Putin navodi moguće razloge za rat Rusije i NATO

Putin - Rusija, NATO i Ukrajina
42 komentara

Ako NATO dozvoli Ukrajini da se pridruži bloku, to bi moglo da se završi katastrofom, kaže predsjednik Rusije.

Mogućnost ulaska Ukrajine u NATO predstavlja prijetnju po evropsku bezbjednost, jer stvara osnovu za veliki sukob između Moskve i vojnog bloka, upozorio je u utorak ruski predsjednik Vladimir Putin.

Zvanična državna doktrina Ukrajine uključuje namjeru da Kijev obnovi suverenitet nad poluostrvom Krim, koji je u sastavu Rusije od 2014. godine, i to „vojnim sredstvima“, istakao je on na zajedničkoj konferenciji za novinare sa mađarskim premijerom, Viktorom Orbanom.

Potencijalno članstvo u NATO bi značilo da bi Ukrajina bila „prenapunjena” oružjem, a Kijevu bi bio obezbjeđen pristup najsavremenijem ofanzivnom oružju, dodao je Putin.

Takav razvoj događaja mogao bi da podstakne Kijev da nastavi sa svojim planom da započne vojnu „operaciju“ na Krimu, upozorio je predsjednik, dodajući da će Moskva tada biti obavezna da odgovori, pošto smatra poluostrvo koje je Rusija ponovo prisvojila na referendumu u martu 2014. , svojom suverenom teritorijom.

„Pa šta da radimo, da zaratimo sa cijelim NATO blokom? Da li je neko uopšte razmišljao o tome? Niko očigledno nije.“

Govoreći u Moskvi u utorak, Putin je takođe izrazio sumnju da je bezbjednost Ukrajine primarna briga Washingtona. SAD su vođene željom da “obuzdaju” Rusiju, tvrdio je predsjednik, dodajući da bi stvaranje sukoba na ruskoj granici koji bi omogućio Amerikancima i njihovim saveznicima da udare Moskvu još jednom serijom sankcija, odgovaralo takvoj strategiji.

Predsjednik je takođe rekao da je Washington do sada ignorisao „fundamentalne“ bezbjednosne brige Rusije. Moskva bi veoma voljela da izbjegne sukob, naglasio je Putin. On je dodao da bi to bilo moguće samo ako se uzmu u obzir interesi svih strana, uključujući i Rusiju.

NATOPutinRatrusijaSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
42 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Yugo 45
2 godine prije

Na žalost očita je ratna opcija i vjerovatno pitanje dana a onda talas svega o svačega diljem Europe,meni previše za jedan život

Mrčikola
2 godine prije

“Prevedeno”; malo ćemo ratovati s NATO-m ako “korona” ne bude dovoljna da opravda globalni ekonomski slom koji su majstori “organizirali” zbog “mekšeg” prelaza iz staro normalnog u novo normalno. 😁

Mlata
2 godine prije

Čekam debelog pa da i ja napišem koju..bez njega nema smisla išta počinjati! Mada ne vidoh ga danas…da nije “grudobolja”, danak uzima teška ‘rana?

ledeno doba
2 godine prije

baš tako..
ustvari razlog mogućeg ratovanja, je taj, što su istočna Europa i slavenske države slabo procjepane. Pa zato se kabala sada vraća na oprobanu metodu, izazivanja međusobnog klanja, da se Slaveni opet najviše sami prorijede, kao što su već najviše nayebali i u obadava svjetska rata.
a iz istog razloga, i oni kabalini glumci u BiH, sada udaraju paljevinsku retoriku..BIH najslabije procjepana država u Europi, a međusobno klanje je uvijek palilo na ovim prostorima.. ako neće injekciju, hoće nož i čakiju

preseren3
2 godine prije

A Krim? Hahahahaha…
Ne može Ukrajina u NATO, ako ima nerešena ozemaljska pitanja….
Znači, povratiti Krim vojnim putem…

tihobl
2 godine prije

Rusi su sankcije iz 2014. iskoristili da pokrenu svoju proizvodnju i sad Srbiji nude jabuke da izvezu.

Cetri godine kasnije usvoje sestogodisnji plan da reformisu zdravstvo i skolstvo. Koronu su iskoristili da plan realizuju brze od predvidjenog tempa. Evo ove godine ruske bolnice ce moci za sat vremena da izvrse testove za 43 bolesti na ruskoj aparaturi i sa ruskim testovima. Dok se ostali zamajavaju koronom, vakcinacijama i zanemaruju ostale grane zdravstva, rusi rade na reformisanju cejlokupnog zdravstva sa naglaskom na zamjeni uzovoza spostvenim lijekovima i sredstvima.
Doduse ne ide sve sjajno – Putin je nekoliko puta zvao na sastanke oblasne guvernere jer kasne sa izgradnjom bolnica i instituta i nabavkom opreme, problema ima, ali opet napredak je ogroman gledan iz nase zabokrecine i stagnacije gdje papagajski ponavljaju korona-vakcina- maske- mjere…

MKD
2 godine prije

Ma hebo im pas mater svim ludim i suludim glavama, sadistički, satanistički, hevrejski, i svima po redu. Pa nek pukne več jednom. Dosta svirate *urcu simfoniju za male pare. Aj u 3lepepizmaterine.

preseren3
2 godine prije

Potreba po ratu u kojem če SAD igrati ulogu snabdevača sa vojnom tehnikom raste premosorazmerno sa njihovim državnim dugom. Taj dug dostigao je 30.000 milijardi.

Max
2 godine prije

Putin je jasan . Rusija ne može stalno popuštati pred onima koji žele da nestane . Ako prijeđu sve linije bit će rat- Ali ne znam zašto provode plandemiju. Rusi se trebaju razmjestiti na Kubi u Venezueli i Nikaragvi. Brzo bi se nudili ustupci.

Red Dog
2 godine prije

Stari, dobri Vova.
Nastavlja s time sta je radio iz pocetka. Apelira na strah kukavica iz NATO-a.
U NATO se donose odluke konsenzusom. Uvek ce se naci bar jedan koji ce misliti: „Ako postoji rizik da moja vojska mora da ratuje s rusima, bes ti to. Ja sam protiv primanja ovih novih“.

ling
2 godine prije

Rusija a i Kina trebaju dobiti na vremenu a Anglo-Saxon svijet im nece dati

onaj najglu...Dalton
2 godine prije

Na web stranici Vlade Ruske Federacije pojavile su se cijene za ruske invazije na druge zemlje za 2022. Predstavnik Ministarstva financija tvrdi da proračun ne uključuje više od tri male ili jedne veće invazije godišnje.
Kakva je to država? Ne može si priuštiti ni dvije normalne invazije godišnje. 
A vidi Ameriku…

Mali Ivica
2 godine prije

Ja im ne vjerujem nijednima .

Gorki
2 godine prije

Sad je jasnije da je stvar tribalo spriječit 2014.

Stribor Panov
2 godine prije

Biće rata. Biće strašno. Ko preživi pričaće… Ruski.

Fify
2 godine prije

Spermiši im kevu žalosnu Rusijo…..L.p.

Marko
2 godine prije

Evropljani nemaju sta ratovati medjusobno nikada vise. Zna se ko je zajednicki neprijatelj svima. Sve je jasno, treba gledati sta se moze uciniti i kako pruziti sto veci otpor. Jedan grafit, komentar, probudjen covijek svaki dan je plus i nada u bolje sutra do slobode. Ukljucite se u akciju, obradujte nekoga svojim potezom kao sto vas obraduje kada procitate ili cujete da su neki ljudi napravili nesto za slobodu!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI