Roger Waters iz Pink Floyda smije se stavljanju na crnu listu kijevskog režima

21 komentar

Roger Waters, jedan od osnivača britanskog rok benda Pink Floyd, slegnuo je ramenima na informaciju da ga ucjenjuje zloglasna ukrajinska web stranica Mirotvorets (Peacemaker).

Waters je u ponedjeljak stavljen na ozloglašenu listu doxing stranice zbog njegovih komentara o Krimu.

Prema saopštenju na sajtu, njegovi administratori protumačili su muzičareve opaske o Krimu kao “napad na teritorijalni integritet Ukrajine”.

“Uopšte ne osjećam mnogo o tome. To je samo gubljenje daha od strane propagandista. Eto, to im je posao. Rečeno im je da sjede i pišu ove gluposti o meni jer je to dio njihovog posla”, rekao je on u intervjuu.

“Ne mogu ništa od toga da shvatim ozbiljno”, dodao je muzičar.

Ruski predsjednik Vladimir Putin najavio je 24. februara specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini kao odgovor na zahtjev čelnika republika Donbasa za pomoć. Nakon toga, SAD, EU, Velika Britanija, kao i niz drugih država uvele su sveobuhvatne sankcije Rusiji i pojačale isporuke oružja ukrajinskim vlastima.

Mirotvoretspink floydRoger Watersukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mrčikola
1 godina prije

Watersa vidim kao umjetnika koji je, htio, ne htio, pedeset godina u “šoubiznisu”, a ljudskost, razum i “mjeru” nije izgubio…veseli čuti ovakve stvari.

Dupla Kamilica
1 godina prije

Sa jedne strane genijalac Roger Waters a sa druge, bezlične prodane duše. Svaka sličnost sa komentatorima na “Logičnom” je slučajna.

tihobl
1 godina prije

Ne treba to olako shvatati. Nacisti su prekrizili mnoga imena sa spiska. Da sam na njegovom mjestu odmah bi napustio Britaniju i otisao u neku normalnu zemlju.

Kemičar
1 godina prije

Kako sa mogu učlaniti na taj spisak? Jel se plaća kakva članarina?

BanOvan
1 godina prije

Reklo bi se da ne želi da bude “Another Brick In The Wall”

Throne
1 godina prije

Bravo majstore, bio si i ostao si za mene jedna od vecih pozitivnih osoba uz claptona na rock sceni a za razliku od mnogih buntovnih pojedinaca junga,
boba, iggya te lydona – rottena te mnogih buntovnih bandova iz razlicitih punk, death,
black metal, hard corea
nu – metal pokreta koji su se prodali i predali.

BTK
1 godina prije

Neki cijeli život slusaju Watersove flojde a onda kad je bitno ne prepoznaju momenat. Onda su za mjere, za ubod, za diktaturu, i ono “sta je problem stavit masku 5 minuta”. Shvatiš sve je bilo simbolično. Sve je samo poza i imitacija.

BordoDNK
1 godina prije

Roger je kralj…bio i ostao svoj, ne dotiču ga nebuloze i spletke “novonormalne gamadi”.Slava Watersu! 🙂

Max
1 godina prije

Baš ga briga.

Roccos
1 godina prije

Jedan od rijetkih na zapadu koji se usudi reći istinu,a to je da Ukrajinom vladaju nacisti podmazani cionističkom lovom.Zvuči paradoksalno,ali samo na prvi pogled,kad se uzme u obzir činjenica da ih ujedinjuje fanatična mržnja prema Rusiji.

none
1 godina prije

joj,,, kako doći na tu listu?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI