Putin optužuje Zapad za korištenje ”ekstremista” protiv Rusije

Vladimir Putin
17 komentara

Broj terorističkih napada porastao je zbog spremnosti SAD-a i Kijeva na korištenje radikala u njihovu korist, rekao je Putin

Zapad nikada nije oklijevao u korištenju ekstremista protiv Rusije i to ponovno čini tijekom sukoba u Ukrajini, rekao je predsjednik Vladimir Putin. Utvrdio je da zapadne obavještajne agencije imaju za cilj obnoviti terorističke ćelije unutar Rusije.

Suprotstavljanje ovoj terorističkoj prijetnji ostaje “hitna” zadaća za zemlju, rekao je Putin predsjedavajući sastankom odbora ruske Savezne sigurnosne službe (FSB) u utorak u Moskvi. “Tijekom prošle godine povećao se broj takvih zločina, što je očito povezano s pokušajima kijevskog režima da koristi terorističke metode. Toga smo i te kako svjesni. Dugo ih koriste u Donbasu”, rekao je. Zapad, koji podupire Kijev u sukobu protiv Moskve, “nikada nije bježao od korištenja i radikala i ekstremista u svojim interesima, unatoč svim njihovim glasnim izjavama o borbi protiv međunarodnog terorizma”, rekao je Putin.

“Uvijek koriste sve što im je pri ruci protiv nas. Koriste sve što je moguće. Tako je uvijek bilo i tako je ostalo”, rekao je.

Zapadne specijalne službe trenutačno aktivno pokušavaju obnoviti terorističke ćelije unutar Rusije, upozorio je. Bitno je intenzivirati protuobavještajni rad i držati rusko-ukrajinsku granicu pod dodatnim nadzorom, kako bi se spriječilo krijumčarenje oružja i streljiva na ruski teritorij, rekao je Putin vodstvu glavne ruske sigurnosne agencije. Pohvalio je FSB-ove operativce, koji su radili na prvim crtama i “iza neprijateljskih linija” tijekom sukoba u Ukrajini, za njihovu “osobnu hrabrost, profesionalnost i odlučnost u osiguravanju sigurnosti Rusije”. Agencija je, rekao je, stekla “neprocjenjivo iskustvo” koje će joj omogućiti još učinkovitije izvršavanje svoje dužnosti.

Putin je ranije okrivio Ukrajinu za korištenje “terorističke taktike” nakon eksplozije koja se dogodila na Krimskom mostu početkom listopada, za koju Moskva inzistira da ju je organizirao Kijev. To je dovelo do velikog pojačanja ruskih raketnih napada na ukrajinsku infrastrukturu i vojne ciljeve, uzrokujući nestanke struje diljem zemlje čime su se znatno oslabile sposobnosti protuzračne obrane Kijeva.

rusijaSADTerorizam
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
1 godina prije

A hebi ga Putine pa nadji i ti , vlastitih ekstremista po svijetu – pa uzvrati !!! Nemoj samo više kukat – kruha ti !!!

tuf
1 godina prije

Je*ote Vladimiroviču koliko godina ti je trebalo da preko usta javno prevališ američko sponzoriranje međunarodnog terorizma. Nakon svih godina Libije, Iraka, Sirije ti tek sada se usudiš to izreći javno.
Patetično i kalkulantski si šutio, a na istragu o američkom sponzoriranju terorizma si trebao pozvati u Savjetu sigurnosti još prije par godina.

Max
1 godina prije

Wesley Clark se time hvalio na Cnn u.

Lucija, prva
1 godina prije

“❗️🇺🇸🇺🇦 “ Civilizirani svijet” ne zanima sudbina samih Ukrajinaca. Zadatak Ukrajinaca je boriti se što duže, što je moguće neobuzdanije,” – J. Soros.

U gradu Bogodukhovu u regiji Kharkov više nema muškaraca, a stanovništvo je palo na 5.000 s 15.000… Američki milijarder također je uvjeren da bi 10-12 milijuna ljudi trebalo ostati u Ukrajini kako bi služili obradivoj zemlji.
U ovom trenutku u Ukrajini ima oko 100 tisuća mrtvih u dobi od 20 do 40 godina – to je cijela generacija koja nikada neće postati roditelji.
Milijuni Ukrajinki otišli su u inozemstvo i udali se za strance… Soros je postigao svoj cilj.
I svakim danom samo premašuje svoj plan. Ukrajinci, želite li još umrijeti za njega?!
p.s. Sigurni smo da nitko ne treba objašnjavati da sve ključne pozicije u Ukrajini drže predstavnici Soroseve zaklade.”

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI