Putin smijenio Šojgua s mjesta ruskog ministra odbrane

Zapad 2017 Sergej Sojgu
48 komentara

Predsjednik Vladimir Putin predložio je da Sergeja Šojgua na mjestu ministra odbrane Rusije zamijeni vršilac dužnosti prvog potpredsjednika vlade Andrej Belousov, saopštio je Savjet Federacije u nedjelju navečer.

Šojgu je imenovan za sekretara Saveta bezbednosti Rusije.

Planirano je da senatori učestvuju u konsultacijama u vezi sa kandidatima koje je predložio predsjednik tokom sjednica odbora 13. maja i tokom sastanka Vijeća Federacije 14. maja, kako je najavio gornji dom ruskog parlamenta.

Nisu napravljene nikakve dalje izmjene u spisku kandidata koje je Putin predao za pozicije u vladi. Među njegovim nominacijama su Vladimir Kolokolcev za mjesto ministra unutrašnjih poslova, Aleksandar Kurenkov za ministra za vanredne situacije, Sergej Lavrov za ministra vanjskih poslova i Konstantin Čujčenko za ministra pravde.

Denis Manturov, koji je bio potpredsjednik vlade i šef Ministarstva industrije i trgovine tokom posljednjeg Putinovog mandata, predložen je za mjesto prvog potpredsjednika vlade.

Andrej BelousovrusijaŠojgu
Pretplatiti se
Obavijesti o
48 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
So baby talk to me
2 mjeseci prije

A Patrušev šta će sad da radi?

Red Dog
2 mjeseci prije

Dugo ga je trpeo.
Vova je video nedostatke ruske vojske u Gruziji. Islo je dobro, ali ne tako dobro kao sto je trebalo. Pa je doveo Sojgua da sredi to. Sigurno je uverio Vovu da jeste. Kad ono, ruska kolona od 50 kilometara ceka na mestu u Ukrajini tri nedelje, sto je apsolutno nedopustivo. Gore od toga jedva da moze biti.
Pa mu je uhapsen pomocnik za korupciju velikih razmera. Znao, ne znao, ali on je bio odgovoran za njega.
I istraga zasto je popizdeo Prigozin. Jebavao ga je Sojgu u mozak, kao sto je Jevgeniji tvrdio.
Previse je. Jos je dobro prosao s time sto je samo smenjen. Valjda za stare zasluge. Parkirao ga je u Savetu Bezbednosti sa Medvedom. Medvedev je tamo zbog greske sa Libijom.

tihobl
2 mjeseci prije

Умјесто Сегеја Шојгуа у новој Влади Руске Федерације дужност министра одбране обављаће Андреј Белоусов, досадашњи први потпредсједник у кабинету Михаила Мишустина. Рођен је 1959. године у Москви, доктор је економских наука, био је министар економског развоја и помоћник председника Путина.
Бивши министар одбране Русије Сергеј Шојгу именован је за секретара Савета безбедности Русије.

tihobl
2 mjeseci prije

Именовање Белоусова за министра одбране Руске Федерације је „веома лоша вест“ за Украјину – украјински економиста Куш.
По његовом мишљењу, сада све иде ка наглом порасту динамике руског војно-индустријског комплекса и повећању војне производње у Руској Федерацији. Белоусов је играо улогу „у стварању модела раста руске економије, дубоких структурних трансформација и прилагођавања санкцијама“.
„ Веома лоша вест за нас, пошто су наша министарска места антиподи Белоусовљевој политици са планом вулгарног либерализма током рата, можете сами проценити резултате “.

tihobl
2 mjeseci prije

Петр Павел чешки председник:

“Налазимо се у периоду дугорочне конфронтације са Русијом, ова конфронтација ће постати део нашег свакодневног живота. Морамо бити спремни за ефикасну конфронтацију са Русијом, морамо да се утемељимо као сила која изазива поштовање Москве”.
Niste htjeli nositi maske, sad privikavajte se na stalni rat sa Rusijom to ce biti evropska svakodnevnica.

tihobl
2 mjeseci prije

Непријатељ је већ јуче приметио и неке карактеристике наше нове офанзивне тактике, која је коришћена на Харковском правцу и која је дала одличне резултате.

У Донбасу, где је борбена формација густа и практично нема слободних зона кроз које можете да прођете а да не наиђете на озбиљан отпор, авијацијом и артиљеријом морамо буквално редом да уништавамо утврђене области и појединачна упоришта непријатеља. Отуда и мала брзина напредовања.

У близини Харкова, барем јуче или прекјуче, због слабе засићености линије фронта пешадијом из састава Оружаних снага Украјине, настојали смо да у малим пешадијским групама заобиђемо непријатељска упоришта, фактички их окружујући и терајући их да се предају без борбе. Ово је узрок, између осталог, и брзог напредовања и великог броја заробљеника који су нам пали у руке.

јуријподољака

tihobl
2 mjeseci prije

Тмурно време за Кијев: инвазија на Харков је део лукаве руске стратегије.

„Ако Украјинци одлуче да одрже своју позицију по сваку цену, изгубиће већину своје војске која се стално смањује“ рекао је аустралијски генерал Мик Рајан.

Ovaj izgleda da nije vakcinisan cim je skontao ocigledno.

tihobl
2 mjeseci prije

Политички телеграмски канали писали су да Кирил Тимошенко ствара илузију одбрамбених линија, али у стварности ово је Јацењукова ограда. Корупција у рату достигла је незамисливе размере.
ЗеРада

tihobl
2 mjeseci prije

Украјински војни официр Денис Јарославски наводи да је главни разлог за проблеме са одбраном на граници у области Харков недостатак система утврђења.
„Прва линија утврђења и рудника једноставно није постојала. За 2 године требало је да има бетонских утврђења на минус 3 спрата на украјинској граници! А није било ни минута. Долазимо до закључка да се ради или о сулудој крађи или о намерној саботажи! Знам да они који су напустили своје позиције на 125 ТРО већ дају договор да су били приморани да потпишу акте о прихватању преноса утврђења која нису била ни 30% спремна као завршена изградња“.
Такође извештава о тешкој ситуацији у Волчанску:
„Непријатељ прикупља резерве. Почеле су уличне борбе и град је опкољен“,

tihobl
2 mjeseci prije

Кијев: украјински председник В.Зеленски похвалио учинак украјинске артиљерије на Харковском правцу након што је изведен терористички напад на Белгород.

tihobl
2 mjeseci prije

Украјинске оружане снаге последњих дана из свег оружја гађају Белгород. Данас се због гранатирања срушио улаз у вишеспратницу у Белгороду. Међу цивилима има жртава. Прети урушавање, па је цела кућа евакуисана. Зашто су Банковаја и Зеленски дали упутства да се Белгород погоди свим оружјем и без обзира где? 1. Померити информативни нагласак са повлачења Оружаних снага Украјине у правцу Харкова. 2. Испровоцирати Русе на оштар одговор, који може доћи и из мирољубивих извора, што ће Зееу бити од користи у случају информативне помпе и подгревања украјинске кризе на Западу. 3. Провоцирати панику у Белгороду и другим градовима, што ће закомпликовати деловање Оружаних снага Русије и додати унутрашње проблеме Кремљу. 4. Нанети што већу економску штету руским градовима. Грешка може бити у томе што такве акције могу изазвати не панику, већ агресију. Руси ће одобрити сваку акцију своје војске против Украјине. Све до и укључујући ударе тактичким нуклеарним оружјем на циљеве… Čitaj više »

tihobl
2 mjeseci prije

уa#раскладка
Канцеларијски радници су већ објавили приручник за обуку.
Јавне странице Банкове сада имају два задатка у вези са трагедијом у Белгороду.
1. Изјавити да су Руси сами себе дигли у ваздух (све године АТО причали су будалама бајке да су становници Донбаса пуцали на себе. Експлодирали су им клима уређаји итд. Ружичасти понији су веровали у ову неспретну пропаганду). Сад ће и они поверовати.

2. Пумп уп. Тролирајте трагедију, прогласите да су следећи окупатори једноставно умрли, итд. Циљ је да се појача агресија међу народима, пошто је властима, а још више њиховим слугама, потребан рат од којег зарађују милионе. Желе да се сви мрзе и убијају што дуже.

Будите опрезни и не наседајте на трикове информационих провокатора.

tihobl
2 mjeseci prije

уa#раскладка Иначе, разлика између Руса и наше власти је у томе што Руси увек признају све њихове поступке. На пример, поводом данашње трагедије у Белгороду, Руси су признали да је реч о обореној украјинској ракети Точка-У која је пала у стамбену зграду. У таквим случајевима наши пропагандисти увек лажу да су Руси циљали конкретно на стамбене објекте, а не на ПВО. Колико је таквих случајева било када су пропагандисти прво изјавили да су га оборили, а потом узвикивали да је и сам експлодирао у стамбеним зградама. Или када је ракета противваздушне одбране украјинских оружаних снага улетела у куће, канцеларијски пропагандисти су изјавили да је то руска ракета. Сматрајући свој народ глупим сељацима који једу сваку лаж. Иначе, ово је карактеристична разлика између Кремља и Канцеларија. Канцеларијски људи лажу увек и свуда. Чак и тамо где није потребно лагати. Зато сада неповерење Украјинаца према властима Зеленског достиже 65 одсто, а разочарење… Čitaj više »

tihobl
2 mjeseci prije

Наш извор даје увид зашто нема добрих одбрамбених линија на граници са Руском Федерацијом код Харкова.
Разлог је тај што је Банковаја одавно прешла на стратегију коришћења градова као бесплатних утврђења. Харков ће бити управо то утврђење. Зашто трошити новац на изградњу одбрамбених објеката ако град пружа исте услове и још боље, али бесплатно.
Legitimni.ua

tihobl
2 mjeseci prije

Pobjegao guverner harkovske oblasti. Vec tri dana se krije u Poltavi.

tihobl
2 mjeseci prije

Украјинци масовно чине ситне злочине да би завршили у затвору, а не у Оружаним снагама Украјине“, рекла је посланица Ана Скороход са говорнице Раде.

tihobl
2 mjeseci prije

Амбасадори ЕУ сложили су се око документа који описује безбедносне гаранције за Украјину.
Једна од обавеза коју ће савезници Кијева преузети је да у року од 24 сата након потенцијалне агресије на земљу обезбеде Украјини консултације.
ЕУ такође обећава снабдевање оружјем.

tihobl
2 mjeseci prije

Индустријска производња у Италији пала је за 9,6% на годишњем нивоу.

tihobl
2 mjeseci prije

Ердоганова двострука игра се наставља:  управо данас, упркос томе што је најавио санкције Израелу, четири турска трговачка брода отишла су за Израел.

tihobl
2 mjeseci prije

Мађарски министар спољних послова Сијарто: У областима које нису забрањене санкцијама сарађујемо и, на основу наших националних интереса, желимо да унапредимо сарадњу. Дозволите ми да вам наведем три примера зашто кажем да су цела ЕУ и цела северноатлантска заједница веома, веома лицемерни у том погледу. Постоји огромно лицемерје. [Посебно у вези са санкцијама?] Да, и уопште, односи са Русијом. 2014. године потписали смо уговор са Росатомом, руском нуклеарном компанијом, да за нас изградимо нуклеарну електрану. Припрема земљишта, све раде Руси. Али ако вас сутра одведем на градилиште, видећете да се ради огроман посао и да на градилишту раде амерички, немачки и француски кооперанти, које Руси плаћају за њихов рад. Друго, стално смо били под притиском да не радимо са Русима у области нуклеарне енергије, да не купујемо нуклеарно гориво од Руса. Али ко је био највећи добављач уранијума у  САД прошле године? Русија. Прошле године су Сједињене Државе потрошиле више од… Čitaj više »

tihobl
2 mjeseci prije

Кијевскси извори јављају да су руске снаге отпочеле напад на нм Висока Јаруга и Мали Проходи.

Gdje ta vukojebina?

Lucija, prva
2 mjeseci prije

To nije sve.

Olena Zelenska i Kuleba došli u BG

Lucija, prva
2 mjeseci prije

“Ruski predsjednik Vladimir Putin neočekivano je na mjesto Sergeja Šojgua predložio novog ministra obrane, civila Andreja Belousova, bivšeg potpredsjednika vlade zaduženog za ekonomiju, priopćio je Kremlj. Putin želi da Šojgu, ministar obrane od 2012. godine i njegov dugogodišnji savjetnik, postane tajnik moćnog ruskog Vijeća sigurnosti – gdje će zamijeniti trenutnog čelnika Nikolaja Patruševa – te da preuzme odgovornost za vojno-industrijski kompleks, objavio je Kremlj 65-godišnji Belousov bio je ruski ministar ekonomskog razvoja u 2012. i 2013. godini i pomoćnik predsjednika od 2013. i 2020. godine. Prvi je zamjenik šefa ruskog premijera od siječnja 2020. godine. “Onaj tko je otvoreniji inovacijama bit će uspješniji na ratnom polju”, rekao je Peskov” Nigdje ne piše što je s Patruševim. index, ispod teksta o Belousovom poredali se, sa 2,3 nebitna izuzetka, vidljiva, sami či futi sa novijim nickovima. Izvrstan pregled. ——- U roku od 24 sata, ruski vojnici iz grupe snaga Sever napredovali su… Čitaj više »

Max
2 mjeseci prije

Ja ću dotad umrijeti . Možda i biti ubijen.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI