Raseljeni stanovnici Gaze zahvaljuju američkim studentima na propalestinskim prosvjedima

Propalestinski prosvjedi na Columbia kampusu
6 komentara

Interno raseljeni stanovnici Gaze podijelili su poruke zahvalnosti američkim studentima prosvjednicima dok propalestinske demonstracije haraju kampusima SAD-a.

Palestinac Abu Youssef Hamad napisao je na engleskom jeziku na svom šatoru: “Hvala studentima na solidarnosti s Gazom. Vaša poruka je primljena”, koristeći ograničena sredstva izražavanja koja su ostala na blokiranom području, gdje su izraelski napadi ubili više od 34.400 ljudi.

Govoreći za Anadoliju, Hamad (43) je rekao da Palestinci u Gazi “nisu imali načina da izraze svoju zahvalnost studentima koji prosvjeduju u Americi osim da napišu pismo zahvale na našim šatorima”.

“Zahvaljujemo svim studentima koji su bili uz nas i izrazili svoju solidarnost s rezultatom genocidnog rata koji se odvija u Gazi”, dodao je.

“Hvala vam, američka sveučilišta”, pisalo je na još jednom od šatora postavljenih u južnom gradu Rafahu, gdje je utočište potražilo 1,4 milijuna prognanika iz drugih dijelova enklave.

Hamad je dodao: “Izražavamo našu zahvalnost svima koji stoje uz nas.”

Pozvao je studente da nastave s prosvjedima “sve dok ne završi razorni izraelski rat koji u Pojasu Gaze traje od 7. listopada”.

Američki studentski prosvjedi

Studenti na Sveučilištu Columbia u New Yorku pokrenuli su sjedenje u kampusu 18. travnja kako bi prosvjedovali zbog stalnih financijskih veza svoje škole s tvrtkama koje podržavaju izraelsku okupaciju palestinskog teritorija i “genocid” u Gazi.

Propalestinske studentske demonstracije od tada su se proširile na druga vodeća američka sveučilišta, uključujući Kalifornijsko državno politehničko sveučilište, Humboldt; Kalifornijsko sveučilište, Berkeley; Sveučilište Južne Kalifornije; Sveučilište Texas u Austinu; Sveučilište Yale; Sveučilište Minnesota – gradovi blizanci; Swarthmore College i Sveučilište Pittsburgh u Pennsylvaniji; Sveučilište Rochester u New Yorku; Massachusetts Institute of Technology (MIT); Sveučilište Tufts; i Emerson College; Sveučilište Emory; i Sveučilište Michigan u Ann Arboru.

Izrael je vodio brutalnu ofenzivu na Gazu od 7. listopada kada je upad Hamasa ubio oko 1200 ljudi.

Od tada je ubijeno gotovo 34.400 Palestinaca, uglavnom žena i djece, a više od 77.400 je ozlijeđeno usred masovnog razaranja i ozbiljne nestašice potrepština.

Tel Aviv je pred Međunarodnim sudom pravde optužen za genocid. Privremenom presudom u siječnju Izraelu je naloženo da zaustavi genocidna djela i poduzme mjere kako bi zajamčila pružanje humanitarne pomoći civilima u Gazi.

gazaPalestinapodrškaProsvjedSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Podsjetnik
16 dana prije

Jos da vidimo Proteste ruskih studenata protiv rata….

Max
16 dana prije

S pravom.

Herc
16 dana prije

sva ti univerziteti su u gradovima kojima vlada poremećeni ološ nazovi demokrate Smišljeno su rulju naseljavali zbog glasačke mašinerije pa nije ni čudo da tamo neki Jusuf.Mujo i Hamo drže govore za šatordžije . Mogu mislit kao ti smrde , nema vode,sanitarija a seru iza šatora

Herc
16 dana prije

Zagrebčani imaju iskustva sa šatordžijama samo umjesto bijede od studenata tamo su se okretali janjci i točila rakija a ponekad bi gurali boce INA plina na policiju

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI