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
dpf filter
11 mjeseci prije

Bolje mu je da navede razloge zasto su trpali grafen oksid u vakcine. FDA je to sluzbeno i potvrdila ovih dana. Ali sta ces,ima covik priceg posla,zauzet je zauzimanjem neke Ukrajinske selendre koja traje odnemila donedraga.

Eto
11 mjeseci prije

A ja, naivac, mislio da je problem nastao ruskim uplitanjem u pobunu u dombasu …
Nego,.
Šta ono bješe u Čečeniji? Tamo nije bilo amera

MNK
11 mjeseci prije

Janukovic prevario narod i odbio potpisati sporazum o pridruzivanju s EU zbog ruske ucijene naravno. A Ukrajinci ne zele “ruski mir” nego zele se pribliziti zapadu i razvijati vlastitu drzavu. To rusi sa svojom prljavom politikom upetljali se u Ukrajinu kao uvijek, samo to oni mongoloidi znaju nista vise.
Ma o cemu mi pricamo to rusi i ruska propaganda ne priznaje Ukrajinu kao drzavu a ukrajinski narod kao narod uopce… Putler ima drzavni udar… u gacama.

Tupko Glupko
11 mjeseci prije

“Obraćajući se američkoj izaslanici Lynne Tracy…”
“Putin je u srijedu rekao Tracyju…”

Valjda je rekao Tracy, nije valjda promijenila spol u jednom danu?
Mislim, i to je moguće u državi izuzetnih, dovoljno je samo javno reći – sve zavisi na koju nogu ustanu 😎

Antee
11 mjeseci prije

Istina.
Američki režim je izvor svog zla u svijetu.
Ali nakon pljačke bliskog istoka i nerazvijenih zemalja naletili su na sebi ravnopravne.
A je još Kina.
Meni je jedino kribo šta nas Netflixaši zadojeni američkim filmovima guraju u propast dok kupuju skupi američki plin i GMO hranu.

Max
11 mjeseci prije

To je bila vrlo podmukla strategija na koju je Rusija odgovorila.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI