Putin tvrdi da je ruska ekonomija u boljem stanju od ekonomija većine država usprkos koronavirusu

Rusija bolje ekonomsko stanje od drugih
19 komentara

Ekonomski pad u Rusiji zbog krize povezane s Covidom-19 iznosit će ove godine oko četiri posto, što je manje nego u drugim zemljama, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin na investicijskom forumu ”Russia Calling.”

“Recesija se primjećuje ne samo u Rusiji, već i u cijelom svijetu, u cjelokupnoj globalnoj ekonomiji. Što se tiče ruskog gospodarstva, pad je niži nego u drugim gospodarstvima, uključujući i takozvane razvijene ekonomije”, rekao je. Deficit bi sljedeće godine trebao biti na 4,2 posto, a ekonomsko poboljšanje očekuje se 2022. godine.

Putin je rekao da je podrška malom i srednjem poduzetništvu povrijeđenom koronavirusnom krizom prioritet ruske vlade. Ukazao je na niz mjera potpore koje su vlasti poduzele, poput poreznih olakšica, bespovratnih sredstava, povlaštenih zajmova za spašavanje radnih mjesta i drugih.

Predsjednik je predložio produženje moratorija na zakazane državne inspekcije malih poduzeća za 2021. “Dakle, smanjujemo i administrativno i porezno opterećenje za desetke tisuća tvrtki, koje zapošljavaju milijune naših građana, a podržavamo radna mjesta i prihode ljudi”, rekao je.

Dodao je da će ruska vlada poduzeti daljnje korake za potporu malom i srednjem poduzetništvu.

Putin je napomenuo da je unatoč svim izazovima ove godine, Rusija uspjela “održati makroekonomsku stabilnost, spriječiti inflaciju i stabilizirati financijska tržišta zemlje.”

Kriza nije utjecala na ulaganja u nacionalne projekte, rekao je.

Ruski predsjednik pozvao je na provedbu zajedničkog plana o nacionalnim ciljevima, rekavši da je “prilično optimističan u pogledu razvoja ruske ekonomije.”

COVID-19Ekonomski padvladimir putin
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
3 godine prije

Otkako je boravak u Sibiru prepoznat kao terapija, nema novooboljelih.

Spacevoodoo
3 godine prije

Ne treba sumnjati kako je rusku ekonomiju korona manje afektirala nego ostale jer se Rusija, silom prilika od 2014, “usamodostatnila”, energetski i sirovinski je jedna od najneovisnijih zemalja na svijetu i što je najvažnije relativno je nisko zadužena zemlja. Općenito ni Rusiji ne cvijetaju ruže, ali barem ne venu kao mnogim zemljama u svijetu.

Bosanac
3 godine prije

“niko nije kriv dok se ne dokaže, osim Rusije” – ovako bi se mogla definisat retoričko-pravna praksa anglosaksonskog zapada zadnjih godina.

bauštelac
3 godine prije

dakle živi sa narodom

Istražuj
3 godine prije

“…Ukazao je na niz mjera potpore koje su vlasti poduzele, poput poreznih olakšica, bespovratnih sredstava, povlaštenih zajmova za spašavanje radnih mjesta i drugih….” Tanke su to “mjere potpore”… Najbolje mjere bi bile – da nije nikada niti bilo “mjera”… Da je moglo – moglo je. Ali Putko nije hito – tj nije smio! Svedska koja je 20 puta manja od RF – je upravo imala takve “mjere”. Dakle – BEZ mjera. Putko je ipak cini mi se – morao slusati Gazde (sesirdzije)… Ovo sto je Putko predstavio – nije nikakav “pomoc”… To je gusenje slobodne ekonomije prebacivanjem “nastampanih rubalja” iz (cionisticki kontrolirane) tzv Centralne banke Rusije. To ne pomaze nicem, medjutim jedino priprema teren za “digitalnu rublju”… Naime, kada te kompanije koje su se navikle/primorane da primaju “bespovratna sredstva” naprosto se navuku na to… kao na drogu… NEMA ekonomije – samo prezivljavanje… A onda kada konacno i izadju na trziste… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Istražuj
Austrijanac101
3 godine prije

Super mi je kako uvijek kad vlast kaže da će ti manje otimat nazovu to olakšicom.
U svakom slučaju porezno rasterećenje – pozdravljam.
“Mjere” – dokazano pogrešno.

miki iz USA
3 godine prije

bravo, koja je topetoljetka, mozda stota od druga lenina.

Djuro
3 godine prije

Putin ko Vučić, najveći rast !

Plavi
3 godine prije

O čemu on priča.. pa kad bi zapad za samo 10% smanjio uvoz nafte i plina iz Rusije… oni bi kruha bili gladni.
Daj manite se glupih priča, pa rusija uvozi 60% ljekova, i medicinske opreme sa zapada…
Neću dalje, a mogao bih još nabrajati o toj moćnoj drzavi.
P.s. prosječna Amerikanka godišnje potroši vise na frizuru nego Ruskinja na sve ostalo.

Makedonac
3 godine prije

54′ je interesantno, pitaju ga za netradicionih ekonomskih merka. Putin gi malo zeza. Razume netradicionih stvari, uključujući i netradicione seksualne stvari.
Poruka je da netradicioni brak ne resava demografski problem, u ekonomiji to bi značilo da taj padobranski novac u EU i USA nema da reši problem.
Onako smiren, govori, smeši se 2 sata i 30 minuta. Razume se laže kao ciganin, nije vreme da se sve kaže, oseća se neka sila, ubeđenje u pobedu.
Onaj ko proizvodi, traktore, nuklearne reaktore, kompjutere, operativni sistem ,hranu i ima plin gas,rude. Ako se sruši cela ekonomija i pečat novca bez pokrića više neradi, koje bogatiji?
Onaj ko može sve da si proizvede ili onaj koji je kupovao novcem bez pokrića i skoro nista ne proizvodi?
Ide novi model sveta Kina, Rusija i Amerika su u prednosti. U Africi, Evropi i Latinskoj americi biće mnogo loše.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI