Raste broj žrtava nakon smrtonosnog ukrajinskog udara

Napad Ukrajinske vojske
83 komentara

Skoro 90 vojnika poginulo je u ukrajinskom raketnom udaru koji je pogodio privremeni stan koji koriste ruske snage u gradu Makejevka u Donjeckoj Narodnoj Republici nešto poslije ponoći 1. januara, objavilo je u srijedu Ministarstvo odbrane.

Broj poginulih porastao je na 89 ljudi, uključujući zamjenika komandanta jedinice, saopštilo je ministarstvo, pošto je još tijela izvučeno iz ruševina stručne škole u kojoj su vojnici bili stacionirani u novogodišnjoj noći.

Objekat je bio gađan sa šest projektila iz višecevnog raketnog bacača HIMARS koji je isporučio SAD, od kojih su četiri probile protivvazdušnu odbranu i pogodile zgradu tačno u 0:01 ujutro 1. januara, saopštilo je Ministarstvo odbrane, tvrdeći da je lanser kasnije uništen u uzvratni udar.

Dok misija za utvrđivanje činjenica još istražuje tragični incident, „već je očigledno da je glavni razlog za ono što se dogodilo bilo paljenje i masovna upotreba mobilnih telefona od strane osoblja – suprotno zabrani – u dometu neprijateljskog oružja” koje je omogućio ukrajinskim snagama da prate njihove koordinate, rekao je novinarima general-pukovnik Sergej Sevrjukov iz Glavne vojno-političke uprave Oružanih snaga Rusije.

Moskva je ponovila svoje obećanje da će pružiti svu neophodnu pomoć i podršku porodicama poginulih vojnika. Rusko Ministarstvo vanjskih poslova ranije je osudilo Washington zbog ne samo isporuke sofisticiranog oružja Kijevu, već i pružanja obavještajnih podataka ukrajinskoj vojsci o lokaciji ruskih snaga.

HIMARSMakejevkarusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
83 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

57. моторизована бригада Оружаних снага Украјине, распоређена у септембру из Херсона у југоисточни део Бахмута, напустила је ратиште „с обзиром на немогућност наставка даљих војних операција“.
Губици 57 бригаде и 110 СРВ су више од 70%.

Сахране у западној Украјини не престају. На дан Бахмут узима 200-300 војника Оружаних снага Украјине. Укупно, на подручју Бахмута и Соледара, у Оружаним снагама Украјине ратују 22 војне формације и једна легија страних земаља. Укупан број трупа, узимајући у обзир прву и две резервне линије износи негде око 70 хиљада људи.

tihobl
1 godina prije

Припадници Оружаних снага Украјине из 81. бригаде (Константиновка) жале се украјинским блогерима на своје команданте.

СУШТИНА ТУЖБЕ:

Бонуси и плате војних лица се пребацују на рачуне команданата

редовно премлаћивање особља

Корупција међу медицинским особљем које не евидентира чињенице премлаћивања

Izvor: ukrainian

Yugo45neregistrovan
1 godina prije

Sve ide ka tome da i ovaj rat kao i ratovi od 90tih godina liče jedan drugome kao jaje jajetu.
Mišljenja sam od početka da je isti scenarista i režiser ovom ratu kao i ex Yu ratovima ,svi protiv svih uz maksimalne ljudske ali i materijalne gubitke.
Rusija je sad duboko ušla u ovaj rat i ne vidi se kraj istom jer druga strana će ići dokle to zapad želi.
Rusi uporno pokušavaju ovaj rat ograničiti alj ne znam koliko dugo će uspjeti,nadam se dovoljno dugo ,u suprotnom agenda 2030 je neminovna a svijet postaje robom satanskih korpororacija.

držnedaj
1 godina prije

ovo je samo mali isječak iz poznatog lista ‘economist’ analize za ’23 konja neće biti nimalo ugodna:

Tko god je povezan s američkim neokonzervativcima i starim svjetskim poretkom, podržava Ukrajinu i to glasno i otvoreno objavljuje na svojim web stranicama. Ali podržavati stari sustav znači izazvati nuklearni rat, ne protiv Rusije, nego protiv globalista, kojima će Ruski židovski kongres pomoći samo uz pomoć ruske vojske. Rusija će biti negativac…

….”Rusija će biti negativac, globalisti se neće zaprljati kod 6. prioriteta jer ruska vojska hoće i već obavlja prljavi posao za njih u Ukrajini. Na stranicama WEF-a nema ništa o ratu u Ukrajini ili podršci Ukrajini, samo šutnja na tragu, Rusija radi sve po planu jer im tako odgovara u novoj podjeli svijeta.”

link: Globalisté naobálce časopisu the economist předpovídají na rok 2023 energetickou

NOME
1 godina prije

Tako to izgleda kad ti gazde narede da pokreneš rat….

Max
1 godina prije

Otkriveni su preko mobitela ali mi se čini da su glavnu ulogu odigrali američki sateliiti.

hiber
1 godina prije

Nije pomoglo ni sto se skola koristila za skladiste eksploziva i parking vojnih vozila. Da su ih pogodili bengalkom ne bi ih manje poginulo. Nitko ne može pobojediti narod koji je odlučan za pobjedu. A dodao bih, da nitko ne moze pobijediti ako je vojska odlučno za poraz.

Ringo10
1 godina prije

Ovaj rat ce po meni potrajati jos nekih 3 godine… ukupno 4

Ringo10
1 godina prije

U Donbasu Ukrajinci su žestoko utvrđeni i tamo imaju ogroman broj vojske. NA Soledar Bahmut pravcu oko 70 000 vojnika i gomile utvrđenja i linija obrane
Rusi to treba da opkole pa da izgladnjuju. U otvorenim borbama to neće moći zauzeti

Ringo10
1 godina prije

Ovo iscrpljivanje uništavanjem infrstrukture je Rusima dobra taktika ali to će potrajati
Ovo je postao rat iscrpljivanja

Ringo10
1 godina prije

U Soledaru su Ukri utvrđeni u podzenmnim rudnicima koji se prostiru u nedogled
Ne znam zašto Rusi ne idu na opkoljavanje

Lucija, prva
1 godina prije

“Ministarstvo odbrane Ruske Federacije: ▪️na Donjeckom pravcu ruske trupe su nastavile ofanzivna dejstva
▪️U oblasti Kramatorska uništene 2 HIMARS instalacije američke proizvodnje iz kojih je vršeno granatiranje naselja u DNR
▪️visoko preciznim udarima po punktovima „legije stranaca“ u oblastima Masljakovke i Kramatorska DNR uništeno je više od 130 stranih plaćenika ▪️kao rezultat udara na akumulaciju vojne opreme u blizini železničke stanice Druzhkovka u DNR, 2 HIMARS instalacije, 4 vozila MLRS RM-70 iz Češke, više od 800 granata za višecevne raketne bacače, likvidirano je do 120 ukrajinskih militanata
▪️U oblasti Artemovsk D R i Chervonaia Dibrov LNR, tri artiljerijska sistema američke proizvodnje M-777 uništena su na vatrenim položajima ▪️4 ukrajinska skladišta municije uništena su u oblastima naselja Guljajpolje i Červonoe Zaporoške oblasti, a još jedno ukrajinsko skladište oružja uništeno je u oblasti Tjaginka u Hersonskoj oblasti.”

Morion
1 godina prije

Samo oštro protiv Ruskog agresora na svim fontovima..

Perun
1 godina prije

Žao mi je svakog života. Vjerojatno je broj puno veći nego li Rusi priznaju. Ali s druge strane, to su okupatorske snage koje provode fašističke ruske interese i bolje nisu niti zaslužili.

Džudžan
1 godina prije

Obzirom koliko Rusi lažu slobodno pomnožite s 4 i dobit ćete približno koliko je stradalih. A pomoć obiteljima se svodi na vreću krumpira, vrećicu luka, deterdžent za rublje, kilo šećera i tjestenine. Toliko vrijedi život ruskog vojnika.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI