Putin u obilasku centra ruske odbrambene industrije

Putin inspekcija centra ruske odbrambene industrije
18 komentara

Ruski predsjednik Vladimir Putin sastao se u petak u Tuli s najvišim rukovodiocima odbrambene industrije, izloživši svoja očekivanja za opskrbu vojske 2023. godine usred tekućeg sukoba u Ukrajini i podsjetio ih na praksu koja je uspješno razvijena u borbi protiv terorista Islamske države u Siriji.

“Najvažniji i ključni cilj odbrambene industrije je da naše jedinice na frontu obezbijedimo svim potrebnim naoružanjem, vozilima, municijom i opremom, potrebnog kvaliteta i u potrebnom broju. U kratkom roku”, rekao je.

Drugi cilj će biti “poboljšanje i suštinsko unapređenje” performansi određenih sistema naoružanja, u skladu sa iskustvima stečenim u borbama u Ukrajini, dodao je ruski predsednik.

Industrijski stručnjaci rade “na prvoj liniji” kako bi popravili svu oštećenu opremu i procijenili njene borbene performanse, istakao je Putin. Ovo se zatim prenosi nazad u fabrike, gde njihove kolege vrše preporučena poboljšanja. Ova praksa mora ostati efikasna i postati trajna, dodao je on.

“Počeli smo to da radimo davno, kada smo koristili naše oružje protiv terorističkih grupa u Siriji”, rekao je Putin. “Znam da su i vaši zaposlenici otišli u Siriju. Odluke su donosili na licu mjesta. Tada su uradili dobar posao i nastavljaju da rade dobar posao i sada.”

Ruski predsjednik se prvi put dotakao potrebe korištenja borbenog iskustva za poboljšanje sistema naoružanja u novembru u govoru Rostecu, vodećem brodu konsolidovane odbrambene industrije koji ove godine slavi 15. godišnjicu postojanja. Napredak u vojnoj proizvodnji također će zaštititi tehnološki suverenitet Rusije i podstaći povezane civilne industrije, rekao je tada.

Među preduzećima predstavljenim na samitu u Tuli bili su Almaz-Antey, KAMAZ i Uralvagonzavod. Pre sastanka, ruski predsednik je obišao fabriku koja proizvodi PVO sisteme Pancir, protivoklopne rakete Kornet-EM i modernizovana borbena vozila pešadije BMP-2.

Nakon Putinovih uvodnih riječi, koje su javno objavljene, sastanak je protekao u povjerljivom ambijentu. Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev, zamenik premijera za industriju i trgovinu Denis Manturov, zamenik ministra odbrane Aleksej Krivoručko i guverner Tulske oblasti Aleksej Djumin bili su među prisutnima.

NaoružanjePutinrusijaTula
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tureture
1 godina prije

Samo ti obilazi a ovamo ti oduzimaju imovinu i prodaju kako bi od amera kupili oruzje kojim vracaju rusku vojsku na startne pozicije.

Amar
1 godina prije

Zapadni mediji vec znaju o cemu se radi,rusija nema vise municije,rat je gotov.

tihobl
1 godina prije

Znas li gdje je razlika – mercedesima i bembarama nedostaju cipovi, a ruskim bombama ne.

Kaki
1 godina prije

Ni u Ukrajinivni u Rusiji nije Božić..saberi se

tihobl
1 godina prije

Шеф израелске спољне обавештајне службе Мосада Дејвид Барнеа рекао је да Иран планира да прошири палету напредног наоружања које се испоручује Русији, као и његове количине.

tihobl
1 godina prije

У Кијеву је приказана нова униформа за жене, укључујући и труднице

Max
1 godina prije

Rutinski.

tihobl
1 godina prije

Стање немачких оружаних снага изазива осећај стида – “Шпигл”

Поред проблема са БМП Пума и самоходним хаубицама, постоје и техничке потешкоће са свим врстама наоружања због чињенице да није било квалитетне услуге.

Публикација пише да сада у Бундесверу траже извор цурења информација, уместо да решавају прави проблем.

gogo
1 godina prije

konjino, koji oslobođeni?, rusi su se povukli sa svojim civilima, a klaun je svoje ostavio da bi od senilca iznudio koji dolar

nessy
1 godina prije

Javi se Daworu, on ce ti reci u cemu je problem.

Janko
1 godina prije

Švabe i Zapad su u dva svjetska rata vodili ratove protiv Rusije i uništavale njezin ljudski potencijalj,a politikom hladnog raty iscrpljivali njezine prirodne i ljugske resurse.Njemačku je kroz Maršalov plan obnovila Amerika,a Rusija je morala početi iz pepela

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI